Şimdi Ara

Ne, Nasıl ve Neyle Counterlanır? - Sadece Mid -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
2
Favori
10.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2- 2,5 yıllık mid oyuncusuyum ve deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim, aslında istemezdim fakat erken kalktım ve akrabalarımız evde ve uyuyor sadece pc geçebilirim . Öncelikle çok fazla mid olarak kullanılcak hero olduğundan hepsini yazamam, ilk ap-carry olarak başlayacağım fakat hepsini yapacağımdan emin değilim çok fazla taktik var NOOOOOOOOOOOOOOOOOO daha sonra mid için kullanılan malp yi heca jarvan nunu ezreal kog amumu gibi herolara geçeceğim.
    Baba gibi not: Arkadaşlar bu tamamen benim yöntemimdir yok şurası böyle olmalı şöyle olmalı demeyin vururun
    Not: Bugünlük bu kadar beyler, kahvaltı edicem akşam 2-3 hero daha yazarım belki.
    Not2: Arkadaşlar herolara ait itemler sizin karşılaşacağınız tip olarak belirtiliyor, yani bir hero illa onu almayabilir tamamen başka bir yol gidebilir.
    Edit: Konu başlığı silinmiş düzelttim beyler

Ahri

Ahri tamamiyle late game herosudur. Early game sırasında fazla güçlü değildir. Sadece Q ve W olarak damage vurabilir, range kısa olduğundan uzun range sahibi herolar seçebilecek durumunuz var ise
    ,
    ,
    ,
    gibi kolay outfarm bırakabilecek, early game sırasında güçlü veya gözle görülür şekilde damage atabilip uzun range sahip herolar ile early game sırasında 1-2 kill alıp outfarm bırakırsanız ahri hiç bir şey yapamaz. Ahri kullanıcıları early game sırasında defansiftir. Bu defansifliği bozacaksınız, size karşı bir harras yapmaz fakat karşı jungler eğer gelmişse size yakınlaşacak ve sürekli E vurmaya çalışacaktır zaten anlarsınız, bu ofansifliğinden yararlanıp bir kombo ile işini bitirebilirsiniz. Tabii en iyi vuran skill ile 1-2 harras yapıp canını indirdikten sonra, direk dalarsanız jungler gelebilir.

Ahri'nin Itemleri
    Direk
    rush yapan birisi ise
    +
    çıkarak counterlayabilirsiniz. Veya
    çıkabilirsiniz.Üzerinizde yoğun harras var ve jungler sürekli gank geliyor, pushlayan bir hero iseniz
    +
    kötü bir seçim sayılmaz Eğer direk
    rush yaparsa bitti demektir. Ahri early game sırasında pek iyi değil. Direk olarak
    çıkarsanız işi biter.yanına birde hp itemi oh. -
    veya
    -

Ahri ile Jungler
    Çok fazla pushlarsanız bir E ile gidebilirsiniz. Pushlamak yok zaten ahri pushlayan bir hero buradan da üstünlük kuracaksanız.
    ,
    ,
    ,
    ,
    ,
    tarzı kolay safdışı bıraka bilen jungler var ise sürekli ward bulundurun ve defansif oynayın. Defansif olarak demek istediğim outfarm bırakmaya çalışın ahriyi fakat abartmayın.

Anivia

Anivia early sonu, mid başı, mid orta, mid sonu ve late başında güçlüdür. 6 Level olana kadar yoğun bir harras kuracaksınız. Outfarm bırakmak yine aynı kuralımız. Uzaktan uzaktan kafasına vuracanız. Heronuz kalkan gap closer gibi şeyleri olursa süper olur.
    ,
    ,
    ,
    ,
    ,
    ,
    tarzı yoğun harras kurabilen, kaçabilen herolar ile anivia keklik olur. Anivia çok fazla mana harcar yani canı sıkılınca bir skill atayım diyemez o yüzden 6 level olana kadar içiniz rahat olsun büyük bir harras kurun farm yaptırmayın fakat Q skilline vurulacak tipseniz karşı taraf anivia seçerse leave atın. Fazla yanına yaklaşmayın ne kadar yakın olursanız Q ile o kadar vurma şansı artar. Double Head Shot tarzı bir hero olduğundan asla yakalanmayın.
    Mutlaka bulundurun. 6 levelı geçtikten sonra harrasları azaltıp defansif oynayacaksınız. 6 olana kadar zaten bir çok aniviayı 2-3 kere öldürüp en az +50 farm fazla yaptım

Anivia'nın Itemleri
    Tabii ayakkabı ve doran stack sonrası direk olarak
    rush yapar ise
    veya
    çıkabilirsiniz. Çünkü anivia kullanıcısı mana ve ap arttırmak isteyerek üzerinizde yoğun harras kurmak isteyecektir.
    rushlar ise
    +
    +
    =
    seçeneğini tercih edebilir veya
    +
    tercihini kullanabilirsiniz. Tabii karşınızda anivia var ise direkt olarak çıkacağınız item;
    olmalıdır.

