Şimdi Ara

namaz kılarken kabeye mi yöneliyorsun? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
2
Favori
3.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
29 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sething

    Tarih ve bilimden para kazananlar bir suru tarihi kitabin yaninda fosiller kalintilar anitlar ortaya koyar ve gorus ve kurallari mutlak degildir.

    Topluma dayatmazlar.

    Kabul etmeyenleri mevcut sistenin disinda birakarak terbiye etmeye calismazlar.

    Cogunlukla kendi donemlerinin en iyi egitim mertebeleridnen mezun olmus kisilerdir.



    Dinden para kazananlar ise bir kac kanitla (hirka i serif bir kac yuzuillik kuranlar) vs ortaya cikarlar inanclarinin mutlak dogru oldugunu iddia eder.hic bir devirde inanc ve dusuncelerinin tartisilmasindan hoslanmaz bunlari topluma dayatir ve kabul etmeyenler toplumlarinda barinamazlar.her daim kendi donemlerinde cogunlukla ehitimin ilk asamalarinda dusuk zekalari nedeniyle okulu birakan kisilerdir.



    Bilimci calismanin kolesidir.bilgi edinmek ic8n bazen dunyayi dolasir bazen deney sirasinda hayatini kaybeder.

    Dinci counlukla yattigi yere birilerinin gelip el ayak opmesini ve cebindekileri kaseye koyup gitmesini ister.

    Bazen de en guzel hanimlara sahip muridlerinden temizlik isleri icin eslerini yollamasini ister.



    Daha cok farklari sayabiliriz..



    Bu nedenle bilimin herhangi bir dali ile dinciyi ayni kefeye koymak absurttur.
    Kesinliği olmayan testlerle fosilin yaşını söylemek dini cüretkarlıktan farklı bir amaç gütmez maalesef.Gün olmuş arkeologların çoğu bile karbon testinin kesin olmadığını iddia ederken tarihi bir konuda fosilin milyon veya kaç yıllık olmasından bahsedilmesi hemde buna kesin olarak veri verilmesi maalesef dediğim gibi o eleştirilen dinlerden farkı yoktur.

    Teoloji gibi konularda dini argümanların anlamları hayat ve olgu açısından daha uyumludur.Lakin sonuçta yine delil olmadığı için havada kalmaktadır.

    Hırka kıl tüy gibi saçmalıkları geçip, duygular, olgular, kavramları ele alırsak günümüz biliminin bunların neden? olduğundan çok nasıl olduğunu anlatma çabasında olduğunu görebiliriz.

    Çünkü metafiziki olan sadece insanların bireysel olarak yaşayacakları olgular olan duyguları temellendirmeyi şuan bilim dünyası hiç bir yere dayandıramıyor.Sadece o duygu yaşanırken vücuttaki bazı şeylerin mekaniğinin nasıl çalıştığını anlatır.Dikkat ettiyseniz "neden?" değil "nasıl?" açıklanmış olur burada.

    O yüzden dinciliğin şu kısmı kötü bilimcilik bunları yapıyor diye göreceli görüşler paylaşılacak ise burada bu konu bitmez.

    Gerçekten bilim yapıp araştırma yapan insanlar bir yana, sırf zann'a dayalı teori diye bilimle alakası olmayan ama bilim içine yedirilmiş ve bugünki bilimin tamamen zann'a sanmaya dayalı bir oluşum olmasına sebep vermiş zihniyet yüzünden bugünki bilim maalesef bir dindir.Bilimci diye geçinen inançsız kesim ise bu dinin müritleridir.

    Fosil konusunda, bir müzede çok geç öğrensemde dinazor kemiklerinin sergilenmediği, sadece o dinazorun alçıdan yapılmış benzerinin sergilendiğini duymuştum.Sebep olarak ise "orjinal'in korunması" adına yapılmış bir çalışma imiş.

    Orjinalin korunması adına kurşun geçirmez mukavemeti artırılmış cam kullanıp orjinali sergilemek yerine, alçıdan hali sergileniyor ve müzeye tarihi eser diye konuluyor.

    İlginç.

    Çalınacak boyutta bir şey de değilki çalınsın tablo falan gibi kolay şekilde.

