Geçenlerde Quake 4 ve Civilization 4'ün DVD'lerini aldım ama ikisini de çalıştıramadım. Deamon Tools'u ve Virtual Hide programını yazdığı şekilde çalıştırmama rağmen oyun açılacakken "CD'yi tak, yoksa çalışmam" diyor. Oyun kopya olduğu için mi böyle yapıyor? Düzgün crack edilememiş heralde.
"Kopya olduğu için mi böyle yapıyor" sorusunu sorman saçma. Zaten kopya(korsan) olduğu için deamonla filan uğraşıyorsun. Sorunun neyden kaylnaklandığına cevap veremeyeceğim ama saçma bulduğum konuda seni aydınlatmak için yazayım dedim. Kusura bakma..
"CD'yi tak, yoksa çalışmam" bunun anlamı crack yapılmamış.
CD YI BROWSE ET ICINDEKI DOSYALARIN BIRININ ICINDEDIR . VE ORDA EXE DOSYAYI BULUP HARDDISK KAYDETTIGIN OYUNUN EXE DOSYASININ UZERINE KAYDET ISLEM BU KADAR. NOT; EGER CD DE YOKSA GOOGLEDEN CRACK YAZ BULURSUN
Oyunun program files daki exe dosyasını sağ tuş tıkal ve uyumluluk modun dan windows 2000 yap.
@baba adam: kardeş, senin bahsettiğin eski basit crack'lerdendi. Artık maalesef o yöntem işlemiyo.
@pinky demon: senin söylediğin şey Civ 4'ün readme'sinde yazıyo ve zaten o şekilde yaptım, yine de çalışmadı. Ancak bu yöntemi uygulamazsam DVD'yi okumak için en ufak bir çaba sarfetmeden "CD yok" diyor, bunu yapınca DVD'yi biraz okuyup ondan sonra diyor. Aynı yöntemi readme'sinde yazmamasına rağmen Quake 4 için de denedim ama ona da yaramadı. Kafayı yiyecem ya
Readme'lerde ".rar dosyasını açın, içinden çıkan mdf dosyasını demon tools'a koyun, ordan kurulumu gerçekleştirin" diyo ama ortalıkta rar dosyası yok, direk mdf dosyası var. Ben de bu şekilde oyunları kuruyorum. Yaptığım işlemlerde readme'ye uygun olmayan tek şey bu.