Şimdi Ara

Nazmiye Yılmaz: Belki, kadın şüpheciliği avantajım olmuştur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Kanal 7 Haber son dönemlerde kendi kulvarında zirveyi zorluyor. Haberin patronu Nazmiye Yılmaz başta olmak üzere bütün ekip, özenle korudukları haber formatı, serinkanlı duruşu, haberi haber gibi veren üslubu, Erhan Çelik`in ekran yüzü ve Fehmi Koru`nun yorumuyla haber saatini bekliyorlar. Bu onlar için her gün tekrarlanan ve sarfedilen efor gittikçe artan bir maraton. Önce dünü yakalama, son bir deparla da dünü geçme mücadelesi. Zordur insanın kendisiyle yarışı. Çünkü orada sahici mazeret üretemezsiniz, yenildiğiniz her günün gecesi uzayıp gider de, siz gözlerinizi zor kırparsınız. Başkasını geçmek kolaydır, kendini geçmek zordur. Bilirsin potansiyelinin neye yettiğini ve yenildiğin, geride kaldığın her zaman bilirsin o potansiyeli ortaya çıkarmak için gereken çabayı göstermediğini. Kanal 7 Haber ekibi kendiyle yarışıyor, bu yarışın koçluğunu da Nazmiye Yılmaz yapıyor. Yılmaz, zor beğenen, sert eleştiren biri. Yarışı hiç bitirmiyor. Diyor ki; "Bugüne kadar `Oh ya mükemmel iş çıkardık` diyemedim hiç. Bu konforu yaşayamadım, daha da kötüsü sanıyorum yaşatmıyorum da&" Nazmiye Yılmaz ile kendisini, haberi, Haber Saati`ni, bu meslekte başörtülü gazeteci olmanın ağırlığını, Kanal 7 ortamında bir kadının haberin patronu olmasını, bunun artı ve eksilerini konuştum. Ahmet Hakan sonrasını sordum. Nazmiye`yi kendini mesleğe adamış olarak görünce, orada neler oluyor dedim&

* * *

Uzun süredir Kanal 7`desin. Ahmet Hakan Sonrası Kanal 7 Haber`in patronu oldun. Yönettiğiniz haberler, son dönemlerde zirveye demirlemiş durumda. Nereden geldin buraya?

Mesleğe 1989`da Tercüman Gazetesi`nde başladım. 18 yıllık bir yoldan geliyorum.

Bu uzun yolculukta kimlerle çalıştınız, kimlerden etkilendiniz, neler kaptın?

Tercüman Gazetesi`ndeki 3 aylık zorunlu staj dönemiydi. İstihbaratta yaş ortalaması 35-40 olan deneyimli bir muhabir kadrosu vardı. Onlarla aynı atmosferi solumak bana iyi geldi. Ortaokuldan beri istediğim işi, ilk kez mutfağında test etmiş oldum. Orada "Tamam işte budur" dedim. Ardından gelen Günaydın Gazetesi benim için okul gibiydi. Geçtiğimiz yıllarda kaybettik, gazetenin Yazı işleri Müdürü Abdullah Aksak`tı. Çok iyi bir gazeteci aynı zamanda çok naif bir insandı. Gazeteciyseniz üstüne üstlük bir de yöneticiyseniz bu öyle, üzerinizde uzun soluklu taşıyabileceğiniz bir özellik değil. Ama şimdi anlıyorum ki Abdullah Bey istisnalardan biriydi. Ondan hem mesleki hem de insani olarak etkilendiğimi söyleyebilirim. Günaydın`dan sonra bir de İhlas Haber Ajansı dönemim var. Yani önce yazılı basın, iki yıl kadar ajans muhabirliği, daha sonra da televizyon geldi. Her dönemin bana farklı tecrübeler kazındırdığını düşünüyorum.

Tercüman ve Günaydın`da çalışırken de başörtülü müydün?

Evet, hep böyle çalıştım&

SADECE EKRAN YÜZÜMÜZ DEĞİŞTİ

Kanal 7 Haber`de Ahmet Hakan öncesi ve sonrası diye bir ayrım var, bu ayrımı siz de yapıyor musunuz, Ahmet Hakan dönemini nasıl değerlendiriyorsun?

Böyle bir ayrım söz konusu değil. Kurulduğu ilk günden bu yana haber merkezindeyim. Şunu çok açık söyleyebilirim; haber algımız, anlayışımız, hatta dilimiz hiç değişmedi, nasıl başladıysak öyle devam ediyoruz. Değişen tek şey ekran yüzlerimiz oldu.

Ahmet Hakan ne kattı habere?

Ahmet Hakan çok iyi bir ekran yüzü. Ayrıca televizyon dünyasının en iyi soru soran birkaç gazetecisinden biri. Benim en önemsediğim özelliği budur. Ekranda çok doğal, bu da onun ekran sempatisini arttırıyor.

Kanalda Ahmet Hakan sonrası nasıl bir süreç yaşandı?

Ahmet Hakan varken haber dairesi başkan yardımcısıydım ama haber merkezinin idaresi bana aitti. Kurumsal olarak 13 yıl boyunca böyle bir görev dağılımı yapılmıştı bizim için. Bu yüzden süreçte yönetsel veya içerik anlamında herhangi bir değişim yaşamadık.

Kanal 7 Haber`in ne zaman patronu oldun?

Patron kelimesini sevmiyorum ama& 14 yıldır buradayım. Muhabir olarak başladım, 13 yılı yönetici olarak geçti. Haber müdür yardımcısı, haber müdürü, haber dairesi başkan yardımcısı ve 3 yıldır da haber dairesi başkanı olarak çalışıyorum. Titrim değişti ama yetki ve sorumluluk tanımım 13 yıl önce ne ise o. O zaman da haber merkezini yönetiyordum, şimdi de.

Bu koltuğa otururken endişeleriniz neydi?

Görev tanımım değişmediği için endişe duymamı gerektirecek bir durum yoktu.

Nedir seni motive eden?

Bunu heyecan ve istek kelimesi ile anlatabilirim. Size komik gelebilir ama ben evden hâlâ her gün üniversite sınavına giriyormuş gibi heyecanla hatta biraz panik çıkıyorum. Sabah işe 5 dakika geç kalsam kendimi kötü hissediyorum. Muhabirken veya şimdi& yıllardır çok da değişen bir şey yok yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.