Şimdi Ara

Ne olacak bu işsizliğimizin sonu? Üniversite de okuduk, boş üni de değil ama iş yok adam gibi. (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
780
Cevap
20
Favori
94.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
288 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Boş üni değil dediği de KOÜ hahahahaha ne hayatlar var yaaaaaa
  • prenssabahattin kullanıcısına yanıt
    sermaye de yok hocam
  • bana göre boş aslında ama gidilen sıralamaya göre dedim boş değil diye.
  • TEHET kullanıcısına yanıt
    İnşallah buluruz hacı. Nasibin nereden geleceği belli olmaz, sen de kafana çok takma..
    Bir yerden bulacağız işi. Nasibimiz var ki yaşıyoruz. Allah yarattığı kulunun nasibini de verirmiş, bakalım.
  • Türkiyede aşırı iyi bir okulun çok iyi bir bölümü değilse üniversite okumak tamamen zaman kaybı ve anlamsız...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hereiam

    İnşallah buluruz hacı. Nasibin nereden geleceği belli olmaz, sen de kafana çok takma..
    Bir yerden bulacağız işi. Nasibimiz var ki yaşıyoruz. Allah yarattığı kulunun nasibini de verirmiş, bakalım.
    İnşallah hocam.
  • evet okuduktan sonra pişman oldum zaten
    keşke itü de geomatik vs okusaydım ama nasip.. olmayacağı varsa yine olmazdı belki.
    ama normal okul iyi bölüm olacağı yere iyi okul kötü bölüm olması daha iyi bence
    yıldızın kocaeliden çok farkı yok, yıldız elektrik, makine falan oluyordu yazmamıştı
    itüde de geomatik, çevre vs oluyordu
  • Bende üni okudum ama işsizim, her gün keşke çocukken ailem beni kuaför vs yanına çırak olarak verseydi diyorum. Arkadaşım çıraklıktan girdi şimdi kendi kuaförü altında bmw si var hergün güzel kızlar geliyor dükkanına. Ben okudum şuan hiçbir şeyim yok işim bile yok..Şimdi ben bu dünyaya lanet etmiyeyim de ne yapayım...?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veterangamer -- 24 Kasım 2018; 23:40:38 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haksız değilsin haklısın, ama lanet etmek malesef bizim yanlışımız olur
    O kadar kötü düşünürsek güzellik olmaz..
    Olumlu olmaya çalışmalıyız, bir kapı kapanırsa diğeri açılır. İllaki bulacağız iş, mutlu olacağız, kafanı takma
    Ama bu arada bir şeylerle uğraşmalıyız yoksa psikoloji kötü oluyor.
    Evde boş oturmak hem sıkıcı oluyor hem de hayat düzenini yok ediyor.

    Bir şeylerle uğraşmalıyız... en azından ders/hobi/kitap vs.
  • Gayet gereksiz yazismalar.gir kendi bransinda bir ise.bu isin ilk formulu is sitelerine cv birakmak basvuru yapmaksa digeri tanidik bulup iceriye cv vermektir.tanidik kullan.ailendeki kisileri alt alta yaz onlarin baglantilarini ogren sirketleri tek tek cikart ilanlara bak eslestir ve yardim iste.

    Budur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle konulardan gına geldi ama yaziyim, iş işte bulunur keşke o çalıştığın dönem daha ilk günden iş arasaydın ,insan boşken artık karma mı dersin, üzgün düşünce eğrisimi dersin neden dolayı bilmiyorum ama ,insan o ruh halinde görüştüğün işlerdende red yiyor yaşadım biliyorum ,eğer birgün işe girersen iş yerinde kimseye minnet duyma ilk günden iş ara ,cv ler at etrafa aracı firmalar harici çağıranlara git hatta insan kaynakları kısmından çağrıyorlarsa bile bir mühendisle birlikte görüşeceksen git o görüşmeye HR kesinlikle anlamıyor mühendis ve tekniker alımlarında zamanına yazık olur. tanıdık çok önemli mühendis arkadaşların varsa söyle lazım olursa ismin versinler ,birçok ilanda elemanı içerden tavsiye ile bulup oldu bitti maşallah yaparlar ,garibanlarda o ilanlara baş vurup haber bekler durur! iç acısı bu ülke Allah yardımcın olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hereiam

    Hocam pomem dediğin sanırım polislik...
    bu saatten sonra polisliğe girersem o kadar emeğim de heba olmuş olur ya:/
    3. senede üniversiteye gittim.. polislik kötü demiyorum adamlar 5 bin tl alır
    ama polis olacaksam çoktan gitseydim ve neden 3. senede bu bölüme gideyim diyor insan, ilk sene bi bölüme gidip mezun olup polis olsam tamam haklısın ama şuan anlıyorsun sen beni.
    Seni çok iyi anlıyorum ama malesef öğretmenler mühendisler sağlıkcılar her sektörden adam bulabilirsin yapacak bişey yok mecbur hayat zor maaşlar düşük girmeni öneririm bende gireceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hereiam

    Merhaba.

