Şimdi Ara

NEC 3550A DVD RW Lanet Bir Cihaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu cihazı kullanan arkadaşların memnuniyetini ölçmek için bu konuyu açtım.

Forumda bir konuya memnun olduğumu dvd yazarken belirtmiştim, canavardır
    şöyledir böyledir deyip beğenmiştim.

Ancakkk olayın en has noktası şurda DVD formatındaki bir filmi izlerken bizim alet
    sağolsun elinden geleni yapıp filmi oynatmıyor. Dün frimware güncellemesi de yaptım
    ama sonuç olumsuz.

Buyrun cenaze namazına.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 15 Ocak 2006 20:06:51 >

• valla beyazım; bu rw hakkında ilk şikayetleri başlatanlardan biriyim aldığıma pişmanım cd yi vermiyor okumuyor etmiyor yapmıyor, kısacası hertürlü sorun mevcut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cck_ylmzzz -- 15 Ocak 2006 20:06:14 >
  • İşte hata mesajı

Ben şimdi bu aleti geri verirmiyim? Veririm.
  • aşşağıda da var bi başlık hangisine bakacağımızı şaşırdık canım
  • Bende kullanıyorum 1-1,5 yildir ama bugüne kadar bir problem cıkarmadı.Sizin şanşınızdan galiba..Kolay gelsin.
  • demek sadece ben şanslı değilmişim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DVD Writer yazım yapmıyor.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

İşte hata mesajı

Ben şimdi bu aleti geri verirmiyim? Veririm.

Arkadasim sorun cihazinda degil, windows media player'in değişmiş ya da bozulmus olan dll dosyalarindan kaynaklaniyor.. yani daha önce yuklemiş oldugun bir program, player yada codec media player'in ve xp'nin orijinal system dll'lerine mudahele ederek kendi dll uzantilari ile degiştirmiş ve system de çakişma ile uyumsuzluk sorunlarina yol açmiş durumda.. "bu, bildik ama cozumunu cogu kimsenin bilmedigi" basit hata sık karsilasilan bir durum ve kullanicilar en kolayina kacarak sorunu genelde direk writer'a atiyorlar.. bende suan Nec 4551 var ve daha once 3550 kullaniyordum lakin bu tarz bir problemle ne karsilastim ne de yasadim.. yani cihazin muhtemelen taş gibi emin ol (hala degiştirmediysen eger) ;)

Sorunu cozmenin birkac yolu var.. bunlardan biri, öncelikle windows'un setup cd'sini baska calişan bir cd rom'a takarak xp'nin (xp kullandigini ön-görerek) orjin system dosyalarini bir dos komutu satiri ile basitçe geri yuklemek ya da windows media player'i "xplite pro" gibi özel programlar ile kaldirip, akabinde guzel bir bir registy temizligi yaparak (bu konuda registy mechanic 5.0 i kesinlikle tawsiye ederim) system e yeniden ve temiz bir media player'i kurman olacak.. sorunun yuksek ihtimal duzelecektir..

Bu arada player ve codec olarak sana tawsiyem media player gibi hantal ve kullanişsiz bir program yerine power dvd, ffdshow ve bs player uclusunu kullanman olacak.. emin ol media player'dan çok çok daha iyi sonuclar alacaksin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 15 Ocak 2006 22:16:25 >

• sorun yaşamadım hiç nec ile
  • nec iyi derlerdi demek sorunda çıkartıyormuşsorunun media da olduğunu söyleyende var yalnız
  • @pininfarina

bahsettiğiniz şeylerin fazlasıyla farkındayım durumu şöyle özetleyelim daha önce kullandığım LG Dvd rom
    ile bahsi geçen video lar çok rahat izlenebiliyordu.

nec kullanmaya başladıktan sonra bu dosyalar açılırken yukarıda belirttiğim hata mesajını vermeye başladı
    evet belki sorun codec kaynaklı ama aynı video power dvd ve divxplayer yazılımları ile açılmaya çalışıldı
    sistem media player kullanırken bu mesajı veriyor ancak diğer yazılımlarda direk sistemi kilitliyor

umarım power dvd ' de codec kaynaklıdır yoksa ürünü yarın muadili ile değiştiriyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nitrogliserin

sorun yaşamadım hiç nec ile

Nec'in "kronik sorunu şu'dur" diyebilecegimiz ciddi bir sorunu yoktur.. bu markanin cogu yerde "cd okuma problemlerinden" bahsedilmesinin özünde yatan neden kisaca; japonya, abd ve a.b. ulkeleri gibi yerlerde "kopya ve illegal" cd/dvd kullanimi çok az (hatta hiç olmadigindan) bu tarz cihazlar daha uretim aşamasinda tasarlanirken kaliteli medyalar ile uyumlu, sorunsuz ve senkronize calişacak sekilde tasarlanarak uretilirler.. yani bugun bir nec writer'inda kaliteli bir medya kullandiginizda "okumama- yazamama" gibi problemler sifir' a yakin duzeyde yasar hatta hiç yasamazsiniz.. ancak illegal ve kalitesiz medya cenneti olan ulkemiz gibi yerlerde bu tarz cihazlarda kullanilan kalitesi tartişilir medyalar bu tarz sorunlara neden oluyorlar.. Lg gibi copya cd ve dvd'lerde daha basarili olan markalarin basarisi ise bu markalarin ulkemiz kosullari gibi kullanim alanlarini goz onunde bulundurarak daha esnek cihazlar uretmeleridir..

