Şimdi Ara

Ne kadar ucubesiniz testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorulara evet ya da hayır cevabı bekleniyor.

1-) Herhangi bir konu hakkında 10-15 dk bile olsa kesintisiz konuşamam.

2-) Başıma gelen veya gözlemlediğim bir olayı insanlara düzgün bir şekilde aktaramam, anlatırken olayın başını sonunu birbirine karıştırırım.

3-) El - Göz koordinasyonum zayıftır.

4-) Davranışlarımın sonuçları hakkında öngörüye sahip değilim, aynı hatayı sürekli tekrarlayabilirim.

5-) Karar verme yetisine dahip değilim, her zaman kendi işlerimi başkasına yaptırırım.

En az 3 tanesine evet diyorsanız azılı bir ucubesiniz tebrik ederim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Alıntı

metni:
    2-) Başıma gelen veya gözlemlediğim bir olayı insanlara düzgün bir şekilde aktaramam, anlatırken olayın başını sonunu birbirine karıştırırım.

Böyle insanlarla iletişim kurmak gerçekten çok zor. İki kelimeyi bir araya getirip bir hikaye, olayı anlatamayan, ya da oturup iki cümleyi bir araya getirip bir paragraf yazı yazamayan insanlar... Şaka yapacak, yapamıyor. Gününün nasıl geçtiğini anlatacak, karşısındakini sıkıyor...

İşin komik kısmı ise, bunun öğrenilebilir bir yetenek olması. Bol kitap okuyup, bol bol yazarak herhangi biri, yazma becerisini, hikaye anlatma becerisini geliştirebilir.

• Real RocknRolla R kullanıcısına yanıt
    Ucubelik kader değil seçimdir. Bunların hepsi düzeltilebilir şeyler.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bunların hiçbirisi yok.

• .Ferrum. kullanıcısına yanıt

Doğru aslında, haklısın.

Hiç arkadaşı olmayan, sosyal hayatı sıfır, sürekli evde oturan biri için:

Alıntı

metni:

Okuyarak, izleyerek, araştırarak bunu çözebilir.

Alıntı

metni:

Bir önceki mesajda bunu yazdım.

Alıntı

metni:
    3-) El - Göz koordinasyonum zayıftır.

Küçük, basit bir top ile evde bunu geliştirmeye çalışabilir.

Alıntı

metni:
    4-) Davranışlarımın sonuçları hakkında öngörüye sahip değilim, aynı hatayı sürekli tekrarlayabilirim.

Bu da okuyarak çözülecek bir şey. Herkes doğru yolu hata yaparak bulmuyor, benzer konulardaki bilgilerinden ve daha önce okuduklarından, öğrendiklerinden faydalanıyor. Benzer konuları birbirine ilişkilendirebiliyor.

Alıntı

metni:
    5-) Karar verme yetisine dahip değilim, her zaman kendi işlerimi başkasına yaptırırım.

Bilgisayarın başından kalkıp, kendi yemeğini yaparak, çamaşırını yıkayarak başlayabilir.

• quote:

bence kesintisiz konuşmak yanlış. konuşma adı üstünde işteş bir fiil. karşılıklı yapılır yani.

ben forumda uzun mesaj yazdığım için kendimi ucube görüyorum. bence kısa mesaj yazanlar benden daha iyiler.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ziusky Z kullanıcısına yanıt

Kitabı kimin tercüme ettiği çok önemli, haklısınız. Ben her zaman Türkçe kitap okuyamıyorum, hem erişimim yok, hem de İngilizce okumak şu an benim için daha faydalı. O nedenle kimi, nereden okumanız konusunda pek yardımcı olamayacağım. Mesela en son Hemingway'in "İhtiyar Balıkçı" kitabını okudum, Bahar Yayınevi'nin yayımladığı. M. Murat Sezer çevirisiymiş, şimdi baktım Kindle'dan bulup. İki günde bitirmiştim kitabı, dili çok sade ve akıcıydı.

Benim kişisel tecrübem, hikaye kitaplarının, öykülerin düzgün yazmaya daha fazla katkıda bulunduğu yönünde.

Öykü kitabı deme sebebim ise şu: Genel olarak hikaye anlatma becerisi kötü olan insanların zorlandığı nokta, konuyu anlatmaya başlamadan önce kafalarında bir plan oluşturamıyor olması. Gününün nasıl geçtiğini anlatacak, fakat bir plan kuramıyor, nerede ne oldu, hangi sırayla oldu düşünemiyor. Önemli olayı vurgulayamıyor, ya da önemli olaya onu getiren hadiseleri aktaramıyor. Bunun çözümü de daha çok okumak.

Bundan sonraki adım ise yazmaya başlamak. Günlük yazmak mesela. Ertesi gün de yazdığınıza geri dönüp, okuyup, değerlendirmek. Olayları düzgün aktarabilmiş misiniz, günün önemli olayını vurgulayabilmiş misiniz, vs. vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 29 Kasım 2024; 16:48:37 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Soruya evet ya da hayır cevabı bekleniyor.

Paran var mı?

Eğer hayır diyorsan ucubesin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okumayın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.