Şimdi Ara

Neden AMD ve ya Neden Intel (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ppierce34

quote:

Orijinalden alıntı: #ŞARBAY#

quote:

Oyun tiryakisi değilim ama başladığım zaman da bitiririm o oyunu. 16GB Ram Extreme-Android geliştirmeleri için şart o yüzden seçtim. GTX780'nin çok fazla geleceğini gereksiz olacağını düşünüyorum. GTX770 uygundur demeye çalışmıştım :) Çok program kuruyorum makinaya o yüzden 128 yetmeyebilir ama tavsiyelerin için çok teşekkür ederim :)

256 gb toshiba ssd işini görür .

ben de öyle düşünüyorum

İlla ki toshiba demiyorum ama toshiba şuan için iyi bir seçim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: trktlh

ASUS GRYPHON Z87 INTEL Z87 SOKET 1150 DDR3 1866MHZ SATA 3.0 USB 3.0 HDMI&DVI ANAKART
    425 TL

INTEL CORE I5 4670K SOKET 1150 3.4GHZ 6MB CACHE 22NM İŞLEMCI
    592 TL

CORSAIR 16GB (2X8GB) VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 KIT RAM
    382 TL

ASUS GTX770 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 256BIT NVIDIA GEFORCE DX11 EKRAN KARTI
    1.154 TL

CORSAIR CARBIDE SERİSİ™ 400R 80PLUS 750W MIDT ATX SİYAH KASA
    436 TL

SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA SATA 3.0 64MB CACHE 7200RPM HARDDISK
    157 TL

TOPLAM=3.146 TL BAYRAMDA %30 İNDİRİM OLURSA TOPLAM=2.989 TL'YE GELİYOR.100 TL ye de hyper 212 soğutucu alabilirsin..

Neden intel?
    İntelin çekirdek başına düşen performansı AMD den fazla olduğu için İNTEL.
    İntel 22nn üretiliyor.Amd hala 32 nn de çakılı kaldığı için İNTEL.
    TDP değeri çok büyük sıkıntı zaten.FX8350 125W çekerken bi i74770k 84 wat çekiyor.Buyüzden İNTEL.
    Daha yazılıcak çok şey olduğunu düşünüyorum..
    Geçelim Neden AMD?
    Düşük bütçede gerçekten yüksek performans veriyor.Tam bi f/p denilebilir.
    6-8 çekirdeği ile ön plana çıkıyor.
    Çalışma frekansının ve oc ye yatkınlığıyla önplanda fakat bi intelin 4.0 ghz si ile amd nin 4.0 ghz arasında fark çok..

Bu sistem olmuş ellerine sağlık

• quote:

Bütçeyi en az 3000 TL olarak belirledim hocam. Monitör haricen. bir defa da çıkarmak istiyorum aradan.AMD'nin gerçek 8 çekirdek olması çok büyük avantaj bence. Intelde de HyperThreading diye birşey var, tek çekirdek çoklu işlemler, çarpan katsayısı da daha fazla O.C durumlarında bayağı bir yükselebiliyor hızı. Tavsiyen için teşekkür ederim.

Bence amd

İ7 3770K 800TL CİVARI.
    AMD FX 6300 350TL CİVARI

OYUNDA HİÇBİR FARKI YOK

ARKADAŞIMLA PC LERİ YAN YANA GETİRDİK.
    EMİN OL HİÇBİR FARKI YOK.
  • Adam işim gereği sistem alıyorum diyor biraz dikkat ssdsiz sistem sunmayın en önemli faktör ssd zaten şuan onun için ssd işlemci ve ram(!)
  • ppierce34 P kullanıcısına yanıt
    Kardeşim bütçeni artırıptamı i7 ile değiştirmek istiyorsun.Yoksa parçaların bazılarından kısarakmı?
  • Teşekkürler
  • trktlh kullanıcısına yanıt
    Bütçeyi en az 3000 TL olarak belirlemiştim zaten. İşim gereği uygulamaları kolayca build edebilecek artı olarak da oyunları full çözünürlükte oynatabilecek bir sistem düşünüyorum. Bütçe konusunda sıkıntı yok. İş stresinden arta kalan zamanlarda da film izler gibi oyun oynamak istiyorum. Sizler intel dedi bende madem intel en üst segmenti olsun dedim o yüzden i7 4770K olsun dedim :)

Parçalardan kısma yok yani. Min 16GB Ram olacak şekilde. Frekanslar da yüksek olursa tabiki tadından yenmez.
    i7 3970k daha ucuzsa onu alın bence.

