Şimdi Ara

NE YESEM BOĞAZIMDA KALIYOR ! (REFLÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
51.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar.son 1-2 haftadır ne yesem boğazımda kalıyor.Çorba hariç bişey yiemiyorum.Önce bi hastaneye gittim "nefes alamıyorum boğazımda bi düğüm var sanki" dedim.Piskolojiktir deyip passiflora şrup verdiler.ama sorun yediklerimden.Ne yesem mutlaka boğazımda kalıyo ve bu nefes almamı engelliyo.Önceleri cola,soda gibi asitli içeceklerle geçerdi ama şimdi geçmiyo ? Tavsiyeleriniz..

    not : en yakın zamanda doktora gidicem.

    Edit : aradan 8 sene geçmesine rağmen hala sorular geldiği için bi güncelleme yapıyorum arkadaşlar. Öncelikle mutlaka bi gastroentoloji bölümüne gidip görünmenizi tavsiye ediyorum. Daha sonra;

    1- Asitli içecekleri mümkünse hayatınızdan çıkarın. Cola , gazoz vs.
    2- Sigara içiyorsanız etkiler , bırakabiliyorsanız bırakın veya azaltın.
    3- Benim gibi tırnaklarınızı yiyen biriyseniz kesinlikle bırakın. Midenizde mikrop yapıyor.
    4- Reflü , gastrit veya hazımsızlık probleminiz olma ihtimali var.
    5- Yedikten sonra sizi rahatsız eden gıdalara dikkat edin. Kimisine domates , kimisine kızartmalar , kimisine kahve - çikolata gibi besinler ters gelir.
    6- Kilo fazlanız varsa mutlaka vermeye çalışın.
    7- Göbeğinizi veya vücudunuzu sıkacak dar kıyafetleri uzun süreli giymeyin.

    Bunlar sadece önlem. Yukarıda da dediğim gibi doktora gidip önlem almanızda herzaman fayda vardır arkadaşlar. İhmal etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi appachii -- 14 Aralık 2016; 11:48:56 >







  • keşke bende öyle olabilsem ökz gibi yiyorum ya
  • hiç tavsiye etmem..nefes alamıyosun :(
  • boğazımda kalıyor derken ?
  • bişey yersin hani boğazından geçmez orda kalır ya hani.aynen öyle oluyor.mesala yemeği yiyorum bol içeceklerle hemde sonra boğazıma dizilmiş gibi rahatsız ediyo.Ne içsem gitmiyo.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Time_Force

    boğazımda kalıyor derken ?
  • bademciklerin şimiş olabilirmi diyeceğim ama değildir.Acaba hazımsızlık sorunun olabilir mi ? Midenin yavaş çalışması gibi ?
  • yemek borusu kanseri olabilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ottocu

    yemek borusu kanseri olabilir

    hacu yavaş gel korkutma adamısen en iyisi bi doktora görün
  • reis naptın sen öldürcenmi beni be şimdi anam sağolsun eczaneden " tantum verde " diye bi sprey aldı....eczacı boğazından yara filan varsa açar demiş.5-6 kez spreyi sıktıktan sonra bi rahatlama oldu çok şükür...soğuk havalarda da devamlı dondurma yedim ben ya bademciklerim şişti ya da boğazımda bi iltihap oldu diye tahmin ediyorum.Yinede doktora görnmek en mantıklısı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: appachii

    reis naptın sen öldürcenmi beni be şimdi anam sağolsun eczaneden " tantum verde " diye bi sprey aldı....eczacı boğazından yara filan varsa açar demiş.5-6 kez spreyi sıktıktan sonra bi rahatlama oldu çok şükür...soğuk havalarda da devamlı dondurma yedim ben ya bademciklerim şişti ya da boğazımda bi iltihap oldu diye tahmin ediyorum.Yinede doktora görnmek en mantıklısı.