Anivia ile Jungler

,
    ,
    ,
    ,
    ,
    tarzı kısa sürede yoğun miktar damage atabilen herolara karşı dikkatli olacaksınız. Anivia Double Head Shot ile birleşirse kurtulma şansınız hiç yok.

Annie

Annie oyunun genel kapsamında güçlü olan bir hero, Q skilli cd düşük ve yüksek damage veriyor ayrıca mana cost düşük bu yüzden üzerinizde yoğun bir harass kurabilir. 6 Level olduğu anda Q+W+R+Q kombosu ile sizi alabilir, eğer annie passive kullanabilecek durumda ve kullanmıyorsa bilin ki sizin üzerinizde kullanmaya çalışacak. Zayıf tarafı, gap closer yok, kaçabilecek skill yok ve range sahibi değil. Uzun rangeden burst vurabilen herolar ile kolayca counterlayabilirsiniz. Bkz:
    ,
    ,
    ,
    . Annie iyi bir farmer ve burst sahibi Uzun rangeden saf dışı bırakacabilecek herolara karşı zayıf kalıyor( stun, snare, knock vb. ).

Annie'nin Itemleri
    Eğer karşınızdaki Annie gerçekten iyi oynuyor ve ilk olarak
    çıkıyor ise,
    ,
    ,
    tercihlerini kullanabilirsiniz, çünkü ilk rabadon çıkan bir annie kolayca bir kombo ile sizi öldürebilir. Kombo başlangıcı stun olarak Q olacaktır, çünkü skill shot gerektirmez ve daha kolay kullanımı var diğer skillere göre. Eğer annie
    veya
    rushluyor ise güzelim burst damageyi çöpe atıyor demektir. ( Tabii duruma göre bazı anlarda ilk item olarak rylai veya roa çıkılabilir, çıkılmaz diye kural yok. ) Ve uzun range sahibi bir hero iseniz
    öneririm, çünkü uzaktan güzel bir annie kızartması yapabilirsiniz. Eğer iyi oynadıysanız ve annie defansif çekilerek ilk olarak
    çıkmak istiyor ise,
    çıkarak abysal itemine ters etki düşebilirsiniz ve imkanınız var ise yanına
    sıkıştırırsanız annie mid laneye gömülür. Abysal aldıktan sonra, üzerinizde yoğun bir harass var ise
    ve
    seçeneklerini kullabilirsiniz.

Annie ile Jungler

Dediğim gibi eğer passive açık ve bekletiyorsa kesin bir planı vardır ve defansif olarak çekilmeniz gereklidir.
    ,
    ,
    ,
    tarzı iyi bir damage sahibi olan ve fear stun knock tarzı şeyleri olan jungler ile iyi bir birleşim yapabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demacia -- 3 Eylül 2012; 14:19:35 >

• çok yüzeysel olmuş yok lan yok direk kötü olmuş işte
  • anivia early sonu, mid başı, mid orta, mid sonu ve late başında güçlüdür demişsin katılmıyorum.Anivia early başı,mid sonu,mid orta eh işte ve late sonunda güçlüdür diye devam ettikten sonra aslında bunun ciddi bir cevap olmadığının farkına varan genç arkadaşımın gözünden süzülen tek damla yaşın vs.vs. neyse hiç beğenmedim bu ne lan??!
  • 2- 2.5 yıllık mid oyuncusuymuş, bunları okuyunca güldüm

Yazdıkların içinde pek birşey diyemeyeceğim zaten fazla bi ayrıntı ve gözlem olmadığı belli. Anivia'yı çok abartmışsın, yanlış item dizilimleri ve anlaşılmayan jungler, gank ve push sistemi 2.5 yıllık mid oyuncusu

Puanım 10 üzerinden 2.5

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheB0SS -- 2 Eylül 2012; 10:13:19 >
  • bğeenmedim ahriye leblanc yazmamış ya...
  • Tamam o zaman. Devam etmiycem daha forumda prolar kol geziyor
    @HurinThalion her heroya her heronun kantırını yazamazdım vb. tarzı şeyler dedim ve nasıl kantırlanacağını yazdım

@TheB0SS her yorumun böyle olduğundan ciddiye almıyorum neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demacia -- 2 Eylül 2012; 10:36:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prоwler

çok yüzeysel olmuş yok lan yok direk kötü olmuş işte

Hangi direk?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kule ve Direk tam olarak neresi?
    4 yıl önce açıldı
    lol mu daha dengeli dota 2 mi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aferin oğluşum 1905. mesajını çok dandik bi şekilde kullandın olması gerektiği gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: xoverbang

aferin oğluşum 1905. mesajını çok dandik bi şekilde kullandın olması gerektiği gibi

Çok komikmiş troll kardeş.

