Şimdi Ara

Neden - ile başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hoca neye göre - + - yaptı ? Neden + - + yapmadı ? Neden - ile başladı

• en büyük x'in başkatsayı işaretine göre. x^2 ifadedeki en büyük dereceli terim. x^2'nin başkatsayısının işareti - olduğu için öyle yaptı.

• laplasyen kullanıcısına yanıt
    En büyük x ne anlamadım ki 🙂 ayrıca x^2 bu nedir ? Sorunun geri kalanını anladım ama sadece bu kısmı anlayamadım ya 🙂 Heee 2-x ve 2+x lerden içlerini sıfır yapan değerlerden en büyük x=2 oluyor ve bunun önündeki işaret - bundan dolayı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fluuman -- 18 Şubat 2021; 12:22:12 >
  • Fluuman F kullanıcısına yanıt

hocam x^2 demek, x kare demek. x üssü 2 yani. "^" işareti üssü ifade ediyor.

en büyük derceli x'in katsayısına bakıyoruz. Mesela +4x^3- 8x^5 gibi bir polinom olsun. Burada en yüksek dereceli terim -8x^5'tir. Bu ifadenin başkatsayısı - olduğu için - + - şeklinde gittik. + olsaydı +-+ şeklinde giderdik.

Benim sondaki hee diyip dediğim şey ile alâkası yok o zaman demi 🙂 2^2-x^2 ifadesinde x in önündeki işaret - olduğu için - ile başladık yani demi ? İnşallah anlamışımdır 🙂
  • evet hocam. x'in başkatsayısa bakacağız. isterse 3^9798798789 olsun, x'e bakıyoruz

Tamamdır, teşekkür ederim hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fluuman -- 18 Şubat 2021; 12:34:11 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fluuman F kullanıcısına yanıt

rica ederim hocam iyi çalışmalar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.