Şimdi Ara

Nasıl daha iyi support oynarım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her türlü supportla oynadım, becerebiliyorumda. Özellikle çok Sevdiğim bir champ olan namiyi çok iyi oynadığımı zannediyorum. Skillerini çok isabetli kullanırım. Laneyi kazanmak ve daha önemlisi önemli lanelerden biri feedlediğinde tflerde support ile nasıl maç taşıyabilirim ? Ranked de sup almaya korkuyorum artık. Sup Alınca laneyi kazansak bile çoğu zaman oyunu kaybediyorum. Elimden geldiğince totemliyorum, pembe totemi eksik etmemeye çalışıyorum ve ilk olarak support itemini tamamlayıp totem veren şu itemin mavi halini satın alıyorum. Rakibi elimden geldiğince dürtüyorum. Ama yinede takım Yüzünden çoğu zaman kaybediyorum. Hani bende topu topu 1 kişiyim. Adc yirmi koruyayım diğerlerinimi. Tek Başıma en fazla kaç kişiyi durdurucam ? Bu nedenle support almıyorum daha. Adc de nadir oynarım ama fena Değilim adc de farmıma dikkat ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çare dari

• Ap support itemi hiçbir zaman ilk veya ikinci item olarak geliştirilmez. Bir tek morganaya iyi gidiyor. Mikael,Demir solari,Görkemli zafer, totem ve ayakkabı, son item olarak ap alınır. Janna,Nami,Lulu,Bard,Morgana.

Soloq'da takımı savunacak ya da engage yapacak supportlardan seçmek gerekiyor. Janna, Thresh, Blitzcrank, Leona, Morgana seçimleri başta geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arayıcı almanı tavsiye ederim.

• Sup a dari al ikisine iki at adc farm yapmayı bilmiyosa sen al farmları. Rage quit artırırsın sen süper oynuyormuşsun dariyi

• Tank metasındayız knk namiyle olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sucuklu Aşure

Ap support itemi hiçbir zaman ilk veya ikinci item olarak geliştirilmez. Bir tek morganaya iyi gidiyor. Mikael,Demir solari,Görkemli zafer, totem ve ayakkabı, son item olarak ap alınır. Janna,Nami,Lulu,Bard,Morgana.

Soloq'da takımı savunacak ya da engage yapacak supportlardan seçmek gerekiyor. Janna, Thresh, Blitzcrank, Leona, Morgana seçimleri başta geliyor

Ya ben hem daha fazla para kazandırdığı için hem de adc mi korumaya yardım ettiği için ilk support itemini kasıyorum. Mesela Alistar oynuyosam takımımdan herhangi birine kalkan vermemi sağlıyan sup itemini geliştiriyorum direk. Bunun yanlış olduğunu ilk defa sizden duydum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lol mu daha dengeli dota 2 mi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam doğru söylüyor arkadaş oyunu artık tanklar taşıyor ne kadar janna nami desenizde thresh braum daha iyi taşıyor artık

• Thresh hariç supportla oyun taşıyamazsın ama threshle gerçekten adc gibi mid gibi taşımak mümkün

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş bak sana gerçeği söylüyorum, birkaç support hariç bütün supportlarla challenger olabilirsin. Ben geçen sezon platinden çıkamamıştım ve takım kötü diyordum ama meğer bilmiyormuşum, cidden taşıyabiliyorsun. Elmasa kadar supportla çıktım mesela. Şampiyon bilgisi hiç önemli değil, harita kontrolü ve oyun mantığı önemli olan. İngilizcen varsa Krepo videoları izle. Tr de support oynamayı kimse bilmiyor. Ben şu an yeterli oynasam çıkabilirim ama olmuyor maalesef. Hatayı kendinde aramayı başarırsan gelişebilirsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shyvana

Kardeş bak sana gerçeği söylüyorum, birkaç support hariç bütün supportlarla challenger olabilirsin. Ben geçen sezon platinden çıkamamıştım ve takım kötü diyordum ama meğer bilmiyormuşum, cidden taşıyabiliyorsun. Elmasa kadar supportla çıktım mesela. Şampiyon bilgisi hiç önemli değil, harita kontrolü ve oyun mantığı önemli olan. İngilizcen varsa Krepo videoları izle. Tr de support oynamayı kimse bilmiyor. Ben şu an yeterli oynasam çıkabilirim ama olmuyor maalesef. Hatayı kendinde aramayı başarırsan gelişebilirsin.

Hocam ingilizcem yok bu nedenle kripo Dediğiniz şeyleri izleyemem. Siz biraz bilgi vermeye çalışırsanız çok memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark_Knife

quote:

Orijinalden alıntı: Sucuklu Aşure

Ap support itemi hiçbir zaman ilk veya ikinci item olarak geliştirilmez. Bir tek morganaya iyi gidiyor. Mikael,Demir solari,Görkemli zafer, totem ve ayakkabı, son item olarak ap alınır. Janna,Nami,Lulu,Bard,Morgana.