Hocam,
    o zamn sistemdeki 4670k yı çıkarıp yerine 4770k koyun+120 GB SSD+HYPER 212 EVO işinizi fazlasıyla göreceğini umuyorum..
    öncelikle kullandığın programın kaç adet çekirdek ile optimize olduğunu öğrenmelisin 9xxx serisi çok iyi değil güç anlamında ama performans anlamında 9590nın türkiyeye gelmesini beklersen çoklu çekirdekte eğer 9370 ile aralarında 50 lira gibi bir fark olursa çok iyi bi boşluğu doldurur tabi amd açısından

9590nın mantığı soğutucu+daha iyi power=dengi intel işlemciden yinede daha ucuz

para problem değilse veya kullandığın program az çekirdek destekli ise amd almanın senin için hiç iyi olmayacağını söyleyim çünkü amd 9590 ile ancak intelin tek çekirdek performansını yakalıyor

kağıt üzerinde sadece çalışma frekansı cache belleği çekirdek sayısı vb değerler ile işlemcinin peformansını kestirmek günümüzde çok zor hatta imkansız hale geldi

amaç tam olarak nedir önce bunu bilmek gerekir oyun demişsin yazıda eğer oyunsa derdin işlemciden ziyade ekran kartına önem vermelisin
    yok işinle alakalı ise dediğim gibi kullandığın programlar kaç çekirdek destekli bunları araştırırsan cevabın burada hazır....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enes P. -- 13 Ekim 2013; 19:56:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: enoes

öncelikle kullandığın programın kaç adet çekirdek ile optimize olduğunu öğrenmelisin 9xxx serisi çok iyi değil güç anlamında ama performans anlamında 9590nın türkiyeye gelmesini beklersen çoklu çekirdekte eğer 9370 ile aralarında 50 lira gibi bir fark olursa çok iyi bi boşluğu doldurur tabi amd açısından

9590nın mantığı soğutucu+daha iyi power=dengi intel işlemciden yinede daha ucuz

para problem değilse veya kullandığın program az çekirdek destekli ise amd almanın senin için hiç iyi olmayacağını söyleyim çünkü amd 9590 ile ancak intelin tek çekirdek performansını yakalıyor

kağıt üzerinde sadece çalışma frekansı cache belleği çekirdek sayısı vb değerler ile işlemcinin peformansını kestirmek günümüzde çok zor hatta imkansız hale geldi

amaç tam olarak nedir önce bunu bilmek gerekir oyun demişsin yazıda eğer oyunsa derdin işlemciden ziyade ekran kartına önem vermelisin
    yok işinle alakalı ise dediğim gibi kullandığın programlar kaç çekirdek destekli bunları araştırırsan cevabın burada hazır....

Bir şirkette çalışıyorum, yazılım departmanında mobil uygulamalar geliştiriyorum. iOS ve Android tabanlı uygulamalar. Artı olarak kendi üretimimiz olan cihazlarımıza da yazılımlar yapıyorum. Özellikle de Android kısmında, bilirsiniz ki Android açık kaynak bir yazılım ve istenildiği gibi değiştirilebiliyor. bunun içinse güçlü bir makina gereksinimi sunuyor Google.

Şu an elimdeki laptopum yeni nesil oyunlara ve bu bahsettiğim işlemlere biraz geri kalıyor. Bir de ekran kartı çakayım hem oyun hem iş ikisi bir arada gül gibi yürüsün istedim

Hepinize tavsiyeleriniz için çok çok teşekkür ederim. Aklımda yavaş yavaş oluşturdum sistemi. Tercihim Intel'den yana olacak. Tavsiyelerinizle buna uygun bir sistem kurup sizlerle paylaşacağım.

Tekrar teşekkür ederim

• quote:

Merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinize kolay gelsin.

