Şimdi Ara

Neden Dizel. Açıklayabilir misiniz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
0
Favori
4.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Janjan
    (...) olası bir kapışma durumunda vites sınırlaması yok biliyorsunuz lütfen yanıltmayalım saygılar

Senin değindiğin olaya çoktan cevap vermiştim, biraz ileri görüşlüyüm sanırım
    quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL
    Otoban köşelerinde birbirini geçmeye çalışanlarla işimiz olmadığından bunları hesap dışı bırakıyorum.

• TRCAPITAL sen neyin ispatını yapıyosun ki??? boşver kardeşim anlamayan gitsin ne yaparsa yapsın bize ne???sen keyfine bak... ben benzinden dizele geçtiğim için çok mutluyum huzurluyum o yakıt ibresine baktıkça daha da mutlu oluyorum... herkes özgür gidin benzinli alın anasını satıyım yaaa.... illallah...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kürsad
    helal olsun ama benim arabanın 1.4 benzinlisidende yavaş neden acaba

Senin araban 80 beygir, karşılaştırdığın aynı arabanın 1,4'ü 98 beygir, 1,6'sı 115 beygir. Eh o kadar da olsun. Senin araba en az olacaktı bir 100 BG bak bakalım o zaman benzinlisine nasıl el sallıyorsun.
  • arkadaşlar siz dizel mi daha ii yoksa benzinli mi daha iyi diye tartışa durun.biz (yani babamla) dizel araba almaya karar verdik.
    bana göre dizelle benzinli arasındaki terk fark çok az bi hız farkı olması -ki ben o arabayla yarış yapacak değilim- sizi bilmem ama ben o arabada yük taşıyıp istanbulu turlayacağım.8 yıllık toyota sw ile 200.000km i geçtik.ama artık akıllandık dizel alıp kara geçmek istiyoruz.arabanın siparişi verildi.araba showroomda plaka işlemlerinin halledilmesini bekliyor.(plaka özel olduğu için pazara anca çıkar araba)
    umarım dizel arabalar beklediğimden daha iyidir.
    bu arada fikirlerinizden dolayı hepinize teşekkürler.
    dizel ile benzinli arasındaki farkı gayet iyi anladım.

• quote:

Orjinalden alıntı: pegasuss
    TRCAPITAL sen neyin ispatını yapıyosun ki??? boşver kardeşim anlamayan gitsin ne yaparsa yapsın bize ne???sen keyfine bak... ben benzinden dizele geçtiğim için çok mutluyum huzurluyum o yakıt ibresine baktıkça daha da mutlu oluyorum... herkes özgür gidin benzinli alın anasını satıyım yaaa.... illallah...

Doğru diyorsun da dayanamıyor insan alışınca forum mantığına Kimseye bişey inandırmak istemiyorum da iftira ve bilmeden sallamasyon yapılınca insan duramıyor söylemeden. Lüks müks ne alaka yaa, komiklikler bir sürü. İstiyoruz ki forum kardeşlerimiz de yararlansın, iyi bişeylere sahip olsun, daha az para harcasın ama illallah moduna geçmek zorunda kalıyorum.

Şu olaya da itiraz var mı yoksa anlaştık mı?

Benzinli 0km Focus C-max Trend 5K 1.6i 32.470,21 YTL
    Dizel 0km Focus C-max Trend 5K 1.6 TDCi 37.667,58 YTL
    Benzinli ikinci el Focus C-max Trend 5K 1.6i 28.900,00 YTL
    Dizel ikinci el Focus C-max Trend 5K 1.6 TDCi 34,500,00 YTL

0 km araçta fark 32.470 - 28.900 = 3.570 YTL
    ikincielde fark 37.667 - 34.500 = 3.167 YTL

SONUÇ : Dizel 1,98 YTL, Süper Benzin 2,50 YTL. 3.570 - 3.167 = 403 YTL fark var. 403 YTL ile 203 litre mazot, 161 litre benzin alırsın. 203 litre mazotla en az ( 5,8 lt/100km tüketim yukarıdaki tablodan aldığım değer atmasyon değil) 3500 km gidersin, 161 litre benzinle en az (7.7 lt/100 km tüketim-yukarıdaki tablodan aldığım değer atmasyon değil) 2.090 km yol gidersin. Ya sen 2000 kilometreden sonra direkt pozitif kara geçiyorsun

• ESNEKLİK ORANLARIYLA DİZELLE BENZİNLİ KARŞILAŞTIRMAK ÇOK YANLIŞ, çünkü biri max. torku ve Bg gücünü çok düşük devirde veriyor, biri yüksek devirde benzinliyle adam 3. vitesteyken dizel 5 e atıyor, sen aynı vitesteki esneklik oranlarını nasıl karşılaştırırsın tabiiki alt devirlerde dizel hemen atak aynı viteste esnekliği fazla olur ama nefesi çabuk tükenir... 2. viteste 0-100 yaparsın benzinliyle, dizelde 3. te ...

