Bildirim
Neden - ile başladı

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
en büyük x'in başkatsayı işaretine göre. x^2 ifadedeki en büyük dereceli terim. x^2'nin başkatsayısının işareti - olduğu için öyle yaptı.
-
En büyük x ne anlamadım ki 🙂 ayrıca x^2 bu nedir ? Sorunun geri kalanını anladım ama sadece bu kısmı anlayamadım ya 🙂 Heee 2-x ve 2+x lerden içlerini sıfır yapan değerlerden en büyük x=2 oluyor ve bunun önündeki işaret - bundan dolayı mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fluuman -- 18 Şubat 2021; 12:22:12 > -
hocam x^2 demek, x kare demek. x üssü 2 yani. "^" işareti üssü ifade ediyor.
en büyük derceli x'in katsayısına bakıyoruz. Mesela +4x^3- 8x^5 gibi bir polinom olsun. Burada en yüksek dereceli terim -8x^5'tir. Bu ifadenin başkatsayısı - olduğu için - + - şeklinde gittik. + olsaydı +-+ şeklinde giderdik.
-
Benim sondaki hee diyip dediğim şey ile alâkası yok o zaman demi 🙂 2^2-x^2 ifadesinde x in önündeki işaret - olduğu için - ile başladık yani demi ? İnşallah anlamışımdır 🙂 -
evet hocam. x'in başkatsayısa bakacağız. isterse 3^9798798789 olsun, x'e bakıyoruz
-
Tamamdır, teşekkür ederim hocam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fluuman -- 18 Şubat 2021; 12:34:11 > -
rica ederim hocam iyi çalışmalar.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X