    Türkiye de yüksek lisans ın pek bir işe yaramayacağı düşüncesindeyim açıkçası. Zaten üniversitede akademisyen olmaya çalışsan torpil olmayınca olmuyor. Puanların yüksek olsa da o sıkıntı.

    Anca güzel bir şirkette olacaksın ki hadi bir de yüksek yapıyım belki işe yarar diyebilirsin. Ama şu an bilmiyorum öyle demiyorum.
    Puanların güzel sayılır, gano çok iyi özellikle.

    Polonya güzel bir tecrübe olmuştur. Yeni bir dil de tabi ekstra katkı yapacaktır.
    Hocam tesekkurler yorumunuz icin. Kiz arkadasim benden once mezun oldu, ylsy ye basvurmustu malesef 2 kisilik kontenjanda 3. Oldu.

    Seneye ikimiz tekrardan basvuracagiz, belki yurt disinda yapma sansi dogar. Ama torpil, inanilmaz dönüyor ohoooo :))

    Ben akademisyenlikten ziyade muhendislik yapmak istiyorum, bakalim hayirlisi, siz de umarim bir an once istediginiz pozisyonlara gelebilirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Youtuber ol! Bu ülke youtuber ülkesi ne mesleği ne okuması binlerce genç youtuber mesleğini icra ediyor boşboş konuşman yeterlidir. Mesela eline kalem mi aldın şöyle diyeceksin evet arkadaşlar kalemi elime aldım yaptığın tüm eylemleri ufakta olsa dile getir böyle çok büyük kitleye ulaşabilirsin en boş nesil sizi YouTube de zengin yapmak saatlerce geziyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KaramsarDoc

    tıp okuyorum,6k ile girdim. şimdiki aklım olsa mühendislik seçerdim. sen niteliksiz mezun olmuşsun,okurken staj falan kovalayacaktın. yaşın gelmiş 27 olmuş,6.5 aylık iş tecrüben var. kendine iş ararken sor bi ben ne biliyorum ekstra diye,bu adam beni neden alsın de binlerce kişi arasından.
    yabancı dil desen,27 yaşına gelmişsin daha ingilizceyi bile tam halletmemişsin. ben bakıyorum çevremdeki yeni mezun mühendislere,adamlar okurken de staj falan kovalamış birsürü programlama dili falan biliyor-mekatronik değil zaten- bu adam aselsanı basamak olarak görüyor giriyor(yurtdışı için çabalıyor). ve en az 3-4k ile başlatıyorlar.
    4.sınıfta senin sorgulamaya başlaman lazımdı,ilk senende girdin diyelim 21-22 yaşında mezun olmuşsun-kalmadıysan tabi-.arada kaç yıl var,millet tutuşuyor son sınıfa gelince ''ulan ben ne yapacam''diye,sen aradan birde 4 yıl geçmiş tutuşmaya başlamışsın be kardeşim bari ingilizceyi halletseydin. yazık ya,sitem ediyorum biraz haddime değil ama üzülüyorum senin gibileri görünce valla yazık gençliğine,harcadığın emeğe...senin gibi akıllı adamlar haketmiyor bu durumda olmayı.
    Hikaye anlatma güzel kardeşim.İlk 10 bine girip de hele ki Türkiye gibi memlekette tıp yazmayanı annesi terlikle döver.Esprisi bir yana senin tanımına bu ülkede girse girse bin,belki iki bin kişi girer.Peki geri kalan yapamayacak mı bu ülkede mühendislik?İlla ilk on bine girip mühendislik okuyana mı iş olacak bu memlekette?Staj mıtaj,okurken iş falan da hikaye.Bu tip yerlere başvururken iyi bir referansın ya da türkçe tabiriyle dayın varsa kılçıksız girer çalışırsın.Bunlar yoksa dediğin gibi adam seni niye alsın işe?Senin gibi onbinler var.Senin özelliğin ne?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cinali1

    İş bulmak nasip işi. Maalesef ulkemizde elektronik mekatronik muhendisligi gibi alanlarda calisan firma sayisi az. Yetisen eleman sayisi da az maaleseff.

