Şimdi Ara

ne denediysem odayı ısıtamadım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
1
Favori
34.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    önce sorun yaşadığım oda ile ilgili teknik bilgileri vereyim;

oda 9.5 m2
    tavan 2.60
    1m. (100cmx60) petek
    fıratpen marka cam ve balkon kapısı
    kombi 46 derece ayarlı kademeli olarak 54 dereceye kadar artırdım sonuç yok!
    oda yarım derece (0.5) için 2.5 (iki buçuk) saatte ısınırken 25 dakikada eski derecesine dönerek soğuyor.

sorunum şu; odanın cam ve kapısından soğuk geliyor

yaptıklarım; pvc kasanın duvar ile birleşen noktalarına içeriden ve dışarıdan mastik uyguladım hatta çatlaklardan araya poliüretan köpük malzeme doldurdum, pvc nin kasası ile cam ve kapı açılan noktalarına ekstra kauçuk izolasyon bandı çektim, kapı altına içeriden ve dışarıdan tekrar mastik uyguladım, dışarıdan ve içeriden pvc kasası ile ilgili boşluk kalmadı ayrıca kapı ve pencere açılan-kapanan birleşim yerlerine tam oturuyor ve üfleme yok. Dışarıdan ise kapının sol üst yan kısmından 15 cm kadar kasadan sapma var ve hafif boşluk kalıyor ancak içeriden kapattığım için sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Cam ile pvc nin birleşim yerlerine üşenmeyip "belki" işe yarar diyerek maskeleme bandı dahi uyguladım. sonuç halen soğuk geliyor. Odanın ortası ile pvc nin uzaklığı arasında 3 derece fark var. Mesafe 2 metre. Yani 2 metrede 3 derece hava soğuyor. Nem oranı odada 85 90 hatta 94 tü..nem 70'e düştü ancak ısınma sorunu bitmedi.. Belki işe yarar diyerek denediğim fan üfleme sonucu 20.0 de sabir kalan oda sıcaklığım 21 e kadar çıkmayı başardı. Fan işe yaradı çok ilginç. Sorunumu umarım anlatabilmişimdir. Konu ile ilgili fikir sahibi olmanız için bir kaç resimde aşağıda ekliyorum. Tecrübe eden veya bu işlerden anlayan arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaladon -- 19 Aralık 2015; 19:42:05 >

• Aklıma gelen radyatör su girişleri ters bağlı olabilir....Sıcak ve soğuk su girişlerini doğrumu kontrol ettirin....Kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Aklıma gelen radyatör su girişleri ters bağlı olabilir....Sıcak ve soğuk su girişlerini doğrumu kontrol ettirin....Kolay gelsin...

keşke dediğin gibi olsa ancak eklediğim resimlerde termometre resmi koydum petekler 46 dereceye yakın ısınıyor kombi 46 derece iken.. petek işini yapıyor kombide düzgün çalışıyor ancak bir türlü soğuğun sebebini anlayamadım..pvc balkon kapısı önüne oturdum ve gözlemledim..resmen yüzümde soğuğu hissediyorum ve sebebini bulamıyorum..

camla pvc nin birleştiği yerdeki lastik mi hava kaçırıyor içeri diyeceğim (maskeleme bandı ile heryeri kapadım)
    kapı kasası diyeceğim onuda kapladım iç dış
    camlar diyeceğim onuda aynı şekilde kapladım iç dış
    duvarlarda çatlak kalmadı iç dış
    kapı altı dedim oda kapalı
    su giderleri dedim onlarıda kapadım
    balkon kapısının anahtar deliği bile sırılsıklam su oluyor..
    camlar buğulu...

anlam veremedim başka nereden kaçırır ki havayı bu pvc ?

• quote:

Orijinalden alıntı: megaladon

quote:

Aklıma gelen radyatör su girişleri ters bağlı olabilir....Sıcak ve soğuk su girişlerini doğrumu kontrol ettirin....Kolay gelsin...

keşke dediğin gibi olsa ancak eklediğim resimlerde termometre resmi koydum petekler 46 dereceye yakın ısınıyor kombi 46 derece iken.. petek işini yapıyor kombide düzgün çalışıyor ancak bir türlü soğuğun sebebini anlayamadım..pvc balkon kapısı önüne oturdum ve gözlemledim..resmen yüzümde soğuğu hissediyorum ve sebebini bulamıyorum..

camla pvc nin birleştiği yerdeki lastik mi hava kaçırıyor içeri diyeceğim (maskeleme bandı ile heryeri kapadım)
    kapı kasası diyeceğim onuda kapladım iç dış
    camlar diyeceğim onuda aynı şekilde kapladım iç dış
    duvarlarda çatlak kalmadı iç dış
    kapı altı dedim oda kapalı
    su giderleri dedim onlarıda kapadım
    balkon kapısının anahtar deliği bile sırılsıklam su oluyor..
    camlar buğulu...

anlam veremedim başka nereden kaçırır ki havayı bu pvc ?

