Şimdi Ara

ne555 ve 4017 sağlamlık kontrolü nasıl yapılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
5.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ne555 ve 4017den oluşan bi polis ışığı devresi yaptım fakat çalışmadı.bu iki entegrenin sağlamlığını nasıl kontrol edebilirim?

• datasheet'lerinde test devreleri vardır o devreleri kurarak test edebilirsin
  • bir iki tane ne555 test devresi denedim çalışmadı
    biri bu
     ne555 ve 4017 sağlamlık kontrolü nasıl yapılır

diğeri bu

uzay montaj şeklinde entegre soketine bağlıyorum ama ledler yanmıyor

• Selam, üstteki devrede 5 nolu bacak bağlantısı eksik, alttaki devre doğru ama ledlerin yanmaması normal çünkü benim bildiğim 555 çıkısı open collektör olup led akımını beslemez. 3 nolu bacaktan seri 1 KOhm luk bir direnç ile transistör bazına girecek devreyi yaparsan led çalışır. sing ve source durumunda 2 led yanmasını istiyorsan PNP ve NPN transistör çifti kullanarak devreyi kurabilirsin. 4017 ise Johnson counter olarak bilinir eğer girişinde clock işareti var ise Q çıkışları sıra ile çıkış verir. Bunu da Analog bir ölçü aleti ile görebilirsin
    Bu arada yan tarafa çizdiğin darbe şekli yalnış sen devreni pil ile besliyorsun ve graund ile + arasında bir gerilim var bu tür beslemede sıfır noktası ortada olamaz. Eğer iki batarya kullanarak örneğin 2 adet 9 volt bataryayı seri olarak birbirine bağlasaydın ve iki bataryanın birleştiği noktayı graund olarak devreye bağlarsan bu durumda graunda göre + ve - darbe görebilirsin ve darbe çizimin doğrulanmış olur. Sonuçta sıfır noktasını görebilmen için + ve - besleme yapman gerekir. Tıpkı alternatif gerilimdeki üst ve alt alternans gibi. Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ertie -- 3 Aralık 2010; 9:49:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ertie

Selam, üstteki devrede 5 nolu bacak bağlantısı eksik, alttaki devre doğru ama ledlerin yanmaması normal çünkü benim bildiğim 555 çıkısı open collektör olup led akımını beslemez. 3 nolu bacaktan seri 1 KOhm luk bir direnç ile transistör bazına girecek devreyi yaparsan led çalışır. sing ve source durumunda 2 led yanmasını istiyorsan PNP ve NPN transistör çifti kullanarak devreyi kurabilirsin. 4017 ise Johnson counter olarak bilinir eğer girişinde clock işareti var ise Q çıkışları sıra ile çıkış verir. Bunu da Analog bir ölçü aleti ile görebilirsin
    Bu arada yan tarafa çizdiğin darbe şekli yalnış sen devreni pil ile besliyorsun ve graund ile + arasında bir gerilim var bu tür beslemede sıfır noktası ortada olamaz. Eğer iki batarya kullanarak örneğin 2 adet 9 volt bataryayı seri olarak birbirine bağlasaydın ve iki bataryanın birleştiği noktayı graund olarak devreye bağlarsan bu durumda graunda göre + ve - darbe görebilirsin ve darbe çizimin doğrulanmış olur. Sonuçta sıfır noktasını görebilmen için + ve - besleme yapman gerekir. Tıpkı alternatif gerilimdeki üst ve alt alternans gibi. Kolay gelsin

peki üstteki devrede 5nolu bacakla gnd arasına 1nf kutupsuz kondansatör bağlarsam çalışır mı?

• 555 in 5 nolu ayağına kondansatör bağlamadan da her iki devreninde çalışması gerekir, bağlantılarının şemaya uygun olup olmadıgını kontrol etmelisin..ikinci devrede led ışıklarını görebilmek için 1mF elektrolitik kondansatör degerini artırmak gerekli ( 10....47mF )
  • ilk devreyi çalıştırdım dün gece yorgunluktan 1234-5678 şeklinde giden bacakları 1234-8765 gibi mi aldım ne yaptıysam 4ile 8 i bağlamak yerine 4 ile 5i bağlamışım4017 yi nasıl kontrol edebilirim peki?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.