Şimdi Ara

Neden Dünyadaki En Zalim, En Kanlı, En İnsanlık Dışı Ülkeler Yahudi ve Hıristiyan? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
1
Favori
3.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ahm3tt

quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

Din savaş malzemesi mi 71 yaşındaki adam orduyu alıp yola çıksın?

Yanlış anlaşılmasın, savaşlar din için yapıldı demiyorum. Demek istediğim din için yapılmışsa eğer üzüntü verici. Binlerce insanın ölümü asla dinin hükümleri olamaz(bazı durumlar hariç).

======================================================================================================================

Şu dini yayma savaşları bana çok garip gelmiştir. Bir ülkeyi savaşla aldığınız zaman oradaki halk sizin dininizi kabul etmez. Eğer ki savaş dini yaymak için yapılıyorsa, oradaki insanlar dini kabul etmiyorsa ne olacak? Zorla mı kabul ettirilecek? Derseniz ki o ülkede yeni doğan çocuklara eğitim verilerek din yayılıyordu, kimse zorlanmıyordu; o zaman din kişisel tercih olmaktan çıkıyor. İnsanların kendi seçmediği bir şeyin ödülü olarak cennete gidecek olmasının mantığı kalmıyor.

sen olayı tamamen yanlış anlamışsın arkadaşım bak o olay şöyle

şimdi bir yerde bir millet diğer millete zülmeder... günümüz de örneği çok

osmanlı ihtar çeker, bu insanlara zülmetme onları ezme yoksa savaş ilan ederim

ama onlar sömürmeye devam eder Osmanlı da girer olayı eline alır. Kimseye zülmedilmez. Osmanlı senin yazdığın mantıkla savaşsa idi ne kilise kalırdı ne sinagog kalırdı dümdüz eder kılıçtan geçerdi insanlar 1400 lerde

1500 lerde

ha kontrolu eline aldıktan sonra biz ezmemişiz insanları bak;

"Altı asır gibi uzun bir süre üç kıtada hükmünü yürüten ecdadımızın medeniyet mirasını inceleyip araştırmadan içte ve dıştaki bazı gafil ve hainlerin ona, "emperyalist" yaftasını yapıştırarak mahkum etmeye çalışmalarına mukabil, Macaristan İlimler Akademisi tarafından ortaya çıkartılıp yayınlanan bir belgede belirtildiğine göre, Osmanlı Devleti'nin Macaristan'da hakim olduğu devirlerde, Macar halkından yılda 7 milyon akçe 21 milyon vergi toplayıp, buna karşılık aynı yıl Macaristan'a 21milyon akçe yatırım yaptığını.." ;Bakiler,Yavuz Bülent; üsküp'ten Kosovaya, Polat Ofset matbaası, Ankara/ 1991, s.44

Bakın Ahmet Bey, bu söyledikleriniz tamamen bakış açısı. Bugün ABD Irak'a, Libya'ya girerken aynı bahaneleri kullandı. Bu bahanelere Amerikalılar inandı, ama biz inanmadık. Osmanlı'nın bahanelerine de biz inandık, onlar inanmadı. Aynı şekilde biz Osmanlı zulmetmedi diyoruz, onlar da kendi devletleri için aynı şeyleri söylüyorlar. Şunu belirteyim, tarihte büyük devlet olurken kan dökmeyen olmamıştır; haklı ya da haksız. Hiç bir devlet de tamamen iyi niyetler besleyerek dünyanın süper gücü olmamıştır, Osmanlı'da dahil. 6-7 ili 200 senede 3 kıtaya çıkarmak iyi niyetle olacak iş değil.

http://www.dilimiz.com/tarih/OSMANLI2by.gif

Tarih yabancı kaynaklarda farklı, bizde farklı anlatılır. Çünkü 5 asır gerisini ancak devlet arşivlerinden ve kişilerin yazdığı anılardan öğrenebiliyoruz. Ben sanmıyorum ki her hangi bir devlet yaptığı şeylerin kaydını tutarken kendini haksız çıkarsın

Tarihin çok önemli kısımlarını anılar vs. oluşturur ve anılar tarafsız olacaklarını vaad eden yazı türleri değildir. Adam o gün vergi vermiştir devlete söver, iyi para kazanmıştır gereksiz yere över.

