Şener bizde rahmetli babadan gelen bir alışkanlık depo hep fullenir km sıfırlanır mantık budur....
memurum ve yakıt hesabı yapmıyorum.nasıl olsa dizele biniyorum diye çok da önemsemiyorum.ha bazıları sürekli çarpıyor ,bölüyor,saygım var. benzinli aracım olsaydı ister istemez hesap yapardım herhalde!
arabaya kendi paramla benzin koymaya başladığımdan beri hesaplıyorum (eylül 2006)
2010 yılına kadar yapmıyorduk. 2009 ocak ta benzini 2.76 tl gıbi bır fiyattan almistik fişi hala duruyor.
TÜPRAŞ’ın özelleştirilmesinin ardından, akaryakıt fiyatlarını belirlemek konusunda baş aktör artık devlet değil. Yani, devlet sadece akaryakıttaki ‘vergi’ oranını belirliyor. Bu durumda, devletin akaryakıt zammı yapmadığı doğru. Ancak, akaryakıt fiyatı üzerindeki vergi yükü, tamamen devletin belirlediği oranlar içerisinde.
Enerji Bakani Taner Yıldız’ın söylediği gibi, Türkiye’deki akaryakıt fiyatları tamamen uluslararası piyasalar tarafından mı belirleniyor?
2000 yılından bu yana uluslararası emtia piysalarındaki ham petrol fiyatlarındaki fiyat dalgalanmaları ve Türkiye’deki akaryakıt fiyatlarını karşılaştırdığımızda, ortaya ilginç bir tablo çıkıyor.
1 Haziran 2008′de uluslarası piyasalarda ham petrolün varil fiyatı 120 dolar seviyesine çıktığında 95 oktan kurşunsuz benzin fiyatı 3 lira 50 kuruş. Bir yıl sonra, yani 2 Haziran 2009′da ham petrol fiyatı uluslararası piyasalarda 55 dolara kadar geriliyor. Bir anlamda ham petrol fiyatı yarı yarıyadan daha fazla geriliyor. Bunun 95 oktan kurşunsuz benzinin pompa fiyatına yansıması 3 lira 50 kuruştan, 3 lira 20 kuruşa gerilemesi şeklinde oluyor. Fiyatlardaki yüzde 60 gevşeme, pompoya yüzde 8 yansıyor
Ham petrol fiyatındaki yüzde 60′a yakın gevşeme, pompaya sadece yüzde 8′lik bir gerileme olarak yansıyor.
Yaklaşık değerlerle baktığımızda,, 2000 yılında petrol fiyatı 24,5 dolar seviyesinde iken kurşunsuz benzin fiyatı 0,56 kuruşken, 12 yıl içinde sürekli dalgalanmaların ardından ham petrol fiyatı yaklaşık 4 kat artarak 102 dolar seviyesine çıkıyor. Bu süre zarfında kurşunsuz benzin fiyatının pompa satışındaki artış ise 9 kat artmış.
Sonuç olarak, Ankara içi LPG tüketimim 10L/100km olarak sabitlendi.
Dizele gecince yapmamaya basladık bizde ;) arkadaslar gibi her depoyu fulleyince sıfırlarız o kadar.
hesap yaptım arabayı değiştirdim denilse anlarım hesap yaptım gideceğim yere gitmekten vazgeçtim denilse ona da eyvallah
hesap ne hesabı ?
2002'den beri.
Hesap yapmıyorum. Her zaman 100 liralık yakıt alıyorum.
Benzinin litresi 3.72 olduğu günden beri.
2010 olması lazım.
97 yilindan beri yapilir.Hatta cep telefonlarina hesap makinesi fonksiyonu eklendiginden beri pompa basinda hesap yapilir.
İlk kez benzin 2.68 iken depoyu doldurup hesap yapmıştım. Yıl 2005-2006 gibiydi. O günden bu güne her zam geldiğinde istemsiz olarak hesaplama yapıyorum.