Şimdi Ara

Ne Oynuyoruz Biz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Prandelli dönemini es geçtim. Hanza geldiğinden beri doğru düzgün bir takım oyunu ve takım savunması oturtamadı. Hadi dedik sezon ortasında geldi, yaz kampı geçirdik bu takım oyunu ve takım savunması hala yok. Önceki seneden hiç bir farkı yok. Bir gelişim yok. Yaz kampı geçirmiş takımı Arena'da da göreceğiz. Mancini hemen hemen aynı kadro ile en azından Arena'da istediğimiz oyunu oynatıyordu. Defans oynayacağında da defans oynatıyordu.

Biz Hamza ile ne tür bir oyun oynuyoruz? Hücum mu defans mı? Kanatlardan mı yükleniyoruz, merkezden mi deliyoruz? Kontra atak mı oynuyoruz? Hücum desen bulduğun pozisyon kıtlığı ne? Defans ise verdiğin pozisyon bolluğu ne? Ne oynuyoruz abi biz? Lafa gelince rakibin oyununun altında kalmayan, rakibe göre oyunu şekillenmeyen, rakibin oyununu şekillendiren bir Galatasaray olacak diyor. Lakin biz henüz onu göremedik.

Belli bir oyun sistemimiz bile yok. Öyle ala bala, şansa, doğaçlama, oyunun gelişimine göre şekillenen bir oyunumuz var. Sanki mahalleden adam toplayıp maç yapmaya benziyor bu. Halısahada, sokakta, okul bahçesinde maç yaparken herşey simultane, doğaçlama bir şekilde gelişir. Bizim de oyunumuz böyle. Plan, program, sistem, taktik, teknik yok.

Son olarak bu anlayışta oyuncular bireysel olarak ön plana çıkıyor. Bireysel olarak oyuncular birşey yapmasa o kupalar falan gelmez. Yani böyle saçma bir sistemle Anadolu takımı şampiyon falan olamaz. Hamza Akhisar ile lig sıralamasında en fazla nereye çıktı? Bireysel olarak oyuncularımız iyi olmasa bu kupalar gelmez. Takım oyunu ile kazanmadık şampiyonluğu, tr kupasını ve bu akşamki süper kupayı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Allah ne verdiyse

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiçbir şey oynamadan 3 kupa aldık. Demek ki biz kötüyüz ama rakipler bizden daha da kötü.

• Kötünün iyisi bile bizim takım icin fazla. biz Kötünün Şanslı olaniyiz.

• Ligi 8. sırada bitiren Mancini, bu transfer döneminde 64 Milyon Euro harcadı ve harcamaya da devam edecek gibi görünüyor. Ligi 8. bitiridği için bu sene Avrupa kupalarına katılamayacak.

Pekiiii 3 kupa alan Hamza hocaya transfer için kaç Milyon bütçe verildi?

Versus yaptığın adamlardan Mancini dünyanın en overrated teknik direktörlerinden biridir, ona transfer yapması için servet vermezseniz başarılı olamaz.

Hamza hoca şans ile 3 kupa alırken Mancini üstün bilge taktik dehası ile mi GS yi gruptan çıkardı yoksa o da tamamen şans mıydı? Eğer taktik bilgisi ile ise neden FB tarihin en erken şampiyon olan unvanını Mancini zamanında kazandı? Şampiyondan 9 puan fark yiyen Drogbalı kadromuz bunu hakediyor muydu?

Hamza hocayı eleştirin ama Mancini yi de yüceltmeyin
  • welcome to nani

• Birader ben ne diyorum sen ne diyorsun. Yine skor taraftarlığı yapıyorsun. En azından konu başlığını bir oku istersen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Abi biz nasıl araba alacaz ya
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: psirik

Birader ben ne diyorum sen ne diyorsun. Yine skor taraftarlığı yapıyorsun. En azından konu başlığını bir oku istersen.

17 yaşındaki stoperlerini oynatmadılar bu sefer 3 olmadı, 1 ile idare et.

Eğer bu maçı kaybetseydik bu kadar serin kanlı konu açmayacaktın. Bu maçın bir tane amacı vardı o da pozisyona girme rekoru değil, 90 ya da 120 dk sonunda kupayı kaldırmaktı ve bunu da başardık.

