Şimdi Ara

Neden Bizim Yakın Hava Desteği Uçağımız Yok?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Neden böyle bir uçağımız yok? Amacım Tsk'yı kötülemek değil gerçekten hürkuş yerine böyle daha operasyonel ve bomba kapasitesi yüksek "Tank Katili" adını haketmiş bir uçak yapmıyoruz.Dünyanın en iyi pilotlarına en iyi hava araçlarını temin etmek daha iyi olmaz mı?

Her seferinde Pkk olsun İşid olsun F16 kaldırıyoruz pek etkili olamıyor hedefe karşı.Hazırlık süresi olsun,maaliyeti olsun,kapasitesi olsun daha verimli olacak ve Askerimize faydası,koruması daha yüksek olacak bir uçağı neden üretmiyoruz?

Türü :Yakın Hava Desteği
    Üretici :Fairchild Republic
    Tasarımcı :ABD
    İlk uçuş :10 Mayıs 1972
    Hizmete giriş :Mart 1977
    Durumu :Etkin hizmette
    Üretim sayısı :745 (715 A-10A + 30 A-10B)
    Birim maliyeti :11.7 milyon $(ABD Doları) (Yaklaşık olarak)
     Neden Bizim Yakın Hava Desteği Uçağımız Yok? Neden Bizim Yakın Hava Desteği Uçağımız Yok? Neden Bizim Yakın Hava Desteği Uçağımız Yok?

Buda sağlamlığı.Canavar Resmen.Uçağın moturu hasar görüp kontrollü inen nadir uçaklardan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 19 Mayıs 2016; 4:49:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu uçak bayağı eski üstelik türkiye coğrafyasına uyar mı bilmem kobra helikopterler var atak t129 da yakında gelicek diyorlar
  • Bende ona şaşıyorum hocam kullanıma sunulma tarihi 1977 adamlar o devirde bu teknolojiye sahipti.Şimdide umut verici gelişmeler var bizde yinede yakın hava desteği ve hafif bombardıman uçağı eksiğimiz olduğunu düşünüyorum.Bizim coğrafya için tam biçilmiş kaftan.Havada hasar alan bir uçağın sonu genelde iyi değildir lakin bu kendini kanıtlamış bi araç çok var üsteki gibi fotoğrafı.Abd Irakta kullandı diye biliyorum bunları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 19 Mayıs 2016; 4:56:37 >
  • A-10 uçaklarını sadece ABD kullanıyor ve üretimi durmuş bir uçak. ABD eskiyen A-10'ları emekli etti sadece 1980-1982 yılları arasında üretilen A-10'ları kullanıyor. Bunlarıda 2005 yılından itibaren A-10C seviyesine yükseltmeye başladılar.

Ayrıca T-129 helikopteride envantere girmiş durumda.

• ssmnın takoz dedıgı ucak azami 48 Cirit veya 12 UMTAS tasiyabiliyor bu alınsaydı pkk ve ısıdın bu kadar etkınlıgı olmazzdı

• A10 tarzı uçaklar terörist hedeflere karşı helikopterden de f16 lardan da çok daha etkili bir uçaktır. Çok yüksek irtifada,havada daire çizerek termal ve diğer kameralar aracılığıyla yerdeki bütün hedefleri imha edebilir. Yüksekten uçtuğu için ateş alma ihtimali de yok. Böyle hava desteği olan askerin çatışmasına bile gerek yok. Uçakların imha ettiği hedefleri kontrol için askerin o bölgeye girmesi yeterli. TSK bu uçaklardan almak istemişti ancak abd satmamıştı bize.
  • HunterDare H kullanıcısına yanıt
    Hocam kesinlikle aynı düşücedeyim.Bakın Tsk bugün kıvırmaya başladı yani helikopterimiz füze ile düştü yazık değilmi vatan evlatlarına silahsız,korunmasız gönderiliyor.Abd satmıyorsa kendimiz üretebilirdik daha güzelini bile yapabilirdik oysa siyasiler ikide bir türban,Gss felan hep gereksiz konuları konuşuyorlar.