Sizden tek ricam bir İngiliz ile empati kurun. İngiltere'de dünyayı yönetti Osmanlı'da. Siz Osmanlı hakkında ne düşünüyorsanız o da İngiltere hakkında onu düşünüyor. Ben bu empatiyi kurduğum gün Osmanlı hakkında ne kadar ütopik düşüncelere sahip olduğumu fark ettim.(Empatiyi kuralı çok olmadı)

Selametle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 11 Mart 2012; 20:43:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertdnc

Yazdığım mesajdan dolayı gitgide ağırlaşan ithamlardan dolayı bu mesajı yazma gereği duyuyorum. Bunun sadece bir bilgi olduğunu, bilgilerin zaten hepsinin doğru olamayacağını, herkesin yanılabileceğini hatırlatırım. Bana böyle anlatıldı ve ben de size bunu ilettim. Bir insana şakirt muammelesi yapmadan önce o insanın en azından 2-3 mesajını okumanız gerekiyor. Tamam bu kadar hararetlenmenize gerek yok, bilgi yanlıştır. Düzelten arkadaşlara teşekkür ederim. Tabii öyle bir arkadaş çıktıysa.

5 Ağustos 200X

Ben de alıntı yapmışım sizin mesajı, demek tanışıyormuşuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 11 Mart 2012; 20:45:53 >

• quote:

ne selamet dileyin ne bey şeklinde hitap edin bana

size yazıklar olsun

ingilizlerin

avustralya
    mısır
    sudan
    nijerya
    hindistan
    kıbrıs
    ingiliz antartik bölgesi!!!?!?!?
    güney afrika
    sudan
    kuveyt
    ..

daha aklıma gelmiyor sinirden buralarda ne işi var ? neden sömürüyor burları

bana 1 tane ülke söyleyin bizim bu şekilde sömürdüğümüz

bizi geçtim osmanlının

empati yapacakmışız

bir ingilize sor senin avustralya ile nasıl bir bağlantın var de

yazıklar olsun ya

yazıklar olsun

empati yapacakmışım

ingiliz de kendi devleti için bizim gibi düşünürmüş

amerikalıların katlettiği kızılderiler mi

ispanyolların katlettiği aztekler mi

biz kimi katlettik?

yazıklar olsun size be

• Bu Ahm3tt nikli arkadasin zinciri kopmus

Tarih bilgisi 0, seviye yerlerde!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: El Fuego

Bu Ahm3tt nikli arkadasin zinciri kopmus

Tarih bilgisi 0, seviye yerlerde!

tarih bilgin iyi ise cevap ver

neden avustralya da ve kıbrıs?

haydi acıkla

senin bu çıkışların komik bile olamıyor artık
    intelligence everywhere
  • quote:

quote:

ne selamet dileyin ne bey şeklinde hitap edin bana

size yazıklar olsun

ingilizlerin

avustralya
    mısır
    sudan
    nijerya
    hindistan
    kıbrıs
    ingiliz antartik bölgesi!!!?!?!?
    güney afrika
    sudan
    kuveyt
    ..

biz kimi katlettik?

yazıklar olsun size be

Karşıdaki kişinin görüşlerini hazmedemiyorsanız bile saygı duymak zorundasınız. Bu forumda onlarca kişinin görüşünü hazmedemediğim olmuştur. Ama şunu iyi biliyorum ki sinirle yazılan o mesajlar başkasının gözünde haksız çıkarıyor insanı. Bu yüzden doğru üslup kullanmışsınız gibi varsayarak devam ediyorum:

Onlara sorduk, ne işiniz vardı Avustralya'da? Peki bizim ne işimiz vardı Avrupa'nın içlerinde, Mısır'da, Arabistan'da? Onlar Avustralya'da kan döktüler de biz buralarda çiçek mi dağıttık? Onların bizden daha fena oldukları gerçek, hatta şu an dünyadaki katliamları yargılamaya teşebbüs eden devletin katliam konusunda 1 numara olduğu da gerçek. Ben kesinlikle onlarla aynıyız demiyorum, sütten çıkmış ak kaşık değiliz diyorum. Amerika'nın "Biz oraya barış götürdük" yalanına şimdi inanmıyorsunuz, ben de inanmıyorum çünkü her şey ortada. Dünyanın süper güçleri barış için savaş yapmazlar, biz süper güçken de aynı durum söz konusuydu. Barış için savaş yapsalardı "Mutlak egemenlik yoktur" gibi sözler türemezdi.