    Neyse bu bir yana, dünyada bir çoğu arkeolog onlarca kazı yapmasına rağmen (normal mezun) hiç kemiğe falan rastlamıyor o meteordan dolayı ölen sayısızca dinazorların çeşit çeşit ırklarına rağmen.Niyeyse hep belli isimler rastlıyor.

    Burasıda ayrı bir ilginç.

    Nuh tufanında tüm hayvanların gemiye alınması saçmalığı bir yana, meteor felaketinde dinazor dışında dünyada halen bir sürü canlı hayatta.İkisindede mantık hataları var değil mi?

    Bu ilginçliğin nirvanası oldu.Dinler için yapılan sorgulama, modern zann'a dayalı bilim için yapıldığı zaman ortaya gerçekten çok ilginç şeyler çıkıyor gerçekten.

    Şunu belirtmek isterim, burada inançsızların içinde bulunduğu durumu eleştirirken, bir dine bir inanca sahipmişim gibi algılanmasın.Benim inanç üzere hiç bir yönelimim yoktur.Somutluktan uzak şeyleri ciddiye almam.Tıpkı tarih gibi.

    Başından beri eleştirmek istediğim nokta;

    Şahit olunmamış geçmişe, günümüz insanlarının kesinlik üzerinden bakması.Hemde bu olayı, karşı taraftaki bir dine inandığı için yaparken, kendiside sözde inançsızlık üzere temellendirilmiş, ama somut deliller bulunmayan tarihe inanmasından kaynaklı.

    Bence günümüz inançsızlık dünyası, bunlar ateist agnostik deist yada ne olursa olsunlar, içinde bulundukları durumları gözden geçirmeleri lazım.Acaba ne kadar realist davranılıyor.

    Tarihten kesinlik üzere bahsedilebilir mi?Bireyin kendisinin deneyimini etmediği şeyler, sırf otoriter takım elbiseli ve tv'ye çıkan etiketli kişiler doğru dedi diye , kesinlik taşır mı?

    19**'lerde politik açıdan güçlü gözükmek üzere aya çıktık diye yalan söyleyen insanların, ve bilim ajanslarının, tekrardan kesinlik olmak üzere kabul edip diğer insanlara karşıt argüman sunmamız ne derece mantıklı bir yaklaşım olur?

    O yüzden insanlar, din olsun inançsızlık olsun, ne zaman sütten ağızlarının yandıklarını farkedip, yoğurdu üfleyerek yerler, kendilerine dayatılmaya çalışan her şeyin gerçekliğini sorgulamaya başlarlar.Belkide toplumlar olarak o zaman ilerleme kaydedebiliriz.Belkide dünya değişebilir, belkide huzur bunu yapınca bulunacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmuMaster -- 17 Nisan 2018; 12:20:59 >




  • Kardeş konu açmadan bir baksaydin kıble toprak üzerinde bir bina mi yoksa arz ve arşa uzanan bir doğru mu? Google'a yaz uğraştırma beni bir sürü şey var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gazisletme kullanıcısına yanıt
    Yukari dogru uzanan bir dogru olmasi hic bir seyi degistirmiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bana göre kabeden kasıt sınırları belli bir hacme, alana yönelme manasındadır.

    ilahi kudretin evi denen kavram çok tatmin edici değil. onun arş ve kürsü denen başka kavramsal büyüklükleri mevcut.

    ...................

    bu açıdan namaz kılarken yönelinen şeyin alan hacim belirtmesi gerekebilir.

    ibrahime aleyhisselam ait olan bir şeye nesneye yönelim gibi.

    ..................

    hz. irahiym aleyhisselamın aya güneşe ve yıldızlara yöneldiği biliniyor ki bu kavramların arş ve kürsü denen oluşumla alakası mümkündür.

    bir nedenle kainat çapındaki bu oluşuma bakışın dünyevi olanla makes bulduğu düşünülebilir. bunun değişik sebebleri olmalı ancak en önemlisi ilahi kudretin bir şekilde mülk denen öğeye vurgu yaptığını ve sahibi olduğun değerlerin arkasından seslenti şeklindeki salatı kabul ettiğini düşünebiliriz.