Ben bilgisayar programcısıyım. Yaklaşık 6 yıldır bu işle uğraşıyorum ve meslek lisesi mezunuyum. Lisedeyken donanım sektörünü takip ederdim ama üniversite de tamamen yazılıma eğildim. O yüzden bu sektörün içinde olup da bu kadar bilgisiz olunur mu derseniz haklısınız. Hiç darılmam gocunmam :)

Programcılar bilir, oyun düşkünü olmayan bizler için sadece bir notepad++ bile yeterli olur işimizi yapmamız için. Hiç amd tabanlı bilgisayar kullanmadım, hep intel tabanlı sistemlerde yaptım işimi. Hiç toplama bilgisayarla da uğraşmadım.

Şimdi ise oyunlar dikkatimi çekmeye başladı çevremden dolayı ve bende bunun için yeterli uzun vadeli bir sistem kurmak istedim kendime. Bütçem 3000+ (mönitörsüz) diyeyim sizlere.

Araştırmalarımı yaparken AMD'nin FX serisi işlemcileriyle tanıştım özellikle FX 9370 ile bayağıdır bilgi topluyorum. Kağıt üzerinde gayet extrem bir işlemci 8 Core ve 4.4 GHz üstelik Overclock işlemine de iyi müsaade ettiğini gördüm. Güç tüketiminin evdeki ütüyle eşdeğer olması da bir dezavantaj tabi. (220W)

Tavsiye aldığım insanlar da genellikle bu kadar paran var, öyleyse Intel tabanlı bir sistem kur dediler.

Neden yani ? Gerçekten bilmiyorum ve merak ediyorum

8 Core - 4.4 GHz bir işlemci ? 32 Nm... Bence Intel işlemci ailesinde bu işlemcinin yanına yaklaşabilecek tek işlemci i7'nin en üst sürümü olan 4770K ki oda 3.5 GHz gibi birşeydi yanılmıyorsam. Artı olarak TDP değeri düşük ve 22 Nm.. Üstelik Intel'den de ucuz.

Tekrar ediyorum hiç AMD kullanmadım hep Intel.. Memnunum da ama merak ediyorum. Yeni kuracağım bu sistemde AMD'yi denemek istiyorum. Sizce neden Intel ya da neden AMD kullanmalıyım ? aksi durumda neden kullanmamalıyım ?

Kurduğum sistemi de size özetle aktarayım isterseniz, yorumlarınıza katkıda bulunması için.

- AMD FX X8 9370 İşlemci FX 8350'ye çok benzediğini biliyorum.
    - ASUS CROSSHAIR V Formula Z 990FX Anakart
    - ASUS GTX770 DirectCU II GTX780 çok abartı geldi 3GB 384Bit. bunu kullanacak kadar işim olacağını düşünmedim. Diğer kartta pek ala bir kart bence.
    - KINGSTON (2x8) 16GB 2400MHz RAM
    - SEAGATE Barracuda 1TB HDD
    - CORSAIR FORCE LS 240GB SSD

sistemin iskeleti bu, kasa ve psu önerebilirsiniz. Kasanın çok sayıda fan desteklemesi iyi olur LED'li fanlar kullanacağım güzel oluyor

Intel tabanlı bir sistem kurarsam ne gibi bir kazancım - kaybım ne olur, bu sistem ile devam edersem kazancım kaybım ne olur ?

İlgilerinize şimdiden çok teşekkür ediyorum, bilgilerinize güvendiğimi bilmenizi isterim. Kolay gelsin !

THERMALTAKE Element T Siyah 700W 2 adet 20cm fan+12cm fan

Bu iyi gider gibi ama tabi sen bilirsin adamım

bencede intele yönelmen senin adına daha iyi olacak kanaatindeyim 4770k nın fiyatına baktım 9370in alınabilirliği daha da düştü gözümde
  • piyasada sayfalarca yazı varken hala buraya gelip yazı yazan enayidir kimse kusurabakmasın konu sahibide tam bir kalpazandır !
  • Kalpazan mı? Sahte paramı basıyor ?

