Şimdi Ara

Neden herkes universite okumaya calisiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
2
Favori
2.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugune kadar hep ben muhendis olucam diye calistim ettim ama mezun olduktan sonra 3-5 bin tl ile baskalarindan emir alicam, essek gibi saatlerce calistirilacam, 10yillik deneyimden sonra 7bin tl civari para vericekler, zaten kafasini kullanan adam is kursa 10yilda o kadar buyur.

Bugun bi abim (42yasinda) sabah karsi 5-6 gibi havalimanindan eve dogru geliyoruz, neden bu islerle ugrasiyorsun, neden okumadin super zekada var sende dedim. Adamin cevabi sok etti beni.
    -Ben Odtu elektrik-elektronik mezunuyum, donemimi 8.likle bitirdim, 9yil muhendislik yaptim 10.yilin sonunda bana verilen para 8bin tl ama harcicak zamanim yoktu. Koseyede hic para atmamistim araba filan derken para yoktu. Biliyosun babamin isleri iyiydi babamdan para istedim ve piyasanin neye ihtiyaci varsa onu arastirdim ve iyi bir yerde giyim magzasi actim, 2-3yil borclari odedikten sonra insaatlara ortak oldum, ilk 5-6yil kit kanaat gecindim ama sundan emindim bi anda patlama yapicakti tam o sirada ekomikkriz vs de vardi tabi, sonra alisverismerkezleri cogaldi bi dukkan, 2dukkan 3dukkan derken, su an 6 tane xx firmasinin bayisi, 3tane giyim magzasi, 1tanede orta olcekli insaat firmam var. Dusun muhendisken bizi calismamiz isin mesaiye birakiyordu ama bu islerde mesaiye kalsanda kendin isin, emir almiyorsun. Muhendisler senin altinda calisiyor, o gun rahatsizsan kimseye hesap verme derdin yok. Onemli olan cok para kazanmak degil, ben muhendisken 8bin kazaniyordum adam akilli harcayamiyodum, su an altimda 8bin tl maas verdigim muhendisler var ve istedigim zaman istedigimi yapiyorum. Bi yere gittigimde muhendisken adam yerine konmazdim, simdi ise sıkıyosa koymasinlar. Universite oku, oranin havasi kulturunu al ama babanin durumu iyiyse gidipte birinin emrinde calisma, ben ilk zamanlarda ticarete atilsaydim su an daha buyuk olurdum dedi.

Az once dus alirken dedikleri aklima geldi hakli adam ya, herkes muhendis olursa kim is adami olucak

• Babasından aldığı parayı batırabilirdi de o abi. Ama bence kendine güven, risk alma, cesaret ve tabi zeka faktörleri birleşince almış başını gitmiş! Tabi zengin baba faktörünü de unutmamak lazım

Orijinalden alıntı: quasi522

Babasından aldığı parayı batırabilirdi de o abi. Ama bence kendine güven, risk alma, cesaret ve tabi zeka faktörleri birleşince almış başını gitmiş! Tabi zengin baba faktörünü de unutmamak lazım

