Şimdi Ara

NAS cihazında SSD tercih edilebilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Naçizane amacım, sistemi kurarken HDD ye yüksek meblağlar vermişken SSD ye biraz daha fazla verip daha verimli çalışabilmek.

    Neticede NAS için alacağım HDD ler de yüksek fiyat. Daha uzun ömürlü olma ihtimali ve sağlıklı çalışabilme potansiyeli nedir ?



  • Nas da ssd kullanmak ne kadar mantıklı tartışılır. Muhtemelen çalışır sorun yaşamazsın ancak ekonomik olarak fazla olur özelliklede nas da yoğun bir iş trafiği yoksa bence nas da ssd ye gerek yok. ssd yi pc içine takmanı öneririm.
  • nas için ssd olur ama ona ev için güc yetmez enterprise seri diye adlandırılan ssd almanız gerekir ki yuksek kapasite fiyatları kücük 2 el araba parasıdır (örn:gecen gün emc all flash storage için 3.84tb lık diskin tanesini 8bin dolardan alındı evet yanlış duymadınız 8 bin dolar)
    ama bazı 4 ve fazla diskli naslarda ssdyi cache (fast cache)için kullanılır ki oda sanırım baya pahalı qnap modellerinde var ev için;naslar genelde evlerde depolama işi için kullanılır oldugundan i/o ihtiyacı fazla olamdıgından dolayı ssd disk asırı lüx olucagı kanısındayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.