Şimdi Ara

Nasil Basarilir: Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak ve Calismak (22. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
473
Cevap
416
Favori
57.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "Gözlerimizi kapayıp, yalnız yaşadığımızı varsayamayız. Ülkemizi bir çember içine alıp dünya ile ilgilenmeksizin yaşayamayız. Tersine gelişmiş, uygarlaşmış bir ulus olarak uygarlık alanının üzerinde yaşayacağız: bu yaşam ancak bilim ve fenle olur. Bilim ve fen nerede ise oradan alacağız ve ulusun her bireyinin kafasına koyacağız. Bilim ve fen için bağ ve koşul yoktur."M. Kemal Atatürk
  • Tekrar tekrar okuyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi waleur5 -- 21 Kasım 2015; 10:54:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Bluelytning50

Adamın imzaya bak la MacBook Pro 15 Retina 2.6GHz | Nvidia 750M | Xbox One | iPhone 6 | iPad Mini Retina | Fitbit Force Saat | 2015 BMW 5.28i

Adam en son F5 e gecmisti Cisco nun o kadar iyi davranmadigini duymustum. Buyuk ihtimal aldigi para yillik 130-140k USD civaridir + bonus ve stok ta aliyodur ustune. Gelir vergisi vs den sonra cebine ayda 10 bin dolar geciyodur net olarak. (Iskembeden sallamadim burada var )

BMW 5.28i de BMW nin ABD icin en dusuk 5 serisi araci fiyati 50k dan basliyor. O maasla bu araci 1-1.5 yilda alicak kadar para biriktirmek mumkun. (http://www.bmwusa.com/standard/content/byo/default.aspx?Series=5 )
  • Sen forumdan bazılarına burs vereceğim diyip sonradan sözünden dönen arkadaş mıydın ? Sanırım bu konuyu hatırlıyorum.

Hocam ben 20 yaşındayım ve memurum hiç istemesemde memur oldum tr şartlarına göre ve ben bilgisayar mühendisliği veya astronomi alanında okumak istiyordum ama Türkiye de bu bölümlere verilen değer ortada

Şimdi ben memurluğu bırakıp ODTÜ İTÜ gibi ünilere sınav kasıp sonra senin yaptığın gibi Amerika da iyi bir üniversitede okumak için çok mu geç yoksa bu hayalimi gerçekleştirebilir miyim ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Doktor Burak

Türkiye'de doktor olsak o kadar parayı kazanamayız.

Cerrahlar orada ortalama 250 bin kazaniyor:

http://www.payscale.com/research/US/Job=General_Surgeon/Salary

Sunu unutmayin konuyu acan kisi California da yasiyor yani ABD'de en yuksek yazilim muhendisi maasi orada veriliyor cunku eyalet gelir vergisi var (gelirin 10% u eyalete gidiyor ) + ev ucretleri asiri pahali. Misal bi arkadasim Google'da calisiyor. Yaklasik yilda 100 + bonus cart curt aliyor cebine gecen para aylik net para bonuslarla dahil 6 bin dolar, 2 kisi evde kaliyorlar ayligi 3200 dolar, yani kisi basi 1600 dolar dusuyor.
    Yani konuyu acan kisi maas olarak gayet iyi kazaniyor cunku ABD ortalamasi 80 bin dolar civari:
    www.payscale.com
    Software Engineer Salary | PayScale
    http://www.payscale.com/research/US/Job=Software_Engineer/Salary

Yani zengin bir sehirde iyi bir doktor ayda rahatlikla net olarak 20 bin dolar kazanabiliyor.

Orijinalden alıntı: HaNGar

@Shadow_Shooter

Hocam ben 20 yaşındayım ve memurum hiç istemesemde memur oldum tr şartlarına göre ve ben bilgisayar mühendisliği veya astronomi alanında okumak istiyordum ama Türkiye de bu bölümlere verilen değer ortada

Şimdi ben memurluğu bırakıp ODTÜ İTÜ gibi ünilere sınav kasıp sonra senin yaptığın gibi Amerika da iyi bir üniversitede okumak için çok mu geç yoksa bu hayalimi gerçekleştirebilir miyim ?

Cok gec kaldin cunku ABD'ye yerlesmek artik hayal oldu. Eskiden H1B denilen ABD'ye direkt olarak yerlesmenizi saglayan tek vizenin yillik kotasi hemen dolmuyordu. Artik ise ilk basvuru acildigi andan doluyor. Hani iskembeden de sallamiyorum:

http://forum.donanimhaber.com/m_83765548/f_//tm.htm#83765548

Su konuyu acan sahis ABD'ye gidemedi cunku H1B vizesi alamadi. Yani her ne kadar mulakatlari vs gecsen, is teklifi alsanda ABD'ye tek gidebilecegin vize H1B den geciyor.

Peki Microsoft, Google vs ne yapiyor? Seni baska ulkelere gonderiyor 1-2 yil sonra L1B vizesiyle sokmaya calisiyor. Sen L1B vizesini transfer edemedigin icinde sana odenen maaslar normal H1B duzeyinden daha asagida oluyor.