Alıntıları Göster
    Sıcak hava PVC den dışarı kaçıyor...Soğuk yüzey oluşuyor..Koli bandı ile kapının kenarındaki çıkıntıları köprü kurar gibi birleştirin. Bantlar enlemesine tam birleşik olsun..Aradan hava geçmesin....Altta ise 1 parmak eninde hava kalacak..Yani bantları PVC kapıya yapıştırmayın..Kapının dikey iki kenar çıkıntısı arasında enlemesine çekin..Beyaz koli bandı alıp onu çekin... Görünen Isı kaybı fazla 1 mt radyatör yetmiyor... 2 mt lik radyatör koyun. 250 Lira..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Aralık 2015; 2:39:45 >

• Benim yatak odam öyleydi klima taktik sorun çözüldü nemi dusurdu kuflenmeyi engelledi şimdi daha rahat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • megaladon kullanıcısına yanıt
    pvc ler asiri isi kaybettiriyordur.
    benimkilerde oyle, 60 mm dograma, 4 11 4 te duz cam..
    ahsap dograma kadar anca is goruyor..

ee malum mutahitler nerde ucuzun ucuzu is varsa onu yapiyorlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Sıcak hava PVC den dışarı kaçıyor...Soğuk yüzey oluşuyor..Koli bandı ile kapının kenarındaki çıkıntıları köprü kurar gibi birleştirin. Bantlar enlemesine tam birleşik olsun..Aradan hava geçmesin....Altta ise 1 parmak eninde hava kalacak..Yani bantları PVC kapıya yapıştırmayın..Kapının dikey iki kenar çıkıntısı arasında enlemesine çekin..Beyaz koli bandı alıp onu çekin... Görünen Isı kaybı fazla 1 mt radyatör yetmiyor... 2 mt lik radyatör koyun. 250 Lira..

hocam bağışla anlayamadım tam olarak nereden bahsettiğini.Benim pvc içi şu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaladon -- 20 Aralık 2015; 15:31:30 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Odayı Isıtır mı?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: isnuerog

pvc ler asiri isi kaybettiriyordur.
    benimkilerde oyle, 60 mm dograma, 4 11 4 te duz cam..
    ahsap dograma kadar anca is goruyor..

ee malum mutahitler nerde ucuzun ucuzu is varsa onu yapiyorlar.

evet odadaki ısı kaybım müthiş derecede..2.5 saat çalışıyor kombi , 25 dakikada soğuyor..ısıyı odada tutamıyorum bir türlü. olabilecek her yeri kapadım. halen balkon kapısı önünde yüzümde soğuğu hissediyorum. anlamsız şekilde soğuk devam ediyor..nem oranıda fazla olduğu için ufacık bile boşluk olsa yoğun hava yüzünden hemen odaya soğuk giriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sabanoz

Benim yatak odam öyleydi klima taktik sorun çözüldü nemi dusurdu kuflenmeyi engelledi şimdi daha rahat

hocam yaşadığım yerde nem oranı oldukça fazla ve inverter klimalar bile burda sıfırın altında verimsiz şekilde çalışıyor. klima opsiyonum malesef yok. benim sorunum odadan ısıyı kaçırmamak, odada ısıyı tutamıyorum.
  • quote:

quote:

Benim yatak odam öyleydi klima taktik sorun çözüldü nemi dusurdu kuflenmeyi engelledi şimdi daha rahat

hocam yaşadığım yerde nem oranı oldukça fazla ve inverter klimalar bile burda sıfırın altında verimsiz şekilde çalışıyor. klima opsiyonum malesef yok. benim sorunum odadan ısıyı kaçırmamak, odada ısıyı tutamıyorum.

