Şimdi Ara

Nasıl yapıldı? Kurtarıcı İsa Heykeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
9.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kurtarıcı İsa (Portekizce: Cristo Redentor), Brezilya'nın Rio de Janeiro şehrinde Corcovado Dağı üzerinde yer alan ve şehrin sembollerinden biri olan İsa heykelidir.

Dağın aşağı kısmında Tijuca Milli Parkı bulunur. Dağ 710 m yükseklikte olup, muhteşem bir şehir manzarası sunar. Corcovado dağ treni, kıvrımlı bir yolu izleyerek dağın zirvesinin yakınına kadar gelir. 7 Temmuz 2007 tarihinde, Dünyanın Yeni Yedi Harikası'ndan biri olarak seçilmiştir.

Dağın zirvesinde Heitor Silva Costa tarafından tasarlanan ve Fransız heykeltraş Paul Landowski tarafından beş yıl içinde gerçekleştirilen İsa heykeli bulunur.
    1900 yıllarında son bulmuş ve 12 Ekim'de dikilmiştir. 30 m boyundaki devasa heykel 8 m yükseklikteki bir kaide üzerinde durur ve 1.145 ton ağırlığındadır. Yalnızca başı 3,75 m yüksekliğinde olup 30 ton gelir.

Açılmış kollarının genişliği 30 m tutar. İnşaat malzemesi olarak beton, üzerinde katman olarak da sabun taşı (talk da denir) kullanılmıştır.Heykelin inşası katolik derneği tarafından, aslen çirkin telefon direklerini örtmek için sipariş olarak verilmiştir. Bugün yılda 1 milyon kadar turist anıtı ziyaret eder.

Dominik Cumhuriyeti'nin kuzeyindeki Puerto Plata şehrindeki 793 m yükseklikteki Pico Isabel de Torres Dağı'nda heykelin bir benzeri inşa edilmiştir.

• Elzemsine özendiğin için okumuyorum.
  • İlginç teşekkürler.

@XsI okumadığın için mi geldin yorum yazdın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: XsI

Elzemsine özendiğin için okumuyorum.

Teşekkür ederim de rekabet gelmesi sizin için daha iyi değil mi? Geliştireceğim bu arada sadece resim kullanmayacağım.
  • quote:

Arkadaş sanki kokaine özendiriyorlar ne olacak ? Bilgi paylaşıyor kimin paylaştığının ne önemi var ? Bu kadar sığ mısınız ? Blokladığım ilk üye oldun tebrikler.
  • Neden rekabet gözüyle bakıyorsunuz arkadaşlar ? Bence listen ve elzemsin gayet güzel paylaşımlarda bulunuyor . 2 sine de ayrı ayrı teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaqORaY

quote:

Orijinalden alıntı: listen

quote:

Teşekkür ederim de rekabet gelmesi sizin için daha iyi değil mi? Geliştireceğim bu arada sadece resim kullanmayacağım.

Bence iyi gidiyorsun biraz daha bilindik şeyleri paylaşırsan daha ilgi çekeceğini düşünüyorum. Kurtarıcı isa heykeli pek dikkat çekmiyor ama bi abd özgürlük heykeli çok dikkat çekiyor.

O paylaşılmıştı zaten, bu iyi bence ilgimi çekti benim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • teşekkürler
  • güzel paylaşım ancak eksikler var resimler ve bilgiler az gibi. yinede teşekkürler
  • İlk yoruma bakar mısın ya...

Teşekkürler arkadaşım.
  • elzemsin terk
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Echo_

güzel paylaşım ancak eksikler var resimler ve bilgiler az gibi. yinede teşekkürler

hocam eski olduğu için çooook çook az yapım resmi var olanlarda bunlar.
    teşekkür ederim hepinize.
  • Listen sen paylaş kardeşim bırak bu bebeleri.Boş beleş muhabbet,hamburger konusu olsa ses çıkarmazlar şurda genel kültürle ilgili paylaşımlarda bulunuyorsun özenti oluyorsun.
  • quote:

Okusan da anlamazsın boşver zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turboctopus -- 10 Eylül 2012; 15:20:54 >
  • Hep böyle Vikipedi'den copy-paste mı yapıcan?
  • Biz elzemsin faniyiz ama yeterince iyi calisirsan senide takip edebiliriz
    Konularda eksikligin olarak cok az fotoya yer veriyosun
    basarilarin devamini dilerim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • rio:) angry birds ve hızlı ve öfkeliden sonra gitmek istediğim ilk yerlerden birisi:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elimon

Hep böyle Vikipedi'den copy-paste mı yapıcan?

Pek bilgim bu heykel hakkında, paylaşırken öğrendim zaten. ondan dolayı böyle oldu.
    mesela oasis of the seas vikipedide yoktu, ingilizceden çevirdim onu. Bundan sonrakilere çok daha fazla özeneceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi listen -- 10 Eylül 2012; 15:52:32 >
  • kesin görmek lazım burayı..
    manzara harika...
  • Güzel paylaşım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.