Şimdi Ara

Ne olacak bu Antalya trafiğinin hali? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
1
Favori
2.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trafik sinyalizasyon sistemleri kesinlikle elden geçmeli Antalya'da. Kapalı yollar açılıp daha çok üstgeçit-altgeçit yapılmalı, çevre yolu yapılmalı. Ama en önemlisi kesinlikle ışık sistemi. 4 yol ağzında sadece tek yön gidiyor diğer 3 şerit bekliyor, bu yüzden kırmızı süresi çok ama çok fazla. Bunun yerine yeşil yanan şeritten hariç kalan şeritlere en azından fasılalı dönüş Işık'ları yansa, yollar ışık süresi gelene kadar biraz daha boşalır.
    Ekleme: Otogarın ordan fenere (12km) özel arabamla 35-40 dakika, otobüsle 50 -60 dakikadan kısa gidemiyorum ve gerçekten mesele trafik değil, her 200 metrede bir olan en kısası 99 saniye olan trafik ışıkları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burglar08 -- 25 Eylül 2017; 13:45:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birakin sehir merkezini artik antalya alanya yolunda bile hayvan gibi trafik oluyor.eskiden su gibi akan trafik oyle boyle tikanmiyor.hepsi expo tramvay sacmaligindan kaynakli.

• Muratpaşa belediyesi siyasi sebepler yüzünden çok az çalışıyor. CHP yönetimi var kendilerimi beceriksiz yoksa ödenek mi çıkmıyor bilmiyorum ama çakışmıyorlar. Yollar mayın tarlası gibi. Sadece Büyükşehir alt ve üst geçit yapıyor. İnsanlar sinyal diye birşey olduğundan habersiz, sola dönecek adam sağ boş diye oraya geçip sonra sola dönüyor. Bide hep yerli turistler var yolda giderken anı dönüşler yapıyorlar, yavaş gidiyorlar yollarda çok fazla tabela olmadığı için.

Yabancı birisi trafik biraz kalabalık ise doğru yola girmesi çok zor çünkü tabelalar çok küçük ve yetersiz.Dibine gelesiye kadar nereye döneceğini kestiremiyor. Navigasyon açık değilse yönünü kaybeder bazı noktalarda.

Şehirde oturanlar içinde,tramvay yolu tam bir baş belası,madem yapılacaktı NewYork metrosu gibi üstten gitseydi bari,ana arterlerin hepsinde sıkışma tramway yolu yapıldıktan sonra oldu.

Trafik ışıkları da yine bu tramway yoluna bağlı olarak inanılmaz derecede uzun.Başka örneği yok 1,5 dk kırmızı bekliyorsunuz sonra 15 sn yeşil Bir ışığı geçmek dakikalar alıyor.

Şöförler zaten ayrı alem,15 sn yeşil yanacak belli sayıyor zaten geriye doğru yeşil yanıyor bizim paşamız anca vitese takıyor aracını,kafayı çıkarmışsın döneceksin belli dibinde hala vs vs çok kötü şöförler var hakikaten.

Eğer eviniz tramway hattında değil onu kullanmıyorsanız veya motorunuz yoksa şehir içi trafiğinde kafayı yersiniz.Niye yedim diye de iki saat düşünürsünüz.Tek kelime ile berbat trafik kim ne derse desin.

• Valla Antalya trafiği rezalet ise sizlerin şöförlüğü 2 katı rezalet hiç kusura bakmayın gerçekler acı

yazın geldim Kayseriden yahu hiçmi hoşgörü yok sizde .Biz Kayseri içindeki hanzolara kızıyoduk .Antalya insanını bizim insandan üstün görüyordum o öngörümde yıkıldı

yazları ş.dışından gelen yabancı plakalara biraz hoşgörülü davranın

Çevreyol a 90 tabelası konmuş.90 ile gidiyoruz sağ şeritte bile sellektör yapıyorsunuz

Sol şeritteyim araç solluyorum 120 ile adam hala sellektör yapıyor arkamdan uçmamızımı bekliyorsunuz

Birde yol tabelalarınızı kim yaptıysa selam olsun fayda oranı 0

Decathlon a gireceğim diye göbeğim çatladı

Çıkarken de geri Kemer istikametine gececeğim diye göbeğim çatladı

Ş.içi zaten altgeçit kaynıyor bir kavşağı kaybet altgeçite gir kendini apayrı yerde bulabiliyorsun

Kayseriden 7 saatte Kızılağaç a indim.Kızılağaçtan 4 saatte Kemer e gittim

• heatblast kullanıcısına yanıt
    Hocam Muratpaşa Belediyesi'nin yetkili olduğu yerler sadece ara sokaklar.

Büyük şehir ana arterlerin hepsini tabela vergisi için kendine aldı. Zabıta çağırdığımızda öğrendim bende.

Bu şehirde trafik sağdan akıyor, böyle saçmalık mı var :)

Birde insanımızda bıkkınlık, tahammülsüzlük, iş ev geçinme stresi derken barut gibi çıkıyor trafiğe...Ne odaklanabiliyor yoluna ne başka bir şeye...Ya kaza ya hata, doğal demek istemiyorum fakat trafik ciddi bir sinir stres testi :)

Şehir içlerindeki yolların ciddi elden geçirilmesi gerek, bir noktadan sonra araçta 2. vitesten 3. vitese geçemeden eve yada işe gelmiş oluyorum :)

Döşemealtına giderken referandum için aceleyle bir kavşak yapıldı, cumhurbaşkanı geldi yeni yolu açtı. Her akşam (Yazın oradaydım) kilometrelerce kuyruk oluyordu. Halbuki yolun yoğun olduğu taraf belliyken neden inatla ışıklara dokunmuyorlar aklım almıyor.

