Şimdi Ara

'Nat type moderate' SUPERONLINE FIBER INTERNET KULLANANLARA ONEMLI DUYURU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
2.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda bazı arkadaşların yaşadığı (Superonline modem kullanarak Nat hatası alma) sorununu yaşayan kişiler için önemli bir bilgilendirmem var. Huawei HG253 modem kullanıyorum. DMZ açık ve UPNP kapalı olmasına rağmen Call Of Duty 'de Nat Type moderate gözüküyordu (Ağ ayarlarında Nat Type 2 gözükmesine rağmen).

Aynı modemi kullanan başka bir arkadaşımın evine makinemi götürdüğümde aynı ayarlarda (DMZ IP configure edili ve UPNP kapalı) Nat Type 2 ve Call Of Duty AW'de Nat Type Open gözüküyordu. Modemimde sorun olabilir düşüncesi ile Superonline'a modemimi değiştirttim ama sorunun devam ettiğini gördüm.

Yaklaşık 8 aydır Superonline Call center ile sürekli telefonla konuştum ve derdimi defalarca anlattım ama bir türlü bir müşteri temsilcisi sorunumu çözemedi. Son çare olarak hafta sonu aynı gun içerisinde hem sikayetvar.com'a, hem twitter hesabına ve en son olarak da e-mail yoluyla sorunumu bildirdim.

8 ay sonunda bilgili bir teknik arkadaş beni aradı ve iki modem konfigurasyonunları arasındaki farkları tespit ederek benim modemimi sorunsuz halde yapılandırdı (merkezden bir mudahale yaptığını bildirdi) . Sonuç olarak Nat Type oyunda open oldu.

Dün akşam ilk defa aylar sonra Call Of Duty AW'de adam gibi K/D yaptım.

Ayrıca bu ayarlar sonrasında arkadaş listemdeki kişilerin çok daha hızlı açılmaya başladığını farkettim. Normal'de kaç kişinin online olduğunu görüyordum ama detaya tıkladığımda kişi listesini load etmesi uzun sürüyordu.

Ses partilerinde de bazı arkadaşların seslerinde Nat hatası alıyordum ki bu sorun tamamiyle gitti.

Eğer benimle aynı sorunu yaşayan kişiler var ise Superonline müşteri temsilciliğini arayıp durumlarını bildirsinler. Hatta yapabiliyorlar ise sorunsuz konfigurasyonu olan tanıdıklarının telefon numaralarını versinler çünkü o modemin konfigurasyonunu okumak için o kişiden telefonda teyit alınması gerekiyor.

Elimden geldiğince detay vermeye çalıştım ki sorun yaşayan başka kişiler var ise yardımcı olmak istedim.

Herkese iyi oyunlar

• Belki bi ayar yaparız da düzelir diye tüm mesajı okudum, pişman oldum...

O kadar şikayete rağmen 8 ay sonra dönen firmadan ne beklersin.
  • Malesef Türkiye'deki servis sağlayacılarına durum anlatmak çok zor Epsilon.

Özetle : UPNP'yi kapatın, DMZ networkü açın statik ip verin. Verilen statik ip'yi ps4'e girin. Eğer Nat Type halen open olmuyor ise SuperOnline'a müdahale için kayıt açın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.