Şimdi Ara

Nargilede Tat Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
16.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar en baştan anlatıyorum, Nature Mix marka fresh şeftali tütün, Kefo Gold marka kömür ve Konya kilit nargile set(silikon bir marpuç ve toprak lüle) aldım ve tütün bitene kadar devam ettim. Gayet güzel dumanı tadı herşey çok iyi ve problemsizdi. Fakat daha sonra farklı tat denemek için Nature Mix limon portakal ve Kentucky Fire vivident ve hafif karpuz içeren bir tütün ile birkikte Tom CocoYellow marka bir kömür sipariş ettim. Bundan itibaren nargileden hiçbir şekilde tütün tadı alamamaya başladım. Tütün tadı yerine değişik hoş olmayan bir tat alıyorum, öksürtme sorunu yaşamıyorum fakat hiç keyif alamıyorum. Bu tütünleri yarıladıktan sonra tütünlerle ilgili problem olduğunu düşünerek başka bir tütün siparişi verdim. 1-2 farklı aromayı karıştırıp bir tütün gönderdiler, tütünün kokusu gerçekten çok güzel fakat buna rağmen sonuç değişmedi. Toprak lüle kullandığım için tatların karışmış olduğu ve değiştirilmesi gerektiği cam lüle+közlük vs gerektiği söylendi. Bende fazla para harcamak yerine ucuz bir lüle ve közlük aldım en azından ilk içimde sorun olmayacağını ve sorunun geçip geçmeyeceği noktasında fikir sahibi olmak istedim fakat o kötü tat hafiflemiş olsada tütünün tadını yine alamadım.

    Durum bu şekilde nargile seti kötü desem buradaki iyi olarak bahsedebileceğim kafelerde bu nargile kullanılıyor ayrıca ilk tütünde sorunsuz şekilde içtim. Öyle nargile bağımlısı biri değilim sadece hafta bir kere hoşuma gittiği için içmek istiyorum bütçemde olmadığı için daha kaliteli bir malzemeye tekrardan para verme şansım yok, tütün kötü desem 3 farklı tütünün hiçbirinde mi tat olmaz sorusu aklıma takılıyor ayrıca en azından açtıktan sonraki ilk dumanlarda az bile olsa tat gelmeli diye düşünüyorum. Aklıma bir tek bu kömürden mi kaynaklı sorusu geliyor ama kömürle ilgili internetteki yorumlarda kötü değil. Marpuç silikon koku sineceğini sanmıyorum ayrıca içtikten sonra en fazla 1 gün sonra yıkıyorum.

    Bilen,anlayan arkadaşlar varsa ne yapmalıyım neden kaynaklı olabilir yardımlar için açığım :)







  • Çok konuşma seri köz getir.
  • Öncelikle nargilede en önemli şeyler sırayla set, kömür, lüle ve tütündür.



    İlk önce seti güzelce yüksek ısıda harbi (nargile fırçası) ile güzelce temizleyerek başla.



    Daha sonra kömür, kefo gold kokusu, tadı ve yanma süresi ile en iyi küp kömürdür ona geri dönmeni tavsiye ederim. Kömürünü iyice yakmadan nargileyi açma. Kömürleri lüleye koyduktan sonra 5 dk kendi halinde bekle.



    Lüle olarak iyi bir içim sağlamak istiyorsan cam veya seramik lüleler tercih etmelisin. Önereceğim lüle rv bowls uno modeli piyasada 90-110 tl aralığında bulunuyor közlük olarak işe kaloud lotus modeli. Eğer bu kadar masraf yapmak istemiyorsan çok farklı tatlar için farklı toprak lüleler kullanmayı tercih et aynı lüleyi birden fazla aroma ile kullanma.



    Toprak lüle ise benim tavsiyem fünner lüle dedikleri ortasında tek delik olan lüleleri kullanman ve üzerine de yine lotus veya 20-25 tl ye bulunabilen lotusun çakması közlükler kullanman.



    Lotus gibi közlükler kullanman folyo kullanmayarak folyoya yapışan tütünlerin hemen yanmasının önüne geçmen ve iyi bir ısı dağılımı yakalaman için önemli bir çözüm.



    Son olarak tütün, piyasada tonlarca tütün ve tonlarca sahte tütün var. Benim tavsiyem uygun bütçe için adalya, mazaya orta bütçe için starbuzz, true passion, premium için social smoke, haze vs...



    İyi dumanlar.




  • cenkko kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler bütçe kısıtlı olduğu için toprak lüle kullanıyorum farklı aromada koymamış olmak adına hiç kullanılmamış bir lüle kullandım. Temizliği yaptım kömürü şuan için değiştiremedim satan bulamadığım için fakat ilk fırsatta kefo gold'a geri dönüş yapacağım. Közlük için eğer sorunu çözebilirsem iyi bir közlük alırım tütün yanmasın diye fakat ilk andan itibaren tat alamadığım için tütünün yanmasından önce yaşadığım problemi gidermem daha iyi olacaktır, sorunu çözemezsem 10 lira bile olsa daha boşa vermiş olmak istemiyorum :) Kömürü değiştirdiğimde sorun çözlürse geri dönüş için buraya yazmayı unutmam.
  • saldaros S kullanıcısına yanıt

    Hocam konuyu yıllar sonra hortlatmış olacağım ama bende de benzer durumlar. Merak ediyorum o dönem için yaşadığın sorunu çözebildin mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: halillkartt

    Hocam konuyu yıllar sonra hortlatmış olacağım ama bende de benzer durumlar. Merak ediyorum o dönem için yaşadığın sorunu çözebildin mi?

    Çözdünüz mü:)

  • Çok zaman oldu :) Artık keyifle içiyoruz yeni takımlarla. Problem toprak lüle, toprak lülede farklı aromalı içmeyin. Her tutun için farklı bir toprak lüle kullanmak veya tat tutmayan bir lüle almak keyifli bir içim için önemliymiş. Afiyet olsun 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.