Şimdi Ara

NASA Yeni Evimizi Buldu Gibi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • adamlar çalışıyor, 2018 de fırlatacakları yeni teleskop ile çığ gibi büyüyecek diyorlar yeni gezegenler

http://www.gundemgunlugu.com/gundem/tertemiz-gokyuzu-ve-suyu-olan-gezegen-bulundu/

• ya oradakilerde yeni dünya bulduk diye seviniyorsa
  • 120 ışık yılı beni umutlandırdı.

İyi bir gemiyle yola çıksak(belkide dünyadan kalkan son gemiyle) bir kaç nesil sonra varabiliriz galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: savarog

120 ışık yılı beni umutlandırdı.

İyi bir gemiyle yola çıksak(belkide dünyadan kalkan son gemiyle) bir kaç nesil sonra varabiliriz galiba.

katılıyorum 120 ışık yılı yeni nesil yapılması planlanan anti madde motoru veya güneş yelkenlisi ile 1 - 2 nesil sonra koloni kurmak için gidilebilir
  • Yav he he

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

120 ışık yılı beni umutlandırdı.

Çok iyi bir gemiyle yola çıkarsak nesil değişmeye bile gerek kalmayabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle uzun süreli uzay yolculuklardaki paradoksal durumu duymuşsunuzdur.

Örneğin 200 yıl sürecek bir yolculuğun ortalarındayken, birden yanınızdan size el sallayarak hızla geçip giden bir gemi görmeniz olası.

Siz yola çıktıktan çok sonra teknoloji daha iyi daha hızlı bir gemi yapmaya imkan verecektir çünkü.
    O halde yola çıkmayıp ,daha iyi bir uzay gemisi yapılmasını beklemek daha mantıklı olabilir.

Bu yüzden ancak, dünyadan ayrılma vakti şart olduğunda, eldeki imkan neyse, kelle koltukta yola çıkmak gerek.

Yine de zamanından önce yola çıkmak isteyen cesur gönüllüler olabilir (mi) ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • her türlü gönüllüyüm :)
    geri dönüşsüz mars projesine bile binlerce başvuru olmuştu, üstelik başvuru ücretliydi.
  • Aslına bakılırsa paradoks değil bence bahsettiğiniz olay. Gönüllü olayına gelecek olursakta hayattan beklentisi olmayan farklı heyecanlar arayanlar gönüllü olarak gidebilir. :D Benim için pek önemi yok zaten bu olayların önemli olan kısımlarıysa kafa yormak zevkli oluyor ve merakım gideriliyor farklı şeyler öğrenmek hoş oluyor. Tabi ben inancımdan dolayı bu olayı bu iki şekilde düşünüyorum, sizin inancınızı bilmiyorum fakat mesajlarınıza bakarsam din konusunda bir inanca sahip değilsiniz sizin düşüncelerinizide merak ediyorum açıkçası. :)

Not: Benim yazdığım mesajlarda art niyet yoktur ona göre dine laf atmaya başlamayın hemen mesajda dini kullandım diye adam akıllı mesaj yazacaksanız yazın. Bu not da genel olarak yazılmışdır kimse üstüne alınmasın. [sm=friendship.gif

• Önce robot yollarlar öyle bi gezegen bulduk hadin hurraa toplanın gidelim olmaz. Orada yüzeyi yerçekimi atmosferi organik yapıları varsa canlıları filan incelenmeden baldır küldür insan yollamazlar.
  • Mars yolculuğu, en kötü senaryo ile Mars a iniş yaparken geminin irtifa kaybedip çakılması ve yolcuların ölmesiyle son bulabilir .
    Ama aslında bu bize, yolculuğun nasıl yapılması veya yapılmaması gerektiğiyle ilgili önemli bilgiler verecektir.
    Şunu demeye çalışıyorum, insan için deneyim oldukça önemli. Bu yüzden bu tür yolculuklar şart elverdiğinde belki de yapılmalı, en azından geleceğe bir miras bırakabilmek adına.
    Birileri onu, o noktadan daha ileri taşıyacaktır. Tüm ilerlemeler böyle olmuyor mu?

