Şimdi Ara

Nasıl bir power supply kullanmalıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Siz engin bilgiye sahip yardımsever abilerimizden kardeşlerimizden süreç boyunca bolca yardım istemek zorunda kalıp cevapsız çevrilmeyeceğimi düşünüyorum. Aslında "emeksiz yemek" diye tabir ettiğim araştırmadan hazır bilgi istemek alışkanlığım yok lakin bu konu cidden biraz karışık geliyor ve staj yaptığım içinde pek fazla vakit ayıramıyorum.
    Asıl konuya gelelim Linkteki spindle'ı (DC Motor) sorunsuz çalıştırmak için gerekli güç kaynağının özellikleri ne olmalı? (Bu özelliklerin neye dayanılarak seçildiğini eklerseniz hem ben hemde benden sonra konuyu okuyan vatandaş için çok faydalı olur şimdiden teşekkürler.

Spindle motor: dc motor

Working voltage: 12 to 48 VDC (direct current)

Power: 400 w

Speed: 3000-12000 r/min (12 v - 3000 turn, 24 v - 3000, 36 v - 9000 turn, 48 v - 12000 RPM)

http://www.aliexpress.com/item/400W-DC-spindle-motor-with-speed-controller-0-4KW-air-cooling-spindle-motor-with-drive-switch/1871645040.html

• Tek powerden max 12v alirsin 48v alman icin 4 psu gerekiyor illa power ile yapacam diyorsan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 psu seri ve 500w gucunde olsa, 4*x maliyeti olacak. Bunun yerine 500w istedigi voltajda transformator kullansa maliyeti 150-200arasi olacaktir. Bluemavi sitesinde 400w trafo 96tl+kdv
    500w varmi bakmamlazim.
    >>>http://www.bluemavi.com/vitrin/tablo_new.asp?adet=1&kitap_id=754390#ara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 22 Temmuz 2014; 13:35:49 >
  • Hocam bundan aldim diyelim 48 volt cikisli ben bunu evde kendim 12 veya 24 vs vs dusurebilir miyim?

7805 7824(varsa) gibi devrelerle olur mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O devrelerle 1A verir. Fakat trafoyu siparis gecerken, 12-18-24-32-48 gibi not birakirsaniz. Tum cikislar hazir 500w olur. Yalniz ac/dc farkini hesaplayin

• anladım 500w zaten cok bana 100-150 gerek dursun kenarda belki başka yerde işime yarar fazlanın zararı olmazda azın olur :)
  • Önerdigim sitede her turlu gucte trafo var.. 12v icin diger arkasimizin onerdigi pc power suply kullanabilirsiniz. 12v-24v uzerinde trafo sardirmaniz daha uygun olur..
    Elinizde fazladan pc poweri varsa ama fazladan seri baglayip 24v alirsiniz, motorlar ilk basta 4 kati akim cekebiliyor. Korumaya gecerse zarariniz olmaz. Trafoda bu olay olmaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 22 Temmuz 2014; 21:07:41 >
  • 12 için psu kullanıyorum zaten :)

teşekkürler yardımlarınız için :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • anladığım kadarıyla bunu tek psu ile çalıştırmak mümkün değil onun yerine transformatör kullanmam lazım doğru mudur?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.