Şimdi Ara

Neden Lastik İşini Bu Kadar Sallıyoruz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Burakk0131

Para cahillerin cebinde oldukça görürsünüz bu durumları.

Arabada bakımında ihmal edilemeyecek 2 bileşen vardır: lastikler ve frenler.
    Doğru tespit,para yönünü bilemem ama teknik açıdan Lastik ve Fren en önemli ikili...Diğerleri de hayati ama bunlar bir aracın vazgeçilmezleri...
  • ben ne adamlar tanıyorum adamda iphone 11 pro max mı nedir o en pahalı cep telefonundan var, hattı bimcell ve kontörü yok

araba piyasasında da öyle, o alınan pahalı arabaların çoğu gösteriş için. mahallede komşuya hava basmak için. adam passat 2.0 tdi 4motion almış mesela lastiklerine bakıyorsun kormoran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 28 Eylül 2020; 17:40:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadri61

Mac alıp, iPhone alıp yanına çakma adaptör alan insanların diyarındasın. Bu yüzden çok takılmamak lazım.

Pirelli P7 215 55 r17 seal modeli var, dün uzun yoldan gelirken lastiğin patlamama özelliği belki de hayatımı kurtardı. Resimdeki haliyle 5 km uzaktaki lastikçiye stepne takmadan gidebildim. Lastik patladıktan sonra araç uyarısı ile anladım. O kadar stabil devam ediyordu.

Birinci öncelik güvenlik ise lastik konusu çok önemli
    Bundan utanması sıkılması gereken hükümet yalnız.

Ben neden doları 7.83 yaptım euro neden 9.15 demesi lazım.

Neden 499€ luk 3000₺ eden iphone se telefondan 5299₺ alıyorum gibi yada 1000€ luk iphone 11 promax 9000₺ etmesi gerekirken neden 16.000₺ satıyorum gibi.

Suç halkın değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Wanpo W kullanıcısına yanıt
    Goodyear Lassa, bridgestone, Petlas, Michelin gibi bilindik markalardan iyi mi? Lastik konusunda biraz cahil kaldıgım için soruyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Liny

Goodyear Lassa, bridgestone, Petlas, Michelin gibi bilindik markalardan iyi mi? Lastik konusunda biraz cahil kaldıgım için soruyorum
    Goodyear efficient grip kullaniyorum islak yolda tutusu A,yakit ekonomisinde B.Fiyatina gore iyi lastik.Yerli lastikler kaucuk gibi yahu.Kullanin arasindaki farki anlarsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç mi hiç ihmale gelmeyecek bir konu çok haklısınız. Yıllar evvel ilk aracım Broadway' e 4 adet Michelin Energy serisi lastik almıştım. Bana neler demişlerdi bu arabanın limiti belli al ucuz bi lastik geç diye halbuki onların 1 senede şehiriçinde yaptıkları yolu ben uzun yolda yapıyordum. Şimdiki aracım yazlık takım Lassa impetus revo 2 plus, kışlık takım Lassa Snoways 2 ile geldi. İlk defa Lassa kullandım revo' dan çok memnunum ama snoways çok sert önerilere açığım.

• selam çok doğru bir tespit lüküs araçlarda bile dandik lastik . Haberlere bakıyorum özellikle istanbul araçlar devriliyor yağmurlu yollarda aaa bir bakıyorum lastikler yazlık. Kışın kış lastiği yazın yaz lastiği takmak gerekir. tamam bütçe meselesi ama adamın altında yarım trilyon araç var ama kış lastiği hak getire. Kendim aydındayım 5 yıl oldu baba memleketine geldim ama hala yazlık kışlık lastik kullanırım kar yağması önemli değil önemli olan soğukta ve yağışta yol tutması. Aracım belli ama yaz lastklerim Turanza T005 , kış lastiklerim lassa snovways
  • Kaliteli ve diş kalınlığı yeterli lastik kullanımına çok önem veriiyorum.

Yağmurlu bir günde Kütahya-Afyon arasındaydım yolun düz olduğu bir anda sollamaya çıktım hızım 120 a kadar yükseldi (Bizim insanımız birisi sollarken özellikle gaza basar o yüzden bu kadar hızlandım) hava loş ışık olduğu için yoldaki göllenmeyi farkedemedim o hızla girdiğim göllenmeden solumda çelik bariyer sağımda araba varken tertemiz bir şekilde kurtuldum. lastiklerimi de değiştireli henüz 1 ay olmamıştı kabak bir lastikle aynı duruma düşsem büyük ihtimalle kurtulamazdım.
  • Geçtiğimiz yıl aracımı aldığımda eski sahibi 4 lastiğini yeni değiştirmişti. Kumho kh16 idi.
    Biliyordum ki 2 yıl içinde taş olacaktı lastikler. Bu nedenle parasına bakmadan 2.el olarak sattım ve 4 tane Bridgestone T005 aldım. Ebat da büyük olduğu için (225/55R19) 3100-3200₺ gibi bir şey ödedim, kafam rahat şimdi.

• Aracım passat. Gidip 200 bin tl arabaya binip tanesi 200-300 tl ya lastik almam. Arabayı satarım daha iyi. Gittim B sınıfı Lassa aldım desenli. Tanesi 750 tl

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ABCdiküçgeni

Kesinlikle conti öneririm. Michelin Türkiye yollarının lastiği değil, çabuk deforme oluyor, ikinci senesinde tad vermiyor.

