Şimdi Ara

Neden inönü tıp YAZMAMALISINIZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
3
Favori
2.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer malatyada yaşayan biriysen turgut özal üni tıp yaz . Yok malatya civarında bir yer istiyorsan fırat üniversitesi tıp fakültesi yaz kardeşim . İnönünün hoca kalitesi iyi olsa bile idaresinden memnun olan bir öğrencisi bile yok yazan pişman . Mesela pandemi zamanında öğrenciyi gereksiz yere zorlayan bir okuldur kendisi peki nasıl mı anlatalim:
    Şimdi üniversitelerin neredeyse %90'ı online sınav kararı aldı ve online eğitim verdikleri için de online sınav yaptılar. Ama inönü üniversitesi tıp fakültesi 2020-2021 eğitim öğretim zamanında online eğitim kararı aldı , yalnız şöyle bir sıkıntı vardı ki eğitimi online olan şeyin sınavını yüzyüze yaptılar ve bunu günde 20 bin vakanın olduğu zamanlarda sınavı yüzyüze yaptılar gerçekten . Şimdi yüzyüze sınav yapmalari problem değil ama eğer yüzyüze sınav yapılıyorsa eğitim de Yüz yüze verilmelidir bu başka türlü olmaz çünkü öğrencinin de bir psikolojisi var . Mesela van yüzüncü yıl üniversitesi tıp fakültesi eğitimi de Yüz yüze verdi ve sınavı yüzyüze yaptı tıpkı olması gereken gibi. İnönü üniversitesi tıp fakültesine gelirsek pratik olan anatomi ve histoloji sınavlarını bile eğitimini bile online verip sınavını yüzyüze yaptı artık siz düşünün derim. İnönü üniversitesi tıp fakültesinde komite şeklinde olan sınav sistemi var . Mesela 1.sınıfta 5 kurul(komite) var ve NORMAL zamanda 5 komite sınavı şeklinde yapılıyor. 2. sınıfta 6 kurul var ve 6 komite sınavı şeklinde, 3.sınıfta 8 kurul var ve 8 komite sınavı şeklinde yapılıyor. Ama 2020-2021 senesinde(Yani pandemi zamanında) 2 komite birleştirilip sınav yapıldı(son iki komiteler hariç). Mesela 1 sınıflar 4 sınava girdi K1(komite 1) bir sınav şeklinde K2-K3 1 sınav şeklinde ve K4 ve K5 de 1 er hafta arayla yapıldı, 2.sınıflara gelelim(ki tıpta en zor sene 2.sınıftır) K1-K2 bir sınav, K3-K4 bir sınav, K5 ve K6 da birer hafta arayla yapıldı. 3.sınıflarda ise K1-K2 bir sınav, K3-K4 bir sınav, K5-K6 bir sınav ve K7 ve K8 1 er hafta arayla yapıldı. Şimdi tıp fakültesinde bir komite yeteri kadar ağırken pandemi zamanında öğrenci yükü daha da zorlastirıldı. Ve ayrıca mazeret sınavı hakkı tanındı bu mazeret sınavı komite sınavları yerine geçerli olan ve eğer komite sınavına çeşitli sebeplerden dolayı giremediyseniz dönemin sonunda gireceğiniz bir sınavdı. Normal sınavlarda(Mazeret sınavı olmayan sene içinde yapılan sınavlar ) gayet normal zorlukta sorular sorulup(test seklinde)sınav yapıldı ama mazeret sınavlarında klasik sorular(sınavın %20 si kadar) soruldu (yazılı sorular : yani sorunun cevabını kalemle yazdığın sorular) ve zorluk olarak sene içindeki sınavın 3 -5 kati zorlukta sınavlar hazırlandı. Komiteler dışında gayet makul bir final sınavı vardı ama bütünleme sınavı finalden daha zor soruldu . Ve mesela bazı üniversiteler geçme notunu düşürmesine rağmen(Mesela erciyes) inönü üniversitesi geçme notunu düşürmedi. Geçen senelere göre kalan sayısı daha fazla neredeyse 2 katı . Sınıfı geçen öğrencilerinde psikolojisi bozuldu yani . Yani bunlar oldu bu sene bu kadar şeyi niye yazdığıma gelirsek : Sonuçta geleceğin için tercih yapıcaksın ve önemli birşey . Hevesini yok yere kıracak ve seni gereksiz zorlayacak burayı yazma kardeşim . Kaç tane insan bu okulda bu yüzden kaldı mesela pandemi öncesinde iyi ortalamalar yapıp pandemi sebebiyle imkanı olmayan, ders çalışma ortamı olmayan bazı aksilikler yaşayan(hastalık , aileden kayıp vs ) ve kalan insanlar var ve çok yıprandılar. Benim için sıkıntı olmadı ben şanslıydım Ama şanslı olmayanlar da var işte. Yani böyle arkadaşlar iyi düşünün derim . Malatya dışındaysan zaten yazma ama malatyadaysan da turgut özal üni tıp yaz . Bu arada yaptığınız başarılardan dolayı sizi tebrik ederim, umarım gönlünüzce olur .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• sınavlar online olsaydı kopya çekecektiniz geçen sene çoğu inönü üniversitesinde kopya çekti. Bence bunu önlemek için yüz yüze çağırıldınız. Aslında Türkiyenin birçok tıp fakültesi yüz yüze yaptı sınavları ya da

