Şimdi Ara

Neden AMD ekran kartı almamalısınız (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
243
Cevap
2
Favori
14.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
78 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IntelKILLER I kullanıcısına yanıt
    kaça tam olarak ne sattınız ?
    kaça tam olarak ne aldınız ?
  • Baska bir bakis acisi sunalim. Linux kullananlar icin durum soyle,

--> Nvidia kartlarin kapali kaynak kodlu driverlari harika ama acik kaynak kodlular berbat.

--> AMD kartlar icin yapilan acik kaynak kodlu driverlar ise harika.

Yani linux ve open source driver kullanmak istiyorsaniz AMD ekran karti almalisiniz.

Genel anlamda nvidia bence de daha kaliteli ama linux icin durum bu. Just for your information
  • quote:

Orijinalden alıntı: Asynchronous

dx11-future frame on olarak deneyin.

Alıntıları Göster
    Alakası bile yok.
    nvdia kartla oynamadığın için bfv oyununu bilmiyorsunuz.
  • quote:

bendekinin nedeni işlemcinin 1080p de ekran kartının hızına yetişememesi, zaten oyundayken bakıyorum cpu kullanımı %99 hep.

bfv dışında sorun yok, dx11 de o kadar sıkıntı olmuyor ayrıca bende. darboğaz sadece 10-20 fps azaltıyor.bu arada sizin sorununuz bfv stuttering diye geçiyor netten bakabilirsiniz.dx11 ile ciddi derecede çözülüyor.

diğer oyunlarda yağ gibi akıyor benim sistem

Alıntıları Göster
    DX12 gibi bir nimet var iken neden eski teknoloji dx11 le oyun oynuyayim ?

• Bana göre kısmen doğru. İki amd ekran kartımda az olsa da geneli yazılımla alakalı benzer sıkıntılar yaşadım. Uzun zamandır amd kullanmıyorum ama eşten dosttan büyük sıkıntısı olanı da bayadır duymadım açıkçası.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AMD yi hiç sevmedim 20 yıldır hep Nvidia kullandım hiç sorun yaşamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe_V

Alakası bile yok.
    nvdia kartla oynamadığın için bfv oyununu bilmiyorsunuz.

Alıntıları Göster
    nvidia ile bfv oynamadığımı nerden biliyorsun?

okuman yazman varsa açar bakarsın alakası var mı yok mu.
  • 3 4 yıldır strix rx 480 8gb kullanicisiyim hiç sıkıntı çıkarmadı Nvidia nin daha iyi olduğunu herkez biliyor ama sistem toplarken f/p sistem yapanlar AMD ye yöneliyor ve AMD biz fakirlerin kurtarıcısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çorumluzalım -- 19 Haziran 2020; 22:53:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

nvidia ile bfv oynamadığımı nerden biliyorsun?

okuman yazman varsa açar bakarsın alakası var mı yok mu.

Alıntıları Göster
    bu başlık altında 5 kişi bende bloklu idi seninle 6 oldu. BLOK.
  • sen defol git ağlak gerçekler acımı geldi senin gibi ezik tipler toplanıyor buraya kendini adam sanıyor hiç kullanmadığı hayatı boyunca kullanamayacağı alamacağı cihazlara bok atıyor bi bok değilsiniz sisteminizde sizin gibi boktan

şimdi o begenmediğin driver sorunları olan ekran kartını bir tarafına sok sonra bokunla oyna

adamın nickinden ne mal olduğu belli kalkmış bize akıl vermeye çalışıyor boş olan sensin yıllar geçsede boş kalırsın

hadi şimdi sana yazdıklarımı ıspatla ıspatlamazsanda burdaki herkezde özür dile sonra o mağarana geri dön

birde bloklamış adam işte korkak bebe
  • quote:

Orijinalden alıntı: milesbroke

RX570 kullanıyorum 70-80 aralığında çalışıyor Metro Exodus gibi oyunlarda. Sizinki hangi marka hangi model acaba? Aşırı düşük geldi bana yükte 50 derece RX580 için, undervolt yaptınız mı?
    Ekran kartı stok halde. Herhangi bir işlem yapmadım. Marka model: ASUS DUAL OC

• quote:

Orijinalden alıntı: Ciclista

Muhtemelen kendisi fan ayarı yapmıştır diğer türlü undervolt yaptığında bile imkânsız o sıcaklıklar.
    Bende de rx570 nitro+ var, fabrika çıkışlı fan ayarında tam yükte 72-73 derecede çalışıyor. Fan ayarını 65 dereceyi geçmeyecek şekilde ayarladım, şu anda 64-65 derecede dolaşıyor. Biraz daha sesli çalışıyor tabii ki ama kulaklık falan olunca sıkıntı yok.

Alıntıları Göster
    Kasanın havalandırması iyi, 7 tane fan var toplam. Genelde çok yüksek grafikli oyunlar da oynamıyorum, o yüzden çok yükselmiyor sıcaklık.

• Fan olmayan dandik kasam da msi rtx 2060 gameingz ile gta 5 de maks 66 dereceyi goruyorum 👍

• quote:

Orijinalden alıntı: IntelKILLER

Kendisini tanımam ama tecrübeli olduğu konusunda aynı fikirde değilim. Tecrübeli adam, eline 50 den fazla AMD ürün geçmiş adam kalkıp da ısınmayan AMD görmedim gibi komik bir cümle kuramaz.

