Şimdi Ara

Nasıl Çıkacağım Bu Bataktan?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu smiley son günlerde hayatımı çok iyi ifade etmeye başladı.

Yaşım 24. Normalde 2016 yılında bitirmem gereken üniveriste hayatım çeşitli sebepler ile sekteye uğradı. Bir sene de öss ye tekrar hazırlanma evresi var, derken 5 sene kaybettim. Muhtemelen 2020 yılında bitecek, şaka gibi

Şuan boş boş takiliyorum. Ceşitli sağlık problemleri de var.

Hayatımı nereden tutup da düzene sokacağım bilemiyorum artik. Ne zaman kendimi toparlamaya kalksam, geçmiş kayıplarım gözümün önüne geliyor. Bir de etrafımda kimsenin kalmayışı beni büyük bir çaresizliğe sürüklüyor. Elbette insanlardan medet ummamak lazım ama büyük bir yalnızlık lan bu!?

Ben şimdi kendimi nereden tutup da toparlayayım? 5 sene çöpe gitti arkadaş. Gelecekte devamında başarıp başaramayacağımı da bilmiyorum.

Ne yapmam gerek sohbet havasında tartışalım istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Buda geçecek .
  • Aynı b**luk... Mesajım bulunsun. Belki ben, belki sen bir çıkış yolu bulunca yazarız.

• Once sağlık tabiki, sen saglik sorunlarini cozebilmek icin ne gerekiyorsa onu yap. Hem bedenen hem zihinsel olarak sagligina kavustuktan sonra hayatini yoluna koyarsin

Geriye bakmayacaksin boyle durumlarda ne oldu ne yasandi cok muhim degil canim sağolsun de yeni bir sayfa ac sifirdan basla. Cevren bi surecin basinda belki sana dusman olur ama kimseye aldirma. Duymazdan gel.

İnsanlar cok ustune gelecektir bu da karamsarlasmana sebep olacaktir bu yuzden bos zamanlarini degerlendirebilecegin bir hobi bul kendine. Benim tavsiyem kitap okuman, kendi bir kere kitaba kaptirdin mi aklini baska seyler kurcalayamiyor ona odaklaniyorsun. Ayni zamanda okuma eyleminde bulundugun icin kulturel birikimin de artiyor ve zekanda keskinlesiyor.

---

Ben unideyken bazi mental problemlerim vardi, okulu birakip memlekete dondum. Kaydimi sildirmedim ama devam etmeyecektim. O ara hatta gardiyanlik mulakatina fln girdim ama olmadi. Neyse kitap okumaya basladim cogunlukla yatagimda ailem soylenmelerini artirdigi zaman parklarda, tepelerde vs bir senem oyle gecti ailemin israrlariyla sinavlara gittim okula o yil sadece. Hic derse girmemis ayrica da hic ders calismamis olmama ragmen ilk donem 7 ikinci donem 9 ders gectim. Sadece birer gun calistim fotokopicilerden aldigim notlara.

Neyse o sene oyle bitti 800 civari da kitap okudum. Artik bayagi iyi hissediyordum dedim doneyim bitireyim okulu. Dondum 18 ders daha gectim ve bitirdim. Bizim okul toplam 53 dersti son kalan derslerimin de cogu kallavi derslerdi ama acikcasi odaklaninca cok zorlanmadim 3 yıllık dersi 2 senede bitirdim.

Bu arada milletten acayip tiksindim, bir istisna olmak kaydiyla herkes elestirdi, laf soktu, tenkit etti. Milletin dediklerini irgalamamayi öğrendim.

----

Velhasili sozun özü, düseriz kalkariz daha şiddetli duseriz, iyilesmemiz zaman alir ama yine kalkariz. Ömür kisa, gecmisteki yanlislarimiza saplanip kalmaktansa elimizden geldigi kadar caba harcayarak, icimize sinecek bir hayat yasamak daha dogru.

Kac yasinda mezun oldugun seni tanimlamaz, mezun oldugun okul ya da sahip olduğun meslek de sen degilsin. Dunyaya dair bir cok sey haddinden fazla cabalamaya da, sahip olamadiginda veya kaybettiginde de yas tutmaya değmez. Bir kere yasiyoruz

• Hocam unide 40 yasinda arkadaslarin olunca guler gecersin bugunlere

• Yaş ve durum olarak aynıyız sayılır. Şimdi 2 yıllık uzaktan eğitim bir bölüm okuyorum dgs ile Boğaziçine kapak atma planı yapıyorum. Benim de etrafımda 4-5 ayda bir telefonla konuştuğum arkadaşım ve sözlüm dışında kimsem yok. Ama geleceğe umutla bakıyorum. Elimden geldiğince bir gelecek planı çizdim kendime. Eskisi gibi sapmaz isem her şey güzel olacaktır diye umuyorum. Umutsuzluğa kapılma kısaca.
  • Eminim sözlünün verdiği o ruhsal rahatlık seni ayakta tutuyordur. :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okulu 5 sene sonunda bırakıp sınava tekrar hazırlanıp yeni bir bölüme mi yazıldın hocam?

Mesaj attım bir konuşalım isterseniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-368EFBB24 -- 31 Ekim 2016; 16:11:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rovaniemi

Eminim sözlünün verdiği o ruhsal rahatlık seni ayakta tutuyordur. :)

Sen de birini bulabilirsin ama, onun için ille arkadaş ortamına falan gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: smd

quote:

Orijinalden alıntı: Rovaniemi

Eminim sözlünün verdiği o ruhsal rahatlık seni ayakta tutuyordur. :)

Sen de birini bulabilirsin ama, onun için ille arkadaş ortamına falan gerek yok.

Gerçek aşkı buldum sanmıştım hocam. Pardon palavra :))

Sansar Salvo ~ Şimdilerde Hayal

@Anatolium67

Tabi hocam, pm alımınızı açarsanız konuşuruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rovaniemi -- 31 Ekim 2016; 16:18:41 >

• Rovaniemi kullanıcısına yanıt
    Açtım şimdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 600 700 TL bir birikmişim var. Bu parayı kendimi rahatlatmak ve geliştirmek adına nasıl değerlendirmeliyim sizce?

• ekimde 26 yaşına girdim. beni tanıdığını zanneden herkes çok arkadaşım çevrem v.b var zanneder. gerçekten çevremde çok insan var ama aslında hiç kimsem yok çünkü hiçbirine güvenmiyorum kendi çıkarım için hepsini satabilirim. uzun süredir ailemden yalnız yaşıyorum. 5-6 yıldır beraber olduğum bi kız arkadaşım var.
    süreki çalışıyorum iş, iş, iş, para, para, para. artık güvendiğim güç aldığım tek şey bu. tamamen para için yaşıyorum hayatımdaki herşey para odaklı. bazı prensiplerim dışında para için yapmayacağım kötülük yok.
    okadar çok kazık yedimki zamanında artık kimseye güvenmiyorum kimseye acımıyorum hiçbirşey umrumda değil.
    benden size tavsiye para için yaşayın. dibe vurduğunuzda yeri geldiğinde kendi aileniz bile kıçınıza tekmeyi basar ama para sizi her durumda kurtarabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.