Bu isleri zaten memur ve normal maasli insanlarin cocuklari yapamaz ama diger babasinin imkani olan kisilerde baskasi altinda calismasi kotu bir durum gibi geldi
  • Ya genç sen neyin kafasını yaşıyorsun millet işsizlikten kırılıyor sen 3-5 bin lira ile işe başlamayı küçümsüyorsun.Millet 1.500 liralık memuriyete girebilmek için neler yapıyor . Senin gibi zengin bebeleri karı kız ayağına gider üniversitelere . Benim gibiler de üniversiteye gidiiym de bir işim olsun açta açıkta kalmayayım hesabı yapar. Şimdi niye gittiğini anladın mı üniversite insanların? Benim ağzımı bozdurma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Southland -- 8 Mart 2012; 0:08:39 >
  • Kardes her sene bu vakitler ayni konuyu aciyorsun yeter artik be vallahi yeter. Baban zengin, karilarla kizlarla gununu gun ediyorsun, altinda araba var diye herkesi kendin gibi zannetme. Durumu iyi olmayan adam ne yapsin, nasil sermaye kursun ? Babanin parasinla is kurup yan gelip yatmak kolay tabi o zaman kimseye hesap vermezsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • düz mantık iş adamı adam lise-ilkokul mezunu, mühendisler aç işsiz. ahmet nazif zorlu ilkokul mezunu, aynı şekilde üniversite veya lise mezunu olmadığı için işten çıkarılmak istenen güvenlik de. ha risk nedir dersen risk okumamaktır bu devirde. tabi ikinci ihtimalin daha yüksek olduğunu bilerek.
  • Ben suan yurtdisinda universite okuyorum ama sana soyleyebilirim ki tamamen palavradan tiriska...Yanlis anlamayin okudugum universite ulkesinde en iyi olan dunyada da duzgun bir yerde bir okul ama genel egitim sistemi senin onune oyle karman corman gereksiz bilgileri atiyor. Universitede okuyanlar olmasa azicik maaslara calistirip kole edicek kafasi mallasmis insanlari nereden bulacaklar...Yavas yavas gozum aciliyor, imkanlarin pesinden kosup bazi seyleri riske etmek lazim...Baskalarinin yarattigi dunyada, baskalarinin dediklerini yaparak kendi hayatinizi yasayamazsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escape595

Ben suan yurtdisinda universite okuyorum ama sana soyleyebilirim ki tamamen palavradan tiriska...Yanlis anlamayin okudugum universite ulkesinde en iyi olan dunyada da duzgun bir yerde bir okul ama genel egitim sistemi senin onune oyle karman corman gereksiz bilgileri atiyor. Universitede okuyanlar olmasa azicik maaslara calistirip kole edicek kafasi mallasmis insanlari nereden bulacaklar...Yavas yavas gozum aciliyor, imkanlarin pesinden kosup bazi seyleri riske etmek lazim...Baskalarinin yarattigi dunyada, baskalarinin dediklerini yaparak kendi hayatinizi yasayamazsiniz.

Iste bende bundan bassediyorum, su piyasadaki yeni is adamlarina bakin sermayesi bile olmadan borcla ise baslamislar sadece piyasanin neye ihtiyaci oldunu gorup para kazanmislar, eskiden herkes bu islerle ugrastigindan 5-10yilda zengin olmak zormus ama su an herkes birinin altinda calismayi dusunuyor kendi isini yapmaya dusunen yok. Universite okumak evet onemli ama derslerin yuzde 70ni meslek hayatinizda kullanmiyorsunuz beynimiz bu bilgilerle doldurulup sirketlerin hizmetine giriyor.

Bana karsi cikanlar sunu soylesin, bi iste patron olmakmi istersiniz yoksa patronunuzdanda fazla bilgili olup yinede emir almakmi. Iste sorun burda bilgili adam isci sinifi oluyor, bilgisiz adam patron

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• KYK'dan Aldığım Aylık 260 TL ile Patron Olmak İstiyorum. Babam İşçi Emeklisi ve Ailem Kıt Kanaat Geçiniyor. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye 2. Sınıf Öğrencisiyim. Hiç Bir Yerde Torpilim veya "Dayı"m Yok. Evim Yok, Arabam Yok, Kenarda 3-5 Bin Lirayı Bırakın 500 Liram Dahi Yok. Hadi Benden Alın da Patron Yapın Oluyorsa Madem...

Mesele Şu ki; Örnekte Verdiğin İnsanın "Baba"sı Var Kardeşim. Babası Büyük İhtimalle O Parayı Çocuğuna Batırması İçin Vermiştir. Hayat Herkese Eşit Şartlar Sağlamıyor. Yoksa Takım Elbisemi Giyip Audi A6 ma Binerek İşime Gitmeyi İstemiyor Değilim.

