Şimdi Ara

Nasil Basarilir: Dunyanin En Iyi Universitelerinden Birinde Okumak ve Calismak (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
473
Cevap
416
Favori
57.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Helal olsun valla sıkılmadan okudum çok pis gaza geldim, hırslandım Allah razı olsun çok özendim. Hayvan gibi çalışacağım valla bi garip oldum inşaat mühendisliği istiyordum ama kafam karıştı şimdi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de bilgisayar müh. 1.sınıftayım şuan izmir üni %50 burslu (%100 ing), not ortalamamı 3.50nin üstünde tutsam bile ingilizce beni biraz korkutuyor sonuçta sokakta yaşarken kullanılan ingilizceden ziyade terimler vs. giriyor + tezler hazırlanması gerekiyor sanırım. biraz kötümserim :D ki notlarımı 3ün üzerinde tutabileyim de sonrasına bakarız dedim yazıyı okuyunca :D teşekkürler güzel yazı olmuş gaza gelmedim de değil hani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byalfa -- 29 Ekim 2013; 22:15:22 >
  • _____________________________
  • Ulan şu azmin yarısı bende olsa...

hocam şu sosyal hayat işini nasl hallettin acaba ? zor olmuyor mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yucuklu Sumurta -- 30 Ekim 2013; 0:24:31 >
  • Boşa stres yapmayın arkadaşlar. Herkes bu iradeye sahip değil. Kendinizi paralamayı, siz kendi yolunuzda devam edin mutlu olun.

Orijinalden alıntı: OnrbK

quote:

Orijinalden alıntı: DeathWarrior

4.0 ortalama yapmak Bilkent, İTÜ, ODTÜ gibi yerlerde çok zor (sınavlarını incelediğim ve tanıdıklarımdan duyduğum kadarıyla), en azından diğer düşük puanla öğrenci alan okullardaki kadar kolay değil. Boru gibi finallerin ve vizelerin yanı sıra yapması çok zor proje ve ödevleri dayıyorlar sürekli. Eğer bu okulların forsu yurt dışındaki başvuru sürecinde etkili değilse ki bu konuda yazılanlara göre değil, iyi okullarda okumak tamamen dezavantaj. Çoğu öğrenci derslerle boğuşmaktan shadow shootor gibi ek bireysel projelere vakit ayıramıyor, hepsini bir arada götürmeye çalışanlarsa robotlaşma durumuna geçmek zorunda kalıyor. Türk zihniyeti hiçbir zaman değişmeyecek, iyi okulsa illa çok zor sınav yapmaları lazım, öğrencinin düşük not alması lazım, çoğunluk iyi not alırsa olmaz, öğrencinin iyi not alması için illa yaşantısından ödün vermesi lazım. Yoksa o çocuk o bilgiyi öğrenemez, hoca da ego masturbasyonunu yapamaz. İlla ki insanların yaşantısını mahvedecekler. ABD'de öyle mi peki? En kral okul bile öğrencilerini sınavlarda zorlamaz yine de en iyi eğitimi öğrencisine vermeyi bilir. Böylece hem kaliteli, sosyal yönleri gelişmiş, hayattan zevk alan bireyler yetiştirirler hem de öğrencinin gelecek akademik kariyerini mahvetmezler.

Adamlar Boğaziçini de Sütçü İmamı da aynı kefeye koyuyorlar demek ki. Halbuki bizim ülkemizde Boğaziçini kazanmak, bir amerikan öğrencisinin MIT'i kazanmasından çok daha zorlu ve emek isteyen bir olay. Aynı şey lisede de var şimdi. Fen veya iyi anadolu okuyup o kazık sınavlarda 60'ı zor gören çocuklar düz lisede okusalardı 90'ının üzerine çıkarlardı rahat rahat. Yeni sınav sistemiyleyse bu düz liseli öğrenciler daha önde olacak sırf notları daha yüksek diye. Halbuki 60 ortalaması olan fen liseli, 100 ortalamaya sahip hemen hemen tüm düz lise öğrencilerinden daha iyidir ve daha donanımlıdır. Bu dediğime laf söyleyecek olanlarla tartışmayacağım, boşuna buna cevap verecek olanlar kendilerini yormasınlar.