Gazininki gibi yaptı. Kameralı, mikrofonlu, bir elini kameraya göstereceksin sürekli. İlk dönem tüm dersleri çok hızlı bir şekilde işlediler 3-4 haftaya bir komite koydular. 2. dönem yüz yüze sınavları yaparız dediler yine pandemiden dolayı online oldu aynı komiteleri 2. dönemde de gördüler. ardından zorunlu final yaptılar

sonuçta her komiteye 2 kez girdiler.

İnönüde en son mbu puanlarını verdiler herkesin 4-5 puan arttı

Eğitim olarak inönü tıbbın eğitimi çok iyi. Embriyoloji, biyofizik, mikrobiyoloji çoğu fakültede slayt okular ama bu fakültede çok çok iyi anlatırlar.

• turgut özal tıp civarında tıpların 5-6 k lık tıplara göre çok dezavantajı var mı

• Malatya'da olduğu icin yazmamaliyiz elbette

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sınavlar online olsaydı kopya çekecektiniz geçen sene çoğu inönü üniversitesinde kopya çekti. Bence bunu önlemek için yüz yüze çağırıldınız. Aslında Türkiyenin birçok tıp fakültesi yüz yüze yaptı sınavları ya da

Gazininki gibi yaptı. Kameralı, mikrofonlu, bir elini kameraya göstereceksin sürekli. İlk dönem tüm dersleri çok hızlı bir şekilde işlediler 3-4 haftaya bir komite koydular. 2. dönem yüz yüze sınavları yaparız dediler yine pandemiden dolayı online oldu aynı komiteleri 2. dönemde de gördüler. ardından zorunlu final yaptılar

sonuçta her komiteye 2 kez girdiler.

İnönüde en son mbu puanlarını verdiler herkesin 4-5 puan arttı

Eğitim olarak inönü tıbbın eğitimi çok iyi. Embriyoloji, biyofizik, mikrobiyoloji çoğu fakültede slayt okular ama bu fakültede çok çok iyi anlatırlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrEarth -- 28 Temmuz 2021; 19:9:30 >

• karanınadamıbaki K kullanıcısına yanıt
    Ilk 3 sene için ciddi bir dezavantajı yok çünkü ilk 3 sene teorik eğitim ve müfredat aynı . Sen kendin çalışıp öğreniyorsun

• karaciğer naklinde(transplantasyon ameliyatlarını kolay kolay kimse yapamaz çok çok nadir yerlerde yapılır kimse bu riski almak istemez)

inönü tıp da bu nadir yerlerden biri

özellikle hocaları baya kalitelidir

ve oturmuş sistemi vardır

Neden inönü tıp YAZMAMALISINIZ?