Hayattan beklentisi olmayan gönüllüler mi? Yani bütünüyle nihilizme savrulmuş bir gemi mürettebatı mı? :)
    fena fikir değil ama bilime tutkuyla bağlı ve kendini bu yolda feda edebilecek insanlarda mümkün ve varlar.
    Halihazırda bir gönüllü yukarıda. Mars ta tütün yetiştirilecek ufak bir seraya izin varsa bende gelirim şahsen.
    Geleceğe bakmayan ve ölümü bekleyen bir inanç insana ne katar ki? .Herşeyi değersizleştirmenin başka bir yolu değil mi bu?

• quote:

Mars yolculuğu, en kötü senaryo ile Mars a iniş yaparken geminin irtifa kaybedip çakılması ve yolcuların ölmesiyle son bulabilir .
    Ama aslında bu bize, yolculuğun nasıl yapılması veya yapılmaması gerektiğiyle ilgili önemli bilgiler verecektir.
    Şunu demeye çalışıyorum, insan için deneyim oldukça önemli. Bu yüzden bu tür yolculuklar şart elverdiğinde belki de yapılmalı, en azından geleceğe bir miras bırakabilmek adına.
    Birileri onu, o noktadan daha ileri taşıyacaktır. Tüm ilerlemeler böyle olmuyor mu?

Hayattan beklentisi olmayan gönüllüler mi? Yani bütünüyle nihilizme savrulmuş bir gemi mürettebatı mı? :)
    fena fikir değil ama bilime tutkuyla bağlı ve kendini bu yolda feda edebilecek insanlarda mümkün ve varlar.
    Halihazırda bir gönüllü yukarıda. Mars ta tütün yetiştirilecek ufak bir seraya izin varsa bende gelirim şahsen.
    Geleceğe bakmayan ve ölümü bekleyen bir inanç insana ne katar ki? .Herşeyi değersizleştirmenin başka bir yolu değil mi bu?

bu yolda ölmeyi emekli olmayı beklerken ölmeye yeğlerim. Aya gitmek uğruna o yolda canını veren mürettebatı hatırlarım. Kanaatimce insanlık için önemli işler yapmak adına giriştikleri bu yolda öldüler ve şehit oldular. İnançları ne olursa olsun önemli insanlar önemli işler başarır gerekirse canını verir. Hepimiz bir amaç uğruna geliyoruz ve hepimizin bu arz sahnesinde bir amacı var. Biz ölüp gitsekte ismimiz kalacak ve gelecek nesiller o isimlere bakarak başka keşiflere güneş yelkenlerini açacaklar belkide nötron motorlarını kim bilir. Ancak eminim ömrümüz yeterse 80 - 90 kuşağı bunları görecek.

• "Hayattan beklentisi olmayan gönüllüler"den kastımın kesinlikle nihilizm ile uzaktan yakından alakası yoktu. :D Tabi şöyle de bir durum var bu iş için bol bol gönüllü insanın olması beni sevindirir ve işime gelir. Ayrı olarakta inançlı olmam bu düşüncemi pekte etkilemiyor, dünyada bu kadar güzellik varken ve hayattan alabileceğim zevkin sınırları belliyken mars gibi bir ortama gitmeyi kesinlikle istemem. Ben birşeyler ile uğraşacaksam dünya üzerindeki olaylarla uğraşmayı yeğlerim, dünyada o kadar sıkıntı ve yapılacak şey var ki ikinci bir dünya bulup orada yaşamak yapmayı isteyeceğim şeyler listesinde en sonda olur. Tabi ziyaret edip dönmek gibi bir imkan varsa onu listenin başlarında bir yere iliştirebilirim. :)

Yazdığınız son 2 soru cümlesi banaysa ve yorum yapmam gerekiyorsa şöyle birşey söyleyebilirim ki benim inancımı karıştırdınız herhalde
    çünkü ben islama inanıyorum ve benim bildiğim islamın son iki cümleyle alakası yok fakat maalesef benim bildiğim islam ile başkalarının bildiği islamın farkının olmaması gerekirken, arada uçurum gibi farklar olmasıda ayrı bir tartışma konusu aslına bakarsanız. :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.