Adam vakit geçirmek / yardımcı olmak için bir konu açmış ve bence gayet doğru söyledigi oyun sistemi. Madem beğenmiyorsunuz burda çocuk gibi yorumlar atıcagınıza daha iyisini siz yapın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucifer1905

quote:

Orijinalden alıntı: Prоwler

çok yüzeysel olmuş yok lan yok direk kötü olmuş işte

Hangi direk?

troll olmak istemiyorum

not: über edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prоwler -- 2 Eylül 2012; 10:56:19 >
  • 2.5 yıllık mid oyuncusu 2.5 yıl da sadece bi lane de ustalaşmışsın(tartışmaya açık) bu da senin 4x2.5=10 yıl sonra oyunda çok iyi olabilirsin
  • Vay anasını bizim kız tilki late game anivia mid game herosuymus da haberimiz yokmuş :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ChosenNOVA

quote:

Orijinalden alıntı: xoverbang

aferin oğluşum 1905. mesajını çok dandik bi şekilde kullandın olması gerektiği gibi

Çok komikmiş troll kardeş.

Adam vakit geçirmek / yardımcı olmak için bir konu açmış ve bence gayet doğru söyledigi oyun sistemi. Madem beğenmiyorsunuz burda çocuk gibi yorumlar atıcagınıza daha iyisini siz yapın.

Qanqi bi foruma qirsene benim qonuya bi$eyLer yazmısLar yha.
    ayrıca bu espriyi savunduğun kişiye yapmadım seni ilgilendimez,get lost son.

• quote:

Orijinalden alıntı: Demacia

Tamam o zaman. Devam etmiycem daha forumda prolar kol geziyor
    @HurinThalion her heroya her heronun kantırını yazamazdım vb. tarzı şeyler dedim ve nasıl kantırlanacağını yazdım

@TheB0SS her yorumun böyle olduğundan ciddiye almıyorum neyse

Her yorumum böyle imiş Çok merak ettim ben hangi yorumlarmış onlar, aslında bizim seni ciddiye almamız, adam yerine koyup mesaj yazmamız yanlış demi? Hani hatırlıyor musun ifşa etmiştin beni kaç yaşındaydım hmm 11-12? Yada dur profilimde hiç bir bilgi bulunmaması seni bu kanıya iten egon mu yoksa? Bi psikiyatriste görün istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheB0SS -- 2 Eylül 2012; 10:56:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anolar

2.5 yıllık mid oyuncusu 2.5 yıl da sadece bi lane de ustalaşmışsın(tartışmaya açık) bu da senin 4x2.5=10 yıl sonra oyunda çok iyi olabilirsin

Solotop ve Carry olarakta çok iyiyim. Professional lane olarak mid.

quote:

Orijinalden alıntı: Pachelbel's Canon

Vay anasını bizim kız tilki late game anivia mid game herosuymus da haberimiz yokmuş :(

Hadi Anivia'yı geçtim kullanıcıya göre değişir iyi oynayan her zaman iyidir, Patch notlarını okumuyorsun galiba? Ahriye 5-6 patch önce ap ratio artırldı dmg düşürüldü bir de dalga geçiyor

• quote:

quote:

2.5 yıllık mid oyuncusu 2.5 yıl da sadece bi lane de ustalaşmışsın(tartışmaya açık) bu da senin 4x2.5=10 yıl sonra oyunda çok iyi olabilirsin

quote:

Vay anasını bizim kız tilki late game anivia mid game herosuymus da haberimiz yokmuş :(

Hadi Anivia'yı geçtim kullanıcıya göre değişir iyi oynayan her zaman iyidir, Patch notlarını okumuyorsun galiba? Ahriye 5-6 patch önce ap ratio artırldı dmg düşürüldü bir de dalga geçiyor

Böyle konu açıcagına benim düşündüğüm gibi taktikler yapsaydın ne olursa neler olur felan diye. Ben stand with me brothers and sisters.

• sana puanım 2 ganga
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bunu yazmaya geldim

quote:

quote:

quote:

Böyle konu açıcagına benim düşündüğüm gibi taktikler yapsaydın ne olursa neler olur felan diye. Ben stand with me brothers and sisters.

Valla tabii buraya yazdıklarım sınırlı, sadece ahri ile tüm bildiklerimi yazsam çok fazla olur her şeyi paylaşacak değilim elbet sonra beni alırlar

Edit: @HerTOntK kaç üzerinden ganga

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Demacia -- 2 Eylül 2012; 11:41:37 >

• 5-6 ay önce tryndamere nasıl durdurulur diye konu açan adam 2.5 yıllık mid oyuncusuyum diyo.
  • quote:

Orijinalden alıntı: theother2

5-6 ay önce tryndamere nasıl durdurulur diye konu açan adam 2.5 yıllık mid oyuncusuyum diyo.

O konudan sonra ban yemiştim fazla troll konu açmaktan
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.