    ..................

    bu açıdan kabenin anlam ve meali ibrahimi bir kalbin sahip olduğu değeri önüne sütre çekerek kıldığı bir anış şekli olmalı.

    bu açılardan hz.ismail aleyhisselamı düşünelim. kendisine ait bir mülk olarak evlat denen kavramı önüne sütre çekerek kılınan namaz şeklinde de düşünülebilir.

    ..................

    kıblenin yönü ile aradaki sütre denen şeyi düşününcenin aradaki bu estantenenin evlat denen bir kavram olduğunu düşünüyorum.

    .................

    insan bana kalırsa görüldüğü kadar kıbleye yöneliyor olamaz. ilahi kudretin evlat edinmeyen haline karşı insanın evlat denen şeyi anlamlandırması, kıble ve onun anlamı veya muhtevası adına farklı düşünüşlere neden olabilir.




  • Heee bu konudan annadığım kabeye yöneldiğini sanan aklı evverler aslında kabeye dömeliyorlarmış.

    Kabeye en az 20 yaşlara kadar dömeldiğimiz kesin.
    Sömürü düzeninin devamı için bende dömelmişim.

    Ne zamanki ulema biz kandırdıklarını anladım. Dömelmekten vazgeçtim.
    O sırada kızlığım bozulmuş olabilirmiki. Malum görünmüyorya.
    Irzıma geçilmiş olabilirmi.????
  • Onu boşver kutuplarda 6 ayda bir gece gündüz oluyor, ordakileri unutmuş heralde.
  • Mephalay M kullanıcısına yanıt
    Arz ve arş dedim zaten hocam. Kaldı ki doğru dediğimiz şey de sadece yukarı doğru uzanmaz. Yani kıble dediğiniz yön uzayin neresinde olursanız olun aynıdır. Dünyada düşünürseniz her türlü üçgen çizmiş olursunuz ve yönünüz yine kıble olacaktır. Bunu belki ben izah edemedigimden mantıklı gelmeyebilir ancak analitik düzlemde düşündüğünüzde hak vereceksiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • müslümanlık dünya için değil, tüm evrende geçerli olduğundan mars'a giden bir müslümanın yapmak isteyebileceği şeydir. kıblesi dünya'dır. kişi, dünya'nın konumunu hesap ederek gönül rahatlığı ile kılabilir



    Sual: Dünyada namaz kılınırken kıbleye dönülür. Fezada nasıl olur? Mesela Amerika Mars’a astronot yolladı, içlerinde Müslüman olanlar da var. Diyelim ki, onlar Mars’a ulaştıklarında orada 6 ay kaldılar, bu sırada namaz kılmayı isteyen bir astronot nereyi Kıble olarak almalı? Namaz saatlerini nasıl ayarlamalı?

    CEVAP

    Dünyaya doğru dönünce kıbleye dönülmüş olur. Ellerindeki aletlerle dünyanın ne tarafta olduğunu bilirler. Bilmediklerini kabul edelim, o zaman da dünyanın ne tarafta olduğunu tahmin ederler, zannettikleri yöne doğru kılarlar.



    Namaz vakitleri güneşe göre ayarlanır. Mars’a gidebilen, teknik imkân ve bilgiye sahip bu insanların, güneşe göre namaz vakitlerini de tayin etmeleri zor olmaz. Mars’a gidebiliyorsa namaz vakitlerini de hesaplayabilir.