Ağustos ayında bu sıcakta, lig başlamamış, futbolcular hala tatil kafasında maç bitse de gitsek havasında oynarlarsa böyle olması son derece normal.

Ayrıca ilk defa bir arada oynadılar, bunu da unutmamak lazım, ille de makine gibi işlemesini belkiyorsanız FB nin Shaktar a elendiği maçtan sonra Vitor un açıklamalarını dinlemeni tavsiye ederim.
  • Yine anlamamışsın ki? O zaman her maç böyle oynayacağız. Her maç bol bol pozisyon vereceğiz az pozisyon bulacağız. Çünkü her maçta sonuçta 3 puan alacaksın. Bu sistem Avrupa da tutar mı sence? İyi oyununu kötü oyununu geçtim ben. Ne oynadığımız belli değil diyorum. 6 ay önce ligde de böyleydi bu. Ancak sen okumuyorsun ki. Bakalım Arenada taraftarın önünde ileriki haftalarda bu anlayış devam edecek mi? Yanılabilirim de haklıda çılabilirim. Ancak şu ana kadar geçen sezon, yaz kampı, hazırlık maçları dahil benim anlattığım gibi takım savunması ve takım oyununda sorunlar var.

Bu arada Burak'ın karşısında Sivok, Serdar Aziz olunca ne halt ettiğini gördün değil mi? 17 yaşındaki çocuğun yanında hat rick yaparsın tabiki. Sağlam defansın içinde kayboldu Burak. Bir kaç kere topa değdiğini gördük.

Son olarak kendini yine büyük oranda rezil etmeyi başarmışsın. Şaşıyorum sana. İlk defa bir arada oynuyorlar demişsin. Yaw sadece Podolski ile Bilal vardı sahada farklı olarak. Ki Melo ile Bruma sahada olsaydı bugün yine farklı olmayacaktı. Dün Hamza ne dedi? Geçen seneden kadromuzu koruduk, oyuncular birbirini tanıyor, takım uyumumuz iyi... Sen diyorsun ki ilk defa bir arada oynuyorlar. Ayrıca sen Bursa çok güç kaybetti diyordun. Biz o Bursaya 3 gol attık. Bu çok güç kaybetmiş Bursaya ise 1 gol attık. O zaman bu yeni Bursa daha iyi takım. Senin mantığına göre böyle.

• @psirik

Her dediğine eyvalah, peki önerin nedir?

Hamza hoca gönderilecekse yerine kim gelecek? Şimdi tutup Avrupa da nam salmış bi isim söyleme ama, çünkü gelmeyeceğini sende biliyorsun.

Ayrıca önemli bonservis paraları ödeyerek oyuncu alamaycağız zaten bu her yerde söyleniyor.

Evet önerin nedir? Konu açıp Hamza hoca ve yönetime yüklenmekten başka bi fikriniz varsa buyrun paylaşın?
  • Madem Hamza gidince kim gelecek korkusuyla Hamza'yı destekliyorsun, niye bizi uğraştırıyorsun be adam? Baştan öyle söylesene. 7-8 milyar insan var, herkesin yeri dolar merak etme sen.

Hadi diyelim oyuncular,teknik ekip tatil havasında, havalar sıcak ve nemli, oyuncular ilk defa birbiriyle oynuyor bakalım 6. hafta Arena'da taraftarın önünde Hamza'nın hep dediği Galatasaray'a yakışan oyun oynanacak mı?

• quote:

Prandelli dönemini es geçtim. Hanza geldiğinden beri doğru düzgün bir takım oyunu ve takım savunması oturtamadı. Hadi dedik sezon ortasında geldi, yaz kampı geçirdik bu takım oyunu ve takım savunması hala yok. Önceki seneden hiç bir farkı yok. Bir gelişim yok. Yaz kampı geçirmiş takımı Arena'da da göreceğiz. Mancini hemen hemen aynı kadro ile en azından Arena'da istediğimiz oyunu oynatıyordu. Defans oynayacağında da defans oynatıyordu.

