Şimdi Ara

Nat türü nedir, nasıl değiştirilir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Play Station 3 de online de bir bölümde şöyle bir uyarı ile karşılaşıyorum;

"Nat türünüz, "tür 3" ise veya bilinmiyor ise bu özellik kullanılamaz."

Nat ile ilgili internette işime yarar bir bilgi bulamadım. Nat türümü nasıl değiştirebilirim? Bu konu ile ilgili yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Sorunum ps3 de fakat bağlantı ile ilgili bir sorun olduğu için bu bölüme açtım konuyu.
    Şimdiden teşekkürler.

• PS3'ü eğer bir Router-Modem arkasında kullanıyorsanız, bazı gelen bağlantılar için port yönlendirmesi yapmanız gerekiyor ve aynı zamanda router firewallından da izin verilmesi gerekiyor.

PS3 hangi portları kullanıyor tam olarak bilmiyorum ancak modem arayüzünüzden PS3'ün yerel ağ ipsine gerekli portları açarsanız, NAT TYPE 3 yerine NAT TYPE 2 olur; ki bu durumda sorunsuz kullanabilirsiniz.

http://portforward.com/

Bu siteden modeminizin marka - modeline göre girip araştırırsanız, port açma tariflerini görürsünüz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

PS3'ü eğer bir Router-Modem arkasında kullanıyorsanız, bazı gelen bağlantılar için port yönlendirmesi yapmanız gerekiyor ve aynı zamanda router firewallından da izin verilmesi gerekiyor.

PS3 hangi portları kullanıyor tam olarak bilmiyorum ancak modem arayüzünüzden PS3'ün yerel ağ ipsine gerekli portları açarsanız, NAT TYPE 3 yerine NAT TYPE 2 olur; ki bu durumda sorunsuz kullanabilirsiniz.

Bu siteden modeminizin marka - modeline göre girip araştırırsanız, port açma tariflerini görürsünüz.

Cevabınız için teşekkür ederim.

Tp-Link Mr3420 ve Avea jet modem kullanıyorum. Port açma ile ilgili ayarlar var, portları da açıyorum ama gene de Type 3 değişmiyor.
    Acaba nereyi yanlış yapıyorum? Dün 4-5 saat uğraştım bakmadığım site, izlemediğim video kalmadı, olmuyor.
    Bugün ps3 ü işyerindeki modem ile (Airties modem) denedim, ilk denememde Type 2 oldu.
    Bu modem de yapmam gereken extra bir şey mi var acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Amadeus -- 5 Aralık 2012; 12:24:27 >

• quote:

PS3'ü eğer bir Router-Modem arkasında kullanıyorsanız, bazı gelen bağlantılar için port yönlendirmesi yapmanız gerekiyor ve aynı zamanda router firewallından da izin verilmesi gerekiyor.

Bir de şöyle bir şey düşünüyorum ama nasıl olur bir fikrinizi alayım;

Tp link Mr3420 aldım yeni, arkasına mobil modem takıp kullanıyorum port olayı haricinde memnun kaldım. (Nat tipini değiştiremedim bu sorunu çözmem lazım)

Airties modemi de alsam bu üç modemi birleştirebilir miyim acaba?

Mesela Tplink mr3420 ile mobil modemi bağladım diyelim. Bu durumda interneti tplink dağıtmış oluyor. Tplink de, airties e aktarsa sonuç olarak internet airties den dağılsa?
    Yani ben Tplink in değil de, airties in arayüzünü kullansam.

Biraz karışık oldu ama ne derece mümkündür bu?
    Eve adsl almamak için çektiklerim bunlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W.Amadeus -- 5 Aralık 2012; 12:26:00 >

• TPLink zaten router olarak bulunuyor, onun arkasına 2. bir airties router-modem koymanın bir anlamı yok, modem koyarsanız zaten bağlayamazsınız bile teknik olarak.

TP-Link routerin arayüzünde Firewall varsa, devredışı bırakıp dener misiniz, ayrıca bir de NAT kısmında DMZ varsa, PS3'ün yerel IP adresini DMZ olarak belirleyip deneyin bir de.
  • quote:

TPLink zaten router olarak bulunuyor, onun arkasına 2. bir airties router-modem koymanın bir anlamı yok, modem koyarsanız zaten bağlayamazsınız bile teknik olarak.

TP-Link routerin arayüzünde Firewall varsa, devredışı bırakıp dener misiniz, ayrıca bir de NAT kısmında DMZ varsa, PS3'ün yerel IP adresini DMZ olarak belirleyip deneyin bir de.

Tp-link router modem fakat bağlamak istediğim ikinci modem(Airties) normal modem. Gene de olmaz mı diyorsunuz?

Tp-link arayüzünde Dmz yi buldum, Ps3 e atadığım sabit IP yi girdim. Bu sayede Dmz sıkıntısı olan Pes 13 oyununda sorun yaşamadım, orada sorun yok.
    (Bu işlemi işyerinde Router olmayan normal modemle denediğimde, her şey tek bir Dmz ile çözüldü, NAT e falan gerek kalmadı.)

Tp-Link Router arayüzünde Firewall satırı var. Girdiğimde şöyle bir ekran çıkıyor;
     Nat türü nedir, nasıl değiştirilir?

Bu kadar seçenek ile ne yapacağımı bilemedim. Hepsini Disable yapmayı denedim, olmadı. Sadece Firewall kısmını Disable yaptım, gene olmadı.

• Hocam SPI Firewall'ı Disable et tamamen, ayrıca DMZ yaptıktan sonra eğer daha önce NAT kuralları girdiysen onları da sil, öyle bir dene bakalım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kesin olmamakla birlikte edindigim bilgilere gore sorun 3g baglantı kurman. 3g adsl gibi diil.
    3g de baz istasyonları merkeze yakınlıklarına gore 7 ghz linklerle direkt merkeze baglanıyorlar yada bir diger baz istasyonuna baglanıyorlar.
    Ancak her baz istasyonu routing işlemlerini kendi bünyesinde yapıyormuş.
    Sanırım sebep bu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.