Şimdi Ara

NAT ve PAT olmasa ne gibi sorunlar olurdu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • şimdi NAT yani bire bir (private to public) adres dönüşümü yapan mekanizma
    ile PAT yani çok a bir (multiple private to public) adres dönüşümü yapan mekanizma
    OLMASAYDI NOLURDU?

ne gibi eksiklikler meydana gelirdi ?

yani asıl sorma amacım : örneğin bir evde 5 tane end sistem cihazı var (laptop ve pcler diyelim)

ama tek modem var ve internete bağlanmak istiyorlar!

şimdi bildiğim kadarıyla PAT sayesinde ip adresleri aynı (alınan public ip)
    fakat portlar farklı oluyor ki 5 kişi aynı anda
    nete çıkabiliyor

PAT OLMASA NASIL BİR ADRESLEME YAPILABİLİRDİ SORUNLAR NELER OLURDU?

• Ewt hoş bi soru da nerden aklına geldi bu o bana enteresan geldi. Ne biliyim banyodan duş alırken "Acaba NAT veya PAT olmasaydı ne olurdu?" sorusunu mu sordun kendi kendine?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kralhasanyigit

Ewt hoş bi soru da nerden aklına geldi bu o bana enteresan geldi. Ne biliyim banyodan duş alırken "Acaba NAT veya PAT olmasaydı ne olurdu?" sorusunu mu sordun kendi kendine?

Duş alırken PAT diye bir ses duymuştur, oradan aklına gelmiş olabilir.

Hayatımızda PAT olmasaydı başka bir şey olurdu ama muhtemelen yine aynı işi yapardı, yani zannediyorum sadece adı değişirdi.

• IT de bir kavram vardır ... Düşün ve olmasını bekle.... NAT ve PAT ilerde olmayacak peki nasılmı olacak.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Akrep -- 29 Temmuz 2008; 9:14:25 >
  • İşimiz çok zor olurdu emin ol

PAT, NAT mekanizmasının portlara uygulanmış halidir hatırlatalım. Yani tek ipden farklı portlarla nete çıkarsınız. Geliştirilme amacı da IP yetersizliğidir.

Şu an için belki tdma (time division multiple access) ya da fdma (frequency division multiple access) tarzı bir zaman bölmeli çoğullama mekanizması geliştirilebilirdi.

Ancak IPv6'da bu gibi sorunlar ortadan kalkacağı için önümüz açık diyebiliriz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu ne biçim bir sorun??
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.