• bu online muhabbeti de sadece bu yıl oldu bir daha hiçbir üniversite kolay kolay online yapmaz  

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Bu dediğiniz esasinda uzmanlık için ciddi anlamda önem içeriyor . Fakülte okumaya gelince idare gerçekten çok sıkıntılı

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle ama şöyle düşünelim 2 sene online ve kamerasiz olan okullardan mesela adiyamanda birisi online sayesinde 2 yi ve 3 ü geçti sadece kopya ile . Hakkaten eğitim anlamında çok sıkıntılı bir durum

• DrEarth kullanıcısına yanıt
    Online olsaydı kopya çekilirdi doğru 2019-2020egitim yılının 2 .döneminde kalan son iki sınav ve final online oldu ve kopya çekildi kalacak olan adamlar geçti(ort 30 olanlar ) . Yanlış olana gelecek olursak ; herkese mbü eklenmedi ; sağlık(karantinada olmak veya hasta olmak gibi), cenaze vs gibi sebepleri olup mbu ya elinde olmayan sebeplerden gelemeyenlere telafi yapılmadı o puanlar verilmedi . Yüz yüze sınav yapan bildiğim 10 civarında fakülte vardı yani( türkiyedeki bütün fakültelerden ve 1 , 2 ve 3. Sınıf adına konuşuyorum) Herkes yüzyüze yapmadı kaldı ki online yalanların yarısı kamera açmadı , rahatça kopya çekliecek bir ortam vardı. Ama tıp fakültesi gibi insan sağlığını etkileyen bir fakültenin kopyayla sınıf geçmesi zaten yanlış. Zaten eğitim adına kötü diyen yok idare çok sıkıntılı ve bu da öğrenciyi yoruyor. Orada okumuş sıkıntıları yaşamış ve okuyanları bizzat tanıyan birisi olarak tercih yapacak arkadaşların bilgilenmesi amacıyla yazılmıştır.

• Up

• Katiliyorum. Online egitim yuzyuze sinav. 2 komite ust uste. Komiteler zor. Bir suru kisi sinifta kaldi. Gececek yer ariyorlar.

Ama bu sadece gecen sene böyle oldu. Belki pandemi bitince eski kaliteli egitimlerine geri dönerler

• Tercih zamanı öncesi
    Up

• sırf bu olay yüzünden yazıp yazıp siliyorum tercihe

• Malatya kadar les bi sehir görmedim 15 yilim gecti tip yazicaklar o siralamaya msku filan yazsin

• inönü gelen arkadaşlar sakın bir hata yapıp başka bir şey yazmayın inönü o puan aralığında gayet iyidir, tıp fakültelerinde fakülte yönetiminden memnun olan okul cerrahpaşa tıp ve ankara tıp dışında pek yoktur

• LASTDOCTORO L kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar ben orada okumuştum ve bu anlattığım olaylar bizzat tanıdığım bildiğim insanların başından geçti. Kardeşim , kuzenim , arkadaşım vs . Bunu çok dile getiren olmadı ama ben bi büyüğünüz olarak sizi bilgilendirmek istedim . Karar tabiki sizin kararınız, sizin hayatınız. Ve orada okumamış insanları dinlemeyin derim , bilmezler uzaktan böyle konuşurlar işte

• tüyübozuk kullanıcısına yanıt
    Senin hayatin , senin tercihin dostum ben bilgilendireyim dedim sadece . Her şey gönlünce olsun

• Hastahane olarak iyi Zaten kendini kanıtlamış karaciğer hastenesi( yurt dışından bile hasta geliyor ), onkoloji hastanesi var ama okul idaresi çok sıkıntılı. Ben bu konuyu açarken bunları göz önünde bulundurarak yazdım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.