Şimdi Ara

ne demek yeni alu. mac book ların ekranı kötü, neye, kime göre?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • forumlardaki bu genel kanıya netlik kazandıralım, mis gibi ekran işte, neresi kötü,

*film izlerken geç tepki süresinden dolayı bir problem mi var,
    *renkleri doğru gösterme konusunda mı,
    *maksimum parlaklığı mı yetersiz,
    *güneş ve bol ışıklı ortamda ekran gözükmüyor mu?

özellikle mac book pro lara göre daha kötü tanımı bir çok yerde geçiyor. bunu anlayabilirim. ama sadece kötü tanımının tek başına kullanıldığı postları aklım hayalim almıyor.
    ama buna da bir netlik getirebiliriz, yukarda saydığım yada saymadığım hangi nedenden ötürü mbp dan kötü bir ekrana sahip deniyor, açıklama ya da yorum yazacak var mı?

ikinci bir soru olarak bu yeni alu. mac book ve pro ların 2. nesli ne zaman duyuruacak; kabaca bu periyod hakkında ve yeni nesil ile beraber eklenmesi muhtemel özellikler hakkındaki dedikodulardan bahsederseniz çok makbule geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi face1tr -- 18 Nisan 2009; 7:07:53 >

• Ekran konusundaki yorumun içinbirşey diyemiyeceğim ama ikinci sorun için şunu diye bilirim bu tip dedikodular (aslı çıkan) daha çok turkmacforum sayfasında oluyor. istersen oraya bak
  • insanların apple dan beklentisi özellikle software olduğu kadar hardware dada başarılı olması ama steve amca argeye para yatırmak yerine müşterilerden gelen geri bildirimlere göre hataları düzeltmekte. benim hatırladıklarım beyaz macbooklardaki kararma ve çatlama problemi, macbook prolardaki wireless ve kapnma problemleri, yeni aliminyumlardaki tuşlarda çökme, pil kapağının oynaöması ve monitördeki titreme problemi ve daha ortaya çıkabilecek sorunlar.... ha bide en son güncellenen mac minilerde de ses problemleri ortaya çıkmaya başladı........

gelelim ekran konusuna: 3.000 ytl lik bir aliminyum macbook ile aynı fiyattaki sony vaio'yu yan yana koyarsan insanların neden bu kadar isyan ettiğini anlarsın ama şu da bir gerçek yeni macbooklar bir öncekine göre daha iyi görüntü kalitesine sahip olmakla beraber hala macbook airin çok gerisinde. benim beklentim macbook air ekranını koymalarıydı ama steve amca ekran konusunda başta lg olmak üzere 3 ayrı firma ile anlaşmış. dolayısıyla 3 ayrı alim. macbook 3 ayrı görüntü kalitesine sahip. hangisi iyidir diye sorarsan inan bilmiyorum ama macrumours.com da karşılaştırmalar mevcut.
    ekrandaki bir diğer konuda parlak ekran olması. gönül rahatlığı ile söyleyebilirim ki arkadan ışık vurduğunda macbook sadece saç taramaya yarrayan bir zımbırtıya dönüşmekte tabi bu konuda apple yetkililerin özrü kabahatinden büyük ayrıca fotoğraf ile uğraşanlar için parlak ekranda renk doğruluğunu tutturması çok zor.....

gelelim 2. nesiller ne zaman çıkacak soorusuna. benim tahminim seneye bu zamanlar çünkü apple haziran ayında bir fuar düzenleyecek ve bu fuarda iphone os 3 ve mac os x 10.6 snow leopardın betasının tanıtılması bekleniyor. yani apple tamamen bunlara konsantre olmuş durumunda. daha sonra yeni iphone ve snow leopardın tanıtımı derken yılbaşına kadar apple tamamen meşgul. daha sonra muhtemelen macbook lara sıra gelecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebaba07baba -- 18 Nisan 2009; 20:06:10 >

