Şimdi Ara

NEDEN ORTA ASYA TÜRKLERİNE BENZEMİYORUZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Diyelim benim kalabalık bir kafilem var. Ben bu kafileyi alıp Norveç'e göç ettim. Orada akraba evliliği olmayacak şekilde üremeye devam ettik. 1000 yıl geçti aradan. 1000 yıl sonraki nesil Norveçlilere mi benzer yoksa bizlere mi?

Demek istediğimi anladınız mı?

• Almanya'da deneniyor. 900 yıl falan kaldı ama şimdilik pek değişiklik yok.

NEDEN ORTA ASYA TÜRKLERİNE BENZEMİYORUZ?
  • Ten rengi açılacaktır diye düşünüyorum.

Orta Asya Türklerine benzememenizin sebebi Orta Asya Türkü olmamanız.
  • Sen diyorsun ki ben Türkiyeliyim suriyede halvetlendim suriyeliye benzermi gelecek nesil ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nizari

Ten rengi açılacaktır diye düşünüyorum.

Orta Asya'dan göç efsane mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rumba de Barcelona

quote:

Orijinalden alıntı: Nizari

Ten rengi açılacaktır diye düşünüyorum.

Orta Asya'dan göç efsane mi?

Vaziyet şöyle, bundan bin sene önce dahi ataların Orta Asya'da değil İran'daydı. Selçuklu döneminden bugüne kadar soyunun yabancılarla ne kadar karıştığını tahmin edebiliyor musun? Tabii ki Orta Asyadan göçtük, ancak diğer kültürlerle bizden daha az etkileşime girmiş boylar dışında özelliklerimizi koruyamamışız. Örneğin Kırım Tatarları hâlâ çekik gözlüdür. Kıpçak Türkleri hâlâ sarışındır.

• buradaki rumlarla ermenilerle acemlerle birleşmişiz giderek azalmış çekiklik ama görsen orta asyalı sanacağın akrabalarım var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yok iklim şartları falan diyen olursa ağzına yumruğu yer. öz türk değilsin kardeşim çünkü helenik ırklardan birisin. ama türklük bilinci farklı bir şeydir. hala ırk falan düşünüyorsanız kendinizi böyle yüceltmek istiyorsanız bu imkansız bir şey. dünyada artık saf ırk denen bir şey yok. hiç kimsede de olmayacak artık. ya bunlar aşılacak. ya da böyle devam edecek. ne sen öz türksün ne o öz kürt ne diğeri öz laz. herkes helenik ırkdan. sen anadolulusun.
  • Irk diye bir sey yok keyfine bak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) İklim 1.000 senede toplumu değiştirir.
    2) Bu bölgede Türk, Arap, Yunan, Ermeni, Makedon, Arnavut kanları birleşmiş ve yeni bir ırk meydana getirmiştir. Şu an bu bahsettiğim milletler, - Arapların bir kısmı hariç -
    aynı ırk diyebiliriz. O kadar karıştık.

Edit: Yukarıda ırk yok diyen olmuş. Etnoloji bilimi unutulsun, üniversitede bölümler kapansın. Bilim yeniden yazıldı şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Edizkowicz -- 10 Ağustos 2016; 4:06:29 >
  • Safkan Grek olmaktayım o yüzden benzemiyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • orta asyadaki türkler ekserisi tatardır yani moğollarla karışmıştır çeşitli kaynaklarda eski türklerin çekik gözlü olduğu değil badem gözlü orta boylu olduğu geçer ama zaten bunların hepsi şimdi boş iş antropoloji biliminin bildirimine göre dünyada hiç bir ırkın safkan özelliği kalmamıştır
  • çekik gözlülük oğuz türklerini kapsamaz. türkiye, azerbaycan ve iran türkleri bunlar bir ailenin çocuklarıdır ve çekik gözlü değildir ama orta asyadaki türkler çekik gözlüdür onlar kardeş değilde amcaoğlu, hala kızı vs. sayılır. bu sülaleyede turan denir.
  • Hocam peki neden Balkan göçmenleri sarışın açık tenli renkli gözlü? 500 yılda oralı olmuşlar işte.

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben benziyorum hafiften.

gözler falan çekik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardes 36 milletle icli dislisin ℅yuz bulamazsin yani ondan dolayi (etkilesin kurduklarin farkli asydakilerin etkilesim kurduklari farkli )

• Rumba de Barcelona kullanıcısına yanıt
    annanem bulgar gocmenlerinden dedem de sarisin (anne tarafindan) ,(baba tarafindan) dedem de sarisin ve bnlarin tamami acik tenli ama ben esmer tenli ve siyah sacliyim

• çünkü Türklük kandan değil bilinçten geçer.

anadolu Türkmenlerini geçin, o çekik gözlü dediğiniz orta asyadakilerde bile kimisi sarışın kimisi siyah saçlı oluyor.

bir de şöyle düşünün neden çinde sarışın insan sayısı bu kadar az? çinin kuzeyi yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rumba de Barcelona

Hocam peki neden Balkan göçmenleri sarışın açık tenli renkli gözlü? 500 yılda oralı olmuşlar işte.

Çünkü çoğunluğu Slav ırka mensup. Türk kanı taşıyanların dahi binlerce Slav atası vardır.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.