Sana AMD nin ısınmadığını bizzat kendi kullandığım sistemde bile kanıtlarım.

Yıl 2020 olmuş halen daha AMD ısınıyor goygoyu dönüyor. Bırakalım artık bu boş lafları. Adam ref model vega56-64 almış AMD ısınıyor diyor. Evet gidip ref model alırsan ısınıyor. Ref model ısınmayan kart mı var? Ryzen 3600 almış stok fanla ısınıyor diye ağlıyor. Anakart oto voltajda 1.3v üstü voltaj veriyor adam tabi voltaj ne, anakart ne, bios ne haberi bile yok kalkıp 3600 ısınıyor diyor. Intel de ısınıyor hatta çok daha fazla ısınıyor millet OC için delid yapıyor açın araştırın azıcık.

AMD ısınıyor diyen adam samimi söylüyorum bir halt bilmiyordur.

Alıntıları Göster
    Bu konuyu ben bosuna actim, o kadar insan da bosuna oradan faydalandi.https://forum.donanimhaber.com/ryzen-3600-ile-sorun-yasayanlar-gelin-biktim-sizden--141337629

ANAKART OTO VOLTAJDA NEDEN 1.3 VOLT VERIYOR MILLET UNDERVOLT YAPMAK ZORUNDA MI? Kutudan ciktigi gibi insan gibi kullanamiyor cogu insan.

Demek ki stock haliyle ISINIYOR.

Vega 56 aldim dogru ref model evet MSI Airboost, geri yolladim begenmedim. 5700xt de aldim ama ref degildi 3 fanli Nitro+ idi(sattim gitti), o da isiniyordu ve undervolt olmuyordu. Benzer seviyedeki 2070'ler, mesela Gainward'in Palit'in en ucuz 2070'i cift fanla, 2 slot blokla o kadar isinmiyor nedense. 3 slot, 3 fanli AMD benzer seviyede isiniyor mu evet. 5700xt'ler hata veriyor mu uv yapinca evet. Kanit:
    community.amd.com
    Tuning the RX 5700 XT on Radeon Software - Keep... | Community
    https://community.amd.com/thread/247195

Nvidia undervolt yapilisini forumda yazan benim baska boyle konu gordunuz mu? Anlamiyor diyorsun ya hani buyur bak.https://forum.donanimhaber.com/nvidia-rtx-2000-serisi-undervolt-islemi--138570617

Yil olmus 2020 AMD hala isiniyorsa benim sucum ne guzel kardesim. AMD'nin sucu.

Ha AMD kotu mu? Degil. Kotu olsa ben almam satmam. Parasina gore muhtesem. Ama kutudan ciktigi gibi kullanamiyorsun her zaman. Kullansan da vin vin vin fan sesinden kafa birakmiyor. 66 yasinda esimin amcasina 3900x yaptik daha gecen ay, stock rgb li o havali fanla kafa utuluyor atx kasa icinde noctualarla. Mecbur AIO siparis ettik. Dusun 66 yasinda adam bile fan sesinden sikayet ediyor. Ama dedigim gibi adama 3900x oneren benim, bu problemin varligindan da haberdarim. PC'den anlamayan insanlar icin ideal degil ve evet kutudan ciktigi gibi kullanimda isiniyor.

Ref model isinmayan kart mi var demissin. Var buyur.https://forum.donanimhaber.com/nvidia-rtx-2070-founders-edition-sifir--140031703#140031703
    Bunun gibi tum ref model nvidia'lar isinmadan efil efil calisiyor. Kendimden ornek veriyorum ki google dan sallamadigimi anla, kanitlariyla.

Intel isiniyor diyorsun, ben sana Intel isinmiyor diye bir sey demis miyim? Hatta ben sana bir sey demis miyim? Dememisim.

Soyledigim yazdigim hicbir sey burada farazi degil. Basima bir sey gelirse yaziyorum, paylasiyorum. Isine gelmeyen kendi bilir bana para vermiyor kimse burda yazdiklarimdan oturu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 20 Haziran 2020; 15:57:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: milesbroke

RX570 kullanıyorum 70-80 aralığında çalışıyor Metro Exodus gibi oyunlarda. Sizinki hangi marka hangi model acaba? Aşırı düşük geldi bana yükte 50 derece RX580 için, undervolt yaptınız mı?
    Fan ayarı yapmış yada kartı %100 gpu kullanımına sokan oyunlar oynamıyor yada gpu temp nasıl ölçülür bilmiyor, böyle yalan yanlış yorumlar dikkate alıp canınızı sıkmayın.

ASUS Dual rx 580 ile 50 derece filan hayaldir.
    teknobiyotikyoutube
    nvidia GTX1650 Super VS Radeon RX580 4GB Comparision ! (English Subtitles)
    https://www.youtube.com/watch?v=CWSCW5Q1dHE&

Gördüğün gibi oda sıcaklığı 25 derece olmasına rağmen kart 76 dereceye çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 20 Haziran 2020; 16:2:54 >

• L.J kullanıcısına yanıt
    3900x ses yapıyor diyen adam smartfandan bihaberdir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.