Patron veya İşçi Olmak Seçim Meselesi Değil. Eğer ki Öyle Olsaydı Emin Olun İşçi Kavramı Var Olmazdı Bile

Orijinalden alıntı: Manyetizma

quote:

Ben suan yurtdisinda universite okuyorum ama sana soyleyebilirim ki tamamen palavradan tiriska...Yanlis anlamayin okudugum universite ulkesinde en iyi olan dunyada da duzgun bir yerde bir okul ama genel egitim sistemi senin onune oyle karman corman gereksiz bilgileri atiyor. Universitede okuyanlar olmasa azicik maaslara calistirip kole edicek kafasi mallasmis insanlari nereden bulacaklar...Yavas yavas gozum aciliyor, imkanlarin pesinden kosup bazi seyleri riske etmek lazim...Baskalarinin yarattigi dunyada, baskalarinin dediklerini yaparak kendi hayatinizi yasayamazsiniz.

Iste bende bundan bassediyorum, su piyasadaki yeni is adamlarina bakin sermayesi bile olmadan borcla ise baslamislar sadece piyasanin neye ihtiyaci oldunu gorup para kazanmislar, eskiden herkes bu islerle ugrastigindan 5-10yilda zengin olmak zormus ama su an herkes birinin altinda calismayi dusunuyor kendi isini yapmaya dusunen yok. Universite okumak evet onemli ama derslerin yuzde 70ni meslek hayatinizda kullanmiyorsunuz beynimiz bu bilgilerle doldurulup sirketlerin hizmetine giriyor.

Bana karsi cikanlar sunu soylesin, bi iste patron olmakmi istersiniz yoksa patronunuzdanda fazla bilgili olup yinede emir almakmi. Iste sorun burda bilgili adam isci sinifi oluyor, bilgisiz adam patron

üniversiteye yanlış amaçlarla gittiğin için boşuna okuyorsun. bırak ticarete başla simit sat sonnra simit sarayı zinciri kurarsı.

• saçmalık.zaten iş adamı kavramı daha da bir saçmalık.mesleği olmayan,parayla birşeyler yapana iş adamı deniyor,adamın zerre dünyadan anladığı yok,neymiş iş adamı.para olmasa öyle kalır adam,neden çünkü bir mesleği yok.3 kağıttan zengin olana iş adamı deniyor bu memlekette.işte çoluk çocukta özeniyor,zannediyor ki para öyle kolay kazanılan birşey,ağaçtan falan geliyor.

para benim için hiç önemli değil.zengin olmuşum,umurumda değil.önemli olan öldükten sonra arkamdan ne bıraktığım,dünyaya katkım.arkamda bilime bir katkı bırakabilirsem ne mutlu bana.bu onur bambaşkadır.villada yaşamışım,ne olmuş?öteki türlü sokakta mı yattım? yoo yine evim vardı.

neyse ki dünyada paranın köpeği olmamş,onurlu insanlar var ve ebediyende olacak.işte o onurlu insanların edinimlerinden paraları ile faydalanan asalaklarda aldıkları spor araçlarıyla,mühendislik harikası gökdelenleri ile övünecek...

• quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

quote:

quote:

üniversiteye yanlış amaçlarla gittiğin için boşuna okuyorsun. bırak ticarete başla simit sat sonnra simit sarayı zinciri kurarsı.

su an zaten ticaretle uğraşıyorum, ticaret hobi gibi bişey 14yaşımda başladım, ilk karımı al sat ile notebook üzerinden kazanmıştım

@superposition

Eskidendi o arkamda bir şeyler bırakma olayı, bu devirde bireysellik öldü, şirketler yeni teknoloji kesfediyor çünkü en iyisi olmaya çalısıyor