İstikrar güçlü olmaktır öyle milli araba yaptık tesladan iyi demekle boş palavra sıkmakla olmuyor.Belki şu uçağa benzer bir aracımız olsaydı,füzeyle düşürülen helikopterin yerinde ölen kişiler teröristler olabilirdi.Neyse yine saçma dokunulmazlıkları konuşalım kalkmayacağını bildiğimiz halde,yine yağcı ünlülerin ödül almasını konuşalım.Kimse yapılmayanı,yaptırılmayanı konuşmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 19 Mayıs 2016; 10:57:22 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ABD'nin 2028'de emekli edeceği bir uçağı satın almak ne kadar doğru olur tartışılır. Zaten bir önceki mesajımda söylediğim gibi üretimi bitmiş bir uçak. A-10, Sovyet Tank Tehdidine karşı Soğuk Savaş Mantığıyla üretildi. ABD'de o dönemde tasarımcılardan Sovyet Tanklarını imha edebilecek ve her türlü hava şartında savaşabilecek bir yakın hava desteği uçağı istemişti zaten. Bu istekler bu uçağı doğurdu.

A-10, F-16'dan daha iyi bir uçak değildir. Ayrıca A-10 asla yüksekten uçmaz. Bu uçağın asıl özelliği 30 mm topa sahip olması ve bu topu etkili bir biçimde kullanması için gayet alçaktan uçması gerekiyor. TSK ise A-10 almak istemedi. ABD, A-10'lardan 40-50 adetini Türkiye’ye vermeyi planlandı. Ancak önerilen uçaklar, A-10’un ilk modeli olan ‘A’ serisiydi. TSK'nin yaptığı incelemeler sonunda bu uçakların yaş ve açık depolama sonucu kullanılabilir hale getirilebilmesinin zor ve pahalı olduğu ve standartların dışında parçalarının olması gerekçesiyle teklif kabul görmedi.

• Biz terör ile iç içe olan bir coğrafyadayız bize AC-130 gibi terörist avlayacak uçaklar lazım öncelikle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

TSK ise A-10 almak istemedi..

a10 değilde apache ah64 ve ac130 gibi araçları neden almadık?

youtube
    ac-130 taliban
    ah-64 taliban

yazınca falan videoları çıkıyor gayet etkili gözüküyorlar.

Mısır'da bile var bizde yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keras -- 19 Mayıs 2016; 11:58:58 >
  •  Neden Bizim Yakın Hava Desteği Uçağımız Yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Keras

quote:

Orijinalden alıntı: Ferrari

TSK ise A-10 almak istemedi..

a10 değilde apache ah64 ve ac130 gibi araçları neden almadık?

youtube
    ac-130 taliban
    ah-64 taliban

yazınca falan videoları çıkıyor gayet etkili gözüküyorlar.

Mısır'da bile var bizde yok.

Siyasııler sagolsun cebıne para gırmyorsa almıyorlar malasef 6 tane archangelı alsaydık suan dagda terorıst kalmazdı en onemlı ozellıgı havada daıre cızıp yuksek ırtıfadan atıs yapabılıyor , ve yakın hava savunma sılahları bu ucaga yetısmıyor bıle ama ıste naparsın hürkuş-c yapıcakmısız ne zamana yetısır oda....
  • hangi devirdeyiz neden önden pervaneli uçak kullanacağız ki tekrar
  • Bu coğrafyaya AC-130 yakışırdı asıl...