Ayrıca kullandığım kelimelere dikkat edin, pek sömürmekten hiç bahsetmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 11 Mart 2012; 21:31:09 >

• sen ceza alacaksın

zincirini koparmak deyimin için merak etme..

ağzı olan konuşuyor

@kabuska

böyle karşındakini takmaz, en ufak bir samimiyet olmadan konuşuyorsun..

sana soruyorum lafı dolandırmaktan hoşlanmam net olurum net cevap beklerim

kan dökmek öyle olmaz , kızılderili soyu tüketmekle olur, azteklerin insanlarını değil sadece tarihsel binalarını bırakmakla olur

biz bu şekilde

osmanlı bu şekilde nerede kan dökmüş?

sana en basit olarak mısır dedim

dibimiz de ki kıbrıs diyorum... Kıbrısa gittin mi? gördün mü? dibinde ya dibinde... nasıl onlarla aynı kefeye koyarsın ak kaşık değiliz dersin kıbrıs tarihi için o kadar geri gitmene gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 11 Mart 2012; 21:39:52 >

En ufak samimiyet olmayan bu tavrımı yaklaşık 1 yıldır devam ettirebilmemi kendim adına başarı olarak görmeliyim o zaman

Bende net cevap beklerim. Bizim ne işimiz vardı oralarda?

quote:

sana soruyorum lafı dolandırmaktan hoşlanmam net olurum net cevap beklerim
    kan dökmek öyle olmaz , kızılderili soyu tüketmekle olur, azteklerin insanlarını değil sadece tarihsel binalarını bırakmakla olur
    biz bu şekilde
    osmanlı bu şekilde nerede kan dökmüş?

"Onların bizden daha fena oldukları gerçek, hatta şu an dünyadaki katliamları yargılamaya teşebbüs eden devletin katliam konusunda 1 numara olduğu da gerçek."

quote:

kan dökmek öyle olmaz

Kan dökülmüş olması için illa da mahalledeki herkesi mi öldürmek lazım? 1-10-50 kişiyi öldürünce kan dökülmüş olmuyor mu?

quote:

dibimiz de ki kıbrıs diyorum... Kıbrısa gittin mi? gördün mü? dibinde ya dibinde... nasıl onlarla aynı kefeye koyarsın ak kaşık değiliz dersin kıbrıs tarihi için o kadar geri gitmene gerek yok.

"Onların bizden daha fena oldukları gerçek, hatta şu an dünyadaki katliamları yargılamaya teşebbüs eden devletin katliam konusunda 1 numara olduğu da gerçek."

6-7 ili olan bir devlet, 200 yılda nasıl 3 kıtaya ulaştı? Merak ettiğim sorulardan iri de bu.

• sana dedim ki ilk mesajlar da

onlar zülmetti çünkü insanlara kendi insanlarını kılıçtan geçirdiler başka içerisinde yaşayan azınlıklara zülmettiler

insan sömürdüler dedim bu buradan cıktı, bizde buna müsade etmedik. kontrolu elimize aldık. olay bu kadar basit

200 yılda 3 kıtaya nasıl ulaştık sorusunun cevabı bunca şey içinde bu foruma sığdırılamaz heralde, ama bu başarı ne 1 padişahın ne tek 1 kişinindir. bu bir inancın başarısıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 11 Mart 2012; 22:09:41 >

Gecmısı orta cag avrupasını ınceleyelım halk sınıflara ayrılmıs, cahıllık dız boyu, dın alet edılerek ınsanlar yakılıyor olduruluyor pekı bu donemde Islam ulkelerınde durum ne? Tam aksına her sey gayet ıyı bılım ılerlemıs ınsanlarr zekı... Ne oluyor sonra? Kıbrımıze yenık dusuyor onlar buyuyor bız yerımızde sayıyoruz sonra onlar cok buyuduklerınde olayı farkedıyoruz ama bu seferde her seyımızı degıstırmısler bızı cahıl yapmıslar tek suclu bızız elımızde kı gucu kaybettık..

quote:

Orijinalden alıntı: Mertdnc

Yazdığım mesajdan dolayı gitgide ağırlaşan ithamlardan dolayı bu mesajı yazma gereği duyuyorum. Bunun sadece bir bilgi olduğunu, bilgilerin zaten hepsinin doğru olamayacağını, herkesin yanılabileceğini hatırlatırım. Bana böyle anlatıldı ve ben de size bunu ilettim. Bir insana şakirt muammelesi yapmadan önce o insanın en azından 2-3 mesajını okumanız gerekiyor. Tamam bu kadar hararetlenmenize gerek yok, bilgi yanlıştır. Düzelten arkadaşlara teşekkür ederim. Tabii öyle bir arkadaş çıktıysa.

5 Ağustos 200X

Ben de alıntı yapmışım sizin mesajı, demek tanışıyormuşuz

Evet ben de yeni gordum. Forum kucuk.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cartmann

bız Muslumanlar yuzunden...

