En başta takip ile başlar Sonra siyasi görüşünden dolayı paran kısıtlanabilir. gelişmiş ülkelerde aşı olmayanların işten çıkartılması gibi Ya da belli ürünleri belli zamanlarda yasaklayabilirler. Karbon salımı vs vs diyerek Paraya son kullanma tarihi konulabilir |
Nakit paranin özgürlük oldugu gercegi (2. sayfa)

-
-
Güzel bir konu olmuş. Nakit taşımak Türkiye de yasak.
Kim cüzdanında tek bir banknot olan 500 euronun TL karşılığını taşıyabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
Bazı davalarda şu an banka hesapların bloke oluyor.
Tamamen dijital paraya geçilirse devlet blokeyi koyduğu an bir hiçsin.
Borç da alamayacaksın neticede sana para girmesine de izin vermeyecek.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
En büyük banknotun Çeşme'de 4-5 arkadaş gidilen bir akşam yemeğinde hizmet bedeli (bahşiş) olarak ödendiği bir ülkede nakit kullanmak hamallıktır.
500 tl ve 1000 tl banknotların çıkması lazım, ama ekonominin berbatlığı ortaya çıkacak diye yapmıyorlar.
-
500 euro cüzdana sığmıyorki, küçük bir çanta lazım ona
-
Insan farkinda degil ama konforu icin özgürlügünden vazgeciyor.
-
500€ tedavülden kaldirildi zaten yok.
-
Ben düzene karşı olduğum için olabildiğince nakit kullanıyorum
Anonimlik özgürlüktür
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 19 Eylül 2023; 10:3:39 >
Nakit para verdiğiniz zaman çoğu zaman da fiş kesmiyorlar dönerci vb gibi. Ama kredi kartıyla ödediğiniz zaman vergi veriyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
inadina nakit para ile ödüyorum beni hic rahatsiz etmiyor üsengecte degilim corona döneminden sonra nwo konusunda bilinclendim eskiden 10 lirayi bile kartla ödüyordum simdi 5000 lirayi bile nakitle ödüyorum
ne kadar cok kisi nakit kullanirsa küreselcilerin eli okadar zayiflar nakiti yasaklayamazlar
cinde sosyal kredi sistemi düsük birinin(hükümeti elestirdigi icin) ararsan seninde sosyal kredi sistemin düsüyor hatta onun cevresine yaklasirsinde bu orta cagdaki kölelik sisteminden bile daha beter
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 19 Eylül 2023; 14:43:39 > -
millet 1-2 dönercinin vergi kacirmasina odaklanirken avrupada bazi siyasiler milyarlarca euroyu nakit olmadan kaciriyor
yada milletin vergileri ile ukraynaya ve yunanistana yüzlerce milyar euro yardim yapiyorlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 19 Eylül 2023; 14:42:31 > -
Enabız ile doktor - hasta arasında kalması gerekenleri otorite bir tc kimlik no sorgulama ile erişebiliyor. Bankanızda kaç paranızz var tek tıkla öğreniyor. Cep telefonunuzdan konumunuz ve internet hareketleriniz an ve an tekip ediliyor.
Türkiye eskiden polis devletiydi , şimdi ise istihbarat devleti oldu. ibb bile tc kimlik no vermeyenleri tiyatroya sokmamaya başladı. Bunların hepsi küreselcilerin hayaliydi.
Ajans5comyoutube
Erbakan: Polis devleti yol haritası Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan yaşadığımız çağa ışık tutmaya devam ediyor. Yıllardır her söylediği çıkan ve halen yaşanan her gelişmeyi 'yıllar önce söylemiş' denilen Milli Görüş'ün merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan dijitalleşme söylentileriyle ilgili de geçmişte verdiği konferansta dikkat çeken şeyler söylemiş.https://www.youtube.com/watch?v=_5POQiX2zBo
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliveli90 -- 19 Eylül 2023; 15:25:16 > -
Seçim listelerini çaldırdılar... veya anonim yaptılar çalındı diyorlar. Yani adresimiz ve isimlerimiz dünyanın her yerinden ulaşılaiblir halde. Geriye bir tek kart numarası kalıyor. Onu da çok dikkatli kulllanmak lazım.
-
Düsün küreselcilerin merkezi almanya avrupa gibi ülkelerde bile bu kadar ileri gidemediler
-
Dünyada paranın en çok döndüğü uyuşturucu ticaretini durduracaksa geçelim, benim için sıkıntı değil. Saklayacak bir şeyim yok.
-
Nalburdan tiner ve fırça, ekmek bayisinden ekmek, marketten su aldım en son. Devlet takip etse ne etmese ne? Bu tip takiplerden korkması gerekenler suç işleyen insanlar. Ha illa devletin takip etmesini istemediğim bir şey alacaksam kripto para ile ödeme yaparım.
Yakın gelecekte çocuklar eski filmlerde kağıt para görünce anlam veremeyecek. Bu ne diye babasına annesine soracak.
-
dijital para işi hikaye. bu memlekette atmye kartı sokup para çekmeyi, akbile otomattan para yüklemeyi, eft yapmayı vs. bile beceremeyen milyonlarca insan var
-
Hamallık olmasıyla özgürlüğünü vermenin ne alakası var? Sen kart kullan ayrıca nakit taşıma özgürlüğünde olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X