< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Ne yapsam olmuyor...
-
-
Neden olmuyor?
Bir de dil bilgisinin hangi kısmı- yazım noktalama sözcük türleri vb...
Genelde her başlığa özel çok sorulan kısımlar oluyor onları bilmek zaman ve net kazandırır
Sıfat çeşitlerine yazım kurallarına vb detaylı çalışırsın sbde testlerini çözersin ama genelde denemelerde daha az detay çıkar
-
hocam dil bilgisinde temelin yoksa çözemezsin. geçen kardeşim fiilimsi sordu çocuk ek kök ayrımı yapamıyor sıfatı ismi bilmiyor sıfat fiili isim fiili nasıl bilsin. sen sindire sindire soru çöze çöze bitirmeye çalış. dil bilgisi bilen adam kolay bitirir ama sorun yaşıyorsan hızlı geçme derim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
matematiğin falan iyi seviyede değilse üstüne düşmene gerek yok o kadar 3 soru soruyorlar zaten sınavda artık
-
aynen bu şekil bir yerde okumuştum küçükken bazı becerileri edınmeyince büyüdüğün zaman hıc edinemiyosun dıyodu ayakkabı bagcıgı bağlamak gibi bu dil bilgisi de öyle biraz ortaokulda ogrendın ogrendın büyüyünce öğrenmeye başladığında olay aga biz nabıyoz la olabılıyo
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam temelden girmeni tavsiye ederim.
https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DdfJw2oZ7dyw%26feature%3Dyoutu.be&q=EgQuLZpEGK-0oIwGIhBdIy3tt31-2wYVbRUUlE8yMgFy
aynen öyle hocam matematik de aynı şekilde temel tamamen sıfırsa mal gibi baka baka temel kavramlar üslü köklü öğrenmeye çalışırsın türkçe de böyle işte bazı temel şeyleri az da olsa bilmek gerek
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sıfat zamir zarf sözcükte yapı vs.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Matematiğim iyi gidiyor şu anlık bir problem yaşamıyorum ama 2019daki gibi 8 tane gelmesinden korkuyorum
Doğru olabilir ilk defa yeni öğreniyorum aynı dediklerin oldu
titrettin beni
Ben dünyanın en dil bilgisi özürlüsü insanı falandım. Sabahlara kadar çalıştım, beynim eriyene kadar dil bilgisi soru bankası çözdüm. Kafayı yedim dil bilgisinden. Biri bana reelde cümle kurunca onu ögelerine falan ayırıyordum kafamda istemsiz olarak. Kurduğu cümlelerdeki anlatım bozukluklarını düzeltiyordum. Sonra ne oldu, sınavın içinden geçtim. 40 Türkçe yaptım. Eğer bu kadar istemediysen halletmeyi boşuna ağlama, hallolmayacak. Bahaneler vasat adam işi, yapsan olur.
Dilbilgisinde ben de sıkıntı yaşıyordum, sonrasında epey bir üzerine düştüm. Zarf-Sıfat-Zamir-İsim-Edat önce bunları öğrenmek gerekiyor, sonra cümlenin ögelerine geçmek gerekiyor. Önce kelime eklerine ve türlerine çalışın, sonrasında cümlenin ögelerine bakın, en sonunda tamlamalara bakın. Cümlenin ögelerinde temel mantık ise önce yüklemi bulmak üzerine, en önemli kısmı, sonra özne bulunuyor, sonra -e -de -den eki alanlar genelde yer tamlayıcısı, yer-zaman-miktar belirten kelimeler genelde zarf oluyor, genelde yüklemi etkileyen bir öge değilse eksiz bir kelime, etkilenen bir ögeyse nesne oluyor, -i eki alırsa mesela kalemi olursa belirtili nesne, nesne alan cümleler geçişli oluyor. Bu gibi örnekler bu işin son noktası tabii, kelime türlerini ve eklerini öğrenmeden cümlenin ögelerine de geçilmiyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X