Gecmısı orta cag avrupasını ınceleyelım halk sınıflara ayrılmıs, cahıllık dız boyu, dın alet edılerek ınsanlar yakılıyor olduruluyor pekı bu donemde Islam ulkelerınde durum ne? Tam aksına her sey gayet ıyı bılım ılerlemıs ınsanlarr zekı... Ne oluyor sonra? Kıbrımıze yenık dusuyor onlar buyuyor bız yerımızde sayıyoruz sonra onlar cok buyuduklerınde olayı farkedıyoruz ama bu seferde her seyımızı degıstırmısler bızı cahıl yapmıslar tek suclu bızız elımızde kı gucu kaybettık..

osmanlının nasıl yıkıldığına veya çöküş dönemine nasıl girdiğine dair 2-3 teoriden en gerçeğe yakını..avrupalıların sahte hacı-hoca getirmeleri ve insanları manupile ettirp hurafelere inandırmaları

bknz: o şeytan icadı, bu şeytan icadı... sonra yıllarca uyutulan halka "aydınlanma hareketleri" altında bölücülük faaliyetleri

• quote:

quote:

onlar zülmetti çünkü insanlara kendi insanlarını kılıçtan geçirdiler başka içerisinde yaşayan azınlıklara zülmettiler

insan sömürdüler dedim bu buradan cıktı, bizde buna müsade etmedik. kontrolu elimize aldık. olay bu kadar basit

Bende cevap olarak: "Bugün aynı şeyi ABD yaptığında inanmıyorsunuz......" dedim. Hatta ABD "Biz oraya barış götürdük" deyince samimi bulmuyoruz dedim. ABD'nin bu yalanlarına biz inanmıyoruz ama ABDliler inanıyor, Osmanlı'nınkine de biz inanıyoruz onlar inanmıyor. Ne olacak şimdi?

quote:

200 yılda 3 kıtaya nasıl ulaştık sorusunun cevabı bunca şey içinde bu foruma sığdırılamaz heralde, ama bu başarı ne 1 padişahın ne tek 1 kişinindir. bu bir inancın başarısıdır.

Biz yapınca başarı, onlar yapınca katliam mı oluyor? Biz onlara nasıl bakıyorsak onlar da bize öyle bakıyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cartmann

bız Muslumanlar yuzunden...

osmanlının nasıl yıkıldığına veya çöküş dönemine nasıl girdiğine dair 2-3 teoriden en gerçeğe yakını..avrupalıların sahte hacı-hoca getirmeleri ve insanları manupile ettirp hurafelere inandırmaları

bknz: o şeytan icadı, bu şeytan icadı... sonra yıllarca uyutulan halka "aydınlanma hareketleri" altında bölücülük faaliyetleri

belkı... Ama bu tarz ınsanlar sız ne kadar gelısmıs olursanız olun varolacaktır. Bugun amerıkada boyle ınsanlarr yok mu? Var... Ama ılım bu sıg dusuncelerın onune gecerdı ne zaman kı ıslam medenıyetlerı ılımı unuttu ıste ozaman o kısılerın sozu gecer oldu...

• quote:

quote:

quote:

Bende cevap olarak: "Bugün aynı şeyi ABD yaptığında inanmıyorsunuz......" dedim. Hatta ABD "Biz oraya barış götürdük" deyince samimi bulmuyoruz dedim. ABD'nin bu yalanlarına biz inanmıyoruz ama ABDliler inanıyor, Osmanlı'nınkine de biz inanıyoruz onlar inanmıyor. Ne olacak şimdi?

quote:

Biz yapınca başarı, onlar yapınca katliam mı oluyor? Biz onlara nasıl bakıyorsak onlar da bize öyle bakıyor.

abdliler inanmıyor lütfen uydurmayın, inansa obamayı seçmezlerdi. newyorkta bulundunuz mu bilmiyorum, ben gittiğim de o dönem en buyuk reklam panolarına tabut resimleri koymuşlardı ve altında şu yazıyordu;

hi MUM i am home!!

tabutta ve eve geldim cümlesi.. olayı açıklıyor. zaten amerika da yoldan birini çevirip Türkiye nerede diye sorsanız (ki ben sordum) fransanın yanında bir yerlerde cevabı alırsınız

amerikalılar ın büyük çoğunluğu zaten dünyayı amerikadan ibaret sanıyor

yıllarca bizim kafamızı uyutan zihniyet, kendi halkınınkini çoktaaaan uyutmuş.. obama dan ümit besliyorlar ama farketmiyor ki...

son olarak

ben tarihin hiç bir sahnesinde... bizim bir ev basıp

kundaktaki cocugun kafasına mermi sıktığımızı görmedim

görmek istiyorsanız

kıbrısa gidip empati yaptığınız devletlerin izlerini görebilirsiniz.

dolayısı ile biz bir yeri alıyorsak başarıdır

onlar alıyorsa katliyamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahm3tt -- 11 Mart 2012; 22:27:23 >

• Ah barbar batı ah!