    gemiş olsun bu havlarda biraz daha dikkatli olmak gerek
  • doğru söylüyosun aslında ama spor salonuna gidiyorum.Bunun yanın da diyette yapıyorum.Spora yüklenince yemek te fazla yemeyince kan şekeri düşüyo.Dondurma iyi geliyo du bana ama yağmur,soğuk demeden yedik bu hale geldik.Aslında 5 kg fazlam var ama abartıyorum işte napim , böle yapmamam gerekirdi.
  • reflü hastası olabilirsin mideden bogazına asit geliodur bana da oluyor bazen.
  • aslında google da kısa bi arama yaptım ve reflü hastalıkları ile ilgili sayfalar çıktı.Ama sanmıyorum.Midemle ilgili bi durum yok bende.Tamamiyle boğazım tıkanıyo.Yani tahminimce boğazımda ya iltihap veya yara ya da bademcik şişmesi var.
  • reflü değildir o.. yukarda denildiği gibi bademcik şişmesi olabilir belki.. yutmadan önce fazla fazla çiğne.. belki farkında olmayabilirsin ama normalden az çiğnemek de bu duruma yol açabilir bence =)..
  • bana da öle geliyo ama şimdi reflunedir.com a girdim ve hastalığın belirtilerine baktım.Bazı hastalar sanki bi ayva yemişimde devamlı onun tıkanıklığı var gibilerinden sorunlar anlatıyorlar.Bende de o şekilde tıkanıklıklar var ama midem de değil boğazımda.iyice kafam karışmaya başladı valla.Çok aşırı cola tüketiyodum ama şu an içmiyorum.Reflü de olmuş olabilirm.Artık ihtimal yapmaktan vazgeçicem galiba.Yarın bi Okmeydanı ssk ya uğramanın vakti geldi.Yaşım 24 ve maalesef 6 aylık sigortam var.Şu anda çalışmıyorum.Sağlık karnem de yok.ssk dan da yararlanamam dimi :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi appachii -- 5 Kasım 2008; 21:26:11 >
  • reflünün agız kokusu , bogazda birşey takılma ve midede yanma gibi belirtileri vardır.
    ama bi reflü hastasının illa midesinde yanma olacak diye birşey yok.mideden yukarı asit gelir ama agrısı olmaz bazı reflü hastalarında.
    asitli içeceklerden uzak durmaya çalış , kola gazoz vs.
    bir de hastaneye gittikten sonra sonucu buraya yazarsan sevinirim.
  • bgn okmeydanı ssk hastanesine gittim ama sağlık karnem olmadığı ve hastanenin çok yoğun olduğu için salı gününe randevu alabildim.Evet dediğin gibi asitli içeceklerden uzak duruyorum.Şu an bi tıkanma olmuyor ama boğazım sanki bi garip.Tantum verde isimli spreyi kullanıyorum.biraz rahatlama oluyor.Ama en iyisi tabiki bi doktora görünüp tavsiye edeceği ilaçları kullanmak.En kısa sürede bi doktora görünüp neticeyi burdan bildiricem.Ama bende reflü başlangıcı olduğunu tahmin ediyorum.
  • arkadaşımda boğazından geçen hafta ameliyat oldu
    10 güne yakın hiçbirşey geçmedi boğazından
    oda soğuk yada sıcak içecekler yüzündendi
  • salı günü randevu aldım arkadaşlar..inşallah önemli bişey yoktur.muayene olup neticeyi burdan bildiricem.
  • evet arkadaşlar bugün şişhanedeki özel avusturya hastanesine gittim.Şikayetlerimi anlattım doktora,ucunda kamera olan ince bi cihazı vardı.Odada da 2 adet televizyon.Bu arada kulak - burun - boğaz bölümüne gittim.Önce cihazla kulağıma baktı.cihazı kulağıma soktuğunda tv den kulağımın içindeki herşeyi görebiliyordum.aynı şekilde burnuma da baktı.buralarda bişey yoktu.Daha sonra cihazı boğazımdan aşağıya bıraktı.tv den baktığımda küçük küçük şişlikler görebiliyordum.Doktor da bizim üzerinde durduğumuz gibi REFLÜ başlangıcı olduğunu söyledi.3-4 ilaçlık bi reçete yazdı.Yaklaşık 2 ay kullanıcakmışım.Bi düzelme olmazsa endoskopi dedi.Daha önce çok fazla cola içtiğimden olabilirmiş.Bi de liste verdi.Yememem gereken yiyecekler filan var.Bakalım daha başlangıç olduğundan ilaçlarla atlatabilirmişim.inşallah iyileşiriz,nefes alamamak kötü bişey valla.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.