    Evet birçok firma, tai aselsan tubitaka tanidik vesilesiyle giren yiginlarca insan var.



    Bilgisayar muhendislerini bile bankalar tanidik es dost vesilesiyle ise aliyor bankalar. Arge firmalari ise citayi fizana cikariyor. Ben bunlar yok demedim. Bunların hepsi var. Ulkemizde yolsuzluk var. It kopuk yoneticiler var. Şerefsiz insanlar var. Cekirdek citler gibi kul hakki isci hakki yiyen adi yoneticiler var. Bunlar onemli noktalardalar ve bircok insana zarar veriyorlar.



    Ancak arkadaslar. Umitsiz olmayacak kadar da iyi firmalar var. Isciye hakkini veren gercekten hakki gozeten insanlar ve yoneticiler de var. Bu insanlar da orta duzeyde bu toplumda var. Siz umitsizlige kapilip bu firmalari insanlari ve fırsatları kaciriyorsunuz. Belki de 5 kez denediniz 10 kez denediniz. Ama denemeyi birakmayin. 11. Denemede bulacaksiniz. 100. Denemede bulacaksiniz. Bu fırsatlar var cunku bu islerde calisan insanlar var. Az da olsa var. Siz yok diyerek bunları kaciriyorsunuz. Ulkemizin ekmegini mirasini yiyen milletin rizkini yiyen doymayan pislikler var. Ancak bunun tam tersi insanlar yoneticiler de var. Aramaya devam edin...

    @canaydin0

    @hereiam

    @skynet

    @burakdc



    Giriş maaşı olarak 10 bin TL bile alsan bir değeri yok. Ki kimseye o maaşı vermezler bu ülkede. 10 senelik mühendis ancak ulaşabilir o paraya, o da işinde iyi ise, çok iyileri bile "bu ülkede" 10 senede sadece mühendislik yaparak (Ek işleri yoksa, yöneticilik vesaire yoksa) 10 bin TL'yi 10 senede belki geçebilir. 10 bin TL ise benim hiç değer vermediğim bir para. Sennheiser kulaklıklardan üst model bir tane alsan bir aylık maaşından fazlası gidiyor zaten. Ki toplasan 500 ay ancak çalışıyoruz. Değmez. Hiç değmez. Maaşla kimse zengin olmaz. Bu yüzden mühendislik fakültesini (İlk 10k ile girdiğim) 10 senede bitirmiş olacağım toplamda. Ha bitsin diye bitirmiş olacağım zaten. Yoksa oturduğum yerden elime senin maaşından fazlası geçiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • geberit kullanıcısına yanıt
    Hocam malzeme indir kaldır yaptıkça, koli bantladıkça nerden geldim bu işe dedim, sabah 6.15 te yoldaydım istanbulda, eve 7 - 7.30 gibi geliyordum akşam
    hayatım yoktu, git gel yat...
    bu ne dedim ya, dışarıya çıkmıyordum. Arkadaşın zoruyla kahve içmeye gidiyorduk, gitmek de istemiyordum, aldığımız para belli, bi kahveye 10 tl vermek koyuyordu. bi de cömertlik mi desem enayilik mi bazen diğer kişininkini de ödüyorsun arkadaşsın sonuçta.
    Çıkmak istemiyorsun dışarı bu yüzden.

    6.5 ay dayandım, artık dayanamadım çıktım. Yurtdışı seyahatim vardı tek başıma gittim, geri döner dönmez işi bıraktım..
    Böyle devam edemem, mühendis gibi muamele görmek istiyorum dedim.
  • karahancer2 kullanıcısına yanıt
    Off of
    hayırlısı:/ mücadeleye devam edecez.
  • Her isi ters giden adam kullanıcısına yanıt
    Evet ben de başvurmuştum. Onu bahsediyordum aslında güzel bekliyordum umutluydum diye ama sözlü mülakatta düşük verdiler..
    Sen de mi girmiştin kız arkadaşınla beraber?

    İnşallah geliriz istediğimiz yerlere..
  • Yok hocam, o boş işler benlik değil.
    Ben bir şey bilip bir şeyler anlatmayı isterim, zaman çalmayı değil.
    Bir şeyler öğretebileceksem evet youtuber olmak için çalışılabilir ama o seviyede değilim.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.