• Keras kullanıcısına yanıt
    Envanterdeki birkaç C-130'un AC-130'a dönüştürülme planı var zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M4A4

hangi devirdeyiz neden önden pervaneli uçak kullanacağız ki tekrar

hangı devırdemıyız :D o ucak suanda bu cografyada kullanılabılcek en ıyı terorıst avcısı ve ucuz ucak 48 tane cirit taşıyor 10 saat havada kalıyor üzerınde roket savusturucu var erken ıkaz sıstemı gece görüş vs eger o alım gerceklesseydı dedıgım gıbı daglar temız olurdu , bır kez daha engllıyenlerın burdan .....
  • RWR takacaklarsa iyiymiş bide gbu falan takmışlar bu uçağa ilk defa görüyorum pervanelilere lazer güdümlü bomba takıldığını
  • quote:

Orijinalden alıntı: M4A4

RWR takacaklarsa iyiymiş bide gbu falan takmışlar bu uçağa ilk defa görüyorum pervanelilere lazer güdümlü bomba takıldığını

mühımmatları uzerındekı cırıt bızım zaten suanda yemende var galıba bu ucak

kokpit içi

keşke alınsaydı...

• quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_

PKK'nin elinde YPG'den aldigi SAM fuzeleri varken, degil A10, UAV bile ucuramazsiniz guneydoguda. Gecti o, F16 kaldirdik PKK'lilari vurduk laflari. TSK da, THY de kendi ulkesinin hava sahasi icinde artik guvende degildir. Hakkari'de dusurulen Kobra'nin "kazadir" diye gecistirilmesi de bu yuzdendir.

Su an ucak kullanan milyonlarca yolcuya, "artik ucmayin, turkiye icindeki pkk'nin elinde karadan havaya fuzeler var" deseniz ne olacak farkindamisiniz ?

AC130 havada bildigin bir fildir, ucacagi maksimum surat de, countermeasures da sinirsiz degildir. Teroristlerin elinde 1den fazla AA oldugu zaman o ucagi nasil cikaracaksiniz ? Aynisi A10 ve turevleri icin de gecerli. F16'larin bile Diyarbakir da konuslu oldugunu varsayarsak, onlar bile kalkis ve inislerde artik guvenli degil. Helikopterleri saymiyorum bile.

YPG PKK'ya eskisi kadar aciktan destek veremeyen AB icin bahane oldu. Silahlari YPG'ye veriyorum manasiyla, PKK'ya yolluyorlar, bu keriz iktidar da oturup seyrediyor, sagda sola hala "yapmayin etmeyin" laflarini duyuyoruz.

Bunun cozumu bellidir kardesim, kana kan dise dis. Pakistan, Afganistan'i nasil yikti saniyorsunuz ? ABD Taliban'la Sovyetleri nasil dize getirdi ?

AB PKK'ya destek mi veriyor ? Sen de El Kaide'yi destekleyeceksin. Gerekirse ISID'le pakt yapacaksin, ISID'i de silahlandiracaksin, sonrasini gavurlar dusunsun. Diplomasi boyle donuyor maalesef. YPG'nin koku kazinmadan, PKK'ya dokunmanin bir anlami yok. PKK'li vurdukca, yerine YPG'li geliyor, bombalarina el koyuyorsun, kobani'den resupply geliyor ne anladim bu isten ?

TSK'nin yakin hava destegine ihtiyaci yok, TSK'nin YPG'nin kokunu kurutacak psikopat bir teror orgutune ihtiyaci var.

Bu devirde teroristle askeri karsi karsiya getirmek bildigin taktik cahilliktir. Bul baska terorist, besle gitsin, Ortadogu'da teroristen bol ne var ?

uçurursun 3bın metreden sonra o fuzeler yere dusuyor , tabı ınıs kalkısda sorun var , türkmenlerı destekleseydık bunlar olmazdı , ygpye cok buyuk yardım var adamlar antı tank fuzesını antı personel olarak kullanıyor bolluktan

• hocam yazdıklarınıza tamamen katılıyorum böyle düşünen tek ben varım sanıyordum rusya ya karşıda çeçenleri desteklemek lazım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.