Şimdi Ara

Nasıl Derece Yaptım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
37
Favori
11.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 2017'de ve 2019'da sınava hazırlandım, yeni hazırlanan arkadaşlara tecrübe ve tavsiyelerimi aktarmak istiyorum.

2017 MF3 Sayısal TR 262.siyim, 2019 Sözel TR 26.sıyım.

1- Ne yap et HEDEFSİZ YOLA ÇIKMA. Burası net. Sınav dönemi çok zor dönemlerden geçeceksin, ailen seni anlayamayacak, en yakın arkadaşların düşman kesilecek, çok daha kötü şeyler yaşayacaksın bu durumlarda tutunacak tek dalın hedefin olacak.
    Hedefini belirlerken kendini küçük görme, ben yapamam deme. Gerçekten neyi nerede okumak istiyorsan onu hedef olarak belirle. Ben 12.sınıftayken dershaneme ünlü bir rehberlik uzmanı gelmişti. Sorunlarımı anlattığımda verdiği tavsiye ''hedefini düşür'' olmuştu. O gün o düz kafalıyı dinleseydim şimdi bambaşka bir yerde olurdum. Okulun/bölümün resmini odanın duvarına as, yolda yürürken şizofren gibi sayıkla, bir süre sonra tüm hücrelerinle o bölümü kazanmaya programlanacaksın. Bu senin hayattaki tek değil ancak en büyük şansın. Sadece okuyacağın okul değil yaşayacağın şehir, sevişeceğin hatun, çılgınlar gibi eğleneceğin arkadaşların hatta çocuğunun göz rengi, hobileri bu sınavla belli olacak. Bunu unutma.

2- İlk aşamayı netleştirdiğinden emin ol.

3- Çevrende başarı istemeyen, hedefleri için çalışmayan kimseyi tutma (evet, en yakın arkadaşını bile). Gerçekte iyi insanlar olabilirler, ama sene içinde seni aşağıya çekecekler, sen ders çalışırken lol atmaya gidecekler, motivasyonun kırılacak, onlara özeneceksin hatta kısa sürede onlardan birine dönüşeceksin.

3- Evet, herkesin çalışma stili farklıdır ama başarılı insanların uyguladığı metod aşağı yukarı aynıdır. Sınavda derece yapmış herkesin yazılarını oku, nasıl çalıştıklarını, hangi kitapları çözdüklerini hatta ne yediklerini öğren. Yazıları okuyunca başarı isteyen bilinçaltın seni metodlara adapte edecek.

4- Kendine kısa ve uzun vadeli program yap. Örneğin bir haftada bu kitabı, 2 haftada tyt fiziği bitireceğim de. Bunu yaptıktan sonra sadece yapman gerekene odaklan. Başka şeylerle kendini meşgul etme.

5- Elektronikle tüm ilişkini kes. Test ettim arkadaşlar, 9 ay telefon bilgisayar kullanmayınca yaşamaya devam edebiliyorsun. Tüm teknolojik aletler asla erişemeyeceğin yerlere kalkmalı. Telefonu formatla, bilgisayarını kutula ve güvendiğin bir akrabana 9 aylığına emanet et. İstediğin zaman vermemesi için tembihle.

6- Kendine çalışacak ortam bul, kütüphaneler iyidir. Dikkat dağıtıcı her türlü etmenden soyutlan, hedefine kilitlen.

7- Sanırım sevgili konusunu yazmama gerek yok. Bu sene sevgili konusunu rafa kaldır. Flörtlerinle ilişkini kes, yazma hatunlara. Sen böyle davrandıkça evren sana olmadık yerden hatunlar yollayacak, onları da geri çevir çünkü ilişkin olduğu sürece duygusal dinginliğe ulaşamazsın, flörtünle sadece 10 dakika konuşsan bile, mutlu olursun 1 hafta çalışamazsın, üzülürsün odaklanamazsın. Ayrılırsan zaten koca sene heba olur. Bunları unutma.

8- Ders çalışırken konu-soru git, önce konuyu öğren sonra sorusunu çöz, eğer öğrenmediğini düşünüyorsan tekrar dön. Unutma kitabı bitirmeye değil, öğrenmek için oturdun o masaya. Masa demişken yatarak çalışmak bu yazıyla birlikte tarih olmalı.

9- Denemeleri sakın aksatma, belki başlarda haftada bir deneme yetebilir ama son 3 ayda günde bir denemeye doğru gitmelisin. Deneme çözmek hem eski konuları pekiştirir, hem eksik olduğun konuları erkenden fark etmeni sağlar. Ayrıca zevkli, kendinle yarışıyorsun. çözemediğin soruları ayrıntılı analiz et ve bir hocaya çözdür.