Ben de DİZELCİYİM
    Yani benzin ucuz olsa binmem de...

Dizel dizel dizel

Focusun benzinliden sessiz olması orada bir hata var bence yanlış kesinlikle değil yavs, ben sesini dinledim, bizim egzos delinmiş, dizelden az ses çıkıyor

• Dizeli çok seviyom çünkü devirli kullanmaktan korkmuyom çok yakar diye sesi ne hastayım çok severim dizel sesini her devirde hemde

hele bide bmw nin 3 litrelik dizeli var hastayım ona her yanımda geçişinde durur dinlerim motorunu

• Dizel kullanımı çok daha keyifli...

Her ne kdar antiochos un dediği gibi ''vites'' kullanımı da olsa...

Yüksek tork ...ve benzinliden geri kalmyan Bg gücü sayesinde daha keyifli...

Benzinden ucuz ...Ayrıca az yakıyor....

Dolayısıyla insan psikolojisine de katkısı var dizelin...

Eskiden ben Benzinden başkasına binmem...İsterse 10 kat olsa da diodum...Ama artık dizelden başkasına BİNMEM! (Not: Yeni civic hariç)
  • Dizel de 10 ytl ye 100km yol yapabiliyorsun ekonomik anlamda güzel bir duygu...

ara hızlanmalarda ortaya çıkan tork insanı mest ediyor...gerçekten güzel hızlanıyor ve benzinli araç ara hızlanmalar kendini toplayana kadar dizel uzuyor gidiyor...

ekonomi amaçlı dizel ve turbo ile birleşince güzel şeyler çıkıyor ortaya..
  • quote:

Orjinalden alıntı: qr_bugra

Dizel kullanımı çok daha keyifli...

Eskiden ben Benzinden başkasına binmem...İsterse 10 kat olsa da diodum...Ama artık dizelden başkasına BİNMEM! (Not: Yeni civic hariç)

Ben zaten vites kullanmayı seviyorum benzinliyi dizel gibi kullanıos ekonomi prof. olduk

qr sen kaça vermiştin arabayı ya:??

Biz bu sefer cidden aracı verioruz... 18 e sahibinden.com a koydum aracı pazara götüreceğim hava açık olursa hafta sonu...

• Arkadaşlar ...

Benzinciye gidip uzun süredir ilk defa depoyu 100ytl den aşağı bir rakama doldurdum. Bunun keyfi yeter dizel araba kullanmak için...
  • quote:

Orjinalden alıntı: muhammedda

Dizeli çok seviyom çünkü devirli kullanmaktan korkmuyom çok yakar diye sesi ne hastayım çok severim dizel sesini her devirde hemde

hele bide bmw nin 3 litrelik dizeli var hastayım ona her yanımda geçişinde durur dinlerim motorunu

diesel sesini bende severim ama yeni nesillerin sesi pek çıkmıyor
    eski ford kamyon gibi ses çıkaracakki, birde aragazı falan bundan güzel keyfmi olur

• Belki yukarda dizellerle ilgili söylenmesi gerekenleri arkadaşlar söylemiş ama yinede bende bir iki şey yazmak istiyorum şu ana kadar 3 turbo dizel araç kullandım ve edindiğim tecrübelere göre bir kere türkiyede maalesef satıcılar insanları yalnış yönlendiriyor,efendim neymiş eğer senede 30-40bin km yapmazsan dizele fazla para vermeye değmezmiş ama herşey matematiksel hesapla olmuyo arkadaşlar bi kere dizeli aldığın günden itibaren ekonomisini yaşıyorsun 1 depoyla 1000 km civarı yol yapma lüksü,yakıt göstergesinin yerinde çakılı kalma lüksü,şehir içinde dahi 6lt ortalama tüketim lüksü ve satarken(satmaya kıyarsan) ikinci elde kolay satılabilme ve değer etme lüksü bence bu saydığım ve sayılabilecek etkenlerden yeni nesil dizel araçlar gözü kapalı alınır.
    birde benim bildiğim kadarıyla avrupada dizel-benzinli fiyat farkı yok ülkemizde böyle bir kazık var hemde dikkat ederseniz dizeller katmerli kar marjı olsun diye aksesuarsız satılır fazla opsiyon konmaz.

son olarak dizellerde performans yok diyenler için şu an kullandığım 307HDİ 110 bg ile otobanda 200 yaptım sollamalar bu araba için çocuk oyuncağı kalkışıda bir çok benzinliden iyidir.
    ayrıca hiç unutamayacağım e270 cdi ilede 230 km yapmıştım
    Saygılar.