• Çünkü insanlar muammayı sevmez. Ben ne olacağım, ne iş yapacağım diye dert etmektense üniversite okuyup belirli bir yolda yürümek isterler.
  • Bak hala şımarık şımarık cevaplar yazıyorlar.Koçum senin baban zengin o yüzden gelecek kaygın yok ama üniversiteye giden adamın babasından kalan birşeyi yok anladın mı adam hayatını kurtarmaya bakıyor .

quote:

Orijinalden alıntı: neilblack

quote:

quote:

su an zaten ticaretle uğraşıyorum, ticaret hobi gibi bişey 14yaşımda başladım, ilk karımı al sat ile notebook üzerinden kazanmıştım

@superposition

Eskidendi o arkamda bir şeyler bırakma olayı, bu devirde bireysellik öldü, şirketler yeni teknoloji kesfediyor çünkü en iyisi olmaya çalısıyor

bilgisiz olduğun belli,birşeyleri sorgulamadan önce bilgi sahibi ol.

birşeyler vermek demek ipad üretmek demek değil,önce bunu öğren.akademik çalışmalar genelde akademisyenler tarafından yapılır,bir şirket en fazla projeye sponsor olur,beraber yürütülür,desteklenir ama esas değildir.bireyselliğin öldüğü falan yok.teknoloji dediğin şeyde marketteki elektronik cihazlar değildir,onlara inovasyon denir.

ticarette zincirin bir parçası.sen notebook satıp,komisyondan para kazanmıştın ama o notebook üretilmeseydi satacak pek birşeyin olmayacaktı.herkes al sat havadan para derdinde olsa senin gibi taş devrinde olurduk hala.

birde ne okuyorsun merak ettim.bu okuldaki bilgilerin %70i işe yaramıyor muhabbeti epey liseli ergen geyiğidir:D üniversitede öyle birşey yok.

• Arkadaşım sen ya çok iyi bir şeyin kafasını yaşıyorsun yada kendini abd falan sanıyorsun 3-5 bin tlnin ne demek oldunu biliyormusun sen ? benim babamın maaşı ortalama 1500 2000 tl bu bize yetiyor ama sen 3-5bin para demiyorsun onu geç 700 lira ile geçinenler var sen 3-5 bine para demiyorsun iş adamı diyorsun iş adamı olman için önceden para sahibi olman lazım yoksa yaptın işin kumardan fazla birşey deyildir. bankadan çekersin 50bin açarsın bir dükkan ya tutmazsa ne olucak ? babadan zengin olanlar için bu proglem olmaz ama normal insan için hayatının yarısı çöpe gitmiş olucak
  • sen bunları takma kafana yine yazıcam da önemli olan o değil mühendis olursun bir şey üretir patentini alır firmalara 50 yıllık kiralarsın mesela anlatabiliyomuyum parayı kırar onunla yaşarsın amaç para olmamalı birşeyler üretebilmek olmalı eğer ki mühendislik okuyorum ve ben bir mühendis olacağım diyorsan

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Honey Badger -- 9 Mart 2012; 0:01:26 >
  • arkadaşa bazı yönlerden katılıyorum türkiye'de girişimcilik öldürüldü gibi geliyor özellikle 80 sonrası bizler tamamen "okulunu oku,dersini çalış,siyasetten uzak dur, verilen parayı kabullen" tarzında yetiştik

şuan tıp fakültesinde okuyorum haliyle mühendislik gibi kendi işini kurma durumu da yok

ancak baktığımızda bizim okulda bir sürü esnaf,tüccar ailelerin çocukları var belki babasının işini yapsa daha rahat bi hayatı olacak ancak ne ailesi ne de kendisi böyle birşeyi istemeyip bu okulu kazanmışlar

kısaca 90 lardaki krizler falan filan derken artık serbest piyasadan korkar hale geldik üretmek,ticaret yapmak,ülke ekonomisine katkı sunmak hepsi arka planda bu durumda da hem bizler hem de ülkemiz kayıpta
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.