Şimdi Ara

NEDEN FAKİRLERİN ÇOCUKLARI ÇOK, ZENGİNLERİN AZ OLUYOR ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Zengin diye hitap ettiğiniz insanlar öncelikle çocuğunun tam anlamıyla sorumluluk sahibi ve kendi ayakları üzerinde durabildiğinden emin olmak istiyor. Ayrıca bir kesimin de çalışmaktan bakabilecek vakti olmuyor ancak soylarının devam etmesini ve ellerindeki yatırımların onlardan sonra da doğru yönlendirileceğinden emin olmak istiyorlar.
  • Bir sürü cevabı var:

-Prezervatif alamıyorlardır.
    -Cahillerdir, annenin 2. doğumdan sonra pert olduğunu bilmiyorlardır.
    -Doğum kontrol hapları alamıyorlardır.
    -Kendilerini eğitememişlerdir çocuklarını nasıl eğiteceklerini düşünemezler.

Sonuç: Genelde 7 den 70 e herkesden sigara isteyen vermeyince döven, gaspçı tipler.
  • Zengin birey değilde bilinçli birey diyelim bence. Bilinçli olmayan kesimler gördüğüm kadarıyla "karnını doruyuruz okulunu okuturuz gerisi de bir şekilde hallolur" bakış açısıyla yaklaşıp sonrasını düşünmeden çocuk yaptıkları için hem ebeveyinler hemde çocukları madur oluyor. Adamın evine 1200 lira para giriyor 700 lira kira+faturalara gidiyor. Kalan 500 lira ile 5 çocuğunun karnını doyurmaya çalışıyor. Yaptıkları çocuklarda hayata 5-0 geriden başlıyor. Bu ülkemizin bence en büyük sorunlarından biri.

Biliçli aileler çocuk planlaması yaparken çocuğun ileride kendine yaratacağı masrafı hesaplıyor. Kendi geliriyle çocuğa düzgün bir hayat standardı oluşturamayacaksa çok çocuk yapmıyor ki bence doğrusu da bu. Sen çocuğu doyuramıycaksan, okutamayacaksan, hasta olduğunda tedavi ettiremiyeceksen, sosyal çevre oluşturması için gerekli maddi yardımı yapamayacaksan niye yapıyorsun o çocuğu? Tamamen ülkeye zarar. Bence devlet ailelelere gerilerine göre çocuk kotası vermeli, ciddi bir nüfus planlaması yapmalı çünkü bu gidişle ciddi bir niteliksiz nüfus patlaması yaşanacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: osuruktanmadalya

Konuya gelirsek zengin adamın yapacağı iş,hobi,aktiviteler, olabilir yani evde fazla vakit harcamayabilir.Fakat durumu iyi olmayan bu işleri yapamaz daha çok karısıyla vakit geçirir tabi eğitim yapısıyla da ilgilidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Festen -- 10 Ağustos 2015; 16:04:37 >
  • Hayat kavgasında hayatını idame ettirmek isteyen insanların çalıştıkları işler bilek gücüne dayanır o yüzden ailece ucuz insan gücü olarak çalışırlar. Zengin ailelerse çocuklarına güzel bir eğitim sağlayabildiği için ve ucuz insan gücüne ihtiyaç duymadığı için az çocuk yapar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Özgür Can

Zengin birey değilde bilinçli birey diyelim bence. Bilinçli olmayan kesimler gördüğüm kadarıyla "karnını doruyuruz okulunu okuturuz gerisi de bir şekilde hallolur" bakış açısıyla yaklaşıp sonrasını düşünmeden çocuk yaptıkları için hem ebeveyinler hemde çocukları madur oluyor. Adamın evine 1200 lira para giriyor 700 lira kira+faturalara gidiyor. Kalan 500 lira ile 5 çocuğunun karnını doyurmaya çalışıyor. Yaptıkları çocuklarda hayata 5-0 geriden başlıyor. Bu ülkemizin bence en büyük sorunlarından biri.

Biliçli aileler çocuk planlaması yaparken çocuğun ileride kendine yaratacağı masrafı hesaplıyor. Kendi geliriyle çocuğa düzgün bir hayat standardı oluşturamayacaksa çok çocuk yapmıyor ki bence doğrusu da bu. Sen çocuğu doyuramıycaksan, okutamayacaksan, hasta olduğunda tedavi ettiremiyeceksen, sosyal çevre oluşturması için gerekli maddi yardımı yapamayacaksan niye yapıyorsun o çocuğu? Tamamen ülkeye zarar. Bence devlet ailelelere gerilerine göre çocuk kotası vermeli, ciddi bir nüfus planlaması yapmalı çünkü bu gidişle ciddi bir niteliksiz nüfus patlaması yaşanacak.

En mantıklı cevap bence bu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gerekli açıklama yapılmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allah rızkını verir kafasıyla çocuklarının hayatını karatıyorlar biliçsiz insanlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Festen

quote:

Orijinalden alıntı: osuruktanmadalya

Konuya gelirsek zengin adamın yapacağı iş,hobi,aktiviteler, olabilir yani evde fazla vakit harcamayabilir.Fakat durumu iyi olmayan bu işleri yapamaz daha çok karısıyla vakit geçirir tabi eğitim yapısıyla da ilgilidir.

15 saat çalışan adam karısıyla nasıl vakit geçiriyor muş?Bütün gün amelelik yapmaktan gelip uykuya dalıyor adam.
  • sezar312 kullanıcısına yanıt
    Simdi bu adam hiç mi bos? kalmıyor tatil yapmıyor zengin adam parasiyla fakir adam karisiyla oynar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Festen -- 10 Ağustos 2015; 18:29:10 >
  • Festen F kullanıcısına yanıt
    Zengin şirkette 8 saat çalışıyorsa fakir 15 saat amelelik yapıyor sadece pazar günleri tatil.Zengin çocuğu falansan önce den söyle hayatında hiç böyle birini görmemiş,zorluk çekmemiş adamla konuşmam bu konu'yu.
  • biri düşünebilen bilinçli birey diğeri karı gel yatak diyen beyni bacak arasında öküz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 10 Ağustos 2015; 18:53:50 >
  • Konu'ya zengin çocukları adanmış sanırım.

2 nedeni var

1- Gelirleri az olur çocuğu da çalıştırırlar
    2- Gelecekte bizi kurtarsın diye.
  • Gelecek planlamasi yapacak kadar kafalari olmadigi icin

• quote:

Orijinalden alıntı: sezar312

Konu'ya zengin çocukları adanmış sanırım.

2 nedeni var

1- Gelirleri az olur çocuğu da çalıştırırlar
    2- Gelecekte bizi kurtarsın diye.

Yaptığınız yorumlardan maddi durumunuz biraz kötü olduğu anlaşılıyor doğru mu ?
  • Çok kötü değil tabii yiyecek yemek buluyoruz tek çocuğum ben annem emekli
  • Ben çoğunluğun ilerde bizi kurtarsın diye çok çocuk yaptığını sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Festen

Ben çoğunluğun ilerde bizi kurtarsın diye çok çocuk yaptığını sanmıyorum.

Kurtarsın derken nasıl yani ?
  • Zengin parasıyla fakir karısıyla oynarmış

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.