Neden Dünyadaki En Zalim, En Kanlı, En İnsanlık Dışı Ülkeler Yahudi ve Hıristiyan?

Eğer inanmıyor olsalardı ABD hala daha sağa sola saldıracak cesareti bulamazdı. Ama şu var, savaştan bıktılar. Belki Obama'yı milat olarak gördüler ama değişen tek şey fiziki temasta azalma olduğu.

Ayrıca ABD'li biri neden Türkiye'nin yerini bilsin ki? Adamlar Türkiye ile yatıp Türkiye ile kalkmıyorsa tabii.

quote:

görmek istiyorsanız

Sanki Kıbrıs'ta yapılanlara hak veriyormuşum gibi davranıyorsunuz . Amacınız ne bilmiyorum ama eğer beni ülke düşmanı olarak göstermekse, emin olun bu bölümdeki insanların çoğu yemez; az çok bilirler beni.

Kundaktaki çocuğa gelirsek. İngiliz'e göre İngiliz yapmamıştır bunu, ama Türk yapmıştır. Türk'e göre de tam tersi, İngiliz yapmıştır. Emin olun şehri aldıktan sonra komutanlar binlerce askerin ne yaptığını tek tek bilemezler, arada çürük elma her yerde çıkar. Bebek öldürmek manasında söylemiyorum sadece. Savaşın etiği yoktur, kuralı da.

quote:

Niye? Biz alırken su tabancası mı kullanıyoruz yoksa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabuska -- 11 Mart 2012; 22:39:15 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

abdliler inanmıyor lütfen uydurmayın, inansa obamayı seçmezlerdi. newyorkta bulundunuz mu bilmiyorum, ben gittiğim de o dönem en buyuk reklam panolarına tabut resimleri koymuşlardı ve altında şu yazıyordu;

hi MUM i am home!!

tabutta ve eve geldim cümlesi.. olayı açıklıyor. zaten amerika da yoldan birini çevirip Türkiye nerede diye sorsanız (ki ben sordum) fransanın yanında bir yerlerde cevabı alırsınız

amerikalılar ın büyük çoğunluğu zaten dünyayı amerikadan ibaret sanıyor

yıllarca bizim kafamızı uyutan zihniyet, kendi halkınınkini çoktaaaan uyutmuş.. obama dan ümit besliyorlar ama farketmiyor ki...

son olarak

görmek istiyorsanız

öncelikle bu mesaj türk insanı karşıtlığıyla atılmamıştır.Belirteyimde sonra bazılarının zoruna gidince yanlış anlaşılıyorum herneyse.Öncelikle katliamın şusu busu bebek yaşlısı yoktur.Katliam katliamdır ama siz bebeklere yapılmış bir katliamda görmek lstiyorsanız o türlüsüde vardır.Yanlış bilmiyorsam bir asker maraş ile anılarında paylaşmıştı duvarda bir ceninle ilgili birşeydi.Sizde araştırırsanız görürsonüz yani hiçbir ırk temiz diye birşey yoktur.Birde kıbrıs olayını söylemişsiniz aslında bu konunun tam cevabı kıbrıs olaylarıdır.Zira batı kıbrısda olan kanlı noelleri falan bilmez onlarda nasıl sizde küvette kurşuna dizilmiş insanlar var ise batıda da kuzeyli rum bir kadın ve bebeğinin nasıl hunharca öldürüldüğünü billrler yani herkes sadece kendi penceresinden bakıp ben temizim benim milletim şunu yapmadı diye saçmalıklar söylemisin.İnsanoğlu yaşadıkça her zaman katliamlar olucaktır.

• Neden Dünyadaki En Zalim, En Kanlı, En İnsanlık Dışı Ülkeler Yahudi ve Hıristiyan?
    diye düşünmek yerine günümüzde dünyada en geri kalmış, demokrasi ve insan haklarından yoksun,cahil,hoşgörüsüz,görgüsüz ve değişmek istemeyen toplumları neden müslüman diye sormak lazım önce.....
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.