Yanlis anladiysam mazur gorun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

ASUS Zenfone 5 (ZE620KL) 2018 Kullanıcı Kulübü
    64 GB || Geceyarısı Mavi
  • Öncelikle tebrik ederim ve gerçekten hayranlıkla okudum,tıp Fakültesinde okuyorum ve bu yaptığınızı yapmak istiyorum üniversiteme karşı sizin o zamanlar hissettiğiniz şeyleri hissediyorum,mühendislikte prosedür farklı tıpa göre ama bana bu planımda diyebileceğiniz bir şey var mı herhangi bir örnek mesela?

Orijinalden alıntı: PHOBOS19

Hocam simdi bu arkadas gibi bir durum olsa gidemiyozmu tam olarak anlamadim ben eger gidemiyosak nasil gidicez dddiginiz gibi baska ulkeden falanmi direk gecis olmuyomu

Yanlis anladiysam mazur gorun

Evet bu arkadasin gibi yapamiyorsun.

Bu arkadas ne yapti?

Turkiye'de okudu, daha sonra ABD'ye direkt master yapmaya gitti. ABD'de master okudu. Buraya kadar tamam, sorun yok, sende aynisini yapabilirsin.

Fakat Master'i bitirdigi zaman kendine sponsor firma buldu. Bu sponsor firma ona H1B denilen is veren sponsorlugunda yapilan vize icin basvuru yapti ve onaylandi. Iste sen bunu yapamazsin; yani firma senin icin doldursa bile artik kura cekiliyor ve su anda kuranin sana cikma sansi 33% gibi birsey, sen 6 yil sonra bunu planliyorsan bu yuzdelik daha da dusecek. Sunu da belirteyim ABD'de master yapanlar ek kota aliyor fakat o bile doluyor ilk gunden yani onun bile cozumu yok.

Ha ne yapabilirsin orda Master bitirdikten sonra OPT dedigimiz seyle 27 ay calisabilirsin. Fakat gel gelelim ki OPT esnasinda firma sana Master sahibi olan green card (EB2) icin basvurursa buyuk ihtimal kabul edilmezsin cunku yaptigin isi buyuk ihtimal universitede lisans sahibi olup 5 yildan az is tecrubesi olan birisi yapiyor olacaktir. Senin icin buyuk ihtimal EB3 (lisans sahibi green cardi) e basvurabilir fakat o da 5 yilda cikiyor; o yuzden basvurmazlar.

Peki ne yapabilirsin?

Turkiye'de okursun, sonra Kanada'ya master icin gidersin. Master'dan sonra orada Google, Microsoft vs ABD tabanli bir ise Kanada'da baslarsin. 1-2 yil sonra da intra company transfer dedigimiz L1B vizesiyle ABD'ye gecis yaparsin. L1B vizesinin suresi 5 yil o sure icinde zaten buyuk ihtimal is pozisyon dereceni yukseltirsin (misal yeni mezunlar SWE 1 ve SWE2 ise sen L1B alinca SWE3, SWE 4 civarinda olursan ki bu numaralar genelde deneyimin arttikca artar) iste derecen yukselince o zaman firman senin icin master icin green card basvurusunu yapar (EB2) ve 18 ay sonra green cardin cikar. Green carddan sonra ABD'de olene kadar yasayabilirsin :)

Ha isin diger bir yani sen 6 yil sonra planliyorsun biseyler degisebilir vizeler icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 22 Kasım 2015; 8:55:05 >

Tekrardan teşekkürler.
  • Favoriye aldım akşam okuyacağım

1 YIL SONRA GELEN EDİT = Vay arkadaş 1 yıl öncede okumuştum yine okudum. Bu sefer daha bir anlamlı geldi gözüme. Şahsen bende çok istiyorum burda üniversite okuduktan sonra ABD'de yüksek lisans yapmak. Gerçe arkadaş bilgisayar mühendisiymiş ben işletme okuyorum burs veren çıkmaz ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 6 Eylül 2016; 14:51:42 >

Pyhon Veri Bilimi &amp; Makine Öğrenimi (Acemi)

"Eyleme dönüşmeyen arzu, ruh bozukluğuna yol açar." - William Blake
  • Kardeş ben üniversite 2. Sınıfım güz dönemi kaydım olmadı. Yani ders kaydı yaptıramadım hepsinden kalmış gibi oldum. 2. Dönem bütün derslere çalışıp iyi bir not ortalaması almak istiyorum. Ve bu yaz amerikada work and travel yapacağım. Orada okumak istiyorum tanıdık bir çevrem var orada. Ama dediğim gibi okul durumum böyle. Ne yapmam lazım? Herhangi bir şansım var mı? Daha önce yazılmış olabilir ama şuan telefonumun şarjı yüzde 4. Cevaplarsan sevinirim hocam.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.