    Önemli olan açı değildir. Önemli olan niyettir. Bununla birlikte şu bilgiyi verelim. Kabe bulunduğu yerden semaya doğru yükselmektedir(araştırınız). Zira bu konuda pek çok bilgi vardır. Şimdi şöyle düşünelim Kabe uzaya uzayan ve hatta uzayı geçen bir manevi alandır. Sizin sorunuzda yer verdiğiniz gibi doğrusal bir açı ile Kabe’ye yönelirseniz sizin açınız Kabe’nin yer yüzündeki yerine varmasa da uzaya çıkan manevi alanına rastlayacaktır. Dolayısı ile Kabe’ye yönelmiş olacaksınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Belli ki ateistsin insanların inançlarına vs karışma saygı duy geç neden karışıyorsun ? İnanç özgürlüğümüz var isteyen ateist isteyen hristiyan isteyen müslüman olur şu din konularını bi kapatın artık.
  • hawk1903 kullanıcısına yanıt
    diyelimki öyle olsun insanın yaptığıda bu değilmidir :) yaşadığın şeylerin gerçek şeyler olduğunu nerden biliyorsun kendini insanların kendisini kandırmadığını vücüdün bile kendini kandırmaya yönelik çalışırken sence bunu hiç yapmıyormusun dostum amacın birşeyler üzerinde tartışmak değil boş laf yapmak,inanç dediğin şey inanmaktır kabul etmek yani nasıl sağımızı solumuzu 0 ı 1 i kabul ettiysek inançta budur inanırsın ve geçer,çok birşeyleri sorgulamak temellendirmek istiyorsan aç bir bilim konusunu otur üzerinde çalışta bir faydan olsun insanlığa :)
  • Namazn kılarken gönderilen sevap_point_request dalgaları kütle çekimsel etki ile gezegenimizin yörüngesine yerleşmektedir.Bu nedenle kütle çekimsel etki nedeniyle yer yüzeyine iniş ivmesi gösteren bu dalgalar kabe duvarına çarptığında işlem son bulmaktadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmettech.

    müslümanlık dünya için değil, tüm evrende geçerli olduğundan mars'a giden bir müslümanın yapmak isteyebileceği şeydir. kıblesi dünya'dır. kişi, dünya'nın konumunu hesap ederek gönül rahatlığı ile kılabilir



    Sual: Dünyada namaz kılınırken kıbleye dönülür. Fezada nasıl olur? Mesela Amerika Mars’a astronot yolladı, içlerinde Müslüman olanlar da var. Diyelim ki, onlar Mars’a ulaştıklarında orada 6 ay kaldılar, bu sırada namaz kılmayı isteyen bir astronot nereyi Kıble olarak almalı? Namaz saatlerini nasıl ayarlamalı?

    CEVAP

    Dünyaya doğru dönünce kıbleye dönülmüş olur. Ellerindeki aletlerle dünyanın ne tarafta olduğunu bilirler. Bilmediklerini kabul edelim, o zaman da dünyanın ne tarafta olduğunu tahmin ederler, zannettikleri yöne doğru kılarlar.



    Namaz vakitleri güneşe göre ayarlanır. Mars’a gidebilen, teknik imkân ve bilgiye sahip bu insanların, güneşe göre namaz vakitlerini de tayin etmeleri zor olmaz. Mars’a gidebiliyorsa namaz vakitlerini de hesaplayabilir.



    Önemli olan açı değildir. Önemli olan niyettir. Bununla birlikte şu bilgiyi verelim. Kabe bulunduğu yerden semaya doğru yükselmektedir(araştırınız). Zira bu konuda pek çok bilgi vardır. Şimdi şöyle düşünelim Kabe uzaya uzayan ve hatta uzayı geçen bir manevi alandır. Sizin sorunuzda yer verdiğiniz gibi doğrusal bir açı ile Kabe’ye yönelirseniz sizin açınız Kabe’nin yer yüzündeki yerine varmasa da uzaya çıkan manevi alanına rastlayacaktır. Dolayısı ile Kabe’ye yönelmiş olacaksınız.




  • lan millet bırak atomu, kuarklarla uğraşıyor orda, biz nelerle uğraşıyoruz. ama o kuarklarla uğraşanların alayı ateist, cehenneme gidecekler, burda iki salla bir bağla yapanlar cennete.
  • Amma kafa yoruyorsunuz yaw.

    inanmadiginiz bir isle neden bukadar ilgileniyorsunuz?

    Bukadar bilincli yaklasip dinin yanlislarini bulmaga calistiginiz halde anlayamadiginiz bir sey:

    Inanmak isteyen inanir, buna bilincle akilla cözüm bulamazsiniz.

    Inanmak istemeyende inanmaz bukadar kolay.