Alıntıları Göster
    Duvarlara ve tavana izolasyon köpük panel + duvar kağıdı uygulaması yapabilirsin. Verim artacaktır. Soğuk gelen yerleri bulmak önemli olduğu kadar, ısının kaçmasını da önlemek lazım. 45-50 derece radyotorle odanın ısınacağını sanmıyorum. Yalıtımı hallettikten sonra 60-70 le odayı ısıt, 20-22 derece aralığına geldiğinde 40-50 arasına düşürmelisin bence. Resimler çok yakından olmuş, pencere büyüklüğü, odanın iç duvar dış duvar oranı hiç belli değil. Bulunduğun yer neresi ? dışarı ortalama kaç derece ? resimlerden anlaşılan ev eski, izolasyonun namına sadece pvc var galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uygar2580 -- 20 Aralık 2015; 18:47:21 >

• istediğin kadar kapıları bantla olmaz.petek metrajiniz küçük.alt katiniz boş mu dolumu.tek oda mi ısıtıyorsunuz.duvarlarlariniza içeriden ve dışarıdan ısı yalıtımı yapın zemine de tabii.sonra isinmamasi için bir neden yok.bir diğer alternatif daha yüksek ısı kaynağı.doğalgaz sobası veya kömür sobası.iyi bir yalıtım yoksa kombi ile kaliteli ısınma pek mümkün değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: uygar2580

Duvarlara ve tavana izolasyon köpük panel + duvar kağıdı uygulaması yapabilirsin. Verim artacaktır. Soğuk gelen yerleri bulmak önemli olduğu kadar, ısının kaçmasını da önlemek lazım. 45-50 derece radyotorle odanın ısınacağını sanmıyorum. Yalıtımı hallettikten sonra 60-70 le odayı ısıt, 20-22 derece aralığına geldiğinde 40-50 arasına düşürmelisin bence. Resimler çok yakından olmuş, pencere büyüklüğü, odanın iç duvar dış duvar oranı hiç belli değil. Bulunduğun yer neresi ? dışarı ortalama kaç derece ? resimlerden anlaşılan ev eski, izolasyonun namına sadece pvc var galiba.

bulunduğum yer kırklareli - babaeski , ortalama +8 -7 arası şu aralar. nem %99 lara çıkabiliyor bazı günler. alt üst kat boş , sandığınız aksine bina eski değil yeni, henüz dış mantolama yapılmadı , bina sadece dışı sıvalı halde duruyor (biliyorum ısı kaybının çoğu bundan ancak kuzeydeki diğer odada sorun yok) izolasyon namına henüz dediğiniz gibi sadece pvc var. petek ile ilgili benim bildiğim 11 m2 alana kadar 100 cm petek yeterlidir ancak şu durumda artırmak uygun gibi) binanın dışarıdan resmini koyuyorum fikir sahibi olmanız için. Sorunlu alan balkon içinde bulunan kapı ve pencere. iç duvar dış duvar oranını anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megaladon -- 20 Aralık 2015; 20:03:39 >

• Birinci tavsiye cam balkon harika yalatim yapıyor ikincisi daikin tegora klima nem azaltıyor bu arada evin güzel mustakil güle güle otur
    yalıtım icin yalitim boyalar veya sıvalar çıktı onları kullan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

bulunduğum yer kırklareli - babaeski , ortalama +8 -7 arası şu aralar. nem %99 lara çıkabiliyor bazı günler. alt üst kat boş , sandığınız aksine bina eski değil yeni, henüz dış mantolama yapılmadı , bina sadece dışı sıvalı halde duruyor (biliyorum ısı kaybının çoğu bundan ancak kuzeydeki diğer odada sorun yok) izolasyon namına henüz dediğiniz gibi sadece pvc var. petek ile ilgili benim bildiğim 11 m2 alana kadar 100 cm petek yeterlidir ancak şu durumda artırmak uygun gibi) binanın dışarıdan resmini koyuyorum fikir sahibi olmanız için. Sorunlu alan balkon içinde bulunan kapı ve pencere. iç duvar dış duvar oranını anlayamadım.

Alıntıları Göster
    Anlamadım dediğin için açıklama yapıyorum..Plastik kapının camlı kısmın altındaki plastik panel kısmı bildiğin ince plastik...Sıcak hava oradan dışarı kaçıyor...Dediğim..Beyaz koli bandı alıp kapının cam kısmının altına camlı kısımdan kapının altına kadar enlemesine çekeceksin..Kapının altındaki plastik panel ile çektiğin koli bantları arasında 1 parmak eninde boşluk kalacak...Çünkü kapının kenar profilleri daha kalın..Yani ince panelden daha içeride...Hiç boşluk bırakmadan enlemesine çektiğin koli bantları altındaki hava yastığı , içinde kalan hava kapıdaki ince plastik panelden içeri daha az soğuk gelmesini sağlayacak...Yazarken aklıma geldi....Daha gelişmiş teklif....Kapı altındaki plastik panel ölçüsünde 2,5 cm eninde sert XPS levhayı kestir..Getirip kapının altındaki panele yasla...Üzerine enlemesine kuşak gibi beyaz koli bantlarını çek...Hiç boşluk kalmasın...Aha sana en kral yalıtım...Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 20 Aralık 2015; 20:58:46 >