Amaç:ortamı yumuşatmak

• quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

piyasada sayfalarca yazı varken hala buraya gelip yazı yazan enayidir kimse kusurabakmasın konu sahibide tam bir kalpazandır !

hiç karışmıyorum bu yakışıksız tavrına, elbette vardır senin de kendine göre bir sebebin.

Intel tabanlı sistemlerin desteklediği frekans aralığı daha üst seviyelerde. Hepinize yardımlarınız için teşekkürler. isterseniz kurduğum yapının linkerini atayım son kez yorumlarını rica edeyim sizlerden.

- Intel i7 4770K

ASUS GTX770 DIRECTCU II

MSI Z87 MPOWER

KINGSTON 16GB (2X8GB)

COOLER MASTER HYPER 212 EVO

SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA

ZALMAN Z11 PLUS MIDT - Şekli çok hoşuma gitti :)

CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 750W

CORSAIR 240GB LS SERISI SATA 3.0 SSD

Web Mağazasında SSD tükendiği için eklediğim SS'te göremiyorsunuz. Ayrıca kasaya 4 adet fanda ben ekleyeceğim. güzel bir sistem oldu sanırım. Hepinizin fikrine sağlık :)
     Neden AMD ve ya Neden Intel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ppierce34 -- 13 Ekim 2013; 23:03:39 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

piyasada sayfalarca yazı varken hala buraya gelip yazı yazan enayidir kimse kusurabakmasın konu sahibide tam bir kalpazandır !

hiç karışmıyorum bu yakışıksız tavrına, elbette vardır senin de kendine göre bir sebebin.

Intel tabanlı sistemlerin desteklediği frekans aralığı daha üst seviyelerde. Hepinize yardımlarınız için teşekkürler. isterseniz kurduğum yapının linkerini atayım son kez yorumlarını rica edeyim sizlerden.

- Intel i7 4770K

ASUS GTX770 DIRECTCU II

MSI Z87 MPOWER

KINGSTON 16GB (2X8GB)

COOLER MASTER HYPER 212 EVO

SEAGATE 3.5" 1TB BARRACUDA

ZALMAN Z11 PLUS MIDT - Şekli çok hoşuma gitti :)

CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 750W

CORSAIR 240GB LS SERISI SATA 3.0 SSD

Web Mağazasında SSD tükendiği için eklediğim SS'te göremiyorsunuz. Ayrıca kasaya 4 adet fanda ben ekleyeceğim. güzel bir sistem oldu sanırım. Hepinizin fikrine sağlık :)
     Neden AMD ve ya Neden Intel

he iyi bari doğru yolu bulmuşsun.

hepsi güzel ancak düzeltmen gerekenler

RAM : artık kingston diye birşey kalmadı eskidendi yeni kral :GSKILL 16GB (2x8GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL10 1,5V Dual Kit Ram

SSD : SAMSUNG 840 PRO

PSU : OCZ FATALITY 80+ 750W

Anakart : MSI Z87 G65 Gaming yeter mpowera gerek yok. gd65 çok dolu bir kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 13 Ekim 2013; 23:09:49 >

• anakart olarak pahalı bir anakarta gerek yok. msi z87-g43 yeterli. ramler düşük timingli corsair lp cl9 olursa daha iyi olur.
  • bütçede müsaitse 4 kanal ram ile 16gb ram li 4930k ayağını yerden kesecektir.
  • quote:

Merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinize kolay gelsin.

Ben bilgisayar programcısıyım. Yaklaşık 6 yıldır bu işle uğraşıyorum ve meslek lisesi mezunuyum. Lisedeyken donanım sektörünü takip ederdim ama üniversite de tamamen yazılıma eğildim. O yüzden bu sektörün içinde olup da bu kadar bilgisiz olunur mu derseniz haklısınız. Hiç darılmam gocunmam :)

Programcılar bilir, oyun düşkünü olmayan bizler için sadece bir notepad++ bile yeterli olur işimizi yapmamız için. Hiç amd tabanlı bilgisayar kullanmadım, hep intel tabanlı sistemlerde yaptım işimi. Hiç toplama bilgisayarla da uğraşmadım.

Şimdi ise oyunlar dikkatimi çekmeye başladı çevremden dolayı ve bende bunun için yeterli uzun vadeli bir sistem kurmak istedim kendime. Bütçem 3000+ (mönitörsüz) diyeyim sizlere.

