Şimdi Ara

Ne Tercih Etmeliyim..? lg bh6730t vs lg nb5540

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle değerli fikirleriniz için şimdiden teşekkürler. Öncelikle ses sistemleri ile ilgili genel geçer bilgiler dışında pek bir bilgim olmadığını ifade etmek isterim.

Benim kararsız kaldığım nokta lg nb5540 lg soundbar mı yoksa lg bh 6730t kule tipi ev sinema sistemi mi almam gerektiği..

Öncelikle şunu ifade edeyim; özellikle yabancı dizi ve filmleri takip ediyorum ve bu noktada malum kaynaklardan indirdiğim dizi ya da filmleri izliyorum yani gidip bluray falan almam ya da 20 gb film indirmem, kullandığım tv lg 47lv4500 modeli.. Bu anlamda yinede izlerken ses sistemi ile acaba bu durumu daha keyifli bir hale getirebilir miyim diye düşünüyorum...

Şimdi neden iki ses sistemi arasında kaldığımı ifade edeyim; aslında daha çok kısa bir zaman öncesine kadar kule tipi sistemlerden yanaydım ancak çocuk olunca evdeki kablo yoğunluğu ve kulelerin yerleşimi acaba sorun olur mu diye düşündüm ve soundbar kullananların yorumlarını okudum, özellikle lg nb5540 kullananların yorumları fikrimi etkiledi. Ancak tabiki benim için genel geçer güZel ses performansından çok film ve dizi izlerken alacağım performans önemli ve bu anlamda apartmanda oturan benim için bu iki model birbirini ikame edebilir mi..?

Sizce neden dolayı hangisini tercih etmeliyim?
    Şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metehan028 -- 29 Ocak 2015; 21:09:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soundbarlar sizin beklentinizi karşılar. Alacağınız 5.1 in tek artısı arkalardan surround seslerin alınmasıki sadece dolby digital, dts vb kayıtlarda işe yarar, çok meraklısı değilseniz olmasada olur. Alacağınız soundbar, tv sesine göre çok çok fark eder. Yinede mümkünse sesini dinlemeden karar vermeyin.

• Peki internetten izlediğim ya da indirdiğim 1 gb altı film ya da diziler dediğiniz ses sistemleri ile mi kayıt edilir. Hani arkalardan sesin gelmesi, farklı hoparlörlerden farklı sesler duymak ya da çevresel sesleri duymak açıkcası farklı bi ambians katar ancak bu indirdiğim film ya da dizilerde bu şekilde olur mu yoksa sadece aynı sesi aynı anda 4 hoparlörden mi alırım??

• quote:

Orijinalden alıntı: metehan028

Peki internetten izlediğim ya da indirdiğim 1 gb altı film ya da diziler dediğiniz ses sistemleri ile mi kayıt edilir. Hani arkalardan sesin gelmesi, farklı hoparlörlerden farklı sesler duymak ya da çevresel sesleri duymak açıkcası farklı bi ambians katar ancak bu indirdiğim film ya da dizilerde bu şekilde olur mu yoksa sadece aynı sesi aynı anda 4 hoparlörden mi alırım??

1gb altında 5.1 kanal olmaz sanırım. Zaten bu tür kayıtlarda özellikle 5.1DD, Dts vb yazar. Kaliteli hoparlör illaki seste fark yaratır fakat becerisi sonuçta kaydın kalitesine bakar. Bence soundbarlar pratikliği ve ses kalitesiyle tercih edilebilir.

• Kesinlikle pratiklik konusunda size katılıyorum.. Hele de tayin gören bir meslek grubunda çalışan benim için, ancak sıradan izlediğim dizilerde, digitürkte izlediğim belgesellerde ya da dediğim gibi indirdiğim filmlerde.. Mesela helikopter uçarken ya da silahlar farklı taraflardan ateşlenirken ben soundbarda bu efektleri alabilir miyim..? Eğer 5.1 alırsam dediğim şekilde alabilir miyim? Yoksa bu tarz izlemelerde ikisi arasında bir fark olmaz mı..?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.