• Balkonlu odalar genelde zor ısınır. Soğuk zeminden geliyor. Balkonun soğuk zemini odaya yansır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: akula06

Balkonlu odalar genelde zor ısınır. Soğuk zeminden geliyor. Balkonun soğuk zemini odaya yansır.
    Duvardaki izlere bakılırsa bu evin ısınması cidden zor. Dış izolasyon yok. Duvarlarda tuğlalar arası koyu renkli olarak belli oluyor. Geçirgen kısımların renkleri farklı olur. Eğer bu kış boyunca dışa mantolama yapılmayacaksa geçici çözüm olarak oda içine duvarlara ve tavana köpük plaka kaplama yapmalısın (iç yüzeyden), tabi tek odada kalıyorsan. Arkadaşların dediği gibi balkonlu olanın ısınması zor, benim arka odada da küçük balkon var. Hatta balkonda PVC ile kapalı. Yine de evin en soğuk odası.
  • quote:

Birinci tavsiye cam balkon harika yalatim yapıyor ikincisi daikin tegora klima nem azaltıyor bu arada evin güzel mustakil güle güle otur
    yalıtım icin yalitim boyalar veya sıvalar çıktı onları kullan

mantolama yapılmadan cam balkon yaptırmayacağım ama ileride onuda yapacağım..aynı zamanda kombi o balkonda duruyor. onuda rahatlatmış olurum. ev için teşekkür ederim allah herkese nasip etsin inşallah apartmandan kurtulduğumdan beri huzurluyum. yalıtım için dediğiniz sıva ve boyaları bugün duydum. onunla oda içini içeriden sıvayıp boyamayı düşünüyorum şu an. teşekkür ederim
  • quote:

Anlamadım dediğin için açıklama yapıyorum..Plastik kapının camlı kısmın altındaki plastik panel kısmı bildiğin ince plastik...Sıcak hava oradan dışarı kaçıyor...Dediğim..Beyaz koli bandı alıp kapının cam kısmının altına camlı kısımdan kapının altına kadar enlemesine çekeceksin..Kapının altındaki plastik panel ile çektiğin koli bantları arasında 1 parmak eninde boşluk kalacak...Çünkü kapının kenar profilleri daha kalın..Yani ince panelden daha içeride...Hiç boşluk bırakmadan enlemesine çektiğin koli bantları altındaki hava yastığı , içinde kalan hava kapıdaki ince plastik panelden içeri daha az soğuk gelmesini sağlayacak...Yazarken aklıma geldi....Daha gelişmiş teklif....Kapı altındaki plastik panel ölçüsünde 2,5 cm eninde sert XPS levhayı kestir..Getirip kapının altındaki panele yasla...Üzerine enlemesine kuşak gibi beyaz koli bantlarını çek...Hiç boşluk kalmasın...Aha sana en kral yalıtım...Kolay gelsin..

yordum seni hocam bağışla, pek pvc geçmişim yoktu yeni yeni öğreniyorum. anladım ne dediğini şimdi. xps kabonlu olandan elimde vardı 2cm lik. onlardan kesit yapar aralara koyarım. o noktadan bu kadar hava kaçıracağını bilmiyordum. cevapladığın ve dönüş yaptığın için teşekkür ederim. Yazdıklarınızı deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: akula06

Balkonlu odalar genelde zor ısınır. Soğuk zeminden geliyor. Balkonun soğuk zemini odaya yansır.

haklısın hocam bu şekilde düşünmemiştim. zemin balkondaki soğuğu gayet güzel emiyordur . farklı bir nokta. iyi oldu öğrendiğim teşekkür ederim.
  • quote:

Duvardaki izlere bakılırsa bu evin ısınması cidden zor. Dış izolasyon yok. Duvarlarda tuğlalar arası koyu renkli olarak belli oluyor. Geçirgen kısımların renkleri farklı olur. Eğer bu kış boyunca dışa mantolama yapılmayacaksa geçici çözüm olarak oda içine duvarlara ve tavana köpük plaka kaplama yapmalısın (iç yüzeyden), tabi tek odada kalıyorsan. Arkadaşların dediği gibi balkonlu olanın ısınması zor, benim arka odada da küçük balkon var. Hatta balkonda PVC ile kapalı. Yine de evin en soğuk odası.

hocam evle ilgili sıkıntım yok şükür. evet duvarlar öyle görünüyor ancak ısınmak için günce 9-11 m3 arası harcanıyor. Bu durumdaki ev için bence iyi değer. (diğer konularda diğer ev kullanıcılarının yorumlarına bakarak) balkon demek ki dezavantaj. teşekkür ederim .

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.