Şimdi Ara

NASA, tarihi Artemis 3 insanlı görevinde keşfedeceği Ay bölgelerini açıkladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • NASA, tarihi Artemis 3 insanlı görevinde keşfedeceği Ay bölgelerini açıkladı



    NASA, 1972 tarihinde Ay’a yapılan son insanlı uçuş olan Apollo 17 ile uydumuza iniş gerçekleştirmişti. Aradan geçen 50 yıllık süre zarfında NASA dahil hiçbir ajans Ay’a insan göndermemişti. Fakat bu durum yakın gelecekte değişecek zira NASA, Artemis 3 görevinin iniş bölgelerini duyurdu.



    Amerikan uzay ajansı NASA, 19 Ağustos tarihinde düzenlediği basın toplantısında insanlı Artemis 3 görevi için potansiyel iniş bölgelerini belirlediklerini duyurdu. Toplamda 13 potansiyel iniş bölgesi belirleyen ajans, Ay’ın güney kutbuna yakın bir yerde kümelenen bu bölgelerde bilimsel araştırma ve keşif çalışmaları yürütecek.



    Ayrıca Bkz.Avrupa, uzay tabanlı güneş enerjisine büyük bir yatırım yapmayı planlıyor



    NASA’nın Gezegen Bilimi bölümünden Sarah Noble, belirlenen bölgelerin hepsinin heyecan verici olduğunu ve halihazırda çoğunun bilim camiası tarafından yıllardır bahsedilen yerler olduğunu aktarıyor.



    NASA, tarihi Artemis 3 insanlı görevinde keşfedeceği Ay bölgelerini açıkladı



    NASA tarafından potansiyel iniş ve keşif bölgesi olarak belirlenen yerler ise bunlar: Faustini Rim A, Peak Near Shackleton, Connecting Ridge, Connecting Ridge Uzantısı, de Gerlache Krateri, de Gerlache-Kocher Masifi, Haworth, Malapert Masifi, Leibnitz Beta Platosu, Nobile ve Amundsen Rim krateri.



    Yıllar sonra ilk insanlı Ay görevinde Starship HLS kullanılacak



    SpaceX’in Starship Human Landing System aracı NASA’nın 50 yıl sonraki ilk insanlı Ay görevi Artemis 3 için kritik öneme sahip. NASA’dan Kirasch, “Bu, Ay’ın güney kutbuna insanlı ilk inişimiz olacak ve ayrıca Starship’in de ilk inişi olacak. Bu yüzden görevin, mühendislik ve güvenlik sınırlamalarına çok dikkat etmeliyiz.” dedi.



    NASA, tarihi Artemis 3 insanlı görevinde keşfedeceği Ay bölgelerini açıkladı



    NASA, Artemis 3 görevinde Ay’da su arayacak



    Artemis 3 görevi, Ay’ın daha önce keşfedilmemiş yerlerini hedefliyor. Güney kutup bölgesine yakın olan bu konumlarda, yörünge gözlemlerinde elde edilen verilere göre donmuş halde su bulunabilir. Donmuş suyun yanında diğer kolay buharlaşabilen uçucu bileşenlerin incelenmesi, Ay’ın tarihi ve Dünya ile olan ilişkisini ortaya koyabilir. Bu arada donmuş buz ile yakından ilgileniliyor çünkü gelecekte Ay istasyonlarında buzun roket yakıtı olarak kullanılması planlanıyor.



    NASA Artemis görevi ne zaman?



    NASA, tarihi Artemis 3 insanlı görevinde keşfedeceği Ay bölgelerini açıkladı



    NASA’nın Artemis görevi esasında kısa süre sonra başlayacak. Artemis 1, 29 Ağustos tarihinde Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatılacak. Bu görev mürettebatsız bir test uçuşu olacak. Bu görevde NASA’nın şimdiye kadarki en güçlü roketi SLS (Uzay Fırlatma Sistemi - Space Launch System) ve Orion mürettebat kapsülü test edilecek.



    Her şey yolunda giderse, 2024 yılında Artemis 2 göreviyle astronotlar Ay’ın yörüngesine gönderilecek. Ve bu görev de sorunsuz şekilde atlatılırsa Artemis 3 görevi 2025 veya 2026’da insanları tekrarda Ay’a götürecek.




    Kaynak:https://www.space.com/astronauts-moon-landing-artemis-3-candidate-sites







  • Doğru söylüyorsunuz hocam, hatta bu mars fotoğrafları falan da yalan. Bir ara NASA'da çalışan bir bilim adamı Twitter'da yanlışlıkla düzenlenmemiş fotoğraf paylaşmıştı ama Twitter hemen silmişti bakın fotoğraf burada hatta sonuçta internette hiçbir şey silinmez;




    Bu gezegenler falan hep fotoşok hocam Ameriga'nın oyunları bunlar, İsrayil Ameriga ile birlikte Türkiye'ye oyun oynuyor ama milletimiz bu uzay aldatmacalarına kanmaz. 2023 yılında ilk kez Ay'a iniş yapan biz olacağız 

  • birazdan aya gidilmediciler buraya damlar.