    Hic kafayi yormaya yanlis aramaya degmez, kendi hayatinizi harcar vakit kaybedersiniz.
  • marsa müslümanları almazlar merak etme :)
  • İslama saldırıp saldırıp sonra millete sataşmışsın nedne böyle bir gereksinim içindesin içini fesatlık kaybolmuşluk kaplamış yolda vs yürürken asıl senin milleti katledesin geliyordur Camileri görünce içinde kıvılcımlar çakıyordur bu nefretmi normal şimdi ? Fikirlerini saygılıca yaz felsefe saygısızlık yapmak değildir nefret değildir fikirlerin çoğunluk tarafından kabullenilmiyor diye Nefret beslemek değildir.

    2-3 kendini bilmez mesajlarını beğendi diye maymun olma buralarda konu sahibi.

    Edit: İslam düşmanı arkadaşlar beni engelleyin ben sizi engelledikçe bitmiyorsunuz kabardı blok listem. Düşmanlıkla kinlikle insanların dinine saldırıpda kendinizi özgür ve Bilinçli bireyler zannedenler hemen blok tuşuna basın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 18 Nisan 2018; 15:44:39 >
  • Önemli olan Niyet
  • Herzaman olduğu gibi bu konuda da dinci tayfa gerçekler ve bilim yönünden cevap veremedikleri için gene aciz aynı taktiklere başvurmuşlar.Gelelim bu acizliklere:

    1-İslama saldırı var.

    2-Ayetler hadisler aslında öyle değil böyle.(Ayet-Hadis bükücü tayfası)

    3-İslam harici olanlar hepiniz yanacaksınız.1 gram faydamız olmasa bile islama inandığımız için sadece bizler cennete girecez.Hepiniz yanacaksınız deyip hasetle gülüşmeler.

    4-Kalpleriniz mühürlenmiş : )

    5-Ya biz haklıysak : ) Ne kaybedersiniz : )

    6-İsteyen istediğine inanır.Kurcalamayın.Bizler bu şekilde inandık.Milleti yöneltmeyin : )

    6.cı bence en aciz olanlarından birincisi bile olabilir.Artık burada hiçbirşey ispat edemiyorlar ve direk oluruna bırakmışlar.İçlerinde korku olanlar bu nedene sarılmış olma ihtimali yüksek.Gördüğünüz gibi bunlar için tarihi gerçeklerin doğruların hiçbir önemi yok.Zihin kanalları öyle tıkanmışki hiçbirşey görmüyorlar.Sorgulama öğrenme duyularından tamamiyle uzaklaşmışlar.Kendileride aslında içten içe doğrulara ulaşmaktan korkuyorlar.Sonucunda inandıkları şey hakkında ellerinde birşey geçmeyecek.Korkuları bu işte.Zaten çoğu tarikatların müritlerine bile Kuran meallerine yaklaşmalarını istemezler.




  • hawk1903 kullanıcısına yanıt
    Ne güzel demişsin bak, "çirkin yollara başvurunca", sen ne yapıyorsun burada, çirkin yollara başvurmuyor musun sence? Dinle feslefeyi birbirine karıştırmışsın. Felsefe sorgulama gerektirebilir, ama din gerektirmez, dinle felsefe bir değildir, ben sorgulamak istersem sorgularım istemezsem sorgulamam. Ayrıca inandığını ispatlamak ne demek? Madem öyle sen ispatla ölümden sonra hiçlik olduğunu, madem inandığın bu, isteyen istediğine inanır, ispat isteyemezsin "inanç"ta. Namaz kılmakla ilgili konuda yazdığına gelirsek dünyada kapladığın hacim nedirki üstteki gibi bir resim paylaşmışsın. Sen dünyada yaşarken küre üstünde yaşıyormuşsun gibimi geliyor? Dünya bize göre düz, uzaydan bakınca küre olduğunu anlıyorsun, birde ufuk çizgisinden vs. ama bir yere gitmek istediğin zaman yerküreyi yarıp içinden geçmiyorsun sanırım. O yolu "dümdüz" gitmek zorundasın mecburen. Neyse namazla ilgili bu durum sana uymuyorsa söyleriz ilahiyatçılara amuda kalkıp namaz kılmakla ilgili fetva çıkarırlar, o zaman ibadet etmeye başlarsın sanırım değilmi...




  • hocam unuttugun bir nokta var: muslumanlar dunya'yi yuvarlar saniyor hala.. herseyi bilen islam dunyanin yuvarlak oldugunu bilememis sadece.. ne var bunda
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.