Hatta oraya kavşak yerine üst geçit yapıp doğrudan ışıklara takılmadan dönmiycek olanlar transit geçsinler ki oradaki araçların %95'i merkeze gidiyor.

^_^
  • Ailem Antalya da (lara) ben görev için istanbul da. Antalya da trafik özellikle 3-4 yıldır feci tabi İstanbul ile kıyas belki yanlış ama şehir içinde inanılmaz ışık var ve 120 sn civarı yanıyor herbiri. Biz yazları Antalya dayız zaten yaz trafiği o sıcakta bir de anlatılmaz

bu ne arkadaş adam nasılsa lpg. var diye afedersiniz tuvalete bile arabayla gidecek ,merkezlerde şöyle biraz takip edin kaç kişi birkaç dükkan öteye yürümeyip arabayla gidiyor ,şaşacaksınız

bazı tanıdıklarım var her hafta sonu 200-300 km. mesafelere gezmeye gidiyor
    günü birlik gidip dönen çok kişi dahi görüyorum
    hatta toplu taşıma araçlarında dahi baktığımda çoğunlukla işsiz güçsüz bayanların çarşı pazar gezmeye gittiğini görüyorum ,bir dikkat edin insanların yüzlerine, içlerinde kaç tanesi iş için gidiyor gibi görülüyor ,hemen anlaşılıyor

bir aralar telsiz kullanımı serbest olmuştu ve çoğu kişi evine telsiz aldı ,hepsinden gelen ses şöyleydi "brek bayan arkadaş arıyorum breek"
    bu işte ona döndü ,çok fazla sayıda gereksiz araç kullanımı var

bütün bunlar olurken pek tabi insanlar kilo alıyorlar (yürümedikleri için) sonrasında bakıyorsun çoğu kişi spor salonlarında nefes açma ,kilo verme derdinde

şimdi bir başka sorunumuz daha var ,çok sayıda araçlar arasında nasıl yürüyeceğiz ?
    belediyeler araçlara yol bulma derdine düştükleri için yaya olmakta git gide zorlaşıyor

benim bulabildiğim çözümler bunlar arkadaş ,daha iyisini bulan söylesin :)

• Özümüzde iyi insanlarızda sıcak bizi bizden aldı, yıllar çok şey götürdü

Sorun ışıklar, kavşaklar, yol yetmezliğinde sorun çok araba olması değil planlanmamış bir şehir Antalya.

Mesela Ankara’da sabah oluşan trafik araç yoğunluğundan yol yeterli kavşaklar iyi.

hatta küçük ilçelerde dahi sorunlar başladı
    neyse zaten bu zihniyet nedeniyle böyle oluyoruz ,devam edin o zaman ama hiç ağlamayın
    lpg. nin 3 tl. olmasına karşıyım ,benzinden pahalı olması lazım ,çünkü ülkede lpg. az ,benzin stoğu çok

üstelik Antalya turistik bir yer ,turistik yerlerde her zaman kargaşa olur (dönemsel olarak)
  • Antalya’nın nüfusu kaç Ankara'nın kaç aşşağı yukarı aynı trafik oluyor.Diğer ülkelerde büyük şehirlerde de trafik çok oluyor adamlar çözüm bulmaya çalışıyor yollar genişliyor vs. Antalya için neden bir gelişme yapılmıyor bunu merak ediyorum.

Edit: konu Antalya trafiği tutturmuşsun Antalya diye diyorsun ben de Ankara’da yaşadım 5 yıl bu zamana kadar Ankara’nın trafiği şöyle böyle demedim çünkü trafiğin önlenmesi için bir yapılanma vardı ve katlanılabiliyordu, ben eryamandan kızılaya 1 ışığa takılmadan gidebiliyordum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TUG10 -- 26 Eylül 2017; 18:30:11 >

geçenlerde bir arkadaş da İzmir için benzer konu açmıştı ve orada benzer şeyleri söyledik
    nüfus tabiki önemli ama planlarda zaten nüfusa göre yapılıyor ,bizde ileriyi düşünme diye bir algı yok ,güne göre plan yapılıyor ve çok geçmeden sorunlar başlıyor ,çoğu yerde kanalizasyon ve su boruları her 5 yılda bir yenileniyor ,çünkü adamlar ileriyi düşünmediği için o anki nüfusa göre boru döşüyor

diğer ülkelerde aynen dediğiniz gibi ama oradaki yöneticiler oy korkusuyla iş yapmıyor ,aksine akla mantığa uygun ileri görüş sergiliyorlar
    benim şu an yaşadığım yer 15 yıllık bir yerleşim yeri ,ilk zamanlar yollar çok rahat ,kanalizasyon ,su sistemleri çok yeterliydi ,hatta çok büyük bahçeli binalar vardı ,lakin gün geçtikçe yeni binalar yapıldı ve her defasında yollar küçültüldü ,bahçeler yok dereceye düştü (daha fazla bina yapabilmek için) şimdi sürekli kazı çalışması var ,millet canından bezdi

emin ol artık araba kullanmaktan nefret ettim ,çarşıda işim olursa minibüse binip gidiyorum (şehirde park yeri yok,yol çok yetersiz olduğundan millet 2-3 sıra yola park etmek zorunda kalıyor) ,her sene arabaya bir sürü para ödüyorum (vergi+sigorta+kasko+2 yılda bir muayene ve egzoz muayenesi+bakım vs.) ve bu şartlarda araba kapıda yatıyor ,ben minibüs kullanmak zorunda kalıyorum

umarım anlatabilmişimdir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.