10- Sınava bir hafta kala özet kitaplarını hatmet. Emin ol koskoca sınavda özet kitabında verilmeyen max. 3 soru vardır. Sadece özet kitabı ve biraz temelle ayt sosyalde 39/40 yaptım. LYS Fende sınava yakın 70/90 gidiyordum, sadece özet kitapları ve biraz deneme çözdüm, 87.5/90 geldi. Sen de yapabilirsin bunu.

11- Yaptığım en büyük hata paniğe kapılmak oldu. Zaman yetişmeyecek korkusuna kapıldım ve limit-türev-integrali sırf konu bitsin diye çalıştım, kaçınılmaz olarak tüm lys sınavındaki yanlışlarımın yarısı bu konulardan geldi. Buna dikkat et, eğer öğrenmediğini hissediyorsan ortada bir problem vardır, ne kadar erken düzeltirsen o kadar iyi.

12- Evet Türkiye çok kötü durumda, torpil had safhada, bakan çocuğu değilsen hayata 10-0 geriden başlıyorsun, yarın bir hanzo yanındaki kıza küfredip, bıçağı takıp elini kolunu sallaya sallaya gezebilir. Burası Türkiye. Düşünemeyen çoğunluk düşünen azınlığı yönetiyor. Bunları değiştirmek için önce kendi hayatlarımızı kurtarmalıyız. Düşünen azınlığın umudu bizleriz.

Şimdi gitmem gerekiyor yarın devamını eklerim. Siz soruları konudan sorabilirsiniz veya özelden yazabilirsiniz. Umarım herkes hak ettiğini kazanır.Nasıl Derece YaptımNasıl Derece Yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tam Bir Kapalı Kutu -- 10 Ağustos 2019; 21:45:30 >

• Son madde çokomelli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • seviye seviye kaynak önerirmisiniz özellikle genel deneme önerileri
  • Lol izleyerek, günde 2 3 saat telefonda takılarak, makara yapan arkadaşlarınızı kaybetmeden istediğiniz yeri kazanmak istiyorsanız buyrunhttps://forum.donanimhaber.com/turkiye-ea-7-si-tyt-33-suyum-tavsiyeler--139213728

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saddlemaker64 kullanıcısına yanıt
    Hocam video çekecektiniz ne oldu?

• Çekicez hocam da görüntü 144p olmasın ve biraz daha derli toplu olsun diye biraz gecikicek sizi şöyle alalım.
    m.kitapyurdu.com
    Kitapyurdu, Kitapla buluşmanın en kolay yolu
    https://m.kitapyurdu.com/index.php?route=products/productdetail&product_id=417988

• hocam özel olucak ama mf3 de bu puanı kasıp cerrahpaşa tıp yazdınız heralde, sonrada sözden 26. olup ne yapmayı düşündünüz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni oyun yaptım nasıl olmuş?
    10 yıl önce açıldı
    Bu değerler nasıl sizce??
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • murattekno kullanıcısına yanıt
    İlk 100 bursu var hocam, tabi konu sahibi bu sebeple mi girmiş bilmiyorum ama bence iyi bir sebep

• saddlemaker64 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam teşekkür ederim

• Yav tamam ama obp moral bozuyor ne yapmalıyım 80 obp ile ilk 9k için ham kaç olmalı?
    80 obp ile çok mu zor ?

• Yav çocuk daha 80 değil obpn. Otur adam akıllı çalış derslerine +90 yaparsın.

• rabego R kullanıcısına yanıt
    Yok 90 üstü olmaz 80-90 civarı olur

• 90 üstü olur. Sen daha 4te1ini bitirdin lisenin.

• rabego R kullanıcısına yanıt
    Olmaz olmaz zaten şimdi 72

• Sen sene boyunca çalışarak 90 obp yapamayacak biriysen 9kya da giremezsin k.b daha 3 yıl var onunde burda takilacagina git 9.siniftaki konuları tekrar et 10. Sınıfa bı göz at bak öyle oturduğun yerde 10k ya giremezsin. Bu yaşta sınavın farkinda olman güzel bir şey ustune bir de obpni yükseltebilir fırsat var elinde çalış yükselsin yükselebildigi kadar 90 olmaz 88 olur 87 olur ama ne kadar yukseltebilirsen o kadar iyi olur senin icin.

• Ulan sisteme bak be adam lys mat 10y yapıp derece yapmış biz ayt matta 3y yapınca sıralamamız kayıyor kimin aklına geldiyse bu sistem 6222

• quote:

Orijinalden alıntı: murattekno

hocam özel olucak ama mf3 de bu puanı kasıp cerrahpaşa tıp yazdınız heralde, sonrada sözden 26. olup ne yapmayı düşündünüz?
    boğaziçi endüstri yazdım, ilk 100 bursu için girdim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.