Takim savunmasi nasil oturmadi arkadas? Ligde 8 mac ust uste gol yemeden sampiyon olduk. Bugun yine gol yemeden super kupayi aldik. Ustelik bu maclarin cogunda takim savunmasinin en onemli oyuncusu Melo yoktu. Hamzaoglu'nun devraldigi takim ise Basaksehir'e 4-0, Trabzon'a 3-0, Balikesirspor'a 2-0 maglup olan bir takimdi. Eger iyi yaptigimiz bir sey varsa o da takim savunmasidir.

Mancini ne zaman istedigimiz oyunu oynatiyordu? Iki mac ust uste ayni 11'le bile cikmayan, lig bitene kadar istisnasiz her mac taktik degistiren adam nasil oluyor da istedigimiz futbolu oynatmis oluyor? Mancini donemi bana gore tam bir fiyaskoydu. Defansif oynayip her mac gol yiyen bir takim. Ceyhun'un forvet arkasi, Sneijder'in on libero, Melo'nun stoper, Umut'un kanat oynadigi falan ucube bir futboldu. Veysel'ler, Salih Dursun'lar, Burdisso'lar az kanser etmedi. Hamzaoglu'nu Mancini'ye 100 kere tercih ederim. Inter'i gecen sene getirdigi durum ortada. Bu sene ise 65 milyon Euro transfer yapip, 5 hazirlik macinda da gol atamadilar. Begenmediginiz Hamzaoglu bile su mutavazi kadroyla Mancini'ye futbol dersi verdi.

Gecin artik su Mancini hayranligini... Adam zaten sampiyon olmus takimi aldi, ustune ara transfer doneminde 30 milyon euro harcayarak 10 tane futbolcu aldi. Elinde Drogba ve Melo gibi oyuncular vardi. Hamzaoglu'na verilen destegin kat kat fazlasini almasina ragmen liderden 10 puan fark yiyerek gitti. Mancini tam anlamiyla basarisizdir. Tartisilacak bir tarafi yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

@psirik

Hamza hoca gönderilecekse yerine kim gelecek? Şimdi tutup Avrupa da nam salmış bi isim söyleme ama, çünkü gelmeyeceğini sende biliyorsun.

Ayrıca önemli bonservis paraları ödeyerek oyuncu alamaycağız zaten bu her yerde söyleniyor.

Evet önerin nedir? Konu açıp Hamza hoca ve yönetime yüklenmekten başka bi fikriniz varsa buyrun paylaşın?

Arkadaş hoca olan adam akıllı oyun oynatır.

Sabri'nin kanat her maç otoban olmuş orada başka adam denemiyor. Onu geçtim adamın maaşını arttırıyorlar.
    Emre Çolak nedir ya? Bu ısrar nedir? Her gelen bu adamı oynatmak zorunda mı? Bu adam yeteneksiz göremiyor mu bunlar?
    Elinde 1 tane işe yarar (!) forvet var o da Burak. Hiç mi başka adamı transfer etmeyi istemez bir insan? Burak armut piş ağzıma düş oynuyor. Bir kere millete pozisyon yarattırdığını, pas atmaları için pozisyon ürettiğini görmedim. Burak'ın yedek olması gerekirken 3. yedek bile olmayacak adam Umut yedek.
    Selçuk ne iş yapar? Adam 2. yarı 85'te mi ne dokundu topa. Oyundan çıktı falan sandım yemin ederim.

Bunları görecek bir adam. İsteyecek. Kızacak edecek ama sırf görüntüye değil o su fırlatmalarla olmaz o iş. Resmen her şeyden aciz Hamza hoca.

• quote:

Prandelli dönemini es geçtim. Hanza geldiğinden beri doğru düzgün bir takım oyunu ve takım savunması oturtamadı. Hadi dedik sezon ortasında geldi, yaz kampı geçirdik bu takım oyunu ve takım savunması hala yok. Önceki seneden hiç bir farkı yok. Bir gelişim yok. Yaz kampı geçirmiş takımı Arena'da da göreceğiz. Mancini hemen hemen aynı kadro ile en azından Arena'da istediğimiz oyunu oynatıyordu. Defans oynayacağında da defans oynatıyordu.