Araştırmalarımı yaparken AMD'nin FX serisi işlemcileriyle tanıştım özellikle FX 9370 ile bayağıdır bilgi topluyorum. Kağıt üzerinde gayet extrem bir işlemci 8 Core ve 4.4 GHz üstelik Overclock işlemine de iyi müsaade ettiğini gördüm. Güç tüketiminin evdeki ütüyle eşdeğer olması da bir dezavantaj tabi. (220W)

Tavsiye aldığım insanlar da genellikle bu kadar paran var, öyleyse Intel tabanlı bir sistem kur dediler.

Neden yani ? Gerçekten bilmiyorum ve merak ediyorum

8 Core - 4.4 GHz bir işlemci ? 32 Nm... Bence Intel işlemci ailesinde bu işlemcinin yanına yaklaşabilecek tek işlemci i7'nin en üst sürümü olan 4770K ki oda 3.5 GHz gibi birşeydi yanılmıyorsam. Artı olarak TDP değeri düşük ve 22 Nm.. Üstelik Intel'den de ucuz.

Tekrar ediyorum hiç AMD kullanmadım hep Intel.. Memnunum da ama merak ediyorum. Yeni kuracağım bu sistemde AMD'yi denemek istiyorum. Sizce neden Intel ya da neden AMD kullanmalıyım ? aksi durumda neden kullanmamalıyım ?

Kurduğum sistemi de size özetle aktarayım isterseniz, yorumlarınıza katkıda bulunması için.

- AMD FX X8 9370 İşlemci FX 8350'ye çok benzediğini biliyorum.
    - ASUS CROSSHAIR V Formula Z 990FX Anakart
    - ASUS GTX770 DirectCU II GTX780 çok abartı geldi 3GB 384Bit. bunu kullanacak kadar işim olacağını düşünmedim. Diğer kartta pek ala bir kart bence.
    - KINGSTON (2x8) 16GB 2400MHz RAM
    - SEAGATE Barracuda 1TB HDD
    - CORSAIR FORCE LS 240GB SSD

sistemin iskeleti bu, kasa ve psu önerebilirsiniz. Kasanın çok sayıda fan desteklemesi iyi olur LED'li fanlar kullanacağım güzel oluyor

Intel tabanlı bir sistem kurarsam ne gibi bir kazancım - kaybım ne olur, bu sistem ile devam edersem kazancım kaybım ne olur ?

İlgilerinize şimdiden çok teşekkür ediyorum, bilgilerinize güvendiğimi bilmenizi isterim. Kolay gelsin !

Hocam 9370 abartidr 220w elektrik çeker bide oc yaptinmi oldumu sana 250-260w o elektrikle komple sistem calistiran var onun yerine Intel 4770kbutcen iyi ben olsam alirdim islemcihttp://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20İşlemci/intel-bx80646i74770k-core-i7-4770k-soket-1150-35ghz-8mb-cache-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=66043&gclid=CKSa57aZm7oCFU3LtAo6CEA5w
    Anakarthttp://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-z87-a-z87-a-intel-z87-soket-1150-ddr3-3000mhz(oc)-sata-30-usb-30-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=66062
    Ramhttp://www.vatanbilgisayar.com/corsair-cmz8gx3m2a1600c9-8gb-(2x4gb)-vengeance-ddr3-1600mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=55857
    Ekran karthttp://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kartı/asus-gtx770-dc2oc-2gd5-gtx770-directcu-ii-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=65918
    Hddhttp://www.vatanbilgisayar.com/seagate-st1000dm003-35-1tb-barracuda-sata-30-64mb-cache-7200rpm-harddisk/productdetails.aspx?I_ID=59053
    Kasahttp://www.vatanbilgisayar.com/bilgisayar-kasasi/cooler-master-rc-912p-kka750-haf-912-plus-gx-80plus-750w-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=55446 bunlar iyidir ssd önermedim fiyat asar diye 3000tl civarı tutmuş linkleri yanlış atmış olabilirim ama bence bu sistemi topla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PapyonluLejyon -- 16 Ekim 2013; 14:09:12 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.