Aracim B sınıfı eski bir araç ABS Asr esr tdk tse hiç biri yok. Petlas , bridgestone , Lassa, Michelin hepsini denedim. Son iki defadır conti alıyorum. Biraz pahalı ama fren mesafesi yol tutuş ciddi farkediyor.
    Lassa çok ovduler alırken ama onda da patisiz kalkamiyordum, kırmızı isikda durunca bile araba kizakliyordu bin pişman oldum. En son conti takılı iken uzun yolda dalmışım Erzincan Sivas arasında ciddi bir viraja 140 ile girmisim , eski lastiklerim olsaydı şu an 40 yemeğimi yapıyor olurlardı. Conti maşallah beni çok şaşırttı.

Amma conti reklamı yaptım be!. Conti yetkililerine sesleniyorum. Varsa esantiyon su bu alırım bi dal :)

Alıntıları Göster
    Burda sürekli uyardım insanları lassa kadar kalitesiz fiyatının hakkını veremeyen lastik yok diye fanboyları beni linç etmişti çin mallarından kalitesiz lassa maalesef

• Tüvtürk' te, lastik isterse 10 yaşında olsun diş derinliği yeterli ise muayeneden geçebiliyorsun. Bunun da değişmesi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 2jz1993

Aracım passat. Gidip 200 bin tl arabaya binip tanesi 200-300 tl ya lastik almam. Arabayı satarım daha iyi. Gittim B sınıfı Lassa aldım desenli. Tanesi 750 tl
    200 - 300 kiralık lastiklerle aynı kalitede lastiğe 750 lira vermişsin keşke birazdaha araştırsaydın

• 3 sene önce edirneden dönerken kar bastırmıştı. tipi şeklinde. hemen de tutmuştu. otobanda ayak bileğim derinliğinde kar olmuştu. kar küreme aracı da ortalarda yoktu. benim altımda 2010 model albea vardı. lastik olarak da 4 tane nokian marka kış lastığı vardı. ben çok rahat istanbula ulaşırken yolun kenarında bir çok lüks araç gördüm. patinaj çeken. o kadar para veriyorsun arabaya, hadi 4 taneyi geçtim 2 tane kar lastiği alacak paran da mı yok?

daha sonra sümbül aldım 2011 model. onun da lastikleri kabaktı. gittim petlastan 4 tane sıfır lastik aldım. arabanın gidişi bile değişmişti valla.

edit : imla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 28 Eylül 2020; 22:55:26 >
  • İlk kez ucuza kaçıp Sava aldım. Daha önceki araçlarımda 2 takım Good&Year Eagle F1 Asym.3 eskitmiştim. Hedefim yine onu almaktı ama adet başı 220 TL fark olunca ne kadar kötü olabilir ki düşüncesiyle Sava Intensa UHP2 aldım. Anladım ki lastik asla ama asla üçe beşe bakılmaması gereken çok önemli bir mevzuymuş. İlk kez düştüm bu hataya. Nasip olursa kışlıkları taktırınca kaça giderse vermeyi düşünüyorum bunları

• quote:

Orijinalden alıntı: humerus06

İlk kez ucuza kaçıp Sava aldım. Daha önceki araçlarımda 2 takım Good&Year Eagle F1 Asym.3 eskitmiştim. Hedefim yine onu almaktı ama adet başı 220 TL fark olunca ne kadar kötü olabilir ki düşüncesiyle Sava Intensa UHP2 aldım. Anladım ki lastik asla ama asla üçe beşe bakılmaması gereken çok önemli bir mevzuymuş. İlk kez düştüm bu hataya. Nasip olursa kışlıkları taktırınca kaça giderse vermeyi düşünüyorum bunları
    Hocam ben de aynı lastikten aldım. Goodyear ile adette 350 tl fark vardı. Henüz 1000 km yaptım. Siz özellikle ne açıdan memnun kalmadınız Sava lardan?

• Çoğunlukla bilinçsizlikten. diş derinliği ile lastiğin bitip bitmediği ölçülüyor, oysaki bi lastiğin ömrü bana göre 2-3 yıldır sonrasında çok sertleşiyor ve hiç bi özelliği kalmıyor.
  • C.McRae kullanıcısına yanıt
    Hocam daha önce de çok mesajımda bahsettim. Bazen acaba arabanın limitleri mi (Golf 7) bu denli düşük ondan mı yol tutmuyor virajda arkası ayrı önü ayrı hareket ediyor diyorum sonra;
    En ufak frenlemede ABS devreye girmesi, yokuş kalkışlarında (ve hatta bazen düz yolda bile) patinaja düşmeden kaldırmanın hayli zor olması geliyor aklıma ve tek çare lastiklere bağlıyorum. Çünkü kışlıklarımla bunları pek yaşamamıştım
    Lastikleri geçtiğimiz Mart ayında aldım henüz 8 bin kilometre bile yapmadılar. Bazen diyorum acaba lastiklerde fabrikasyon bir hata mı var ? Daha önceki 308’imde son demlerini yaşayan aynı ebattaki Michelin CC ile benzer tepkileri veriyor oluşunu çok yadırgıyorum Alırken testlerine de bakmıştım aslında öyle yerden yere vurulacak bir lastik değil gibiydi

• Dunlop lastik kullanan ve yorumu olan var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.