Şimdi Ara

NE OLMAK İSTEDİNİZ? NE OLDUNUZ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
194
Cevap
1
Favori
4.320
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İlkokulda - Bilgisayarcı
    Lisede - Bilgisayar Bölümü okudum, teknisyen oldum.
    Üniversitede Bilgisayar programcılığı okudum. Bilgisayar programcısı oldum.

    Gerçek hayatta ne olacağımız meçhul.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mz~

    uçak mühendisi olmak istiyorum sanırım olamayacağım.

    Neden ?
  • Bakkalci olmak istiyodum. Şuan megadethte sahne arkasi ses kontroldeyim.
  • Fizikçi olmak isterdim yazılımcıyım (bu işteki 15.senem, bu sene fizik okumak için ünv. girdim )
  • Uyuşturucu kaçakcısı.
  • mimar olmak isterdim, endüstri mühendisliği okuyorum
  • çocukken pilot
    ilkokulda hiç birşey
    ortaokulda doktor
    lidese f16 pilotu

    şimdi internette satış yapıyorum. Ticareti hiç sevmezdim içine düştüm. Kader işte. Ne oldum değil ne olacağım ı var bu işlerin.

    yıllarca tanıdığımız ve bir süre sonra gene yıllarca göremediğimiz bir arkadaşımız vardı. Biri geldi duydunuzmu recep i..ne olmuş dediler. İnanmadık gözümüzle gördük. Kimsenin ne olacağı belli değil bunu anladım. Onun için hiç hayal kurmayın herşey olabiliyor hayatta.

    Şu foruma girenlere sorsanız geleceklerini tozpembe olacak diye sımsıkı inanırlar. Oysa içimizde resmen mesela evlenince karısının boynuzlıyacağı, çoluk çocuğunun yoldan çıkacağı, kaza geçirip sakat kalacak, delirip tımarhaneye düşecek, adi suçlardan hapse düşecek kaç kişi vardır. Toplumda bu işlerin yüzdelik dağılımına göre her şahsın riski var. Hayat kumar gibi. Bütün bu risklerin içinden süzüle süzüle mutlu bir hayat yaşayacak insan en azınlıkta olanıdır. Ama sorsanız herkes o azınlık yüzdenin içinde olacağını sanır ve en düşük ihtimale öylece inanır. Sanırlarki başlarına bu işler gelen insanlar aptal yada gerizekalı. Oysa senden benden farkları yok bunların. Hemtürlerimiz hepisi.

    Ağcaya küçükken deselerdiki sen papayı vuracaksın ömrün mahpuslarda çürüyecek inanmazdı.

    Ogün samasta desenki hırant dinki vuracaksın kızlarla gezip eğlenmek varken para kazanıp geçinmek varken sen içerde geçecek ömrün.

    Tayyibe top oynarken başbakan olacak davosta van minit diyeceksin desen inanırmıydı acaba?

    Şu kızın kafasını kolunu kesip gitar çantasına koyup çöpe atan sapığa bir hafta önce evinde ailesiyle yemek yerken sen böyle bir şey yapacaksın...

    İbo beyaz tv de son şovunu yaparken dışarıda beynine keleş mermisi girip çıkacak ama ölmeyecek sakat kalacaksın deseler inanırmıydı?

    Yada şu canlı bomba olan sapıklara orta ilkokuldayken senin sonun böyle olacak deseniz?

    Ok pkk teröristleri bile bile oluyor sonunda f16 bombalayacak deseniz şaşırmazda teslim olup komutan sana üşüme diye parkasını verecek deseniz?

    Apo denen adama daha henüz davar güderken sen böyle böyle olacaksın ama uçakta ağzını suratını bantlayıp cam kafesin arkasına tıkacaklar deselerdi?

    Ya bir ömür fakru zaruret içinde geçirip 70 yaşında piyango vuranlara böyle olacak deseydiniz naparlardı?


    Yani buna benzer daha neler neler. Hayat gerçekten ilginç sürprizlerle dolu. Bakacağızzzz......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 29 Aralık 2011; 23:18:15 >




  • tüpçü olmak isterdim
  • Hele bir ömür görülmemiş bir hırsla okul oku üniversite oku ve mezun ol, en kral işe gir. İlk maaşını al ve o neşeyle yeni evlendiğin karına giderken sonrada metrobüse karşıdan gelen otobüs çarpsın öl....

    Bu gene iyi. Birde aynı pozisyonun sonunu şöyle düşünün! Sakat kalıyorsunuz. Felçli olarak bilinciniz yerinde zekada yerinde ama konuşamıyorsunuz bile, altınızı temizliyorlar. Taptaze karıyamı yanarsın kendinemi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 29 Aralık 2011; 23:27:00 >
  • Hayatta daha neler olabiliyor neler.

    Mesela ergen çağınızda bu çocuk benden olamaz diye evde tartışma çıkıyor ve babanız genetik test yaptırıyor. Veeee siz komşunun çocuğu çıkıyorsunuz Bütün çevre ve akrabalık ilişkileri çöker gider.

    Düşünsenize bir! Uğruna canını verebileceğiniz kız senden hamileyim diye senle birlikte herkese rağmen başka bir şehre kaçıyor. Bütün akrabaları düşman ediyorsun kendine. Şans bu ya iyi bir işe giriyor hayatını kuruyor çevre ediniyorsun bir mucize gibi mutluluk akıyor bütün kapılar açılıyor ve en kısa zamanda evini barkını düzüyorsun. Karınız 9 aylık hamile sancılanıyor hastaneye doğuma koşuyorsunuz. Baba olacaksınız dünyalar sizin o an veeeeeeee çocuk zenci doğuyor

    Olamazmı? Bana olmaz demeyin. Bu tip şeylerin birilerinin başına geldiğini gelebileceğini ve mümkünatını kabul ediyorsnaız şunuda kabul etmeniz lazım. O başına gelenler uzaylı değil hemtürümüz. Yani sen ve ben gibi insan.