Unutmayin "kalitesiz writer yoktur, SADECE KALİTESİZ MEDYA VARDİR.. gunumuzde dvd ve writer teknolojisi artik gelebilecegi son noktaya gelmiş bulunuyor.. (gelecegin formatinin ne oldugunu bilmem yazmama gerek varmi?) Bugun kalitesiz denilen bir writer ile, en iyi oldugu iddia edilen writer arasında cok cok az teknolojik farklar vardir ve bu farklar % 3 yada 4 gibi rakamlarla ifade edilen perfonmans farklaridir sadece.. son soz her zaman kullanilan medya'da biter ve önemli olan, kaliteli bir medya'ya sahip olmaktir..

Uzun lafin kisasi; yasanilan sorunlar çogu zaman (%90) yazilimsal, kullanilan medyalarin kalitesiz olmalarindan ve hatali donanim baglantilarindan kaynakli problemlerden oluşuyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 15 Ocak 2006 23:01:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: BeyazBüyü

@pininfarina

bahsettiğiniz şeylerin fazlasıyla farkındayım durumu şöyle özetleyelim daha önce kullandığım LG Dvd rom
    ile bahsi geçen video lar çok rahat izlenebiliyordu.

nec kullanmaya başladıktan sonra bu dosyalar açılırken yukarıda belirttiğim hata mesajını vermeye başladı
    evet belki sorun codec kaynaklı ama aynı video power dvd ve divxplayer yazılımları ile açılmaya çalışıldı
    sistem media player kullanırken bu mesajı veriyor ancak diğer yazılımlarda direk sistemi kilitliyor

umarım power dvd ' de codec kaynaklıdır yoksa ürünü yarın muadili ile değiştiriyorum.

Pekala dostum..
    Yasadigin problem cihazin seri uretimden kaynakli, binde bir rastlanan bir seri uretim hatasindan kaynaklandigini dusunduruyor.. lakin henuz bu karari vermek icin erken bence.. tawsiyem, cihazi muadili ile degiştirmeden önce baska bir temiz system'in kurulu oldugu pc'de writer'ini takarak birde orada denemek olacak.. (ki muhtemelen degiştirirken servis te ayni yada benzer bir proseduru izleyecek) Eger ayni hata msj'i ile farkli bir systemde'de karsilasirsan bu durumda kötü bir kader kurbani olmus gozukuyorsun!

Ama garanti kapsaminda bu cok abartilacak bir durum degil ve suan hali-hazirda gunde ortalama "on the fly" yontemi ile 50 ile 75 dvd copyaladigim ve henuz hiç bir dvd yakmayan Nec 4551 (50 de ayni) modelini tawsiye ederim...

• beyler bence nec'i fazla şişirdik
  • arkadaşlar abartmayalım bu cihazlar kul yapısı en az 50 tane nec sattım şimdiye kadar sıkıntılı olanların sayısı 2 evet sadece 2.50 adette 2 tane çıkar onları da değiştirdiler.o yüzden bir marka için şöyledir böyledir demek pek doğru değil.senelerce amd çok ısınıyo diye milleti soğuttular şimdi nooldu??intellerde yumurta pişiriyo o arkadaşlar.
    saygılar....
  • Bende de vardı zamanında ve deli etti benide.

İade ettim.

Nec ler rezalet bencede.
  • Benim kullandığım cd ler DMS markalı alt kısmı mavi olanlardan tabir biraz amatörce oldu idare edin.

Ben bu cihazı bir şekilde aldım ve memnun kalmadığım bir husus oluştu bunu geri iade etmem de kolay
    ama etmeden önce cihazın derdi medya mı, yazılım mı bunu çözmek istiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 15 Ocak 2006 23:58:28 >
  • İsteyen arkadaslar (özellikle nec'in problemli oldugunu dusunen sabit fikirli ve ön-yargili olanlar) birgun buyursun gelsin, konugum olsunlar.. bir problem yasayinca aninda ve futursuzca "direk tum markayi kötüleyen" bu arkadaslar yazma kalitesi, hizi, "problemsizligi" ile suan rakipsiz olan ve hiç ara vermeden gunde ortalama 60- 70 dvd basmiş oldugum Nec 4551'in takdire şayan perfonmansini bizzat kendi gözleri ile gorebilirler
    Not; bu konuda ciddiyim!
  • bende kullanıyorum ama bana herhangi bir sorun yaşatmadıı..
  • bu zamana kadar kullanmadık dvd rw bırakmadım asus muş sony miş ama şu anda nec kullanıyorum vade çok memnunum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.