• evet katılıyorum.sony vaio ile yanyana koyup karşılaştırma yaptığınızda tüm farklar ortaya çıkıyor.o yüzden ekran konusunda vaio ların üzerine yok diyebiliriz...
  • ayrıca yeni aliminyum macbooklarda touch pad sorunları ve touch padden elektrik kaçakları mevcut. Bu kadar sorunları olan kaç bilgisayar biliyorsunuz üstelik bu fiyat kategorisinde ???????? Üstelik birde ucuz olsun diye yurtdışından aldığınız macbooklara türkiyede adam akıllı garanti hizmeti alamamak var. dolayısıyla mac almak isteyen arkadaşlara tavsiyem ofis kullanımı için mac almaktan vazgeçin, ama photoshop vb. adobe programları kullanacakların, iphone veya mac os x için program yazacakların eli mahkum. ayrıca mac os x türkçe değil, türkçeleştirmek için yama mevcut ama oda problemler çıkardığı için önerilmemekte, peki steve amcasnow leopardda türkçe dil desteği koyacak mı, tabiki hayır çünkü hala türkiye apple için iyi bir pazar değil çünkü bilkom fiyatları yüksek tutarak apple ın türkiyede yaygınlaşmasına ve appleın türkiye pazarına girmesini istememektedir. çünkü türkiyedeki reel mac sayısı çok fazla olmasına rağmen bilkom satışları bunun düşük bir kısmını oluşturmaktadır. çünkü kaçak olarak türkiyeye sokulan mac ler fiyat avantajları nedeniyle son kullanıcıya hitap etmektedir. Allahtan iphone bilkom tekeline verilmedi yoksa şu an 2500 ytl ye iphone satılıyor olacaktı.

abd macbook alim. 2.0 fiyatı = 1214 dolar (x 1.608 ) = 1952 ytl (TR spot fiyatı 2300-2600 ytl )
    türkiye macb. alim. 2.0 fiyatı = 3179

BİLKOM FARKI = 1227 YTL
    ayıptır , günahtır, para kazanmanın çok zor olduğu şu günlerde bu fiyatı farkını bize yansıtanlara yazıklar olsun

• Macbook'ların aralarındaki ekran kalitesi farkını araştırırken şöyle bir tablo buldum;

MacBook #1: LG Philips ekran, Hynix bellek birimleri, Fujitsu HDD, Hitachi-LG DVD Yazıcı

MacBook #2: AU Optronics ekran, Samsung bellek birimleri, Toshiba sabit disk, Matsushita DVD yazıcı

Bu iki laptop da macbook ama kullanılan malzemeler farklı. Açıkcası bellek birimleri katı diskler ve DVD yazıcılar hakkında en ufak bir fikrim yok ama ekran olarak AU Optronics ekranlar Philips LG ekranlara göre kağıt üzerinde daha iyiler. Yan yana koyup gerçek hayatta nasıllar karşılaştırmadım. Benim katı diskim Toshiba, demek ki AU Optronics ekran var, en azından teoride ölye. Dediğim gibi bunları internette dolaşırken buldum yani doğru ya da yanlış olabilirler.

Bende ki Macbook;

2.4 ghz toshiba HDD sanırım AU Optronics ekran

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ain t -- 19 Nisan 2009; 17:15:32 >
    muhtemelen ilk macbook serileri AU Optronics ekran mevcuttu fakat bundan sonraki macbookların hepsi LG panel mevcut olacaktır ( Bu sadece benim tahminim) ayrıca yeni mac minilerin Hynix bellek ve fujitsu hdd taşıdığını düşünürsek bundan sonraki bütün macbookların 1. kombinasyona sahip olması muhtemeldir.
  • fujitsu hdd , son mac minilerdede kullanılması nedeniyle bu kanıya vardım, fujitsu anlaşması ile ilgili bir bilgim yok. Ama fujitsunun performansı beni hemen değiştirin diye bağırmakta kısacası mac alana yanında hdd almak zorunlu hale geldi

http://www.bimeks.com.tr/kategori.aspx?s=1&kid=1002&mid=532
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.