Bildirim
NEDEN İNTEL ?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
- Intel'in çekirdek başına performansı çok daha yüksek. 2. nesil zamanı, FX'lerle en az %50 fark vardı, 6. nesilde kaça çıktı takip etmedim
- Mimarisi daha sağlam. FX-6300 6 çekirdekli olsa da, her işlemi 6 çekirdek veriminde işleyemiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 19 Mayıs 2016; 11:33:24 > -
Yani tek çekirdek performansı iyi olduğu içinmi bu kadar çok intel tavsiye ediliyo bide tek çekirdek performansını oyunda falanmı hissediliyo
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Yzenc17
Forumlarda sürekli intel tavsiye ediliyor 1000 olanada 10000 lik bütçesi olanada i5 tavsiye edliyo 6. Nesil olan işlemcinin ön belleği az ghz düşük çekirdek sayısı az neyi varda bu intelin bu kadar çok satılıyo fx 6300 bile skylek i5 den daha iyi duruyo
vara yoğa intel i5 tavsiye ediliyor arkadaş :D intelin i7 işlemcisi yokmu :D -
Oda varda işte lafın gelişi i5 dedim :D
Ön bellek, ghz ve çekirdek sayısı sadece aynı seri işlemcileri kıyaslarken fikir verebilir. Farklı mimarilerde hiçbirşey ifade etmez.
Oyun performansı veya işlem gücü testlerine bakarsan AMD'nin en iyi işlemcisinin çoğu durumda i3'lerin bile gerisinde olduğunu görürsün. FX'lerin çağ dışı anakart-çipset kullanması, sıcaklığa toleransı olmaması, çok daha yüksek elektrik tüketimi, gürültülü stok fanı gibi bir yığın daha dezavantajı da göz ardı edilemez. -
quote:
Oda varda işte lafın gelişi i5 dedim :D
kardeş amd artık bitti. geçen gün 2. el bir amd baktım. anakartı arızalıydı. almadım.
nasıl diyim
gidip 2000 liraya amd athlon x4 860 k en düşük işlemcili pcsini toplasan verim alamıyorsun.
anakart seçeneği bile yok. (fm2 işlemciye göre orta bir anakarta 400 lira vereceksin.) amd athlon x4 860k yı programlar tanımıyormuş, o yüzden fan son hızda çalışıyormuş, cpu sensörü etraftaki kapasitörlerin sıcaklığını görüp cpu fanını her daim en yüksek hızda çalıştıyormuş.
gidip sıfır fx 8350 li pc toplasan 3000 liraya geliyor hatta geçiyor, birde üstüne yüksek psu istiyor, sonra yüksek fiyatlı işlemci soğutucu istiyor. ve 2000 liralık intel i3 6.nesil'in verdiği performansı veremiyor.
intelin i3 yeni nesil işlemcisi tüm amdlerden daha iyi.
amd bitti artık. intel at koşturuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AhmetSarıca1 -- 19 Mayıs 2016; 11:38:39 >
-
quote:
Yani tek çekirdek performansı iyi olduğu içinmi bu kadar çok intel tavsiye ediliyo bide tek çekirdek performansını oyunda falanmı hissediliyo
Oyunlarda tek çekirdek performansının oynanabilirliğe etkisi çok büyük.
Intel işlemciler daha yeni, daha düşük güç tüketimine sahip, daha iyi anakartlara sahip.Özellikle ssd performansları fark ediyor.Amd anakartların sata portları filan pek iyi değil.
Fx işlemci almak için şu saatten sonra tek sebep render almak olabilir.Render performansları fiyatlarına göre iyi.Başka da sebep yok.Oyun için filan alınmaz.Elinde olana bir şey diyemem ama sıfır almak filan çok mantıksız.Rakamlar göz boyamasın zira 8 çekirdek fx fx8350 filan yerine göre oyunlarda i3 işlemcinin gerisine düşüyor, i3 kadar akıcı oyun deneyimi sunmuyor.
-
Genellikle insanlar oyun sistemi topladığı için i5 tavsiye ediliyor çünkü oyun için i7'ye gerek yok. i5 ile i7 arasındaki farkı ekran kartına yatırırsan oyunlarda daha iyi performans alıyorsun.
Çekirdek sayısı her şey demek değil.Oyunlarda tek çekirdek performansı çok daha önemli ve intel bu konuda çok daha üstün. Dahası teknoloji farkı da var. 2012 yılında beri amd apu sistemler dışında masaüstü için intel ile yarışalabilcek güçlü bir işlemci çıkarmadı. Bir yerde 2012'de çıkan bir işlemci bir yerde 2015'de çıkan bir işlemci. Aralarında 3 yıllık bir teknoloji farkı var.
Şu aralar amd'yi kimsenin tavsiye etmemesinin bir nedeni de yakında yeni nesil ve mimari amd işlemcileri çıkacak. Zen mimarisi, forumda arat istersen.
Yeni nesil işlemcilerin gelmesine ramak kalmışken kimse eski işlemciyi alın demiyor normal olarak. -
Mimari fark var. Amd çekirdekler aynı tampon belleği kullanıyorlar ve l3 cache miktarı fazla olmalı? İntelde ise çekirdekler bağımsız tampon bellek kullanıyor ve l2 cache miktarı uçuk. Bundan intel işleçciler genel olarak tek çekirdek performansı daha önde. Piyasa hakimi oldukları için kimse sesini çıkaramıyor. Bkz dx12 ile vaat edilen işlemci kullanımı düşecek iddiasını konuşan kalmadı. Birtek async compute kaldı onuda nvidia desteklemediği için oyunların yarısında oda olmaz. Pascal serisinde deateklendiği söyleniyor ama maxwell temelli bir sistem oda. Çok fazla bölünmüş gruba sahip çok büyük bir fark yaratcağını sanmıyorum.i
Sayın Yılmaz, neden mizah ? -
bütün cevaplar için teşekkürler anladım :D -
Amd Yeni Güncel işlemci çıkarmadığı için millet intel ezbere almış gidiyor fiyatlarını saymıyorum bile alışmışlar artık piyasada işlemci yok bu doğru ancak ebesinin fiyatlarına işlemci satan firmayı kabul etmiyorum şahsen istediği kadar iyi olsun iyi olduğu için her zaman fiyat yüksek tutulmaz rakibi hamle yapmadığı için intel öneriliyor...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X