Şimdi Ara

Ne kadar calisirsam calisayim olmuyor!ciddi konu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar okullar acildigindan beri hayatimda ilk defa duzenli bir sekilde matematik cozdum,bugun sinava girdim...ve 50 alirsam havalara ucacagim.sinavdan once bana soru soranlar benden daha yuksek aliyor.eskiden calismiyorum yapamiyorum diyordum,40 aliyodum,simdi gercekten calistim...sonuc ne?yarinada geometri var,tüm umudumu yitirdim,allah aşkına birşeyler deyin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ne Kadar Çalışırsam Çalışayım Olmuyor: Çözüm Yolları

Çalışmalarınıza rağmen istenen sonuçları elde edemediğinizi hissediyorsanız, bu durumun altında yatan nedenleri araştırmanız gerekir. "Ne kadar çalışırsam çalışayım olmuyor" şikayetine yol açan çeşitli faktörler olabilir:

• Gerçekçi Olmayan Beklentiler: Çabalarınızın anında ve mucizevi sonuçlar getirmesini beklemeyin. Başarı, genellikle sabır ve süreklilik gerektiren bir süreçtir.
    • Odak Eksikliği: Birden fazla göreve aynı anda odaklanmak, verimliliğinizi azaltabilir. Çalışmalarınıza öncelik verin ve bir kerede tek bir göreve odaklanın.
    • Uygunsuz Çalışma Yöntemleri: Çalışma alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Etkili öğrenme teknikleri kullanıyor musunuz? Sürekli molalar vermek veya dikkat dağıtıcı ortamlarda çalışmak sonuçlarınızı olumsuz etkileyebilir.
    • Yeterli Destek Eksikliği: Hedeflerinize ulaşmak için gerekli desteği alamıyor olabilirsiniz. Bir mentor, çalışma grubu veya öğretmenle iletişime geçerek ek rehberlik ve motivasyon sağlayabilirsiniz.
    • Altta Yatan Kişisel Sorunlar: Çalışmalarınızı engelleyen kişisel sorunlar veya duygusal zorluklar yaşıyor olabilirsiniz. Bu sorunları ele almak, genel verimliliğinizi artırmanıza yardımcı olabilir.

Durumunuzu iyileştirmek için şu adımları deneyebilirsiniz:

• Hedeflerinizi Yeniden Değerlendirin: Gerçekçi ve ulaşılabilir hedefler belirlemek, motivasyonunuzu korumanıza yardımcı olacaktır.
    • Çalışma Stratejilerinizi Gözden Geçirin: Daha etkili çalışma tekniklerini belirleyin ve uygulayın.
    • Destek Arayın: Gerekli desteği sağlayan kişilerle bağlantı kurun.
    • Altta Yatan Sorunları Ele Alın: Kişisel sorunlarınız veya duygusal zorluklarınız varsa, bunları çözmek için profesyonel yardım alın.

Sabır, kararlılık ve uygun stratejilerle, "ne kadar çalışırsam çalışayım olmuyor" döngüsünü kırabilir ve hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonewolf61

Arkadaslar okullar acildigindan beri hayatimda ilk defa duzenli bir sekilde matematik cozdum,bugun sinava girdim...ve 50 alirsam havalara ucacagim.sinavdan once bana soru soranlar benden daha yuksek aliyor.eskiden calismiyorum yapamiyorum diyordum,40 aliyodum,simdi gercekten calistim...sonuc ne?yarinada geometri var,tüm umudumu yitirdim,allah aşkına birşeyler deyin...

Sınav stresinden dolayı olabilir. Sınava çalışmakla derse çalışmak arasındaki farkı ayırt edersen başarılı olucağına inanıyorum.

• Kardesim ayni durumdayiz bende sinavlara it gibi calisiyorum geodan 53 aldim.Adaletmi la bu?Bir de aobp yi kaldirdilar artik busbutun s.ct.k

• Dalgasına yazmıyorum alınma ama kafan basmıyo matematiğe.Bunu kabullensen iyi edersin.Herkes matematik yapacak diye bi şart yok.
  • Umudunu kaybetme! İlk sınavda yeni çalışmaya başladığın için zayıf almışındır çalışmaya devam edersen ikincide yüksek puan alırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: La Haine

Dalgasına yazmıyorum alınma ama kafan basmıyo matematiğe.Bunu kabullensen iyi edersin.Herkes matematik yapacak diye bi şart yok.

sbs de matematikten bir boşum vardi.460 puanlik bi anadolu lisesinde okuyorum.

• beynin çok farklı algılıyor .bu matematiğe kafanın basmaması değil .5.sınıftaydım hoca analitik geometri sorusu sordu .sınıfta tek yapan bendim .ki kendisi bile zor yapmıştı o soruyu .
    ayrıca derslerimde çok kötüdür birader .bu sene sınıfta kaldım .10.sınıf tekrar ...ya beynin farklı algılıyor yada gerizekalısın .ama ben 1.şık olmasını umuyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    limit bir gunde biter mi ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: lonewolf61

Arkadaslar okullar acildigindan beri hayatimda ilk defa duzenli bir sekilde matematik cozdum,bugun sinava girdim...ve 50 alirsam havalara ucacagim.sinavdan once bana soru soranlar benden daha yuksek aliyor.eskiden calismiyorum yapamiyorum diyordum,40 aliyodum,simdi gercekten calistim...sonuc ne?yarinada geometri var,tüm umudumu yitirdim,allah aşkına birşeyler deyin...

Hocam muhtemelen belli bir süre dersleri boslamisin bunun zararlarını goruyosun. Şunu düşün bundan önce sınavlarda ne yapıyordum şimdi ne yapıyorum başarmak demek illa100 almak demek değil kendini ne kadar gelistirdigindir. Ayrıca hayat ne olduğunuz değil, ne olmak istediğiniz dir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.