Bu ülkedeki adalet kavramı gerçekten çok saçma. Bilkent'i tam burslu kazandım ama buna sevinmiyorum bile. Başıma gelecekleri biliyorum çünkü 480 taban puanlı bir devlet lisesinden mezun biri olarak. Millet dalga geçerek yüksek GPA'lar ile okulu bitirirken biz 3.5 üzerine çıkabilmek için kendimizi paralayacağız. Daha geçen gün forumda bir arkadaş Maltepe üniv.de parayla GPA'sını yükseltip yurtdışında iyi ünivlerden kabul alan tanıdıklarım var diyordu. Lise mezuniyet GPA'm düz hesap 2.9/4, ama düz veya özel liseli olup 4.00 gpası olan adamlardan çok daha bilgili ve yetenekliyim. Hele yabancı özel liselerde okuyanların notlarını parayla yükselttiklerini gerçeği beni çıldırtıyor. Ancak onlar en iyi okullardan kabul alırlarken, yabancı okullar beni tembel öğrenci olarak görüyor. Seneye yurt dışındaki ünivlere lisans başvurusu yapacağım ama hiç bir admission office benim essayimde yazacak olduğum lisemizin "ulusal üniversite giriş sınavı ve olimpiyat başarısı oldukça iyi, ortalama üstü eğitim veren okul, benim dip. notum 74 iken en yüksek öğrencinin ki 88 idi, 4.0 gpa ile size başvuran öğrencilerin mezun olduğu okullarda ise onlarca 4.0 ile mezun olan var, o yüzden gpa'm yüksek değil, special case olarak değerlendirin" laflarımı dinlemeyecekler bile. Bilimsel dergilerde yayımlanmış özgün makalelerim var, sat ve ap sınavlarında da tam not aldım, beni dört işlemi bilmeyen biri olarak görmeyin diyeceğim ama işe yaramayacak. Neden? Bizim en iyi okulumuzun bile gözlerinde değeri yok, her şeyden önce ülkemizdeki okullar arasındaki farklar hakkında bilgileri bile yok. Neden? Çünkü gelişmemiş 3. Dünya ülkesiyiz. Doğduğum yere lanet olsun ne diyeyim. Devamsızlığım çok diye, sevgilim var diye, sosyal bir bireyim diye, zaten kazık olan sınavlarda ekstradan notumu kıran, kafasına göre sözlüden notumu düşürüp duran psikolojisi bozuk lise öğretmenlerimi öldürecek raddeye geldim bu durum yüzünden. Öğretmenin eline sözlü notu kozunu veren, bu eğitim sistemine rağmen "merkezi" okul sınavları yapmayan MEB'e de lanet olsun. Bizim eğitim sisteminin içi çürümüş içi, adalet yok, lisede de öyle üniversitede de.

2+2 = ? sorularıyla not alan, üstüne üstlük bunu da yapamayıp parayı basıp notunu yükselten, her sene onlarca 4.0 gpa mezunu veren özel yabancı lise öğrencileri gitsinler UCLA'ya filan. Bizler kimiz ki altı üstü hayvani integraller çözen, en garip organik kimya reaksiyonlarını bilen, rölativitenin formülden öte mantığını söken, T.C'ye bağlı state lisesi ve onun müfredatına, yönetmeliklerine bağlı zavallı öğrencileriz. Bizim neyimize oralar..? Konudaki devlet lisesinde okuyan ve bu okullara heveslenen arkadaşları görünce dayanamayıp yazdım bunları. Ve evet eşit standartlar olmadığı için çok doluyum bu konularda.

(Bu arada shadow shooter senden bahsetmiyorum farkındaysan lisans eğitimi için yazdım bunları. Üzerine alınma o yüzden.)

SAT den 2400 mü aldın? AP sınavların tam puan mı geldi? Projelerin de mi var? O zaman adam gibi başvurursan ve burs ihtiyacın yoksa şansın yüksek.

Amerikan üniversiteleri aldığın not kadar okulunun zorluğuna da dikkat eder. Kafadan sallamasyon yapmayalım :).

MIT nin admission yüzdesi %8 civarı.

• Aaah ah, ne güzel insanlar var ya. 1.sinif bitecek bir kere yurtta çalışma odasına girmişliğim yok. Neden hırslı değilim anasını satayım
    Edit: Böyle açıp ara ara okuyorum. Kendime laf ediyorum. Sonra ertesi gün yine aynı tas aynı hamam. Ben bir şeylerden ders çıkarmayı nasıl öğrenicem ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neselihayalet -- 4 Nisan 2014; 5:36:46 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • 4. sınıf başında başvurmak ile okul bittikten sonra başvurmak arasında tarih dışında bir fark var mı acaba? Mezun bir kişinin yüksek lisans başvuruları işlemleri nasıl oluyor acaba bir fikr olan var mı ?
  • Bu konuyu hatirliyorum

Orijinalden alıntı: Bender B. Rodriquez

[size=7]koskoca UCLA da okuyorsun telefonun 5800 mı????

Büyük yazmak da ayrı birşeydi

[size=7]DENEME
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.