Arkadaşlar, şimdiye kadar hep on-board ekram kartlı MB'lar kullandığım için aşağıdaki konuların (soruların) oldukça cahiliyim; yardımcı olabileceklere peşinen teşekkür ederim.
Yeni toplayacağım bir masaüstüne 2 (iki) adet monitor takmak istiyorum. Aynı anda 1. monitörde (bu HD kalitesinde bir monitor olabilir) dahili veya harici HDD'den HD kalitesinde video oynatmak istiyorum. İkinci monitörde de aynı anda internetde surf yapabilmek, mesajlaşmak, E-Mail trafiğini uygulanmak istiyorum. Oyun (en azından yüksek çözünürlüğe gereksinim duyacak oyunlar) meraklısı değilim ama arada bir oyun da oynayabilirim haliyle.
1. sorum: on-board grafik kartlı (VGA-DVI-HDMI monitor çıkışları olan... ve en azından bir tane PCI Expres 2.0 x16 yuvalı) bir mATX MB mı almalıyım, yoksa hiç on-board grafik kartı olmayan ATX bir MB mu almalıyım (bunda da en azından 2 adet PCI Expres 2.0 x16 yuvası olacak)?
2. sorum: eğer 2. seçimi yapmam gerekiyorsa (yani on-board grafik kartı olmayan ATX MB alırsam), bu durumda biribirinin aynısı 2 tane PCI Express uyumlu grafik kartı mı alacağım? Üzerinde 2 ayrı monitor takılabilen (tabi en azından VGA çıkışları olan) ama iyi performanslı tek başına bir PCI Express yuvasına takılabilecek ekran kart(lar)ı da var mıdır?
Çift (2 ayrı) monitor kullanmak için ayrıca bir yazılıma ihtiyacım var mıdır?
Not: MB seçimini tam olarak yapmadım ama tercihim AMB bazlı Gigabyte'lardan olacaktır (USB3.0 bağlantıları da olan...). İşlemci olarak da AMD Phenom x4 955 düşünüyorum; 8 GB 1333 mHz DDR3 RAM ile.
Önerilerinize açığım.
Hocam bütçe belirtirseniz,eminim üstadlar hangi parçayı nereden, kaç liraya alabileceğinize kadar yardımcı olup ihtiyacınıza göre optimum sistemi öneririler Not:Yapmayı plandığınız şey için en iyisi harici ekran kartıdır,onboard ekran kartlarının çoklu monitör desteği varmı yokmu bilmiyorum ama en azından sağlıklı bir performans için harici ekran kartı kullanmalısınız,bu aşamada ayrıntılar bütçenize bağlı. Saygılarla...