< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
Hocam saygılar
İlk olarak kitap okumaya başlayarak okuduğunuz şeyleri az da olsa aklınızda canlandırırsınız ve sonrasında okuduğunuz her şeyi kafanızda canlandırırsınız.Bu şekilde günlük hayatta da düşünme yeteneğiniz gelişir. İkinci soruya geçersek. Okuduğunuz kitapta karakterleri kafanızda istediğiniz gibi canlandırırsınız ve yukarıda da bahsettiğim gibi hayal gücünüzü geliştirirsiniz fakat filmlerde karakterler istediğiniz/düşündüğünüz gibi olmayabilir. Diğer bir sebep ise filmlerin kitaplardan daha az ayrıntıya yer vermesi.Filmler ayrıntılara yer vermeyerek kitabın bazı parçalarını söküyor ve kitabın istediği şeklini gösteriyor fakat kitabı okursanız en saf hali ile kafanızda canlandırırsınız. Son soruya gelirsek Kitaptaki yazıları kısık sesle/yüksek sesle okumak diksiyonunuzu geliştirir.Harfleri yutmadan söylersiniz ve bu şekilde konuşma yeteneğiniz gelişir. |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Hocam, ben eskiden kitap okumazdım. 1 Senedir düzenli bir şekilde kitap okuyorum. Ders çalışcağım zaman, okuduğum konuyu daha iyi ve kolay şekilde anlamaya başladım. Eskiden bu kadar kolay anlamazdım. Ezber yapmaya çalışırdım. Şimdi okuyorum, okuduğum konudan bir anlam çıkarabiliyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
bazı kitaplar filmlerinden, bazı filmler kitaplarından iyi oluyor. Ama tabii ki kitapların yeri ayrı bana göre. |
sesli okursan konuşma üslubun gelişebilir |
Evet geliştirir. |