• Forum, insanların bilgilerini paylaştığı, yanlış bildiğini düzeltip kendini geliştirdiği, kendini ve başka insanları bilinçlendirme fırsatı bulduğu bir platformdur. Mahalle kahvehanesi değildir. Lütfen yanlış olduğuna inandığımız bir konuda, doğru bir üslupla işin aslını birbirimize aktarmaya çalışalım. Belli kültür seviyesine gelmiş ama -nezihini tenzih ederim, mutlaka iyi örnekleri vardır- hala mahalle kahvehanesinde gibi birbirlerine dert yanan, sözüm ona bilgiçlik taslayan tiplerin bulunması insan olarak beni rencide ediyor.

Lütfen bilgilerimizin yanında medeni olduğumuzun belirtisi olan saygı unsurunu es geçmeyelim. Bu bizim insan olarak sahip olabileceğimiz en iyi arabadan daha değerli br erdemdir. Sürç-i lisan ettimse affola.
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Ben zaten vites kullanmayı seviyorum benzinliyi dizel gibi kullanıos ekonomi prof. olduk

Biz bu sefer cidden aracı verioruz... 18 e sahibinden.com a koydum aracı pazara götüreceğim hava açık olursa hafta sonu...

Abi ben 17.250 ye verdim....Seninki 18 eder herhalde....Taş çatlasa inersin 300-400 miyon...

• ben dizel arabamı bu forum sayesinde aldım.uzun süredir benzinli kullanıp dizele önyargılı olan biriydim,forumda okuduklarımdan sonra özelliklede trcapital ve emremuslu arkadaşı,yeni nesil dizelleri inceledim ve trcapital arkadaşın yukarda yazdığı şeylerin doğruluğunu gördüm 3 ay öncede dizel aldım.Ayrıcana her aracın birebir benzinlisi veya dizelide yokki,şöyleki 407'yi görünce bayıldım.Dizeli 45 ,benzinlisi hem 2000 motor hemde fiat olarak cok pahalı(60 civarındamıydı şuanda aklımda değil)Dolayısıyla tam aradığım araba olduğunu düşünerek aldım.YAşı 40 a yaklaşmış 2 çocuklu ,sürat meraklısı olmayan,ekonomik ve geniş araba isteyen biriydim.Tercihimdende memnunum.Ama bu dizele karşı önyargıyıda anlıyorum çünkü 4 ay önce bende öyleydim.
  • ARKADAŞIM ARABANDAN MEMNUN OLDUĞUNA ÇOK SEVİNDİM. KAZASIZ BELASIZ KULLANMANI DİLERİM. BENİM ŞU AN 6 AYI GEÇTİ 10 000 KM YE YAKLAŞTIM. İLK GÜNKÜ MEMNUNİYETİM AYNEN DEVAM EDİYOR.ÇOK ŞÜKÜR HİÇ SORUNUM OLMADI. BİR DAHA BENZİNLİYE DÖNMEM.
    quote:

Orjinalden alıntı: ankaralı33

ben dizel arabamı bu forum sayesinde aldım.uzun süredir benzinli kullanıp dizele önyargılı olan biriydim,forumda okuduklarımdan sonra özelliklede trcapital ve emremuslu arkadaşı,yeni nesil dizelleri inceledim ve trcapital arkadaşın yukarda yazdığı şeylerin doğruluğunu gördüm 3 ay öncede dizel aldım.Ayrıcana her aracın birebir benzinlisi veya dizelide yokki,şöyleki 407'yi görünce bayıldım.Dizeli 45 ,benzinlisi hem 2000 motor hemde fiat olarak cok pahalı(60 civarındamıydı şuanda aklımda değil)Dolayısıyla tam aradığım araba olduğunu düşünerek aldım.YAşı 40 a yaklaşmış 2 çocuklu ,sürat meraklısı olmayan,ekonomik ve geniş araba isteyen biriydim.Tercihimdende memnunum.Ama bu dizele karşı önyargıyıda anlıyorum çünkü 4 ay önce bende öyleydim.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

quote:

Abi ben 17.250 ye verdim....Seninki 18 eder herhalde....Taş çatlasa inersin 300-400 miyon...

Ben 17.500 a da veririm, sen iyi zamanda sattın, piyasa daha da ölü...

• satıcılar senede 30.000 km den fazla yapmayacaksanız almayın diyorlar.
    ayrıca dizel motor tam ısınana kadar yakıt tüketimi 2 katı oluyormus.
  • quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

quote:

Orjinalden alıntı: kürsad
    helal olsun ama benim arabanın 1.4 benzinlisidende yavaş neden acaba

Senin araban 80 beygir, karşılaştırdığın aynı arabanın 1,4'ü 98 beygir, 1,6'sı 115 beygir. Eh o kadar da olsun. Senin araba en az olacaktı bir 100 BG bak bakalım o zaman benzinlisine nasıl el sallıyorsun.

haklısın ya bunu düşünmedim

ya hızlanma biraz düşük ama sonra ii gidiyo

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.