Biz Hamza ile ne tür bir oyun oynuyoruz? Hücum mu defans mı? Kanatlardan mı yükleniyoruz, merkezden mi deliyoruz? Kontra atak mı oynuyoruz? Hücum desen bulduğun pozisyon kıtlığı ne? Defans ise verdiğin pozisyon bolluğu ne? Ne oynuyoruz abi biz? Lafa gelince rakibin oyununun altında kalmayan, rakibe göre oyunu şekillenmeyen, rakibin oyununu şekillendiren bir Galatasaray olacak diyor. Lakin biz henüz onu göremedik.

Belli bir oyun sistemimiz bile yok. Öyle ala bala, şansa, doğaçlama, oyunun gelişimine göre şekillenen bir oyunumuz var. Sanki mahalleden adam toplayıp maç yapmaya benziyor bu. Halısahada, sokakta, okul bahçesinde maç yaparken herşey simultane, doğaçlama bir şekilde gelişir. Bizim de oyunumuz böyle. Plan, program, sistem, taktik, teknik yok.

Son olarak bu anlayışta oyuncular bireysel olarak ön plana çıkıyor. Bireysel olarak oyuncular birşey yapmasa o kupalar falan gelmez. Yani böyle saçma bir sistemle Anadolu takımı şampiyon falan olamaz. Hamza Akhisar ile lig sıralamasında en fazla nereye çıktı? Bireysel olarak oyuncularımız iyi olmasa bu kupalar gelmez. Takım oyunu ile kazanmadık şampiyonluğu, tr kupasını ve bu akşamki süper kupayı...

hocam ben de bu kadrodan umutsuzdum ama inter maçının bir bölümü ve bu maçta ara ara çok iyi organizasyonlar yaptık.burak yerine becerikli top tutan saklayan bir forvet favorim lorentedir,ortada melo,melo giderse sert ve hızlı düşünen bir ön libero,srna ya da cicinho tarzı akıllı bir sağbek ve geriden oyun kurabilecek sert bir stoper ile takım başka seviyeye geçer.özellikle ilerideki 3 lü poldi-sneijder-yasin altyapıları sağlam oyuncular iyi hızlı ve becerikli organızasyonlar yapıyorlar bilal da selçuktan daha hızlı ve dikine top atıyor ta ki topu buraka verip burak bu organızasyonu bozana kadar.

bence bu sezon 3 iyi transfer ile bir sürpriz yapabiliriz zevkli ve bol gollü maçlar çıkarabiliriz

• quote:

Orijinalden alıntı: AbaraiRenji

quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

@psirik

Arkadaş hoca olan adam akıllı oyun oynatır.

Sabri'nin kanat her maç otoban olmuş orada başka adam denemiyor. Onu geçtim adamın maaşını arttırıyorlar.
    Emre Çolak nedir ya? Bu ısrar nedir? Her gelen bu adamı oynatmak zorunda mı? Bu adam yeteneksiz göremiyor mu bunlar?
    Elinde 1 tane işe yarar (!) forvet var o da Burak. Hiç mi başka adamı transfer etmeyi istemez bir insan? Burak armut piş ağzıma düş oynuyor. Bir kere millete pozisyon yarattırdığını, pas atmaları için pozisyon ürettiğini görmedim. Burak'ın yedek olması gerekirken 3. yedek bile olmayacak adam Umut yedek.
    Selçuk ne iş yapar? Adam 2. yarı 85'te mi ne dokundu topa. Oyundan çıktı falan sandım yemin ederim.

Bunları görecek bir adam. İsteyecek. Kızacak edecek ama sırf görüntüye değil o su fırlatmalarla olmaz o iş. Resmen her şeyden aciz Hamza hoca.

Yönetimin en büyük kabahati. Max Pereira yı bonservisi elindeyken Porto ya gitmeden kapacaktı, hem de 1 kuruş ödemeden. Ama Sportif teknik direktör onay vermedi bu isteğe.

Şimdi Hamza hoca açıkca olmasada o da isyan ediyor elindeki futbolcularla bu işin taraftarı tatmin edecek bi şekilde yürümeyeceğini ama yönetim gerçekten bu kadar zor durumda ise bende Hamza hocaya kızamıyorum madem transfer yapılmayacak bari elimdekini küstürmeyim diyor. İşte bu yüzden denge lafını çok kullanıyor, elindekini küstürmemek için. Biliyor çünkü yeni gelin gibi kırılgan, duygusal oyuncular olduğunu.

