Şimdi Ara

Neden Japonya'nın Yaptığını Yapamıyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkes bilir Japonlardaki raylı sistemi depremde sallanır ama yıkılmaz adamlar gökdeleni bile böyle yapıyor şimdi soruyorum neden bizde adım atmıyoruz? gidin tüm ülkede ne ev varsa yıkın demiyorum ki ama yeni yapılan binalar öyle yapılsın? çok mu pahalı? ev fiyatlarıda ucuz değil! Ali Ağaoğlu o kadar gökdelen yapıyor hiç mi aklına gelmiyor böyle birşey yapmak?Bazen pöç korkusu iyidir. bkz:japanese halkı ölümden çok korkar.

• onlar bağımsız bir ülke, gelişmelerinin önünde bir engel yok. biz tam tersiyiz. bu sebeple yapamıyoruz.
  • Türkiye pimi çekilmiş bomba,mandal tutuluyor ama nereye kadar gidecek bakalım
  • tabi o da var biz bağımsız değiliz maalesef, şehirleşmenin olmadığı bir ülkedeyiz
  • Her zaman diyorum bizim sonumuz ne hükümete kaldı ne de bu millete. Tamamen Allah'a emanetiz, o şayet bizzat korumazsa yok olacağız. Kendi kendimizi kurtaracak durumda değiliz artık. Ya Allah korur, ya da arkamızdan fatiha okuyacak adam bile bırakmazlar bu ülkede.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yankee27

Her zaman diyorum bizim sonumuz ne hükümete kaldı ne de bu millete. Tamamen Allah'a emanetiz, o şayet bizzat korumazsa yok olacağız. Kendi kendimizi kurtaracak durumda değiliz artık. Ya Allah korur, ya da arkamızdan fatiha okuyacak adam bile bırakmazlar bu ülkede.

hakikaten öyleyiz, imkan olsa eminim halk birşey yapar ama onuda vermiyorlar ellerinden alıyorlar yazık değil mi bu kadar insana?
  • çünkü 3.dünya ülkesiyiz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bırak 7.2 ,orda 9 şiddetinde deprem oluyor 5 kişi bile ölmüyor.
  • biz çok güzel konuşuruz onlar çok güzel uygularlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIYAMETT

Herkes bilir Japonlardaki raylı sistemi depremde sallanır ama yıkılmaz adamlar gökdeleni bile böyle yapıyor şimdi soruyorum neden bizde adım atmıyoruz? gidin tüm ülkede ne ev varsa yıkın demiyorum ki ama yeni yapılan binalar öyle yapılsın? çok mu pahalı? ev fiyatlarıda ucuz değil! Ali Ağaoğlu o kadar gökdelen yapıyor hiç mi aklına gelmiyor böyle birşey yapmak?Bazen pöç korkusu iyidir. bkz:japanese halkı ölümden çok korkar.

japonlar binalarında çelik konsol kullanıyor yani ilk önce çelik kalıplarını vidalayıp kaynaklayıp binaının iskeletini oluşturup onun üstüne hafif malzemeden duvar kalıplarını oturtuyolar hem zaman kaybı hem daha fazla maliyetli.. ayrıyetden japonyanın yüz ölçümü küçük olduğu için çok katlı bina yapmak zorundalar bence türkiyede abartmaya gerek yok 2 katlı veya 3 katlı binalar yapılıp her evin önünde bahçe olsa etraf yeşillendirilse daha iyi olur diye düşünüyorum hem daha ucuz maliyetli hem daha çevreci

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradisdan -- 26 Ekim 2011; 0:31:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: KIYAMETT

Herkes bilir Japonlardaki raylı sistemi depremde sallanır ama yıkılmaz adamlar gökdeleni bile böyle yapıyor şimdi soruyorum neden bizde adım atmıyoruz? gidin tüm ülkede ne ev varsa yıkın demiyorum ki ama yeni yapılan binalar öyle yapılsın? çok mu pahalı? ev fiyatlarıda ucuz değil! Ali Ağaoğlu o kadar gökdelen yapıyor hiç mi aklına gelmiyor böyle birşey yapmak?Bazen pöç korkusu iyidir. bkz:japanese halkı ölümden çok korkar.

elektrik kesilince istifa eden başbakanlarıda var
  • onlar memleket iyiye gidiyor demezler hiçbir zaman. memleket iyiye gitmeli derler
  • Japonya'nın Amerika ile olan savaşından sonra, asker yetiştirmesi büyük bir ölçüde yasaklandı. Sadece kendi ülkesinde asayişi sağlamak için var sanırım.

Şuanki ünlü otomobil firmaları geçmişte tank yapıyordu, askeriye bitince, askeriyeye ayrılan bütçede başka şeylere bölündü sonuç olarak. Japonya'nin teknoloji devi olmasının sebebi bu diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: W140

onlar bağımsız bir ülke, gelişmelerinin önünde bir engel yok. biz tam tersiyiz. bu sebeple yapamıyoruz.

Japonya Dış politikada Amerika'dan izinsiz nefes alamaz
  • Çünkü orası Japonya
  • quote:

Orijinalden alıntı: Li' DeeD

Japonya'nın Amerika ile olan savaşından sonra, asker yetiştirmesi büyük bir ölçüde yasaklandı. Sadece kendi ülkesinde asayişi sağlamak için var sanırım.

Şuanki ünlü otomobil firmaları geçmişte tank yapıyordu, askeriye bitince, askeriyeye ayrılan bütçede başka şeylere bölündü sonuç olarak. Japonya'nin teknoloji devi olmasının sebebi bu diye biliyorum.

Japonya askeri harcamaları
    Defense Budget: $70,495,000,000 [2011]
    Reserves of Foreign Exchange & Gold: $1,096,000,000,000 [2011]
    Purchasing Power: $4,310,000,000,000 [2011]

Türkiye nin askeri Harcamaları

Defense Budget: $25,000,000,000 [2011]
    Reserves of Foreign Exchange & Gold: $78,000,000,000 [2011]
    Purchasing Power: $960,500,000,000 [2011]

Hocam birde şu da var karşılaştırma yaptığınız ülke çok uç bi ülke özellikle de deprem konusunda adamlar hemen hemen her yıl onlarca büyük deprem yaşıyolar tabi bu durum zamanla hem halkı bilinçlendiriyo hemde devlet bu konuda ustalaşıyo.Ama çoğu arkadaşın dediğine katılıyorum istanbul da bi 7.0 üstü deprem olsa istanbul diye şehir kalmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doit -- 26 Ekim 2011; 0:37:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Nipponese

Çünkü orası Japonya

sende de bir japonluk var evlat
  • http://forum.donanimhaber.com/m_53973061/tm.htm
    Bak bu konudaki fotoğrafa. Artık raylı yapsan neye fayda..olan olmuş bence istanbul depremi olup bi temizlensin ortalık ondan sonra yaparsın raylıyı.
  • çünkü gerek duymuyoruz !!!

korkmuyoruz !

kaderciyiz.

sonunu düşünen kahraman olmaz felsefisini bağlıyız
  • Çünkü pahalı

Japonyada gözüne bakılır bir daire 1-2 milyon dolar

Burdada 1-2 milyon dolar ver, bizim müteahhitlerde raylı sistem yapar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.