    Çok korkunç! Hayattan toz pembe beklentilerle rahat uyuyabilirsiniz.




  • Peki bütün bunlara rağmen en kötü senaryo ne olabilir?

    Nefsi müdafa olmadan bir insanın bir insanı öldürmesine gerekçe olabilirmi medeni kanunlar çerçevesinde? Bir hakim hangi pozisyonda sizi salıverir? Nasıl birşey olması lazım? Arkadaşlarla bunun felsefesini yaparız arasıra ve mümkün olabilecek bir senaryo çıkar sonuçta. Sabrın sınırı nedir?

    Düşünün ki bir adam. Evli ve karısıyla çok mutlu. Okumuş mezun olmuş sabancı holdingte güzel maaşlı bir pozisyona kadrolu aldılar. İşten atılmanız olanak dışı yani öyle garantili bir iş. Aradan yıllar geçer durumunuz gayet güzel ve tam parmakla gösterilecek bir aile yaşantısına sahipsiniz. Altınızda araba kendi eviniz her sene 3 kere tatile gidiyorsunuz falan işte. İşiniz garnti ya hiç birikinti yapmadınız her gelen aylığı ailenizle yendiniz. Hatta bu maaşla rahat ödenecek kredilere girmişsiniz.

    Veeee gün geliyor sabancı holding iflas ediyor. Atılan personelin içinde sizde varsınız. O bozuk moralle holdingden dışarı çıkıyorsunuz. Arabanız parktayken çalınmış. Neyse deyip taksiyle eve yol alıyorsunuz. Atıldığınız için erken gidiyorsunuz yani vakitsiz eve gidiyorsunuz yani. Eve doğru yaklaşıyorsunuz. Apartmanın önünde millet birikmiş. Noldu acaba diye taksiden iniyorsunuz ve kalabalığa yaklaştıkça insanlar kenara çekiliyor. Birde bakıyorsunuz ki 6 yaşındaki kızınıza araba çarpmış ezilmiş daha yeni olmuş. Oracıkta yıkılıyorsunuz. Evi arıyorsunuz cep kapalı, kapıdan kendi anahtarınızla içeri panik içinde giriyorsunuz ama yatak odasından tuhaf sesler geliyor. Kapıyı açıyorsunuz veeeee ŞOK malum manzara. Meğer karı çocuğu oynasın diye tek başına dışarı göndermiş ki rahat rahat işini! yapsın. Tabi çocuğun dışarıda öldüğünden haberi yok falan.

    O pozisyonda bu adam silahını çekip ikisinide orada çivilese siz hakim olarak bu adama ne ceza verirdiniz?

    Şahsen ben olsam çivilemese ceza verirdim.


    Mazallah Allah düşmanıma bile vermesin. Çok kötü bir senaryo..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.respect -- 30 Aralık 2011; 0:05:32 >




  • Çocukken çok hasta olurdum..Hastanelerde süründüğüm için..Sağlık Bakanı olmak İstiyordum..

    Şimdi Akademisyenim..Bilim İnsanıyım..

    ilerde siyasete giresim hala var..ama şimdi İç işleri veya Dış işleri Bakanı olmak istiyorum..şansım devam ediyor sanırım.
  • Formula 1 pilotu olmak isterdim, iktisatçı oldum
  • ilk önce arkeolog daha sopnra komedyen olmak istemiştim aşçı oldum. Turizmci diyim daha doğrusu. Arkeolog hayalimi annem yıktı. diğeri daha yıkılmadı ama olması muhtemel değil artık
  • Makina mühendisi olmak istiyordum, üstelik kendi işimide yapmalıydım..Meslek liseli olmanın gazabını çektikten sonra, en son Memur olduk devlete..
  • Doktor olmak istiyordum, bi bok olamadım..
  • Elektronik ya da bilgisayar mühendisliği isterdim hep, kısmetse seneye resmi olarak inşaat mühendisiyim
  • F1 Pilotu olmak isterdim, E5 te makasa giren maganda oldum
  • Ne olmak istediğimi hiçbir zaman tam olarak bilemedim.
    7 yıldır makine mühendisiyim. Keşkelerim çok, ama bu saatten sonra faydası yok.
    Herkes gibi girdim bir yola gidiyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salih

    Hedefi olmayan gemiye ruzgar bile yardım edemezmiş.

    Okurken hiçbir hedefim yoktu.universite hayalim bile yoktu.lise bitsinde nasıl biterse bitsin diyordum.

    Velhasil yaş dayandı 30'a işsiz,güçsüz hiçbir işe yaramayan bir adam olarak hayatıma devam ediyorum.pişman miyim? Hemde nasılll.

    Şimdiki aklım olsa gecemi gündüzüme katar köpekler gibi ders calisirdim.en azından kötüde olsa bir üniversite bitirirmeye calisirdim. şimdiki gibi keskelerle yasamazdim.

    Arkadaşım senin hayatta başaramayacağın hiçbir şey yok.
    Kendisiyle ilgili böyle bir yorum yapabilen birisi çok şeyi aşmış demektir.
    Keşke herkes bu seviyeye gelebilse..
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.