Şimdi Ara

Nasılsınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• karı mısınız bayan?

• MotosikletPilotu kullanıcısına yanıt
    🤨

• Ben kendi adıma iyiyim. Siz nasılsınız?

• Mobidik kullanıcısına yanıt
    Daim olsun abi, ben de boş boş duruyorum kısaca. Bir uğraşım yok.

• Çuha Çiceği kullanıcısına yanıt

Aslında boş durmak diye bir şey yoktur. Çünkü bilincimiz sürekli gelişiyor. Önemli olan bunu bilip, gelişimi hızlandırmak. :)

Bilgili birine benziyorsunuz, böyle çocuğun bile anlayabileceği, sıkılmayacağı bir kitap önerir misiniz ? o-O

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nasılsınız hocamlar
    4 ay önce açıldı
    Nasılsınız arkadaşlar
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Yuvaya Yolculuk - Lee Carroll

Aklıma ilk bu kitap geldi.

Teşekkür ederim, bir başkası da Heidi, Çalıkuşu, Yüreğinin Götürdüğü Yere Git ve İyi Kalpli Küçük Tavşan kitaplarını önermişti, Heidi'yi merak ediyorum o nasıl sizce? Bir de umarım çok rahatsız etmiyorumdur.

Heidi, öylesine zaman geçirmek için iyi olabilir ama bilinci geliştirici yönü zayıf kalır. İlköğretim başı seviyesi gibi kalır. Yani kitap tavsiyesi isteyecek kadar kitapları merak eden biri için çok hafif kalır.

Önerdiğim kitap; bilinci geliştiren, fantastik, sürükleyici bir macera içeren, sanki roman kahramanı Michael'le birlikte yedi kapıdan geçiryormuşçasına kendini içine çeken, insana ruhsal fayda sağlayan, pozitif bir kitap.

Ama bu dediklerime hazır mısın bilemiyorum. Çünkü herkes bilinçsel gelişim istemeyebilir. Ya da şimdilik hazır olmayabilir. Yaşın çok mu küçük?

18 yaşındayım abi ya, ama Taht Oyunları'nı 30-40 sayfa okuyup çok fazla karmaşık bulup bırakmıştım. Benzer şekilde Öğrenmeyi Öğrenmek kitabını da yaklaşık 20 sayfa okuyup rafa kaldırmıştım. Ama lise 2'deyken okulda Pollyanna'yı bitirdim mesela. Bayağı da kalın bir kitaptı. Şeker Portakalı'nı da bazen sıkılarak bazense cidden kitaba kendimi kaptırarak bitirdim. Bence (bana göre) ağır kitaplar okumaya hazır değilim

Ağır bir kitap değil aslında. 18 yaş için uygun. https://1000kitap.com/kitap/yuvaya-yolculuk--243650/incelemeler

Ama şöyle bir şey var. İnsan kendini çeken kitabı en iyi kendisi seçiyor yine.

Ben internetten alışveriş yaptığımda bazen aldığım kitabı okumaya başladığımda, kitabın beni çekmediğini de gördüğüm olabiliyor. Bazen kitabı yarım bırakıyorum. Bazen öğretici bir kitap ilgimi çekiyor. Bazen de laylaylom bir kitap okumak istiyorum ama o zaman da kendimi zaman kaybına uğramışım gibi hissedebiliyorum.

Büyük bir kitapçıda kitapların sayfalarını karışırıp, paragraflara göz attığımda seçtiğim kitaplar da en beğendiğim kitaplar oluyor genellikle.

Yani bol tavsiye alıp, kitapların sayfalarını da karıştırabilme şansı olursa, en iyi seçimler yapılabiliyor. İnsan kendi seveceği şeyi en iyi kendisi seçebiliyor bu şekilde.

Sağ olun hocam.

Rica ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.