• neverlate kullanıcısına yanıt
    50 tane de pozisyon verdin ama
  • Dostum 4-2-3-1 de en kilit yer 2 orta saha orda bilalle selçuk olmayacağını hamza hocada biliyor, bilal hamle oyuncusu yedekte bekler yada selçuk'u keser melonun yerine kimi alacağımız çok önemli takımın durumunu büyük olasılık bu oyuncu belirleyecek melo kadar katkı verecek oyuncu bulursak ligde yeterli olur,şamp ligi ise 4.sıradan gelen takımı 2 kere yenmeye bakar 1 ve 2 yi geçmek zor iş bayernin saktara 7 attığını unutmayalım bu işlerin taktiği falanda kalmadı artık makas çok açıldı chelsea,liverpool,manu bile 2.sınıf takım haline geldi

Ayrıca taktik olayını bu fmden dolayı bence çok abartıyoruz gerçek hayat çok farklı.Selçuk açıklama yapmıştı fatih terimin ilk senesinde aslında taktik yok sahaya çıkıp oynuyoruz diye malesef ülkede ve genelde durum bu taktik dediğin oyuncu kadardır belki prandellide iyi taktisyendir ama oyuncu ne veriyorsa onu oynuyorsu(Selçuk ve tayfasının takımı sabote etmesini unutmadık) bu iş ciddi altyapıdan başlayan,sabır isteyen işler bizim taraftarda bu yok Barca,ajax sistemi bizdede denendi rijkaard geldi takımın başına 4-3-3 tiki taka dedik sonucu hep beraber gördük

Mourinho,Guardiola,Bielsa,Heynckes harici fark yaratan hoca sayısı çok az bu iş taktikten çok adam yönetimi,disiplin ve karizmaya bakıyor gibi geliyor sorunda bu aslında Hamzanın oyuncular ve taraftar nezdinde pek bi karizması ve ağırlığı yok ileride bu kesinlikle sorun yaratır.

• Hamza hocanın taktiği Önce durdur sonra vur

Fenerbahçe gibi silbaştan kadro yapmadan iyi oynamayı beklemeyin takımın yarısı yaşlı doymuş yarısı yeteneksiz
  • Birisi bizim takım savunmamız iyi demiş. Ya ben futbolu bilmiyorum yada forumda ezbere konuşan çok . Adamların beceriksizliği yuzunden 8 hafta gol yedik adam takım savunmamız iyi diyor.Mersin barça gibi akın akın gelirken radyodan mı dinliyordun ? Bizim takım savunmamız yeni kurulan fenerden bile kötü .Hatta cl gruplarında en kötüsü olacağı net

• RoLaN R kullanıcısına yanıt
    Stoper, Ön libero, Sağ bek ve forvet şart zaten. Ancak asıl sorun bu bölgelere ihtiyaç geçen yıldan beri bilinen birşey. Yaz kampında, hazırlık maçlarında oyuncuları görmeye gerek yoktu. Bonservisi elinde olan oyuncular rahatlıkla alınabilirdi. Evet imza parası veriyoruz ancak normalde bonservisi 10-15 milyon euro olan adama 4 milyon euro imza parası vermiyorsun. Mbia'ya 2 milyon euro veremezmiydik? 2 milyon euro bonservise Mbia gibi bir oyuncu bulabilecek miyiz?

Çok geç kalındı ve yanlış yapıldı. Şimdi bonservisi elinde olan hangi oyuncular kaldı? Kalsa bile yazı boş geçirmiştir muhtemelen. Pandev gibi olacaksa kimseyi almasınlar.

Ayrıca 1 hafta sonra lig başlıyor, 1 ay sonra ŞL maçı var. İlk 11'e 4 tane oyuncuyu şu zamanda almak pek akıl karı değil. Birde bunların takıma, teknik ekibe uyumunu, ülkeye alışmasını falan bekleyeceğiz..... Offf offfff
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.