  • universal studios bu haberi beğendi D

  • 50 sene önceki teknoloji ile gün aşırı! aya gidenler üzerinden 50 sene geçmiş nasıl olduysa tüm teknolojiyi unutmuş! ve çöpe atmışlar! gibi şimdi aya gitmeye uğraşıyorlar.

    Şimdi biri oradan çıkacak ya o zaman bütçenin çoğu bu projeye aktarıldı vs saçmalamaya.

    Bütçe vs geçin bu ayakları. 50 sene önceki teknolojiyi tekrar nasıl yapamıyorlar. Herşey çöpe mi atılmış? Üstüne herşeyi unutmuşlar öyle mi?

    Daha aya gidecek roketi yeni yapıyorlar. 50 sene önceki roket gidiyordu güya, neden sıfırdan hiçbirşey bilmiyormuş gibi yapmaya çalışıyorsunuz? Aynı roketten yap hemen tık diye yolla aya astronotları işi hallet.

    Hülasa aya çıkma olayı tamamen bir hollywood prodüksiyonudur. Siz bu masallara inanmaya devam edin. Abd propagandası işte böyle birşey. Elin devletini başka milletin adamları daha çok savunur. Abd'yi bu konuda tebrik etmek lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    quote:

    Daha aya gidecek roketi yeni yapıyorlar.


    Aya gidecek roketi nispeten yapmış olabilirler. Onun zorluk derecesi ile aya gidecek insanlı roketin zorluk derecesi çok başka.

    Neyse en azından günümüz teknolojisi ile bu sefer gerçek olacağından emin olabiliriz. Zira neredeyse amatör teleskoplar bile ay'a kadar epey detaylı takip edebilir, hele diğer ülkelerin teleskopları, acımaz yani, yayınlar, bunlar inemedi vs diye.

  • İşin ucunda Nasa işgüzarları varsa sen bu tarihe +10 yıl ekle.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • khaos kullanıcısına yanıt

    oda gerceklesirse yani. 10 sene icinde en az 2 belki 3 kere baskan degisecek. her yeni baskan geldiginde yeni hedef belirliyor eski projeleri iptal ediyor. biri geliyor marsa gidecegiz diyor, baskasi geliyor farkli buyuk proje cikariyor. o ana kadar milyarlarca dolar harcanmis projelerin bir anda uzerini ciziyor. bu sekilde iptal olan cok proje var. nedeni her baskan zamaninda kennedy nin ay programini baslatmasi gibi yeni bir projenin atilimin kendi ismi ile tarihe gecmesini hayal ediyor, dolayisiyla kendinen once gelen baskanin ismiyle anilacak buyuk projeyi hemen siliyor, kaynaklari kendi projesine akitiyor. ancak 60lardaki ay projesi gibi bazi seyler devlet politikasi haline gelirse, isin icine dis rekabet girerse nasa bir seyler yapabiliyor. devlet kurumlari uzerinde politikanin etkisi. bu sebebden ucunda maddi kazanc varsa ozel sirketler bu tip alanlarda daha hizli ilerliyorlar.

  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Doğru söylüyorsunuz hocam, hatta bu mars fotoğrafları falan da yalan. Bir ara NASA'da çalışan bir bilim adamı Twitter'da yanlışlıkla düzenlenmemiş fotoğraf paylaşmıştı ama Twitter hemen silmişti bakın fotoğraf burada hatta sonuçta internette hiçbir şey silinmez;


    NASA, tarihi Artemis 3 insanlı görevinde keşfedeceği Ay bölgelerini açıkladı



    Bu gezegenler falan hep fotoşok hocam Ameriga'nın oyunları bunlar, İsrayil Ameriga ile birlikte Türkiye'ye oyun oynuyor ama milletimiz bu uzay aldatmacalarına kanmaz. 2023 yılında ilk kez Ay'a iniş yapan biz olacağızNASA, tarihi Artemis 3 insanlı görevinde keşfedeceği Ay bölgelerini açıkladı 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 21 Ağustos 2022; 15:42:0 >




  • Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt
    Kardeş sen çok yanlış anlamışsın. Ben şuanda gidilemez demiyorum. 50 sene önce gidilmesi hikaye diyorum. Şuan ki teknoloji ile anca aya insan yollamaya çalışıyorlar. Mesajımı iyi oku.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.