Ya ben hem daha fazla para kazandırdığı için hem de adc mi korumaya yardım ettiği için ilk support itemini kasıyorum. Mesela Alistar oynuyosam takımımdan herhangi birine kalkan vermemi sağlıyan sup itemini geliştiriyorum direk. Bunun yanlış olduğunu ilk defa sizden duydum.

ap support itemi genelde geliştirilmez. Tank support itemi 2. ya da 3. olarak geliştirilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Support oynarken daha fazla heal basıcam damage atıcam kalkan vericem diye ad/ap item alma support itemını sighstonendan önce asla tamamlama.

• Gözün sürekli sağ alt tarafta olsun kim nerede, ne yapıyor, kim koridorunu terk ediyor falan tabi bunu görebilmen için de haritanın belli noktalarında totemlerin olması gerek sen bir nevi takımın scout'u olacaksın. Kimin nerede olduğunu senden iyi kimse bilemez çünkü en boş görünen sensin Farm derdin yok gibi düşün bunu. Koridor safhası biraz değişkendir orada ipler senin elinde ama başarılı olmak istiyorsan harita görünürlüğü şart. He birde AP supportlar bu metada ne taşır ne de taşıtır. Bu oyunda win aldıran iki support var biri Thresh biri Leona.

• Ne yap et kendinden cok daha iyi birine karsi oyna. Gecen yil Valoran Cup'a katilmistik, finale kadar rahat geldik finalde karsi bot lane hunharca vurdu agzimiza, takimin aksayan parcasida bendim bildigin eziyordu karsidaki sup beni ama o 2 mac kendi kendime 1 ayda yasayacagim gelismeyi bir gunde yasatti bana, aydinlandim resmen, sonrasinda da lig yukselme ivmem illa ki artti zaten

• önceliğin ayakkabı ward itemi olsun sonra alacağın itemlere oyunun gidişatına göre karar verebilirsin.
  • Direkt olarak Sightstone rushla. Her şeyden önce.

Support sadece ADC'yi korumaz, bunu unutma. Eğer korunmayla taşıyabilen bir middle laner varsa (Katarina, Cassiopeia, Annie vs.) onun da korunması gerek.

Eğer ADC'n malsa ona kulenin arkasında beklemesi gerektiğini söyleyip roam atabilirsin.
    Ward atmak kadar onları temizlemek de önemlidir.

Trinket geliştirmek hayatî önem taşır. Özellikle karşıda laneleri mantarlayan bir Teemo varsa.

Blitzcrank'in counterlarından en sevdiğim Alistar'dır.

Yanında kolay snowball olan bir ADC varsa (Draven, Jinx, Miss Fortune vs.) ve pek iyi bir early geçirmemişseniz yarı defansif oynayın, kolay kasılır bunlar.

Low elo için tank support>utility support(eğer Caitlyn+Sona, Ashe+Zyra gibi sinerji lane'i yoksa).

Ejderde/baronda kesinlikle ward bulunsun.

Sadece river, tribush yerine karşı jungle'ı etkili bir şekilde wardlamak bütün takıma koruma sağlar.

Eyyorlamam bu kadar. Gidip Smite oynayayım

• Keşif taşı alarak

Not: Okumadım

• Ulularin tilsimi mikael demir solari sightstone, gorkemli zafer ya da ikiz bir de bot ayrica trinketi de gelistirmek gerek. Ap sup alacaksan bunlardan birini cikar zhonya al

• Şuanki meta tank metası olduğu için namiyle işyapman biraz zor. Daha tank herolara yönel Alistar Leona Braum gibi.

İlk yapacağın item kesinlikle ward itemi olsun. TF lerde adcni koru sadece yeterli olur zaten, adc pek kasamadıysa takımı kim taşıyosa onu koru. tabi gidip zed gibi bi şampiyonuda koruyama kalkma yetişemezsin ona dhaa çok korunması gereken herolar vardır onları koru cassio ori vb.

Haritayi takip et herzman. bundan kastım junlerı takip ediceksin nereye gank attı sıra kimde bota nezman gelicek bunları yaptığın zaman karşındaki adamlardan kötü değilsen kendi koridorunu kazanırsın.
    Bikaç tavsiyede bulunacak olursam ilk base attığında bota değil mide git. ilk dönüşünde kötü bi durumda değilsen zaten ward itemini yapmış olursun bitanede vision vardın olur. vision vardını mid orman çıkısındaki çalıya atarsın, rakip orman girişinede bi normal ward atarsın. sonrasında bide mide gank atıp bota dönersin. bu yaptıklarınla hem rakip midini korkuttun hem kendi ormanını korudun hem kendi midini rakip jungldan korudun bunlar önemli. son bi tavsiye illaki ejdere totem atamana gerkeyok haritadan 2 kişi kaybolduysa ejderdeler, ejdere git onları kesin ejderi kesin WİN WİN :D
    unutmadan yayın izle mutlaka çok şey öğrenirsin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.