Şimdi Ara

NEDEN AKILCI BİR DURUŞ YOK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bizimki gibi Ortadoğu ülkelerinde güce tapılır hayran olunur.
    Devlete tapınmak ta vatanseverlik zannedilir ki son derece yanlıştır.
    Devlet arası ilişkiler tamamen çıkarlara dayalıdır ve rasyonel bir yaklaşım gerektirir. Kinci ırkçı ya da dinci yaklaşımlarla yürütülemez ki bizde de öyle oluyor tamamen sünni pencereden dünyaya bakan bir yönetim sürekli aldatılıp, kandırılıyor.
    Haçlı bize karşı vs. gibi söylemler anca milli duyguları sömürmeye taban sıklaştırmaya yarar bu söyleme inanan adama normal dünyada oğlum Mercedes'te mi çalışsın BİM demi çalışsın dersen tabii ki Mercedes’i seçecektir ama oy verirken aynı rasyonaliteyi sergilemez.
    Bugün ekranlardan haçlı ittifakı diye küfür edip yarın Radar üsleri, askeri üslere vb. dokunulmaz ve dokunulamaz, arka taraftan cari açık sebebiyle ne olur bize yatırım yapın sizde bizdensiniz denir.

    Banka, bisküvi, lastik reklamları bile şoven bir yaklaşım gösteren bir ortamda özellikle insanların bu propaganda bombardımanı altında sağlıklı düşünmesi beklenemez tabii ki. Göbbels görse çok mutlu olurdu sanırım.
    Burada bütün bu vatan millet edebiyatı yapan tayfa da yarın Avrupa’dan vatandaşlık verilse yüzde 90'ı ilk uçakla gider oradan malum partiye oy vermeye de devam eder.

    Amerika ve Avrupa gibi yerlerde eleştiri ve demokrasi kültürü geçmişten gelmektedir. Adamlar 1215 Magna Carta ile kralın yetkilerine göz dikmeye başlamıştır. Ütopik bir demokrasi tabii ki değil ama kirli devlet sırlarını açıklayan gazeteciler hemen vatan haini ilan edilip içeri öyle kolay atılamazlar istisnaları olmakla birlikte haber alma özgürlüğü, eğitim şartları, iç adalet mekanizması bizden iyi olduğu için oralara gidilmek istenir. Bunlar batı devletlerinin her devlet gibi iki yüzlü ve yalancı olduğu gerçeğini değiştirmez. Amerika Suriye ve Irakta milyonların ölümüne sebep olurken bizim ülkemizde bu işe çanak tutmaya pek heveslidir nedense.

    Bu sebepledir ki bir sosyal yazılım geliştirirken bile kırk kere düşünmeniz gerekebilir, ulan başımıza devlet çökmesin, her gün savcılıkla uğraşmaklayım gibi saçma salak dertleri yoktur ki büyük talep gören işler buralardan çıkar.

    Türkiye içinden çıkılması zor bir sarmaldadır çünkü buradan çıkması için önce hukuk sonra eğitimde büyük reformalar yapmalıdır ama yetkisi olanların buna niyeti de yoktur.







  • Eğer yönetimde bir kusur görürsen ve eleştirmezsen vatan hainisindir.
    Bu sözü örnek alsaydık, çok ilerideydik şu an.
  • Haçlılar türklere karşıydı zaten heralde o zaman sadece haçlıları yenmemişiz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.